Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2.500 TL aylık alanlar Temmuz zammından yararlanabilecek mi?

@Pa_Pi söylentiler fısıldamaya başladı... 2500 TL maaş alan en düşük emekli maaşı net aylık üzerinden değil direk olarak 2500 TL üzerinden %40 (garanti oran) enflasyon zamından yararlanabilecekmiş..

Kısaca 2500 TL x %40 = 3500 TL

Güzel kardeşim, emekli maaşı 3.500tl olsa ne olur, yine açlık sınırının altında kalıyor. Akp'ye, 2008 refarandumunda evet diyenler yüzünden 2.500tl emekli maaşı alıyorsunuz. En düşük emekli maaşının 6.500tl olması gerekiyordu.

sankı hıc zam yagmuru yokmus gıbı:(:(:(

Alıştınız tabii zam yağmuruna, artık tepki bile vermiyorsunuz. Temmuz ayında gelecek olan zamlar, insanları deli edecek seviyede...
Yaz dönemi kolay geçer ama kış dönemi sıkıntılı, doğalgaz, elektrik, su ve kiralar çok can yakacak! Ayrıca sürekli gıda pahalığı ile tencere nasıl kaynayacak?

Zorunlu olarak tükettiğimiz her şey en az 4 KAT arttı.

Mesela... Akaryakıt, un, gübre, ilaç, meyve, sebze, süt ve süt ürünleri, Yağ, doğalgaz, Tüpgaz, şeker, , ev kirası, araç fiyatları, kira fiyatları... gibi.

Yani vatandaşın tükettiği her şeye 4 kat zam geldiği için enflasyonun gerçek rakamı %400'dür.

Kimse bana "Efendim biz sepet yapıyoruz da, falan filan meşkan, üretim sepetini de ekleyip, toplayıp çıkarıyoruz da enflasyonu öyle buluyoruz palavraları, masalları anlatmasın sakın. İktidarların bu enflasyon hesaplama yöntemleri sadece biz halkları kandırma safsatasıdır.

Ben tükettiğim her şeyin kaç kat arttığına bakarım arkadaş. Gerisi palavradır.

Çok değil, yılbaşı gecesinden bu yana her şey 4 kat arttığına göre bizlerin en düşük maaşları da 4 kat artmalıdır.

2500 lira olan maaşlarımı şimdi 10.000 lira yapılsa dahi ancak yılbaşı öncesi alım gücümüze ulaşabiliriz ki, zaten o dönemde bile çok az maaşımız vardı.

Bundan kaç yıl önceydi bilmiyorum ama en az 6-7 yıl önceydi, medyada şöyle bir haber vardı:

"Devlet sınırda mayın Eşeği olarak görev yapan Eşekleri yaşlılıkları nedeni ile emekli etti 2.500 lira bakım ihtiyaçları için maaş bağladı"

Biz vatandaşlar ise sağlam iken yıllarca Bağkur primi ödedik, askerlik yaptık, yasadışı hiç bir suç işlemedik ve dört dörtlük vatandaşlık yaptık ama iktidarın ve devletin gözünde Eşek kadar değerimiz yokmuş demek ki.

GERÇEK OLAN BUDUR.

Gerisi palavradır.

:

Not: (Bazı arkadaşlarımız "ŞÜKREDİN" diyorlar. Ne münasebet yahu...!!? Şükür etmek manevi dünya ile alakalıdır. Oysa biz maddi dünyadan bahsediyoruz. Şükür etmeye gerek yok. Çünkü bu maaşlar bizim anamızın ak sütü gibi helaldir. Biz yıllarca prim ödeyip, askerlik yapıp görevimizi fazlası ile yaptık ve engelli maaşlarımızı hak ettik. Hak edilmiş bir şeye şükredilmez. Zaten devletin bize vermesi şart olan alacaklarımızdır o maaşlarımız. Maneviyat ile maddiyatı ayrı tutun).

Pa_Pi
surtuk terorıst zıllet derler sonra. ayrıca sılıvrı soguktur:(

Ya maaş zammı değil de elimizden suistimal bahanesi ile alınan daha doğrusu gasp edilen araç alma hakkı daha zoruma gidiyor.

ŞİMAL YILDIZI

Herkes, sizin gibi düşünse bu ülke bu hâlde olmaz ve emekli kesim hakkını alırdı.
Kısa çöp, uzun çöpten hakkını alacak elbette...

Daha devletle hükümetin farkli kavramlar oldugunu anlayamayan insanlar var!!Adam 20 sene oy vermisde 3000 olmazsa bir daha oy vermicekmis!!biz bu insanlarla beraber oy kullanicaz.Çıldiricam yeminle 3000,3500tl ,ye tav olucak kisiler var..Ya birazcik ama birazcik da olsa kafanizi çalistirin Allah aşkína yeter ya 20 senedir anamızı aglattilar görün artık bunlari..

yusi

20 yıldır akp'ye oy atan tesettürlü kadınlar, ekonomik kriz ve hayat pahalığı karşısında asla akp'ye oy atmam artık diyor. Kime atacaksin diye sorduklarında mhp'ye atacağım diyor.😅 Yeterli beslenemedigi için seçmenin kafası karışık. 🤔
20 yıldır akp'ye oy atan esnaf tanıdığım, tövbe asla akp'ye oy atmam artık diyor. Kime atacaksin diye sordugumda hdp'ye atacağım diyor.😂😅
Seçmenin kafası karışık yeterli beslenemiyor. 😂😅😂

Pa_Pi Hocam bu kadar yolsuzluk,hirsizlik.arsızlik.Ve de herseye yüzde 1 milyon zam varken nasil göreyemiyorlar bunlari?.Hadi kendini düsünmüyorsun colugunu cocugunu düsün yahu.ben buna şaşiriyorum gercekten?

yusi

Kardesim , bu platformda evde bakım maaşı alanların %90 akp'ye oy atar. Gıda yardımı, bayram yardımı ile akp'li belediyelerden 400tl ile 1.000tl arası nakit yardımı alıp, kendini ve geleceğini satan çok engelli tanıdım.
Kira ve elektrik yardımı alanların %90 akp'ye oy atar.

TÜİK’in bugünkü açıklamasına göre nisanda yüzde 69,97 olan yıllık enflasyon, mayısta yüzde 73,50’le 24 yılın zirvesine yükseldi. Enflasyon Araştırma Grubu’na (ENAG) göreyse mayısta yıllık enflasyon yüzde 160 oldu.

Sıklıkla şeffaf olmamakla ve sokaktaki gerçeği yansıtmamakla eleştirilen TÜİK’in, bu seferk de madde sepetini raporundan çıkarması tepkilere neden oldu.

TÜİK, 26 Mayıs’ta bir açıklama yayımlayarak, ‘ayrıntılı tabloların sunum şekli ve içeriği konusunda kamuoyunda gündeme gelen yapıcı eleştiriler de dikkate alınması nedeniyle’ değişikliğe gidildiğini kaydedilmişti.

Değişiklikte ilk uygulamaysa bu aya denk geldi.

yanına bir önceki ayın fiyatları yazıyordu onu kaldırmışlar

MRM Hakkımızda hayırlısı olsun abim. Bakalım bu devlet çalışmalarında sonuç ne olacak hepimiz göreceğiz. Dediğim gibi hazine destekle 2500 TL maaş alan bir emekli maaşı %40 zamla 2750 TL olursa milyonlarca emekliler arasında isyan çıkacak ve bu devlete güven tamamen bitecek.

Bilgi Hazinedir 2022 Temmuz ayında gelecek olan en düşük %40 emekli zam sonrası Hazine desteği ile 2500 TL emekli maaş alan birisi olarak resime bakmanız yeterlidir. Kısa ve öz......

deasn12

isyan falan çıkmaz çok şükür derler, öpüp başına koyarlar. Sen daha kendi milletini tanımıyorsun.

2.500tl alanlara seyyanen 1.000tl zam yapılır. 3.500tl ile yine açlık sınırında sürünmeye devam eder.

Temmuz ayında asgâri ücret tahmini en az 5k olur.

deasn12
hiç bir şey olmaz tecrübe ile sabit bak çay şeker akaryakıt isyan var mı yok yola devam :)

MRM

Asgâri ücreti en az 5k yapacaklardı. Ulen çok sağlam yerden tiyo almıştım, hükümet bundan bile vazgeçmiş durumda yuh artik ya gerçekten dibe vurmuş, borç batağında, avrupanın çöplüğünü temizleyen ülke olduk. Adana halkına yazık çöp temizleme şehri oldu. Hükümet bayram ikramiyesine bile zam yapamaz hâlde arkadaşlar bu esnaf neden yazar kasa atmıyor? Pandemi sürecinde esnaf kan ağladı neden ses çıkarmıyor? Çünkü esnaf ve patron kesimi akp'li... Emekliler köprüden önce son çıkış ve oyunuzu vicdanızın sesini dinleyerek kullanın.

@Pa_P MRM ya bu çalışma bakanı olacak türk vatandaşı vedat bilgin kendisi bir müjde vereceğini en düşük emekli maaş alanlarla ilgili mayıs ayında açıklama yapacağını söylemişti o bile yalan oldu. Ne açıklama yaptı nede bir söylem yaptı pufff dedi pehhhhhhhh dedi geçti üzerinden...
Maaşını düşük alan tüm emeklilerde kendisine sonuna kadar inanmış ve güvenmişti.. GÜVEN = 0

TEMMUZ AYINDA 'EK ZAM' GELECEK Mİ?
Yeni Asır'da yer alan habere göre, Bu gelişmeler ışığında Temmuz ayında da 2500 TL olan taban maaşın yükseltilmesi söz konusu olabilecek. 13 milyar TL'lik yıllık maliyetten yola çıkılarak yapılan hesaplamalara göre ise burada rakamın 3500-4000 TL olması bekleniyor. Bunun dışında yüzde 7 olan toplu sözleşme artışının da yükseltilmesi, seyyanen zam formülünün ortaya çıkartılması da gündemde.

YENİ ASIR = BİTMİŞ TÜKENMİŞ ASIR ( yani bizler) :D

deasn12
onu yapacaklarına eyt lilerin kazanılmış haklarını versinler verilmiş hakkı geri aldılar yazık o kadar mağdur var ve çalıştıkları sürece maaşları düşüyor.

MRM Ne diyim abim ne.. Ben bülbüle ne diyem güle ne diyem :):):) Hakkımızda hayırlısı olur inşallah.

kıssadan hisse %40 nasıl %10 zamma dönüşüyor bize mahsus bir özellik

mromr
devlet tamamlıyor aradaki farkı şimdi haksızlığa bakılırsa o dönem 2500 tl maaş alanlarda normal zam aldı 2500 altı alanların zammı %60 70 lere geldi adaletsizlik burada ya benim suçum fazla prim ödemem mi yapacaksan herkese eşit yap

Emekli Maaşlarında taban 2500 TL olarak açıklandığında bunun içinde 1500 alan da vardı 1600 alan da 2200 alan da... Bunların tamamı 2500 TL yükseltildi. Yükseltilenler içerisinde zam oranıyla birlikte 2500 TL geçen zam alacak. Ne var ki geçemeyen alamayacak. Dolayısıyla temmuzda öngörülen 35,62'lik zamdan yararlan da olacak, yararlanamayan da...

Ata_Türk
2000 den sonra sgk 4A emekli olan %60 ortalama 4 milyon kişi vatandaşın hazine desteği ile 2500 TL aylık alan emekliler çok ama çok zor duruma düşecek..
Örneğin Hazine desteği olmadan net aylık tutarı 1962 TL olan bir emekli % 35.62 zam ile 2.660.86 TL maaş alır.
2660.86 TL - 2500 TL = 160.86 TL zam :):):)
gülermisin ağlarmısın....

Son düzenleme:
deasn12
doğru kardeşim çok düşük evet ama maaşı 1962 lira olanda 6 aydır 538 tl fazla alıyor bu yanından bakarsan maaşı ocak ta 2500 olan nı ne suçu var ben onu anlatmaya çalışıyorum yapılacaksa herkese yapılmayacaksa kimseye olması lazım sosyal devlet anlayışı budur niye maaşı 2500 den fazla olanı mağdur ediyorsun benim hakkımı yiyorsun bende hakkımı helal etmiyorum

merkez bankamız önden yüklemeli faiz artışı yapıyordu ya hani nas sevdası gelmeden önce sizlere de önden yüklemeli zam yapıldı :D
haliyle beş aydır aldınız fazla fazla.. temmuzda herkesin maaşı neyse onun üzerinden artık % 40 mı yapar 50 mi yapar yapmalı ve bu en düşük maaş şu kadar olacak saçmalığı bitmeli. yapılan her hamle yeni mağdurlar adaletsizlikler doğuruyor.

zamanyolcusu dediğin gibi kardeşim emekli maaşı en düşük 2500 TL aylık alanlara en az %50 %60 zam yapılması gerekiyorki insanlar geçinmeyi birazcık sağlayabilsin. Geçinme yine sağlanmıcak ama neyse...... susma hakkımı kullanıyorum......

deasn12
ya canım kardeşim niye illa 2500 diyorsun %50 60 diyorsun 2600 2700 2800 5000 7000 alanın ne suçu var onu de bana onlarda bu ülkeye çalışmış sen 100 lira vergi öderken onlar 200 300 400 ödemiş birde böyle düşün

@MRM Sonuna kadar haklısın abim sonuna kadar. Görelim Mevlam neyler. Neylerse inşallah güzel eyler..

deasn12 MRM Ata_Türk mromr zamanyolcusu

Herkese merhaba,

Forum bölümüne bilgi olarak paylaşmak istedim.

T.B.M.M. başkanlığına 28/06/2022 tarihinde 2/4527 sayı ve Devlet Memurları Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi sunuldu.İlgili kanun teklifinin 15. madde metni aşağıdaki gibi yazılmıştır.

MADDE 15-5510 sayılı Kanunun ek 19 uncu maddesinin birinci fıkrasında yer alan "2.500" ibaresi "3.000" şeklinde değiştirilmiştir.

T.B.M.M. Kanun Teklifi Resmi Web Linki ; https://www2.tbmm.gov.tr/d27/2/2-4527.pdf

Arkadaşlar ilgili kanun teklifinin 15. maddesi uyarınca en düşük emekli maaşı tutarı 3.000 TL olarak değiştirilecektir.

Saygılar.

Bilgi Hazinedir SON DAKİKA! 21:30 biten toplantı sonucunda TBMM Plan Bütçe Komisyonu’ndaki görüşmesi sırasında, 2500 TL olan en düşük emekli aylığının 3000 TL‘ye çıkartılmasını öngören madde değiştirildi. En düşük emekli aylığı 3500 TL‘ye çıkartıldı

Son dakika en düşük emekli maaşı 3 bin 500 lira oldu

Üst Alt