Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yaşlı, engelli, şehit ve gazi yakınlarına 'Ücretsiz ulaşım' hakkı

selam arkadaşlar

sayın keremöz

1 ) yeni çıkan yasada kontenjan diye bir ibare okudunuzmu ?

2 ) trende boş yer varken engelliye yok demeleri hangi kanunlara aykırı biliyormusunuz ?

3 ) yukarıda anlattıgınız durumu düşünebiliyorsunuz peki bu durumda ne yapmalısınız biliyormusunuz ?

diğer arkadaşlara seslenerek ( herkesin affına sıgınarak ) devam edeyim

4 ) hep dert yanıyoruz sadece sözlü şikayet ediyoruz içimizden kaç kişi yazılı şikayette bulunuyor ?

5 ) burada belki dogru belki yanlış birbirimize destek olmak için yazılı paylaşımlarda bulunuyoruz allah aşkına bir sayında bilelim sadece bu başlıkta kaç arkadaşımız yazılanları okumadan aynı soruları sorarak cevap bulmaya çalışıyor ?

6 ) bir konuda aynı cevapları defalarca yazarak yardımcı olmaya çalışan iyi niyetli kaç tane arkadaşımız var ? ( onlara çok teşekkür ederim kendi adıma )

son olarakta o meşhur soru NE YAPALIM ????? NE YAPALIM ????? NE YAPALIM ???????

CEVAP = arkadaşlar ben çalıştıgım kurumda bimer den gelen şikayetleri gerekli kişilere ulaştırıp sonuçlanmasından sorumlu bir konumda çalışıyorum ve her şikayet ve bilgi isteme enkıssa sürede cevaplanmalı yada işleme koyulmalı yoksa cezai müeyyide ile karşılaşıyorum . inanın bimer çok işe yarıyor . bir öneri olarak türkiye genelinde her engelli bulunduğu belediyeye , tcdd ye , deniz işletmesine geri dönüşlü olarak son kanunla ilgili bimer şikayet dilekcesi yazsın ( hatta ben bir dilekce hazırlayım , zaman bulursam tabi , onu gönderelim ) ne dersiniz ?

saygılar sunarım

Kardeşim ne kanundan bahsediyorsunuz siz. Dolmuş şöförleri kanun filan bilmezler. Onların kanunlkarı levye ve bezbol sopasıdır. Kanundan bahseden arkadaşlar türkiyede kanun var uygulayacak insan yok. Herkes birbirinden korkuyor. Haberlede şahit olmadık mı öldüresiye insanları dövenler 1 gün bile ceza almadan karakoldan çıkıyorlar. Kanunmuş dilde kalıyor tüm kanunlar.
Bu olayı tek bir şekilde çözerler nasıl mı? Engelli kişiye bir kart verilecek dolmuşa binerken otamatik olarak para ödenmiş gibi engelli arkadaş geçecek. Dolmuş sahibide devletten o engellinin dolmuş parasını devletten alacak.Özel şirketlerden bahsediyorum Başka türlü bu olay çözülmez eğerki kafaları bozulursa bedava bindirmeyi bırak ibret olsun diye bir güzel döverler. Devlet kanunları şahısla değilde bizzati şikayet üzerine kanunu ihlal eden şahısla kendisi muhattap olmadığı sürece biz engellileri beleşçi ve düşman olarak görürler.

arkadaşlar gecen gün ankara büyükşehir belediyesi 153 aramıştım konuyla ilgili o gün belediyelere yazı gelmemiştir deyip isterseniz bilgilerinizi alayım bilgilendireyim sizi dedi ve bugun gelen mesajda şikayet numrası ve aynen şöyle diyo yasanın uygulanması ile ilgili genelge hükümet tarafından belediyelere gönderildiğinde engelliler 65 yaş üstü yaşlılar şehit ve gazilerin eşleri çocukları anneleri ve babaları ile gazinin kendilerine toplu taşıma hizmeti verilmeye başlanacaktır BİLGİ İÇİN ARANABİLEÇEK TELEFONLAR 507 14 79 VE 507 15 67 BİLGİLERİNİZE RİÇA EDERİZ diye böyle bi mesaj geldi kısacası hükümet genelgeyi meclis açılmadan yapamıyor galiba kaldı sonbahara sabırrrrrrrrrrrrr ne diyelimmmmmmmmmm

Istanbulda torba yasasından önce su yüzde 50 indirimli vapurlar belediye otobüsleri metrolar treleybüsler yüzde 40 engelliler ve ağır özürlülere refakatçisi ile beraber bedavaydı yeni yasa çıkmış gibi yayınladılar şu an elektrik ve doğal gaz gazilere ve şehit yakınlarına zaten indirimliydi oda yeni çıkmış bir yasa değildi yeni olarak neyin yasası çıkmış onuda anlamış değilim

bilgeadam;

Her sehirde uygulama farkliydi Simdi yeni yasayla farkli uygulama kalmayacak.

Ornek: Sakarya'da % 40 engelli vatandas toplu tasimalardan % 50 indirimden yararlanabiliyordu. % 60 ve uzeri serbest kart (ucretsiz) binebiliyordu. Agir engelli olanlara refekatci hakki yokdu.

Bazi sehirlerde hic indirim bile yokdu. Simdi her sehir bu yasanin ongordugu indirimleri uygulama zorunda.

Ankara ile ilgili bir gelişme var mı? Telefon kullanamadığımdan soramıyorum belediyeye.

ankara herhalde bu yasayı enson uygulayacak şehirdir mevcutta %40-59 arasına indirimli kullandirıyor

Buyuk olasilikla Yonetmeligin yayimlanip , ilgili kurumlara tebligi bekleniyor.

15-20 gunu bulur bu islemler..

ALINTIDIR

resmi gazete tarih:02.08.2013

sayı:28726

ulusal alanda kullanıcak olan kartlar hazırlanacakmış.

ankara büyükşehir belediyesini aradım. bu kartlar hazırlanana kadar indirimli kart almak için kullandığımız kartları şöföre göstererek otobüsleri ücretziz kullanabileceğimizi söyledi. arkadaşlar aile ve sosyal politikalar bakanlığı ile bulunduğumuz belediyeleri arayarak süreci hızlandıralım.

http://forum.memurlar.net/konu/1869691/

Yönetmelik çıkmadan bir şey beklemyin boşuna.

Ehliyetlerin 5 yılda bir değişiceğini de göz önüne alırsak yakında forumda ehliyetlerin iptal edilmesine ilişkin bayağı konu açılacaktır. Büyük bir temizlik yapılacaktır.

Ehliyeti iptal edilenlere de ulaşım bedava, git onu kullan diyecekler.

kayseri özel halk otobusleri

kayseride özel halk otobuslerınden ücretli yararlanıyoruz resmi gaztede yayınlanmış ama ne zaman uygulanacak bılmıyorum inşallah bir an önce uygulamaya geçilir.. :/

Bir şeyi merak ediyorum. Engelliler için bedava ulaşım sadece otobüsler için mi geçerli? Şehir içindeki minibüsleride de kapsıyor mu acaba. Bilgisi olan arkadaşlar varsa cevap bekliyorum.

otobüsler için değil sadece şehir içi minimüsler trenve deniz yolu için geçerli bu yasa :p

Bugün Ankara 153 irtibat bürosunu aradım. Ego otobüslerinin yasa gereği engellilere ücretsiz olduğunu yasanın resmi gazetede yayınlandığını söyledim ve halen % 40 engellilerin ücretsiz ulaşımdan yararlanamadığını söyledim bana bu konuda bilgilerinin olmadığını ego sosyal işler biriminin telefonunu verdi orayı aramamı söyledi. ego sosyal işler birimini aradım engellilere belediye otobüslerinin yasa gereği ücretsiz olduğunu söyledim İlgili torba yasa kanununun kabul edildiğini resmi gazetede yayınlandığını söyledim. Bu konuda kendilerine bilgi verilmediğini aynen eski düzen indirimli olarak otobüs hizmetlerinden yararlanacağımızı söylediler. Arkadaşlar ego tarafından hakkımız gasp ediliyor bu durumu bimere yazmalıyız.

aynı şey kayseri'de de oluyor özel halk otobuslerınden halen indirimli yaralnıyoruz ilgili birimlere bildirmeliyiz...:'(

hala ses solul net bilgi yok resmi gazetede yayınlandı bunu belediyelere faks çekip bilgilendirmek zor olmasa gerek ya

adanamız bukonuda en iyi illerden birisi demek özel halk otobüsleri ve beledyeye ait toplu taşıma araçları ücretsiz %70 ve üzeri engellilere de hem kendi hemde refakatçisi ücretsiz yararlanabiliyor birde anlamadığım ben şehirler arası trenide ücretsiz kullandım refakatçimle izmirde vapuruda kullandım ücretsiz ben de refakatçimde yani bu ücretsiz binme konusu vardı kaldırıp tekrar yeni verilmiş bir hak gibi önümüzemi sunuyorlar

Her belediye kafasına göre okuyup uyguluyor çıkan yasaları.Mesela yıllardır ankarada ücretsiz ulaşım hakkı sadece belediye otobüslerinde geçerli.Metro,ankaray ve halk otobüslerine ücretsiz binilmiyor..

Ankara Belediyesine internet üzerinden sordum ve cevap geldi
________

07/08/2013 tarihli ve xxxx numaralı başvurunuz ilgisi nedeniyle ego halkla ılıskıler grubu birimine iletilmiş olup , verilen cevap aşağıda belirtilmiştir ;

12/07/2013 tarıh ve 6495 sayılı kanunun ılgılı maddelerı kapsamında hızmet verecek toplu tasıma aracları, toplu tasıma hızmetlerının kapsamı ıle bu hızmetlerden ucretsız ve ındırımlı yararlanmaya ılıskın usul ve esaslar; malıye, ulastırma, denızcılık ve haberlesme, ıcıslerı ıle calısma ve sosyal guvenlık bakanlıklarının goruslerı alınmak suretıyle aıle ve sosyal polıtıkalar bakanlıgı tarafından cıkarılacak yonetmelıkle duzenlenecektır. Duzenlenecek bu yonetmelık yururluge gırdıgınde, kurulusumuzda da bu yonetmelıge gore gereklı duzenleme yapılarak; % 40 ve uzerı engellıler, 65 yas ustu kısıler, sehıt ve gazılerın eslerı, cocukları, anne ve babaları ıle gazılerın kendılerıne ucretsız toplu tasıma hızmetı verılmeye baslanacaktır. Halen kurulusumuzda; % 40 ıle % 59 arası engellıler, % 60 ve uzerı agır engellıler, altmıs yas ustu kısıler, sehıt ve gazılerın eslerı, cocukları, annelerı ve babaları ıle gazılerın kendılerının sehır ıcı toplu tasıma araclarında seyahat etmelerı ıle ılgılı mevcut uygulamaya devam edılmektedır. Bılgı ıcın aranabılecek telefonlar: 507 14 79, 507 15 67 bılgılerınıze rıca ederız.

Ilginize teşekkür eder , iyi günler dileriz.

arkadaşlar ücretsiz ulaşımdan yararlanmak için hala olumlu bir sonuç yok galiba ?

hele bi seçim yaklaşsın iyice partilerin kulak ağrıtan anonslarını yapan otobüsler caddelerde gezmeye başlasın bi bayrakları caddelerde boy boy gösterilsin esnaflar yardıma muhtaç olanlar engelliler teker teker başbakan encümenleri tarafından ziyaret edilsin bir ozaman görün siz ücretsiz binişlerin onaylanmasını hizmeti ve kaliteyi ya seçimden sonra ? :D

. izmirde yıllarca bedava bindiğim toplu taşıma araçlarına ne erzincanda bedava bindim ne de samsunda bedava binebiliyorum. hatta yaklaşık iki ay önce zam bile yaptılar. kısa mesafede para idaesi yapılırken herkese bize o bile yapılmıyor. kısa mesafede 75 kuruş öderlerken biz 90 kuruş ödüyoruz.

Tum dunyada ucretsiz yapılsa kayseri de yine aynı kalır cunku kayseri ayrı bir ulke arkadaşlar o yuzden kayseride zor kayseride birkere engelliler birbirine sahip cıkmıyor yolda görse selam bile vermiyor tutkunluk yok

Üst Alt