Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yaşlı, engelli, şehit ve gazi yakınlarına 'Ücretsiz ulaşım' hakkı

saçma olan :git bakalım bayramda sana özel ötübüs firmaları yer veriyor mu,önemli olan özel sektöre kota koyması gerekirdi niye kara ve hava yolu dahil değil çünkü zenginlerden siyasal ikdidar korkuyor

inanın inanın doğrudur haber. binlerce şehidin katili abdullah öcalanla anlaşma masasına oturacaklar şu günlerde.belki onu meclise alacaklar. bu da bu madur(!) zavallı insanlara yani halkın büyük bir kısmına kocamaaannn bir sus payı. görmezden gelme payı. yalakalık yapmak için fırsat. hadi siz beleşe yolculuk yapın, bizim bu insanlık dışı anlaşmalarımızı ve bu ülkede olan biten diğer bütün yolsuzluk, torpil, hak yemelerimizi görmezden gelin rüşveti sevgili hükümetinizin. biz de salağız, ücretsiz olsun, aman emeksizce alalım da ne olursa olsun kabul ederiz yaaa, bize ne'ciyiz ya, atlayalım hemen..... iyisiniz hadi yine yırttınız!!

walla kayseride özel halk otobusleri ücretsiz olsun başka hiç birşey istemiyom

yav kardeşler akıllı olun aklınızı başınıza alın yavvv arkadaşlar dinlemedinizmi haberi ne diyor başbakan bakın parentez içinde veriyom anlamayan arkadaşlara ( BELEDİYEYE AİT TOPLU TAŞIMA ÜCRERLERİNDE DİYORR EEEE HANGİ ŞEHİRDE BELEDİYEYE AİT TOPLU TAŞIMA ARACI VAR BU ADAM İKTİDARA GELİNCE HER ŞEYİ ÖZELLEŞTİRİRKEN BELEDİYELERİDE TOPLU TAŞIMAYI ÖZELLEŞTİRMEDİMİ ONUN İÇİN RÜYA GÖRMEYİN UYANIN UYANIN
BELEDİYELERE AİT BİR KAÇ OTOBÜS KALDI İSE ODA YA BOZUKTUR GARAJDA YADA HİÇ KİMSENİN GİTMEYECEĞİ YERLERE GİDİYODUR İLGİNİZEEEE
UYANMANIZ DİLEĞİYLE

ben bundan bısey anlamadım zaten istanbulda ucretsız toplu tasıma aracları sehırler arasıdamı ucretsız olcak benım % 80 agır degıl raporum var ana ucretsızmı olcak sehırler arası anlayamadım bırde sikayetım var bu devletten ben onceden aynı raporla refakatlı kartım vardı bundan yaklasık 7 ay once kartımı aldılar sadece ben yararlanıyorum suanda yanı onceden refakatlıydı ıkı kısı bınıoduk yenı kanun cıkartmıslar gece yarısı neymıs rapor en az %50 agır olcakmıs refakatlı alabılmem ıcın kartı sizce bu haksızlık deılmı benım %80 olmasına ramen aldılar refakatlı kartımı raporum agır deıl dıye:mad:

[FONT=lucida grande]sayın başbakanım 1-2 haftadır engellilere müjde üstüne müjdeler veriyorsunuz çok teşekkür ederiz. ama toplu taşıma araçlarında bir şeye dikkat çekmek istiyorum.[/FONT]
[FONT=lucida grande]sadece belediye otobuslerıne ücretsiz binecegiz deniyor. fakat zaten ücretsiz biniyoduk.[türkiyenin yarısından çoğu hatta neredeyse hepsi ücretsiz biniyor] Kayseridede aynı şekilde belediye otobüsleri ücretsiz özeL halk otobusleri,ve tramvaylar ücretli engelliler olarak sayın başbakanım lütfen özel halk otobusleride ücretsiz olsun.çünkü yani engelliler zpr yürüyor bende öyle tek ayagım yok sayılır zor güçlüklerle yürüyorum ama param olmadıgından otobuslere bınemıyorum çünkü beledıye otobuslerı kalktı kayseride -30 gibi beledıye otobusleri çalışıyor oda şehir merkezlerine değil uzak köylere bir işimize yaramıyor. beledıyeler ya para[bılet] yardımı yapsın yada belli bir raporu olanlara ücretsiz olsun..[/FONT]
[FONT=lucida grande]ellerinizden öpüyorum iyi günler diliyorum....sayın başbakanım

başbakanlık sitesinden böyle bir mesaj gönderdim :D gerçekleşeceği yok işte insan bekliyor işte :([/FONT]

özeL haLk otobüsleri olmayacak araştırdık belediyelere gittim ama sadece beledye otobusler olacakmış.
işin ilginç yanıda belediye otobusleri hiç kalmadı hep özelleştive zaten türkiyenin genelinde ücretsizdi.

engellinin ulaşım araçlarına ulaşabileği yolları yapsalar önce daha iyi olmazmı..kaldırımlar çin seddi gibi..kamu kurumlarında bir sürü kat çıkmak zorunda kalınıyor..engelli asansörü çoğunda yok olanlarda zaten bozuk..otobüslerin cogu eskı model coguna engellı tekerleklı sandalyalı kardesımız bınemıyor..son cıkan bır kac aracta yenı sıstemler mevcut..ee once bunları duzelt kı ınanıdırıcı olduguna ınanalım sayın basbakan..

yunus_can;

Aslında bu uygulamaya bende karşı değilim; çoğu insanlar askere gitmemek için vs. yüzde 40 üzeri almakla uğraşanlar..
Raporda yüzde 40 almak ikna ile kolay.. ve kolay kolay geçici engelleri var.. Yüzde 60 fazla tabiki de; yüzde 50 ve üzeri olmasını isterim..
zihinsel olsun, tekerlekli sandalyeli olsun vb. kısaca ağır engelli olanlar (yüzde 50 ve üzeri olması şartı ile) Türkiyedeki engelliler, bu ulaşım gibi haklardan ücretsiz yararlansını istiyorum.

yazıları okudukça bende tahmin ettiklerim;

yüzde 40 üzeri ise (istanbulda zaten indirimli olan banliyo gibi trenler hariç çoğu ücretsiz) Türkiye genelinde indirimli olan ne varsa ücretsiz olacaktır.
yüzde 50-60 üzeri olanlar özel kart çıkacak ve o kartla refekatçiyle birlikte ücretsiz yararlanacaktır.

ahmet3847;

zaten başbakanda ayrıca belirtmiş ağır engelli olanlar için refekatçide ücretsiz yararlanacak diye.. raporda ağır engelli ibaresi evet yazacak şekilde olacaktır katılıyorum..

benim düşündüğüm bir başka ise şehirlerarası refekatçisiyle birlikte ücretsiz olacaksa turizimcilerin vay haline :)
şimdiden otobüstede yerinizide erkenden ayırtın derim :)

Saygılarımla

ama belediyeden aldığımız bilgiler neden hayır dıyorlar özeL halk otobusleri ister ağır özürlü olsun ister olmasın yinede indirimli binecekler diyorlar benim raporum %67 ben şimdi hepsinemi ücretsiz bincem ?

Okuyorum okuyorum milleti ne hale getirmişler panoraya olunmuş çok yazık

arkadaşlar halk otobüsleri olmayacak sadece beledıye otobüsleri olcak

bide başbakanımı eleştiriyorlar bakın ne güzel işlere imza atıyor daha önce hangi başbabakan engelliler için böyle bir girişimde bulundu başbakanımızı tebrik ediyorum

Gülay memlekette belediye otobüsü mü kaldı da bilip bilmeden hemen hükümet yanlısı konuşuyorsunuz türkiyenin hemen hemen heryerinde özelleşti dolmuşlar özel halk otobüsündeki şöföre ben engelliyim ve engellilere ulaşım serbest desene bi levyeyi kafana nasıl indiriyor Seni kimse kurtaramaz şöförünelinden şu çok övdüğün hükümet bile kurtaramaz seni

gerçektende içler acısı bir durum devletin başbakanı çıkıyor bir açıklma yapıyor ama kanun neyi kapsıyor neyi kapsamıyor kimse birşey bilmiyor gülsemmi ağlasammı...

tolga_han alkışlıyorum seni bu milletin yarısı böyle ücretsiz oldu mu tamam sen ister yararlan ister yararlanma öyle bişey var mı tayyip ücretsiz ettimi sorun yok bu yeter

evet başbakanımız desinki engelliler bütün toplu taşım araçlarından ücretsiz yararlanıcak[özellerde dahil] desin o zaman olur işte.

kayseridede özeL halk otobüsleri oLmuyo oLmazda yapsaydı keşke :'(

bu konuyla ilgili kimse bilgi vermiyo kimler yararlanıcak nasıL olcak faLan diye

Benim anlamadığım İstanbul'da özel halk otobüsleri de dahil (sadece iki katlı olanları hariç ki ; onlara da normal vatandaş 2 katı para ödüyor zaten ) (bir de banliyö trenleri hariç ; eğer %90 ve üzeri değilse indirimli bile değil ) ücretsiz. Bütün Türkiye' de böyle olması gerekli bu uygulamanın . Bir iş yapacaklar bari tam yapsınlar.

Muhtemelen ilerleyen zamanlarda mahkemelik olacak bu konu. Ya da kanun veya kararı yazarken düzeltecekler. Ben beylikdüzü merkezde oturuyorum ve sorunum yok bu konuda. Fakat Gürpınar, Kıraç, Çatalca, Silivri, Güzelce ve daha sayamayacağım pek çok yere belediye veya otobüs aş. otobüsü yok bildiğim kadarıyla. Kaldı ki pek çok arkadaşımızın yazdıklarından Anadolu'nun çoğu belediyesinde durum aynı gibi görünüyor. Bu iş " ekmek bedava ama un için 1 TL. verirsen" gibi bir şey oldu galiba.

sivasta da öyle arkadaşlar engelliler indirimden faydalanıyor sözde indirimli fiyat 1.10 kuruş inşallah her yerde engellilere ücretsiz olmasını temenni ediyorum

ücretsiz uygulama ne zaman başlayacak? Bilgi olan arkadaşlar varmı?

%70 raporu olan otobüsü ne yapsın demiş arkadaş ama orda bi hata var benim %88 raporum ve allahıma binlerce şükür kimseye muhtaçlığım yok sapa sağlam ayaktayım geziyorum yani her raporu olan yatalak değil derin düşünmek lazım

Benimde rapor % 88 bizde ayaktayız kimseye muhtaç değiliz çok şükür kendi aramızda bile sanırım rapor oranı yüksek olunca dıştan bişey belli olmayınca sahtekar damgası yiyoruz veya bunun bişeyi yok durumunda kalıyoruz neyse beyin engellilere selam olsun :)

Arkadaslar hangi gazete veya Tvde izledim hatirlamiyorum.yeni saglik bakani ucretsiz ulasim ile alakali olarak konunun bir ay icinde meclise gelecegini ve en gec iki(2) ay sonunda sonuclanacagini soyledi..

Üst Alt