Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sürekli rapor ve sürekli vergi indirimi ile emeklilikte kontrol için CİMER'e yazalım

aslına bakarsan işverenine bağlı bunu kabul eden işverende var kişinin işine son verende oranın düşmesi ilk malul olduğun cetvele göre değerlendirildiğinde normal ancak sonraki çıkan mevzuatlara göre değerlendirme yapamaz yapmamalı davamız bu sebeple açıldı zaten...

yuh yani gerçekten sgk çağıyormu öyle.. ? örnek verecek olursak ben %97 süresiz tam bağımlı engel raporum var. 11. ayda aldım vergi indirimi için başvuru yaptım ve çıkmasını bekliyorum 22 gün oldu. vergi indirimim de süresiz ve %90 geldikten sonra emeklilik için başvuru yapcam.. Allah nasip ederse emekli olduktan sonra sgk tekrar kontrolemi çağırıyor yani ? 3 sene sonra 5 sene sonra 7 sene sonra ???
Kuru

deasn12 evet kardeş herkesi değil sanırım ama örnek beni çağırdı rahatsızlık gerçek rapor doğru olduğu halde .......

Teşekkürler. Benim rahatsızlıklarının gerileme durumu varmı acaba

Kuru Allah nasip ederse emekli olduktan sonra sgk çağırmaz beni herhalde. Vergi indirimim süresiz olarak 1.derece çıkartıldı.

Kesin Çağırmaz Sizi, Bizi de Çağırmadı Çünki Hiçbir Kimseye Destek Olmanıza Gerek Yok Boşverin?,
Hatta emeklilikte şafak sayanlar diye bir başlık var emekliliğe 3 sene 5 sene kalanlar hergün orada kendi tabirlerince şafak sayıyorlar 1900-1899-1888 gibi ne kadar güzel gerekli bir geri sayım ya bizim engelli arkadaşlar süper.

hanifeaydin Kesinlikle katılıyorum ama bu raporlardan usülsüz ve usulüne uygun şekilde alınıp alınmadığını iyi şekilde denetlemekte SGK nın görev yetkiisinde bizim konumuz bundan farklı - 2013 tariihnde %41 oran alıp emekli olan engelli 2019 da (2019 kılavuzuna göre değerlendirilip) kontrole çağırılırsa oran doğal olarak düşer (bnm gibi) burada bakılması gereken raporda yer alan tanını devam edip etmediği ve tedavisi olup-olmadığı SGK haksızlığı bu noktada yapıyor...... konuyu iyi anlamadan yorum yapmazsak haksızlık yapmamış oluruz.

hanifeaydin
kusura bakmada gerçekten bunu yapan kısaca o..ç.. bu kadar mı düştü bu insanlar bu kadar mı serefsiz oldu bu insanlar.. Dilerim rabbimden inşallah o yakaladıkları insanlar 50 yıl hapis yatar

Benim mahkeme süreci devam ediyor en son durum raporum adliye tıpa gönderildi orada incelenecekmiş eğer gerekli ise beni de çağırabilirmiş adli tıp ne zaman döner allah bilir en az 9 ay bekleme süresi mahkeme başlayalı 2 yıl oldu

Kuru

işte bunu yapan hırsızlar var diye örnek verdim.bu örnekler yüzünden bizm gibi gerçek engelliler heryerde mağdur her alanda.bu gibi olaylar alınan her raporu şüpheli durumuna düşürüyor , oranlarımız değiştiriliyor , sürekli raporlar süreliye dönüyor , kanser hastası belli iyileşme yok nedne süreli veripte aynı rapor işkencesini çektiriyor? neden engelli mevzuatları sırt pırt değişiyor da biz bu hale düşüyoruz.gerçek suçluları sgk maliye yakalasın tamam ama bizde potansiyel suçlu oluyoruz devletin gözünde.

deasn12

ne hapsi 1-2 yatar sonra çıkar , işine devam ,

hanifeaydin aynen ancak potansiyel suçlu gerçek engelliler değil ilgili kurumlardır, görevini doğru yapamayan......

"Maliye Bakanlığı Gelirler idaresi" MAĞDUR ENGELLİLERE IŞIK OLUN, ENGEL DEĞİL....GÖREVE DAVET EDİYORUZ....

Özellikle Siyasi olarak ataması yapılanlara sesleniyorum lütfen oynanan oyunu görün Engelliler üzerinden Cumhurbaşkanımız ve AK Parti yıpratılmak isteniyor Cumhurbaşkanımız ALLAH korusun seçimi kaybederse siz o koltuklarda oturacağınımızı zannediyorsunuz?

Aşağıdaki anlattığım konuda ki çalışmalarınıza bakılırsa Engelliler üzerinden Cumhurbaşkanımız ve AK Parti nin yıpratılmasına sebep oluyorsunuz

Özellikle Maliye Bakanlığı Gelirler İdaresi Başkanlığı Konuyla alakalı Bürokratları görevini yapmıyorlar

Sayın Bakanım Lütfen Ümmetin Davasına sahip çıkan Cumhurbaşkanımızın yükünü hafifletin

Konu 4A SSK lı çalışan tüm engellileri ve emekli olmuş 4A SSK lı tüm engellileri ilgilendiriyor.
*Sürekli rapor ve sürekli vergi indirimi ile emekli olduktan sonra 2-3-7 yıl geçtikten sonra SGK tarafından kontrole çağrılarak Yeni yönetmeliğe göre rapor alınıp engel oranı yüzde 40'ın altında kalanların Maliye bakanlığının onay verdiğinde emekli maaşı kesiliyor, aynı engel devam ediyor engelin de iyileşme yok.*
MADDE 20 – (1) Bu Yönetmelik hükümlerini Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı ve Sağlık Bakanı*
müştereken yürütür. Konunun hakimi ve sorumlusu olarak sürekli birbirlerinize yönlendirmenizi değil ivedi olarak ilgilenerek çözüme ulaştırmanızı rica ediyorum.
Aşağıda yer alan yönetmeliğe ek veya geçici madde eklenmelidir.
*20.02.2019 -**https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2019/02/20190220-2.htm
Saygılarımla

Ciner den sikayet girinnnnnn

Konu 4A SSK lı çalışan tüm engellileri ve emekli olmuş 4A SSK lı tüm engellileri ilgilendiriyor.
Sürekli rapor ve sürekli vergi indirimi ile emekli olduktan sonra 2-3-7 yıl geçtikten sonra SGK tarafından kontrole çağrılarak Yeni yönetmeliğe göre rapor alınıp engel oranı yüzde 40'ın altında kalanların Maliye bakanlığının onay verdiğinde emekli maaşı kesiliyor, aynı engel devam ediyor engelin de iyileşme yok.
MADDE 20 – (1) Bu Yönetmelik hükümlerini Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı ve Sağlık Bakanı
müştereken yürütür. Konunun hakimi ve sorumlusu olarak sürekli birbirlerinize yönlendirmenizi değil ivedi olarak ilgilenerek çözüme ulaştırmanızı rica ediyorum.
20.02.2019 - https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2019/02/20190220-2.htm
Saygılarımla

Sevgili Arkadaşlar herkesin başına gelebilir bir olalım hergün Cimer e şikayet girelim bakanlıkları bıkmadan usanmadan

Konu hakkında Gelirler İdaresi başkanlığı, Engelli ve Tespit derecelendirme müdürlüğü/ Müdür V. Mehmet Ayçın ve Grup başkanı Kamil Özkan bey Mağduriyetleri kabul etmektedirler çalışma olursa destekleyeceklerini söylediler.

Sağlık Bakanlığı, Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Genel Müdürü nün bilgisi dahilinde ilgili kurumlara konu hakkında resmi yazı yazılmıştır,

Gelirler İdaresi başkanlığı na Sağlık Bakanlığı tarafından resmi yazı yazılmıştır ocak ayından beri gelir İdaresi başkan yardımcılığı Mahmut sütçü beye bağlı birim resmi yazıya cevap vermrmiştir.

Cevap Yazılırsa Sağlık Bakanlığı aşağıdaki madde 20 e dayanarak çalışmaya başlayacaktır çalışmayı Aile Bakanlığı, Çalışma Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı destekliyor

Konuyla alakalı Sosyal medyada bilinçli ve bilinçsiz tüm engellilere korku verilmektedir, Siyasi malzeme yapılmaktadır.

Ben mağdur değilim çalışan bir engelliyim
Aklınıza takılan bir şey olursa beni arayabilirsiniz

Sürekli rapor ve sürekli vergi indirimi ile emekli olduktan sonra 2-3-7 yıl geçtikten sonra SGK tarafından kontrole çağrılarak Yeni yönetmeliğe göre rapor alınıp engel oranı yüzde 40'ın altında kalanların Maliye bakanlığının onay verdiğinde emekli maaşı kesiliyor, aynı engel devam ediyor engelin de iyileşme yok.
MADDE 20 – (1) Bu Yönetmelik hükümlerini Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı ve Sağlık Bakanı
Saygılarımla

Şunu belirtmeliyim ki bu sitede bile bu konuya gerekli destek verilmedi bu herkesin başına gelebilir özellikle emeklilik de gün sayanlar formu
İlgisiz aynen grup Yönetim olduğu gibi birlikte hareket edebilirsek özellikle belirtiyorum emekli olacaklara vergi indirimi bulunanlara gerekli çalışma yapılabilmesi için maliye Bakanlığı cevap yazması gerekiyor hala cevap yazmadı biz her gün cimerden şikayet giriyoruz bıkmadan usanmadan

alpek6006 (alıntı)
sa. arkadaşlar 2019 temmuz ayında yüzde 49 vergi indirimiyle 2 yıl süreli emekli oldum tekrar kontrol muayenesinde 3 yıl süreli yüzde 69 oran alarak 2021 9.ayın 23,ünde tekrar emekli oldum bu arada hastane raporumu sgk ya göndermemiş kadıköy sgk, yı aradım rapor numaramı ve tc mi vererek girişimi yaptı ankara vergi indirimi sakatlık birimine gerek olmadığını söyledi sizde e devletten raporunuzu takip edin bağlı bulunduğunuz sgk kurumuna rapor numaranızı verin işlemlerinizi bir anca bitirin maaşınız kesilmesin bilgilerinize sunarım yardımcı olabildiysem ne mutlu bana herkese sağlıklı günler diliyorum(alpek6006 alıntı)

Merhaba alpek6006

Yazdıkların ile ilgili merak ettiğim bazı konular var. Yardımcı olursan sevinirim.
1. ilk raporunun 2 yıllık bitimini bekledinmi veya bitimine ne kadar süre kaldığında yeni rapor için ne zaman ve nereye başvurdun.
2. ikinci raporunda sgk'dan ankara sağlık kurulunun onayınamı gerek olmadığını söyleyip işlemlere başladılar. Burasını tam anlayamadım.
Teşekkürler.

Siz gün saymaya devammm edinnnn

Emekli olduktan sonra kontrole çağırılıp yeni yönetmeliğe göre oran düşerse maaşınız kesilir o zaman size hatırlatacağımmm

İnşallah başınıza gelmezzzz

Benim böyle bir sorunum yok hamdolsun
Ama hiç tanımadığım sadece bu grupta yazılanlar empati yaptığımda çok üzüldüğüm kişiler oldu onlar için ne yapabilirim ne yapabiliriz diye düşünerek başta hukukçular olmak üzere Sosyal Güvenlik uzmanları dahil çok sayıda kişiler ile görüşülerek yol belirleyip mücadele etmeye başladık sadece ve sadece mağdurlardan destek geldi.

Bu sorun tüm engellilerin sorunu farkında mısınız bilmiyorum Bir ve beraber olursak bütün yolları aşarız inşallah

Arkadaşlar 3 yıldır çözülemeyen bir sorun bu, mağduriyetleri kabul ediyoırlar ancak ne sgk ne çalışma bakanlığı pek oralı değil....

Forum'daki üye bütün engellilere seslenmek istiyorum Bu konu bütün engellilerin başına gelebilecek bir konu burada bir olmak beraber hareket etmek birbirimize sahip çıkmak gereki cimer den talep girerken engelinizde hiçbir iyileşme olmadığını aynı rahatsızlığının devam devam ettiğini bildirin
Aile Bakanlığı Sağlık Bakanlığı Sosyal Güvenlik Kurumu ve Maliye Bakanlığı ilgilendiriyor 20 Şubat 2019 30.692 sayılı yönetmele kontrol muayeneleri ile ilgili kesin hüküm konulması gerekir aksi takdirde çoğu engelli yönetmelik mağduru olacaktır

Saygılarımla

Engelli52 iyi günler.Bu konuyu sürekli gündemde tutarak insanlara yol gösteriyorsunuz.Yanliz naçizane gündeme getirdiğiniz madde 2019 yönetmeliğinin içerisine eklenirse bu madde , 2019 yönetmeliğinin kapsamında yapılacak kontrol muayenelerini kapsayacaktir.2019 yili öncesi yönetmelikler yururlulukten kaldırılmışken kontrol muayenelerinde o yönetmelikler dikkate alınmayacaktır. 2019 sonrasını kapsayacaktir.Ezel ebed herkese uygulanmayacaktır.

Öncelikle düşüncenizi yazdığınız için teşekkür ediyorum

2019 yönetmeliği ile ilgili diğer sivil toplum örgütlerinden de talepler var yönetmelikte güncelleme yapılacak derken yeni bir yönetmelik çıkacak güncellenmiş olarak tabii ki yönetmeliğin sayı ve tarihi değişmiş olacak doğal olarak 2019 yönetmeliği yürürlükten kalkmış olacak

Üzülerek belirtmek isterim ki engelleri biz yönetimi bu konuya hiç sahiplenmediler ve emeklilikte Şafak sayanlar hiç ama hiç ilgili değiller gördüğüm kadarıyla sadece başına gelen mağdur olmuş arkadaşlar çözüm aramak için ne yapabiliriz nasıl yol alacakları hakkında bilgi edinmenin peşindeler haklı olarak

Şunu da belirtmek isterim ki ben çalışan birisiyim emekli değilim emekli olmuş engelli mağdurlarını okudukça yanlarında olman gerektiğini düşünerek bu işe koyuldum hepsi bu üstteki yazıda da belirttiğim Gelirler İdaresi başkanlığı cevap yazarsa yazarsa yönetmekle ilgili çalışmaya başlayacak orada tıkandık bakalım hayırlısı

Bahsi geçen konu 200.000 üzerindeki engelliyi ilgilendirmekte olup her geçen gün mağduriyetler artmaktadır.
01.10.2008 den önce 4a SSK lı sürekli rapor ve sürekli vergi indirimi olan engelli Emekli olduktan yıllar sonra haksız/hukuksuz olarak mağdur edilmektedir.
01.10.2008 den sonra sürekli rapor ve sürekli vergi indirimi olsa dahi SSK'lı 4A-4B-4C çalışan engelli gerekli şartları doldurduğunda emekliliğe başvuracağı tarihte güncel %40 ve üzeri engelli raporu alması zorunludur, Vergi indirimi ile emekli olma hakkı yoktur. Ancak 01.10.2008 den önce sigortalı olmuş yalnızca 4A SSK lılar’da durum böyle değildir. Konu aşağıda detaylı şekilde anlatılıyor;
Konu 4A SSK’lı çalışan tüm engellileri ve emekli olmuş 4A SSK’lı tum engellileri ilgilendiriyor.
Sürekli rapor ve sürekli vergi indirimi ile emekli olduktan 3-5-7 yıl geçtikten sonra engelli kişi SGK tarafından kontrole çağrılıp son yönetmeliğe göre değerlendirilerek engel oranı yüzde 40'ın altında kalanların (aynı engeli devam ettiği/iyileşme olmadığı halde Maliye bakanlığının onay verdiğinde) emekli maaşı kesiliyor.
MADDE 20-(1) Bu Yönetmelik hükümlerini Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı ve Sağlık Bakanı müştereken yürütür. Konunun hakimi ve sorumlusu olarak bizleri 2,5yıldır sürekli birbirlerinize yönlendirmeniz ile değil ivedi olarak ilgilenerek çözüme ulaştırmanızı rica ediyorum. Aşağıda yer alan yönetmeliğe ek veya geçici madde eklenmelidir.
20.02.2019-https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2019/02/20190220-2.htm
Ben mağdur değilim çalışan bir engelliyim,
Saygılarımla

Ben 2022 subat 28 de engelivergi indiriminden emekli oldum raporum 100%73 normalde 100%100 yapiyor ama düsürüldu 73 e bana 5 yıl sureli vermisler kagitada gecici engeli yazmislar 15 yasindan beri hastayım niye gecm3di yasim 47 suan hastaliklarim ilerledi ama bu vurdum duymazlar 5 yil sure veriyor primi bile bitirmisim 5500 primim var emekligime 4 sene var normalde iste kurumlar biyle cile cektirir

Haklısın abi, senin durumun belli inşallah bu sefer süresiz olur

Üst Alt