Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yaşlı, engelli, şehit ve gazi yakınlarına 'Ücretsiz ulaşım' hakkı

benımde %80 raporum var dıştan kımse anlayamaz ama gelde bırde içime sor yanı anlıycagınız herturlu ıhtıyacımı goruyorum ama ruhen bedenen cok yıprandım ve halada yıpranmaktayım

Mevzuunun çıkış noktası İstanbul'da yaşayan engellilerin özel halk otobüsünden yararlanmasının önüne geçmek olduğuna göre kısa sürede çıkar bu yasa. Ondan sonra İstanbul'da yaşayan engelliler isyana başlar ama her zamanki gibi geç kalınmış olur.

turan yılmaz;

EE İYİDE BEN KULLANIYORUM OZEL HALK OTOBUSLERINDE..KARTIMI BASIYORUM VE GECIYORUM HIC BIR SORUN YOK.BAKIN İETTNİN SİTESİNDE DE %40 VE ÜZERİ ÜCRETSİZ YARARLANABİLİR DİYOR.
ÖZÜRLÜ KARTI

Istanbulda yararlanabiliyorsunuz yanlış bilgilendirme yapmayalım bence...

ugir;

Arkadaşım şaka mı yapıyorsun. Şu anki durumdan değil kanundan sonra yaşanacaklardan bahsediyoruz. Kanun bu haliyle geçerse basıp geçemeyeceksin özel halk otobüsüne diyoruz. Neresi yanlış bunun.

hayalet73;

ne sakası turan yılmaz arkadasımız yazmıs işte (istanbulda özel halk otobusunden faydalanıyomusunuz ankarada 40 olan belediyeden üçretsiz faydalanamıyo indirimli 60 serbest gerci halk otobusundende faydalansak 50 indirimli olsun ama olsun ama yasa baksanıza ne zaman cıkağı muamma)

cvp bunadır..!

ANKARA - İSTANBUL(HAYDARPAŞA) - ANKARA ARASINDA İŞLEYEN ANAHAT TRENLERİ
ESKİŞEHİR EKSPRESİ, CUMHURİYET EKSPRESİ, BAŞKENT EKSPRESİ, SAKARYA EKSPRES (Ankara-İstanbul Hızlı Tren Projesi yol çalışmaları kapsamında Eskişehir, Sakarya, Cumhuriyet ve Başkent Ekspreslerinin seferlerine 1 Şubat 2012 tarihinden itibaren 24 ay süreyle ara verilmiştir.)
FATİH EKSPRESİ (Ankara-İstanbul Hızlı Tren Projesi yol çalışmaları kapsamında seferlerine 1 Şubat 2012 tarihinden itibaren 24 ay süreyle ara verilmiştir.)
ANKARA EKSPRESİ (Ankara-İstanbul Hızlı Tren Projesi yol çalışmaları kapsamında seferlerine 1 Şubat 2012 tarihinden itibaren 24 ay süreyle ara verilmiştir.)
ANADOLU EKSPRESİ (Ankara-İstanbul Hızlı Tren Projesi yol çalışmaları kapsamında seferlerine 1 Şubat 2012 tarihinden itibaren 24 ay süreyle ara verilmiştir.)
BOĞAZİÇİ EKSPRESİ trenleri, Ankara - Haydarpaşa - Ankara arasında her gün işlerler.(Ankara-İstanbul Hızlı Tren Projesi yol çalışmaları kapsamında 1 Şubat 2012 tarihinden itibaren 24 ay süreyle Ankara-Arifiye-Ankara arasında işletilecektir.) Yol çalışmaları nedeniyle 02.04.2012 tarihinden itibaren Eskişehir-Arifiye-Eskişehir arasında işletilecektir.

TCDD sitesinden alıntı 1 subat 2012itibariyle istanbul ankara hattı arasındaki seferlere hızlı tren çalısmasından dolayı 24 ay ara verilmiştir.
bu yılda tcdd nin ozelleştirilmesi için ihale duzenlenecekti sanırım. sehirler arası trene hala binebiliriz kötü haber ise bindigimiz yerde inecek olmamız. ) umarım yasa sürekliligini korur hızlı tren hayata geçtiginde bu hakları elimizden almazlar.

Hiç bir açıklama ve dahi bu tarz zaten yürülükte olan destekler mevcut burda olay son yönetmeliğin kabulune halk nezninde destek bulmak amacındalar.

kocaelide belediye otobüs ve özel halk otobüsleri ücretsiz kent kart var bas geç rapor oranı diye bir şey yok % 40 olması yeterli

bu uygulama çoktan var bunlar kimleri kandılıyor yapacaklarsa özel halk otobüslerine yapısınlar

arkadaşlar 183 ile 144 devamlı arayyıp soralım bunlar ücretsiz aranıyor iş bunlardan bitiyor yani aile ve sosyal politikalar bakanlıgı

Benım Anlamadığım Başbakan Çıkıyor Konusuyor Böyle Böyle oLacak Engellıler Yaşlılar Artık Tüm İllerde Ücretsiz Ulaşımdan Yararlanacak Diyor Ama Ortada Belli Bir Tarih Yok Herkesin Altında Arabası Yok Engelliler İçin Ulaşımın Ücretsiz Olması Bir Nevi de Olsa Yeni Bir Kan Sağlıcak YASALAŞMA TARİHİ Ne ZAMAN Acaba Mart mı Nisan mı Bilsek Onuda Bekleriz Seve Seve Onuda Bilmiyoruz.

Böyle Bir Yasa Çıkarsa Belediyelerin Tamamı Uygulamak Zorunda Değilmidir Yasa Sonuçta Uygulamıyorsan Çiğnemiş Olucaksın Devleti Tınlamıyorum Demiş Olacaksın Çok Acayip Ya Kimler Ne Milyon Paralar Yiyor Bizim Üç Kuruş İçin Düştüğümüz Hallere Bak Batıyoruz Abi Bu Ülkeye Batıyoruz

ankarada sadece ego da 60% ve üzeri ücretsiz 40% indirimli yani öğrenci! metroda indirim yok trenler biliyosunuz 50% indirimli sehirlerarsı otobusler 25-30% ındırımli...! halk otobusüde indirimli!!!...

turan kardes Basbakanlık engelli kartı gösterirsen var! ben çoook öle bindim!!!

Turan Kardesime katılıyorum çok güzel bir uygulama sistemi!! Basbakanlık ENGELLİ kARTI heryerde gecerli olması lazım olduğunu düşünüyorum! bu benim çoook aklımdan geçmişti...!:rolleyes::)

hatda bi kaç muavinde söledi..

ayse ceren hanım metroda ındırım olduğunu ılk sızden duydum nereye basvuru yapıylıyor ve 59% üzerinde olanlar dediğiniz 24-27 TL den muafmıdır??? tskler! saygılar tüm arkadaslara!

ben 2 gün önce 10 liraya 5,5 metrekür Su aldım!!!...

Bu uygulamanın temel mantığı tek tip kart ile tüm yurtta, tüm hak sahiplerinin aynı istisnalardan yararlanmaları ilkesidir. Yani o belediye bu kadar, şu belediye bu kadar ulaşım kolaylığı sağlıyor gibi kaygılar ortadan kalkacak ve bir hak sahibi örneğin bir engelli, sahip olduğu kartıyla ülkenin neresinde olursa olsun ücretsizse ücretsiz veya indirimliyse indirimli olarak bu istisnadan yararlanacaktır. Olay bu olmalıdır ki aslında konu muhtemelen daha ileri boyutlara da taşınacaktır. Zaman içerisinde, uluslararası veya en azından belirli birlik üyesi devletler arası mesela Avrupa Birliği ülkeleri ve bu birliğin muktesebatı gereği tüm üye ülkeler vatandaşı engelliler, bu birliğin sınırları dahilinde bahsedilen hak ve istisnalardan yararlanacaktır. Bu birliğe üye olmasa bile Türkiye de pekçok konuda olduğu gibi muktesebat gereği bu konuda da Avrupa ile aynı şekilde hareket edip aynı uygulamaları gerçekleştirecektir.

EDİRNE de belediye otobüsü yok ''özel halk'' otobüsü var ondada adam 1 krş indirim yapmıyor engellilere serhat birlik diye iğrenç bi kuruluş var burda amalar ufacık edirnede bin in 2.15 krş lan 2.15 krş engelli mengelli dinlemiyorlar kent kart 1.65 sinir küpü oluyorsun ama elinden birşey gelmiyor

boludaki özel halk otobüsleri ücretsiz.%40 ve üzeri raporu olanlara.

bu yapıakacak olan kanunlar ilçeleri kapsamadığı sürece hiç bir işe yaramaz yine yarım yamalak bir oyalama ve zaman kaybı bence

bu ne biçim saçmasapan bir sistem uygulama yahu arkaDASlar bunu devletin adamakıllı uygulaması çokmu zor anlamış değilim heryerde herşeyde bizi bi şekilde yorup uğraşdırmanın peşine düşer olmuşlar sanki bundan keyf alırlarmış gibi ....tuhaf!

ayşe ceren işte bende sizin anlattıklarını millete anlatmaya çalışıyorum ama kimseyi inandıramıyorum şimdi şu anda herkes tüm türkiye engelli maaşlarının 1000 tl ve üzeri olduğunu söylüyorlar zanneddiyorlarki herkese aynı maaşı veriyorlar diyorum ki yahu benim aldığım maaş üç ayda bir 740 tl diyorum ortalama bana dediği şu sanki senin aldığın parayı alıpta cebimize mi koyacazğız diyor devlet tüm engellilere 1000 tl üzeri maaş veriyor diyor

şu andaki iktidar partisinin hitap tarzı o kadar iyi ki yeminde etsen sana değil başbakana inanıyorlar bir de bizi şanslı olarak görenlere sesleniyorum ne bu engel bende olaydı nede yapılmayıpta yapılmış gibi gösterilen haklardan faydalanaydım beni şanslı görenlre içimden benden bin beter ol diyorum gerçektende çok yazık milletin gözü ancak bu kadar boyanır şimdi tüm türkiyedeki insanlar engellilere ulaşım bedava zannediyor ama adam iyi çalışıor ana haberlerde tam iki gün bu haber werildi şimdi yeminde etsen bedava değil diye kimseyi inandırmazsın...

Yeter ya başlıyacaksa bu uygulama başlasın başbakanın açıklayalı neredeyse 1 ay oldu arıyorum tcdd'yi bize böyle bi yazı gelmedi diyor. dalga mı geçiyorlar bizlerle :mad:

acaba tcdd bedavamı olacak başbakanlık kartı mı geçerli olacak bilgisi olan var mı

ya arkadaşlar şu bindiğiniz araçtan birtanede çoruma yollasanızda paralı parasız farketmez bide biz görsek neye benziyor tren olursa daha iyi olur

Yaşlı, engelli, şehit ve gazi yakınlarına 'Ücretsiz ulaşım' hakkı ne oldu unutuldu galiba hiç bir gelişme şu ana kadar olmadı

koselim aynen unutuldu gitti. Ankara alo 153 aradığımda % 40 ve % 59 engellilere ücretsiz ulaşım yok deniliyor. Ücretsiz olmasıyla ilgili ne bilgi nede bir çalışma yokmuş.

sadece okuyorum yaşaması kaç bin takla dönüşüm mevzuat!

ücretsiz toplu ulaşım nezaman başlayacak

arkdaşlar ücretsi ztoplu ulaşım henüz başlamadı bilgiis olan vamrı enzamn başlayacakk

Üst Alt