Merhaba serdar bey, ben uzun sureli kortizon kullandigim icin sol kalcamda avuskuler nekroz teshisi konuldu. Ben uzun sure ameliyat olmadim galiba 2 yil kadar dayanabildim bu sekilde hayatimi devam ettirmeye ama gercekten hayatim tam bir kabustu agrilar uykusuz geceler vs vs.. Bu ameliyati olmak icin korkmaniza gerek yok, tek onemli nokta DOKTOR seçiminiz, doktorunuzu araştırıp sordugunuz sorulara cevap alabiliyorsaniz ve güveniyorsanız sorun yok. Ameliyat sonrasi soyle boyle demek bence yanlış. Cunku herkesin kemik yapisi kas yapisi hastaliginin cinsi doktorun uyguladigi tedavi yontemi...... Nedenlerden dolayi ameliyat sonrasi belki hic agri hissetmeyeceksiniz belki 1 hafta belki 2 hafta agrili hayatiniz olabilir dedigim gibi bu olasılıklar tamamen insandan insana degisen durumlar. Gelelim yurume evresine, eliyattan hemen sonra 2 hafta tam yuk VERMEDEN walker yardimi ile surekli yürüdüm ve 2 haftanin sonunda dikis alindi doktorum vucut agirlimin yarisi kadar yuk vererek 3 hafta daha walker ile yurumemi soyledi. 5 hafta sonunda film ve kontroller yapildi artik tam yuk vererek yuruyebikecegimi eger kendimi guvende hissetmezsem 1 hafta koltuk değneği yardimi ile yuruyebilecegimi tavsiye etti. Ben koltuk değneği kullanmadan direk yurumeye basladim. Desteksiz yürüdüğüm 1 ci hafta gerçekten zordu, ameliyatli bacağıniz ile bastiginiz zaman sanki sert bir zemine basiyormus gibi oluyor ister istemez yururken tedbirli basiyirsunuz ameliyatli bacaginiza dogal olarakta topallama degil ama sekerek yurumege devam ettim. Doktoruma gunluk ne kadar yuruyebilirim nelere dikkat etmem konusunda sordum, 1 saat boyunca yuruyebilirsiniz dik yokus olmayacak, mumkunse 1 ay daha merdivenleri sik kullanmayalim, ben hergun 1 saat yürüdüm ilk baslardaki sert zemine basma hissi ameliyatli bacagima agirlik verdigimde agri hissi azaldi yok denecek kadar az. Benim suan 2 ay oldu, 1 ay sonra kontrolum var. Benim suan tek sikintim ameliyatli bacagim daha uzun belki 2 cm kadar. Kontrolde doktoruma bunu dile getirdim film ile bacaklarimi kontrol etti olcum yapti, ayni boyda olduklarini vucudun protezi kaslar dokular ile sarip sarmalamasi icin toplamda 6 ay gibi sureye ihtiyac varmis bu sure sonunda bacaklarimin esitlenecegini soyledi. Aklima gelmisken bu ameliyatta olmazsa olmaz günlük egzersizler, ameliyattan sonra kaslarda deforme oldugu icin belki ilk 1 hafta ameliyatli bacaginizi yardim vasitasiyla harket ettireceksiniz. Bu kisiden kisiye degisir. Verilen egzersizleri duzenli yaparsaniz ayaga kalkma sureniz cok cok kisalacaktir. Benim doktorum beslenme noktasinda ozellikle (kemikte islem yapildigi icin) collax ve ilikli kemik suyu (migrosta satilir sadece) tuketmemi tavsiye etti. Ameliyat olacaksaniz Bunlari goz onunde bulundurun faydasini goreceksiniz. Dedigim gibi suan 2 ay oldu gunluk hayatima dondum (tabi egilmek,alcak yerde oturmak yasak, yerden birsey almak, ayakkabimi baglayamiyorum, bacak arama yastik koyarak uyuyorum, ameliyatli tarafima simdilik donerek yatmak yasak) agrilarim yok, eskiden 200 metre yuruyemezdim ama simdi rahatca sehir disina çıkıyorum, gun icinde yürüyüş yapıyorum kisacasi özgürlüğüme kavustum. Tek sikintim bacak boylarimin esitlenmesi bunun içinde zamana ihtiyac var. Sorduklariniza ins cevap olmustur.cok gecmis olsun saglikla kalin