Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2.500 TL aylık alanlar Temmuz zammından yararlanabilecek mi?

Resmi olarak değil ama bazı hükümetler bunu uyguladı.

Mesela Turgut Özal Başbakan iken son zamanlarındaki seçime yakın uygulamıştı.

Sonra Demirel, ardından devamı olan Çiller, ve sonra da Erbakan bunu uyguladılar.

Özellikle de Erbakan ekonomi danışmanı olarak yanına aldığı Osman Altuğ hoca ile havuz sistemi uygulayıp devletin parasını bir havuzda topladılar ve yüzde yüzün üzerinde de zam yaptılar.

O eski hükümetler enflasyona çok yakın hatta aynı oranda zam yapmışlardı ve nispeten enflasyon fazla etkilemiyordu.

(Hatta o yıllarda Liberal partinin başkanı olan rahmetli Besim Tibuk da hep bol para basılması ve maaşlara enflasyon kaç ise o oranda zam yapılmasını anlatırdı).

Şimdiki bu hükümet ise onu hiç uygulamıyor.

:

Ülkelerin başındaki yönetici sınıfları dünya insanlarını "Vergi+Enflasyon+Faiz" kırbaçları ile yönetiyorlar.

Aslında bunların hiç birinin olmaması lazım ama Kapitalizm ne yazık ki böyle bir şey.

Ne yazıkki bizler bu dönemin en sıkı uygulayıcı iktidar dönemine denk geldik.

Bu da bizlerin şanssızlığı olsa gerek.

ŞİMAL YILDIZI

Yazınızın sonunda belirtiğiniz " Aslında bunların hiç birinin olmaması lazım ama Kapitalizm ne yazık ki böyle bir şey.

Ne yazıkki bizler bu dönemin en sıkı uygulayıcı iktidar dönemine denk geldik. " cümlelerinize tüm kalbimle katılıyorum.

Asıl sorun belki de herşeyin ötesinde kapitalist sistemin çarklarının her zaman bir topluluğu,kesimi ve hatta milleti ezmek .öğütmek üzerine kurulu olmasıdır.

İnşAllah bahsettiğiniz refahın öncelikli olduğu günlere en kısa sürede kavuşabiliriz.

Saygılar.

MRM

Olay benim inancım değil, senin ve AKP iktidarının aynı inanca sahip olmanız. Kul hakkı yiyen ben değilim, kul hakkını ülkeyi yönetenler yiyor. Sizi din ile kandırıp, sömürü düzeni ile fakirleştirip, sınayan ve şükür ettirenlere hesap sorman gerekir. "Sizi, açlıkla sinayabiliriz" diye başlayan ayeti bugün mevcut hükümet dilinden hiç düşürmüyor.

Pa_Pi
güzel kardeşim yaklaşık 30 yıldan fazladır oy kullanıyorum siz benim AKP ile aynı görüşte olduğumu nerden biliyorsunuz ve o şekilde yargılıyorsunuz bak buda bir kul hakkıdır. neyse konu nerden nereye geldi iyi günler

MRM konu ve iş nerden nerelere geldi kimse farkında değil abim :) he de tamam de geç bu kesime.. Bu kesim sallayan bağıran çağıran kesim kendisini kaybeder ne derse desin bu kesime tamam diyeceksin ve susacaksın..

Bir tane troll çıkmış milleti trollüyor, aklınca şov yapıyor.
Herkes de gaza geliyor.
Bilgi alma umuduyla girdiğim başlıkta siyasi tartışmadan baska bir şey yok.
Hay sizin siyasetinize. Aferin, böyle devam...

P_A_L_A
MRM

Ek ödeme belli oldu. E devletten emekli maaş ek ödeme tutarını 26 ile çarp bakalım ne kadar emekli maaşınız olmuş öğrenin. Maaşları düşük olanlara 1.000tl ile 2.135tl arası zam yapıldı. Yüksek emekli maaşı alanlar daha fazla zam aldılar.

Sizin Zihniyetinize göre zaten biz hiç konuşmayalım hep susalım öyle mi ya hu elbette eleştircez....

Önce tahammül etmeyi öğren hele 20 yıldır bu iktidar sadece işci emeklisine ne yaptı söylesene ?

Ekonomik bilgi desen yok, Zihnen somut ifade yok, ama siyaset yapılıyor tabi ki yapılacak eleştirilecek...Herkes eleştirilebilir olmalı....

Tanımadığın bilmediğin bu forumda insanlara ithamda bulunmak komik... Bahsettiğiniz ifade aynen sizin için geçerli...

Eleştiren insanlar daha iyi şartlarda yaşamak iyi maaş almak için eleştiriyor ne var bun da memuru,memur emeklisi,asgari ücretlisi zam alınca işci emeklisi neden almıyor biz neden eleştirmiyoruz bu durumu...

Sen halinden memnun olabilirsin belki zenginsin ama burdaki bir çok insan yaşam mücadelesi veriyor bilmem farkındamısın engelli engelsiz...
Bilgi almaya gelmişsin alacağın max 3500 tl olacak neyin bilgisi bu burda atom parçalayacak bilgiler paylaşılmıyor ya da izafiyet teorisi tartışılmıyor ki ....2500 ve 3500 tl konusuluyor bu para az istanbulda evin yoksa çoluk çocuk gecinemezsin

Farkındamısın ekmek 5 tl oldu simit 5 tl

Asgari ücret bile olmayan maaşınızla bozdur bozdur al....

Burası bilgi paylaşım forumu fikren herkes hakaret etmediği sürece istediğini paylaşmalı...

Evin yoksa 3500 e çoluk çocuk değil yalnız bile geçinemezsin sadece İstanbul'da da değil hiçbir yerde .

marto1

ağzına sağlık kardeş

bu ülkede koyunlar olduğu sürece sürünürüz.20 yıl geçmiş hala enflasyonu düşürmeye çalışcağız diyorlar.lan ülkeyi cinler mi yönetiyor ?

sokrates

Tek kişinin açlık sınırı 6.390tl ve en düşük emekli maaşı 3.500tl nasıl geçinecek bu insanlar taş mı yesin.

Bu bayram emekli maaşları neden erken yatmadı? Her bayram erken yatardı. Emekliler bayrama parasız girecek.

iscev

2.451tl sürekli iş göremezlik geliri alırsın ve rapor oranın kadar bayram ikramiyesi alırsın. Örnek rapor oranı %41 olan biri 1.100tl / %41= 450tl tutarında bayram ikramiyesi alır.

Pa_Pi

teşekkürler inşallah o kadar olur 1391 tl den bir anda 2451 olursa biraz olsun destek olur bu zamanda

iscev

Kardeş ek gösterge de yazan rakamın doğru ise maaşın bu ve normal şartlarda değiliz. Enflasyon almış başını gidiyor. Düşük emekli maaşı alanlara 1k ile 2k zam yapıldı. Yüksek emekli maaşı alanlar yeni zamla 3k ile 4k arası zam aldı.

Rapor oranın % kaç? SGK arayıp sürekli iş göremezlik geliri % kaç rapor oranı ile bağlandı diye sor ve buraya yaz sana ne kadar bayram ikramiyesi yatacak söylerim.

Hellowen

Ek ödeme her zaman 26 ile çarpilmiyor. Evet 10k emekli maaşın, zam gelmeden ne kadar emekli maaşı aliyordun?

Pa_Pi

6.800 senin çarpanınla eski ek göstergeyi uyguladığımda doğru rakam çıkartıyor.

7k yakın maaşın %42,3 zam ile 10k olmuş. Hayırlı olsun, güle güle ye kardeşim.

Pa_Pi
yüzde 46,25 oldu son inceleme ile daha önce 31,36 idi ve 1391 tl maaş alıyordum ek ödeme de 66,23 dü ve 20 ile çarpınce ve artı ek ödemeyi ilave edince rakam doğru cıkıyordu benimki işgöremezlik maaşı
şimdi 46,25 ve ek ödeme 94,3

iscev

İş kazası sonucu ile sürekli iş göremezlik geliri bağlandı diye anlıyorum. Yanılıyorsam düzelt, neden 20 ile çarpıyorsun? %46,25 SGK verdiği oran ile sürekli iş göremezlik geliri bağlandı diye anlıyorum.

Bayramdan önce emekli ve çalışanların maaşlarının verileceği açıklanmıştı ama benim, arkadaşımın ve annemin emekli maaşlarımız bayramın 1. gününe, yani şuna an'a kadar yatmadı. Ayrıca kardeşim memur ve onunki de yatmamış.

(Annem ve arkadaşım normal emekliler. Onlarınki de yatmadığına göre hükümet para basmaktan vazgeçti herhalde).

Maaşı yatan var mı arkadaşlar?

:

(Bayram ikramiyesi 1100 lira yattı ama maaş yatmadı).

Oldu kardeşim. Basın açıklamasında bizzat dinledim.

Şöyle dendi: "Zammlı maaşlar ve bayram ikramiyeleri bayram öncesinde verilecek"

Bunu bizzat tv,den izledim.

(Aslında gününde vermeleri çok daha doğru. Çünkü erken harcanıyor ve maaş alma arasında 1.5-2 ay gibi boşluk oluyor. O daha zor. Gününde vermeleri iyi olmuş ama yalan söylediler. Yalan söylemelerine alıştık zaten. Neyse...).

ŞİMAL YILDIZI

Haklısın öyle söyledi ama söyledikleri memur ve memur emeklileri içindi
Bugün söylediğini yarın daha farklı söylediği için eminim senin gibi çoğu kişide yanlış anlamıştır

Güncel maaşlar sisteme girildi.

yanliwiniz var 2500 tl olqn maasiniz 3.500 olacak 2000 yilindan sonra emeklisiyseniz bende bu hafta dilekce verdim vergi indiriminden emekli oldum ayin 1 agustosta olacak 5510 ek 19 ek odeme ozel sekdorden zqm 34 deil 41.69 olarqk verdiler normal emekliolanlarla ayni sekilde maas aliosunuz ben arasdirdim hatta sskya sordum ayrica yeniden bir ise girip calisabilirsiniz calisirken hem calisdiniz yerden maas hemde emekli maasinizi alabilirsiniz yanliz yeniden calismaya baslicaksaniz is yerinize soleyin emekli calisan die sskya kayit yapsinlar sigortayi bu konular onemli 2000 yilindan once ise girip vergiden emekli olanlarlar 4689 tl alacak 2000 yilinda ise girip 2022 de emekli olanlar en dusuk emekli maasi 3.500 olacak saygilar

Üst Alt