Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

15 Ocak 2025'den sonra emekliliğe başvuranların adım adım sgk süreci

@szrkmcu,
Maalesef. Hepimizi bictiler! Aman Efniz yüksek olsun da emekli olmayın. Ef Yüzde 30 altı olmadan emekli etmiyorlar. O saatten sonra emekli olsan olmasan ne. Ben bunu birine daha yazdım. Adam bana küstü 😀. Yahu kalp öldükten sonra Emekliliği ne yapacaksın... 😀😀😀

Arkadaşlar selam ara karar sonrası hastaneye gittiğinizde doktorun raporu SGK müdürlüğüne ulaştıktan sonra sonucu ne kadar beklediniz acaba ?

AKP ve MHP ye kazanılmış hakkımızı elimizden kanunsuz olarak aldıgı için kızıp eleştirdigimizde hemen birisi çıkıp " Siyaset yapma " diyor . Ben artık AKP ve MHP yi sonuna kadar takdir ediyorum . Engellilerin hem oyunu alıyorlar hem de ellerinden kazanılmış haklarını alıp burnunu sürtüyor. Düne kadar hain dedikleri CHP nin Milletvekili Aylin hanım bu kanunusz hukuksuz ortamda Anayasa Mahkemesi'ne başvurul bir şey yapmaya çalışıyor ama öyle namussuzlar varki hala CHP ye saldırıyorlar . Kimse bana siyaset yapma demesin çok agır küfür ederim . Benim kazanılmış emeklilik hakkımı elimden " Kanarya Severler Dernegi " almadı . 40 yaşındaki saglam 3 milyon kişiyi seçim kazanacam diye EYT çıkarıp , bırak çalışmayı yaşamak için zar zor mücadele eden engellilerin hakkını gasp edenlerin yüzü bu dünyada gülmesin . AKP ve MHP belki halktam büyüktür ama yaratıcıdan büyük degiller . Allah ayırsın haklıyı haksızıı

@szrkmcu,
Anayasa mahkemesi yeni yasayı iptal etse bile işe girişiniz 1 Ekim 2008 sonrası olduğu için vergi indirimi belgesi ile emekli olamazsınız. Zaten her şekilde çalışma gücü kayıp tespiti ile emeklilik geçerli sizin için.

SGK size Hafif Düzey çalışma gücü kayıp tespiti yaparsa eğer çalışma yılı ve prim günü yönünden eksiğiniz yok şu an emekli olabilirsiniz ama @gannicus, zaten EF değeri olayından dolayı emeklilik durumunun zor olduğunu söylemiş.

Çalışma gücü kayıp yoktur diye karar çıkarsa itiraz edebilirsiniz ve dosyanız Yüksek Sağlık Kurulu'na gönderilir. Geçmiş olsun.

Son düzenleme:
@dado84, 1 ayda bana tekrar ara karar çıkmış sft testlerimiz yüzdelik olasılıklarını girmemiş doktor bu yüzden çalışma gücü kaybı kararı veremiyoruz o tarihte yapılan sft testini tekrar bize göndersin hastane demiş sgk

@grafakir,
Onu bilmiyorum bana %60 oran ile 3600 yasasından emekli edildiğimi yaşlılık aylığı bağlanacağını ve sigorta girişim 2008 öncesi olduğu için çalışmaya devam edebileceğim Bilgisi verildi.

İşe girmeden önceki hastalıkla raporla emekli olma ile işe girdikten sonraki raporla emekli olma arasındaki fark nedir acaba bilen biri yazabilirmi lütfen?

Merhaba, Saglik kurulundan orta dercede calisma gucu kaybi almisim. Sgk gorevlisi surecin kalanini artik e devletten takip etmem gerektigini soyledi ama hangi sayfa oldugunu oda bilmiyordu. Hangi sayfada emeklilik ile ilgili ilk bilgileri gorebilirim? Tesekkurler.

@dado84, KİM DEDİ BUNU SANA HOCAM

@Emre-k, 4A emekli aylık bilgisi yada 4a emekli aylık kaydı orda tahsis numaran maaş alacağın tarih falan gözükür

@szrkmcu, benim aort anevrizma greft var, kapakcık onarımlı yani değişmedi.
“2010'da asendan aort anevrizması nedeniyle aort replasmanı operasyon öyküsümevcut. Dİsseksiyon veya rüptür öyküsü yok. Cerrahi tedaviden fayda görmüş arter hastalığı mevuttur. : %30
KAPAK HASTLIĞI KLAS 2 %30, ARİTMİ %10

: % 37 balthazard ortalama 56 rapor verdiler. Bende olamıyorum büyük ihtimalle. Tek hastalıktan 40 üstü olması şart sanırım ama aort anevrizma ameliyatının mevzuatta yeri olmaması cok saçma bence. Yada anayasa mahkemesinden sonuc alacagız 2008 ekim öncesi için, vergi indirimiyle emeklilik hakkımızı geri alacağız.

Merhaba 2001 girişliyim 3920 ,67 oranla emekli oldum geçen hafta raporumu yeniledim 47 düşürmüşler emeķliliğim iptalmı oldu itiraz etmeliyimmi bilgi lütfen

@findox85,

İse girmeden evvel engelli iseniz emekli olduktan sonra çalışırsanız maaşınız kesilir. Diğerinde çalışmaya devam edebilirsiniz...ve bu durum 2008 öncesi ise çalışma hakkı devam ediyor. Sonrası bu hakkı kaybediyor.

Üst Alt