Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yaygın anksiyete ile askerlik durumum ne olur?

bende de kaygı bozukluğu var toplum içine girmekte zorlanıyorum baş ağrısı kasılma titretme kalp krizi mi geçiriyorum beyin kanaması mı oluyor diye düşünme oluyor ortamdan hemen çıkma isteği oluyor sizde bu ve buna benzer şeyler oluyor mu .?

erola

Malesef en ufak kötü bir haber aldigimda bile etkileniyorum.yaklasik 5 yildir gecmek bilmeyen bas agrim m var ta ensemden basliyor tum basima kadar sonrasinda surekli bir hastaliga mi yakalandim diye korkular olusarak atak geciriyorum en ufak ani sesde kalbim bir anda hizlaniyor toplumdan kacinma musafirin yanina bile gidememe yolda tanidigim insanlara slm vermekte bile sorun Yasiyorum allah bu hastaligi.kimseye vermesin cok zor normal hastaligi bile bu kaygi yuzunden 2 3 kati agir sekilde yasiyorum

gokhan_dry
benim sosyal fobi kaygı bozukluğu diye başladı psikotik bozukluğa döndü geçmiş olsun askerden 3. veya 4. defada çürük alabildim hep 1 yıl ertelediler

erola

Bende yaygin anksiyete sosyal fobi ve disleksi var ben askerlik subesinin onunden gectigimde bile vucudumdan tum gucum gidiyor komple kaygi kapliyor bir anda namzim dengem vs kayboluyor seni muaf etmediler mi

erola

Tedavileri aksatma yoksa tekrar nüksediyor surekli durumu hafifletmeye caliş

gokhan_dry

yüzde 45 engelli raporu aldım ekpss ye hazırlanıoyorum ilaç kullanıyorum ayda bir doktora gidiyorum

Tamam öyle yapın.
Hayırlısı olsun....

Oğuzhan abi bir çok anksiyeteyle ilgili ilaç kullandım kullanmadığım ilaç kalmadı ama bir türlü bazı ilaclar cok hafif etki etsede artık. Doktor ilaclari degistirdik baska tedaviler denedik bir türlü istedigim verimi alamıyorum. Sonra her ilaci kullandiktan sonra doktora dedim yine ilk basta yazilan efexora tekrar donelim sonra tekrar o yazıldı. 3 senedir tedavi görüyorum. Bazı hastanedeki doktorlar dıyor ki niye rapor cikarmiyorsun ilaclara ben ozaprın redepra ativan efexor kullanıyorum doktora acaba tam etkisi i goremedigim için mi raporlu hale getirmiyor doktor

gokhan_dry
Sürekli ilac değiştirmek doğru değil,
Anksiyete bozukluğun ilacları bellidir, önemli olan tedaviye düzenli olarak devam etmek,psikiyatri ilaçları hemen etki etmez en az 1 yıl aynı ilacla devam etmelisiniz.

Diğer konu,
Rapor neden çıkartılmıyor,
Zannediyorum sürekli ilac değiştiriliyor,o yüzden olabilir.doktoruna söylersen rapor çıkartır,rapor çıkartmak zor bir şey değil.

Daha önce paxil veya citoles kullandınız mı? Anksiyete bozukluk için etkili ajanlardır...

OğuzHan112

Paxera lustral paxil daha sayamadığım bir kac ilac daha var baya degistirdik prozac lustral ile prozac bana nokta kadar etki gostermedi doktor degistirdi. Ben doktora bana en etkili ilaci yazarmanz vs diyordum en etkili ilac diye birsy yokmus megersem her ilac kisiden kisiye gore degisiklik gosteriyor ama şimdi ben mayıs 1 de 3 işlem olarak heyete sevk edilcem heralde benden ilac raporu isteyecekler benm ilac raporum yok simdiden cikartiriyim diyorum ama bana etki etmiyor yeteri kdr cok az etkisi var efexorun ativan daha etkili

gokhan_dry
Sürekli ilac değiştirmek doğru değil,
Anksiyete bozukluğun ilacları bellidir, önemli olan tedaviye düzenli olarak devam etmek,psikiyatri ilaçları hemen etki etmez en az 1 yıl aynı ilacla devam etmelisiniz.

Diğer konu,
Rapor neden çıkartılmıyor,
Zannediyorum sürekli ilac değiştiriliyor,o yüzden olabilir.doktoruna söylersen rapor çıkartır,rapor çıkartmak zor bir şey değil.

Daha önce paxil veya citoles kullandınız mı? Anksiyete bozukluk için etkili ajanlardır...

Oğuzhan abi 12 yıl önce tedavi görürken bana verilen doktor recetesi recede ilaç ismim yazıyor ve hastalik tanım yaziyor doktor muguru vs var bu belgeleri nisanda doktora sunsam şuanda tedavi de goruyorum ztn 3 yildir aktif ilac kullaniyorum bir sorun olur mu. Durum yaklastikca ataklar vs uyuyamiyorum abi doktorlarin surekli her biri birbiriyle celişmesinden çok rahatsz oldum 2 yıl önce beni hastane hastane surundurduler 4 kilo verdim ztn zayıf bir insanim

OğuzHan112

Oğuzhan abi disleksi de var bazen yazılanlarda karışıklık yapabılıyorum abi k.b şöyle 12 yıl önce tedavi gordugum ist numune hastanesi her tedavi sonucu recete kagida mugurlenip veriliyordu doktorun müğrü ilac ismi hastalik tanısı yazıyor nisanda 3 cü işlem olarak heyete giricem bu sürec belli edecek ya askere yada muaf edecekler ama ümraniyede girmek istemiyorum heyete tedavi oldugum erenkoy de heyete girmek istiyorum abi bu önceki tedavi kagitlarimi vs doktora sunayım mı. Erenkoyde tedavi gordugum doktora

Kimle ne konuştuk unutuyoruz kusura bakma,

Varsa bütün teçete ilac raporu erteleme raporu vs elinde bulunsun,faydalı olur...
gokhan_dry

Bir hatırlatma,
Ruh ve sinir hastalıkları hastanesi askerlik muafiyet yada ertleme gibi işlere hepsi bakmıyor sanırım. Bunu öğren öyle git.
Ordan epikiriz alıp diğer devlet hastaneleri ne gitmen gerekiyor...

OğuzHan112

Tedavi gördüğüm erenkoy ruh sinir bakıyor abi şöyle bana ilac raporu vermediler cunki ben her ay doktora gidiyorum düzenli olarak

OğuzHan112

oğuzhan abim son işlem anksiyete askerlik muaf son 3 işlem kağıdımda yazıyor son işlemdir diye şimdi aile hekimi hastaneye sevk etti oradakı doktor kurula sevk etti 20 mayıs saat 8 de sabağ gel dedi 1 ay sonra gidicem acaba ne olcak son işlem kurul doktorumu karar vericek yoksa sürekli tecili verip heyete sevk eden doktor mu vericek bilginiz varmi oğuzhan abi

Heyete sevk eden doktor sizinle ilgili bir karar vermiştir.
Verilen ön karar heyette onaylanır,
gokhan_dry

Normalde seninle görüşen ve seni heyete sevk eden doktor bu konuyla ilgili bazı açıklamalarda bulunabilirdi ki benim durumda da son işlem olarak gidip muayene olduğum doktorun verdiği kararı açıklamasından sonra beni heyete sevk etmesini anımsattı bu olay. Ama büyük ihtimal muaf kararı çıkabilir bu konuda içini ferah tut.

OğuzHan112 abi son işlem bugün girdim doktor sana askerliğe elverişsizdir veriyorum dedi heyete sevk etti artik muaf mi oldum

Arkadaşlar merhaba ben de bugün anksiyete tedavisi sebebi ile 16c 1 yıl erteleme aldım, tedavim devam ettiği sürece seneye tekrar erteleme ve sonrasında muafiyet alabilir miyim yardımcı olursanız sevinirim

Seneye erteleme almam için tedaviye devam ediyor olmam yeterli midir acaba

Oğuzhan abi ben geçen sene Ağustos ayında anksiyete den 1 yıl erteleme aldım raporumda 2014 ten beri tedavi görüyor halen ilaçları kulllanmakta yazıyor Ağustos ta yine gireceğim fakat tedavi sürecine birde okb eklendi sonuç ne olur Bilgi verirsen sevinirim

Muhtemel tekrar erteleme verilecektir,

Okb +Anksiyete,
Ertelemeye gerek olmaksızın elverişsiz kararı verilebilir.
Bunda hiç bir sakınca yok.

Genel olarak tekrar erteme sonrasında muayettir...
Raptile
alicoo
Yeterlidir,

Teşekkürler abim çok sağol allah razı olsun

Oğuzhan abi geçen sene bakırköy ruh ve sinir hastalıklarında tedavi görüyordum ordan yazı alıp tecil aldım şuanda tecil aldığım hastanede tedavi oluyorum 1 senedir her hangi birşey götürmeme gerek varmı

Üst Alt