Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sürekli rapor ve sürekli vergi indirimi ile emeklilikte kontrol için CİMER'e yazalım

Engelliler Konfederasyonu kontrol muayeneleri hakkında çalışma başlattı

Sevgili arkadaşlar sürekli rapor ve sürekli vergi indirimi ile emekli olmuş sonradan kontrole çağırılarak oranı düşük maaşı kesilen arkadaşlara hitaben özellikle kademe alınmıştır

Engelliler Konfederasyonu başkanı bu konu ile ilgili komisyon kurup en kısa zamanda raporu tamamlayıp ilgili bakanlıklara sunulacaktır mağdur olmuş arkadaşlar aşağıdaki numarayı arayarak mağduriyetlerini bildirsinler konu hakkında ciddi bir çalışma başlamıştır Çok kapsamlı inşallah çözülecektir

Ofis Çalışma Saatleri : Hafta İçi 09.00 – 18.00

Haftasonu özel durumlar dışında ofisimiz kapalıdır.

Adres : Dumlupınar Caddesi, Erzurum Mahallesi Geçim Sokak No:21- 06590 Kurtuluş- Çankaya /Ankara

Tel/Faks : 0312 434 22 66
GSM : 0549 389 79 69

Grup Yönetiminden rica ediyorum bu konuyu sabitlemelerini bu fırsatı değerlendirelim

Buradan özellikle ben bu arada çalışan bir engelliyim mağdur değilim

Özellikle engelli arkadaşlarımın yanında yer almak uğruna özellikle rica ediyorum Sayın oturan boğa ve bilgi hazinedir rumuzda arkadaşlarımızla üsteliki paylaştığım numaraları sizin de aramanızı istiyorum çünkü bu olaylara siz bizlerden daha çok tanık oldunuz bahsetmenizi istiyorum Bu mağduriyetin giderilmesi için mücadele veriyorum destek olun destek olun

Engelliler Konfederasyonu kontrol muayeneleri hakkında çalışma başlattı

Sevgili arkadaşlar sürekli rapor ve sürekli vergi indirimi ile emekli olmuş sonradan kontrole çağırılarak oranı düşük maaşı kesilen arkadaşlara hitaben özellikle kademe alınmıştır

Engelliler Konfederasyonu başkanı bu konu ile ilgili komisyon kurup en kısa zamanda raporu tamamlayıp ilgili bakanlıklara sunulacaktır mağdur olmuş arkadaşlar aşağıdaki numarayı arayarak mağduriyetlerini bildirsinler konu hakkında ciddi bir çalışma başlamıştır Çok kapsamlı inşallah çözülecektir

Adres : Dumlupınar Caddesi, Erzurum Mahallesi Geçim Sokak No:21- 06590 Kurtuluş- Çankaya /Ankara

Konu çok önemli bu fırsatı kaçırmayalım ite yönetimi ve Sayın Oturanbağadan konuyu sabitlemelerini rica ediyorum

[SIZE=3]Hocam engelli derneklerinin bende bıraktığı intiba son derece olumsuz. Birkaç engelli derneğinde üye olarak ve olmayarak gözlemlediğim husus maalesef şu oldu: Bir menfaat çekişmesi var. Sakatlar Derneği İstanbul şubesine ait bir büfenin işletilmesi ile ilgili olarak yaşanan patırtıyı, seçimlerdeki kavgayı gürültüyü görseniz şeytan görmüş gibi uzaklaşırsınız oradan, tıpkı benim gibi. Omurilik Felçlileri Derneğine yine yıllar önce bir öneriyi şifahen anlatmış idim, oralı bile olmadılar. Sakatlar Derneği İstanbul şubesi yetkilisine yıllar önce yine bir öneri sunmuş ve bütün posta masrafları tarafımdan karşılanmak suretiyle sakatlarla ilgili yurt dışı dernek, federasyon, konfederasyon ne varsa hepsine yazı yazarak iş birliği yapılmasını, tekerlekli sandalye teminini önerdiğimde adamın bir beni dövmediği kaldı.
O günden bu yana da sakatlarla ilgili hiçbir dernek içinde yer almamaya karar verdim. Anladım ki tezgahlarına çomak sokulmasını istemiyorlar. Konfederasyonun çalışmasında başarıya ulaşmasını temenni ederim.
Selametle.[/SIZE]

Son düzenleme:
Aralarında %1'den az olan kısmı tenzih ederek söylüyorum; dernek, konfederasyon işleri rant ve çevre işidir. Siyaset yapısı ile aynıdır. Önemli olan dernek ismi ile üye aidatı, kamu kurumlarından ve vatandaştan yardım toplayıp; bu paranın büyük çoğunluğu ile yönetime huzur hakkı ödemektir. Kalan kırpıntılar ile de ufak tefek yardımlar, projeler yapılır. Bunların hepsi de kanuna uygundur.

Arkadaşlar ben düşüncemi yazdım mağdur arkadaşlar için bahsettim mağdur olmayan arkadaşlar Bir yazdığım konu ile ilgisi olmayan arkadaşlar tabii ki düşüncelerini yazabilir ama bizim paylaşımın altına yazmasın ayrı bir sayfa oluştursunlar oraya yazın çizin size haksızsınız da demiyorum

Ama bu paylaşımın altına yazılacak yazılar değil ayrı bir form yazısı açın sizler haklısınız ben de sizlerle aynı düşüncedeyim ama lütfen bu çalışmayı perdelemeyelim

Benim hiçbir derneğe ve federasyona üyeliğim yoktur

merhaba.
birlikten kuvvet doğar konfedarasyona destek olmak gerekir.

Son dönemde oluşan mağduriyetler hakkında raporlarla alakalı

Sevgili Kader arkadaşlarım

Engelli emekli mağdurları hakkında aynı zamanda ehliyetle ilgili sorun yaşayan raporla alakalı konu hakkında

Aynı zamanda kısmı engelli ağır engelli vb. Konlarda rapor mağdurları dava açmış arkadaşlarımız

Konu hakkında ilgili bakanlıklar ilgili yönetmelikleri güncelleme kararı almıştır u mağduriyetleri gidermek için gerekli çalışmalar başlamıştır Bu hayırlı haberi sizlerle paylaşmak istiyorum İnşallah hayırlara da vesile olur İnşallah tüm engelleri mutlu edecek tüm mağduriyetleri giderecek bir düzenleme olur.

Buradan başta Bülent Bey Grup yönetimi olan rumuzu oturan boğa sizlerden ve grup yönetiminden ve üyelerimizden bir isteğim olacak bu konuyu foruma sabitleyerek mağduriyet yaşayan engellilerin sorunlarını liste haline getirip ilgili makamlara bunu sunabiliriz buradaki engellilerin yaşamış olduğu sorunlara bir rapor haline getirerek ilgili bakanlıklara sunmanızı öneriyorum böylece binlerce üyesi olan bir site olarak engellilerin dertli ile dertlenen arkadaşlarımızın da bilgisinden faydalanarak yönetmeliğin oluşmasında fayda olacağına inanıyorum sizlerin düşünceleri nedir Ben bu arada mağdur değilim çalışan bir engelliyim engel arkadaşlarımın yanında olmak için elinden geleni fazlasıyla göstermek için Allah rızası için bu yola koyuldum hepinizi tek tek selamlıyorum hayırlı cumalar diliyorum

Böylesine önemli bir konuyu yine bu konuya sabitlemişler ben ne diyorum Grup yönetimi ne yapıyor herhalde ben anlatamıyorum herhalde Ben de hata var öyle ya Grup yönetimi daha iyi bilir biz artık bir daha buraya yazmayacağım Grup yönetimin kendi çalsın kendisi oynasın kendi çalsın kendi oynasın yolunuz açık olsun Bir daha buraya yazmam sizleri tebrik ediyorum Sayın oturan boğa ve grup yönetimi ve alkışlıyorum kapat ben de kendimde suç buluyorum sizleri yönetimle beraber baş başa bırakıyorum ben demek ki kendimi sorguluyorum size hiçbir şey söylemek istemiyorum o kadar çok size kızıyorum ki size o kadar kızıyorum ki o kadar kızıyorum ki sonra sakin ol sakin ol diyorum kendi kendime Kimin ne hali varsa uğraşıp Dursun

Gene Bu arada engelliler Konfederasyonu Genel başkanı Mustafa Bey ile bizzat görüşülerek konu kendisine iletilmiştir bilgisi dahilindedir sağ olsun Mustafa Bey bu konu ile ilgili komisyon kurulması talimatını vermiştir ve başka mağduriyetler de dahil olmak üzere akademisyen hukukçular ve kulun uzmanları ile ilgili Çok kapsamlı bir çalışma başlamıştır çalışma bittiğinde ilgili bakanlıklara bizzat sunumu konfederasyon yapacaktır

Bu arada bu çalışmalar yapılırken bizlerden destekkerini esirgemeyen Sayın " Kuru " rumuzlu arkadaşımıza şükranlarımı iletiyorum Allah kendisinden razı olsun bir eleştiri de Grup yönetimine yapmak istiyorum gereken desteği maalesef hiç vermemiştir buradan özellikle oturan boğa ve grup yönetimine ilgisiz alakasız kalmışlardır konuya

Bu arada çalışma Bakanlığı tarafından genel müdür talimatıyla bizzat tarafımı aramışlar bazı rakamları abartıyorsunuz diyerek gerçek rakamları vermişlerdir son iki yılda engelli emekli maaşı kesilen sürekli rapor ve sürekli vergi indirimi ile emekli olduktan sonra yönetmelik Mağdur olan kişi sayısı son 2 yılda Şubat ayı itibarıyla 2900 kişidir bu konu iki yüz binin üzerindeki engelli ilgilendirmektedir

Önemli not Ben çalışan bir engelliyim mağdur değilim engelli Kader arkadaşlarıma destek olmak için Allah rızası için bu konuyla 2 yıldır uğraş vermekteyiz

kanserlileri de süründürüyorlar ya 2 yıllık 3 yıllık ----tedavi vardı da ben mi olmadım? şifa var da ben mi reddettim ? iyilşeme imkanı varken adım atamaz halde olmayı ben mi tercih ediyorum? benim ahımı aldılar . iyileşmeyeceğim belli derdiniz nedir? 2 yılda bir diyor ki yasa 5 yıldan sonra remisyon olursa sürekliye döner.....benim bu süreyi geçti birçok kitle var ama kemoterapi de uygun değil eeeeeeee

28 Eylül 2021 Sayı 31612 MALULİYET VE ÇALIŞMA GÜCÜ KAYBI TESPİTİ
İŞLEMLERİ YÖNETMELİĞİ
Kontrol muayenesi ve değerlendirme
MADDE 15
(4) Kontrol muayenesi değerlendirmeleri ilk maluliyet kararına esas mevzuat hükümleri çerçevesinde yapılır.

Üstteki yönetmelik deki maddenin aynısı https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2019/02/20190220-2.htm bu yönetmeliğe eklenmelidir çünkü sürekli rapor ve sürekli vergi indirimi ile emekli olmuş engelli mağdur olmayacaktır sizlerden ricamız lütfen bunu değerlendirmeye alınız
01.10.2008 den önce sürekli rapor ve sürekli vergi indirimi ile çalışan 4A SSK ı çalışarak emekli olmuş engellileri ilgilendiriyor

Sürekli rapor ve sürekli vergi indirimi ile emekli olduktan sonra 2-3-7 yıl geçtikten sonra SGK tarafından kontrole çağrılarak ( En son çıkan yönetmelik de Engelli ölçüt oranları aşağı çekilmiştir.) Yeni yönetmeliğe göre rapor alınıp engel oranı yüzde 40'ın altında kalanların emekli maaşı kesiliyor, aynı engel devam ediyor engelin de iyileşme yok.
İlgi yönetmelik de kontrol muayeneleri hakkında kesin hüküm olmadığından mağduriyetler oluşmaktadır.
Aşağıda yer alan yönetmeliğe ek veya geçici madde eklenmelidir.
20.02.2019 - https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2019/02/20190220-2.htm

28 Eylül 2021 Sayı 31612 MALULİYET VE ÇALIŞMA GÜCÜ KAYBI TESPİTİ
İŞLEMLERİ YÖNETMELİĞİ
Kontrol muayenesi ve değerlendirme
MADDE 15
(4) Kontrol muayenesi değerlendirmeleri ilk maluliyet kararına esas mevzuat hükümleri çerçevesinde yapılır.

Üstteki yönetmelik deki maddenin aynısı https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2019/02/20190220-2.htm bu yönetmeliğe eklenmelidir çünkü sürekli rapor ve sürekli vergi indirimi ile emekli olmuş engelli mağdur olmayacaktır sizlerden ricamız lütfen bunu değerlendirmeye alınız
01.10.2008 den önce sürekli rapor ve sürekli vergi indirimi ile çalışan 4A SSK ı çalışarak emekli olmuş engellileri ilgilendiriyor

Sürekli rapor ve sürekli vergi indirimi ile emekli olduktan sonra 2-3-7 yıl geçtikten sonra SGK tarafından kontrole çağrılarak ( En son çıkan yönetmelik de Engelli ölçüt oranları aşağı çekilmiştir.) Yeni yönetmeliğe göre rapor alınıp engel oranı yüzde 40'ın altında kalanların emekli maaşı kesiliyor, aynı engel devam ediyor engelin de iyileşme yok.
İlgi yönetmelik de kontrol muayeneleri hakkında kesin hüküm olmadığından mağduriyetler oluşmaktadır.
Aşağıda yer alan yönetmeliğe ek veya geçici madde eklenmelidir.
20.02.2019 - https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2019/02/20190220-2.htm

Sevgili arkadaşlar buradan sizlere güzel bir haber vermek istiyorum

Aile Bakanlığı gerekli çalışmayı tamamlayıp 2019 yetişkinler için yönetmelik sayı 30692 /

Ehliyet raporunda sıkıntı yaşayan arkadaşlar için, evde bakım maaşı alanlarda tam bağımlı kısmi bağımlı ibaresinden dolayı yaşanan sıkıntılar ve sürekli rapor ve sürekli vergi indirimi ile 4a SSK'dan emekli olmuş engelliler kontrol et çağrılarak Yeni yönetmeliğe göre oran verilerek emekli maaşı kesilenler hakkında kontrol muayenesi hakkında kesin hüküm olmadığından bu mağduriyetler oluşuyor biliyorsunuz

Bu konuların çözümü için Aile bakanlığı Sağlık bakanlığı'na görüş bildirmiştir.

İnşallah en kısa sürede yönetmelik güncellenir bu konuda sizler de Sağlık Bakanlığı na taleplerinizi sıkıntılarınızı yazabilirsiniz

Mail adeslerini paylaşıyorum

elif.celikkol@saglik.gov.tr, shgm.mevzuatisleri@saglik.gov.tr, shgm.sosyalguvenlik@saglik.gov.tr, sagliklicozum@saglik.gov.tr, fahrettinkoca@saglik.gov.tr, ozelkalem@saglik.gov.tr, ozelkalem@aile.gov.tr, ehgm <ehgm@sgk.gov.tr>, zehra.aydemir@aile.gov.tr, yeliz.duman@ailevecalisma.gov.tr, okmozel@hmb.gov.tr, ozel.kalem@saglik.gov.tr, ozelkalem@csgb.gov.tr, eyhgm@aile.gov.tr, saglikkom@tbmm.gov.tr, randevu.bknyrd@saglik.gov.tr, ozelburo@saglik.gov.tr, omer.severcan@saglik.gov.tr, sabahattin.aydin@saglik.gov.tr, onur.dursun@saglik.gov.tr, serpil.erman@saglik.gov.tr, sevil.serin@gmail.com, ozelkalem.buro@aile.gov.tr, bakanyrdburo@saglik.gov.tr

Üst Alt