Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SGK sitesinden emekli maaşı hesaplatma

anka düşüm ilginç bi yazıymış.. tavandan ödenirse rakam her ay için 20 lira artıyor. İlginç gerçekten.

Engelli çalişan emekli olunca nekadar maaş alır misal 1600tl uzerin de PİRİMİ yatan 1 kişi %60 raporu varsa maaşı ne olur

Genel Toplam PİRIM GÜNÜ 2.297 TOPLAMYATAN 88,907.74 TL

201407 01A 30 1,865.83 SONYATAN PİRİM

1- Emekli olunan kurum: SSK
2- İlk sigortalı olunan yıl: 1992
3- Emeklilik talebinde bulunulan yıl: 2014
4- Erken emekliliği sağlayan toplam işgücü kaybı oranı:
5- Malulen emeklilik mi yoksa Yaşlılık emekliliği mi: Yaşlılık
6- Çalışma süresince TL olarak yatırılan toplam prim miktarı: 327.950.53
7- Çalışma süresince yatırılan aylık ortalama sigorta primi:
8- Toplam prim gün sayısı (varsa Askerlik borçlanmasına dair bilgi): 5104
9- Şu anda aldığınız emekli maaşı: 1553.24 TL

EMEKLİ MAAŞI HESAPLA ADRESİYLE AYNI ÇIKTI.
mevlam herkleze nasip etmesi dileğiyle;

Hangi adresten hesapladınız, Buraya yazabilirmisiniz?

1- Emekli olunan kurum:SSK
2- İlk sigortalı olunan yıl:1998. 2ay
3- Emeklilik talebinde bulunulan yıl:02/10/2014
4- Erken emekliliği sağlayan toplam işgücü kaybı oranı:40
5- Malulen emeklilik mi yoksa Yaşlılık emekliliği mi:yaşlılık (vergi indirimi)
6- Çalışma süresince TL olarak yatırılan toplam prim miktarı: 81.000TL
7- Çalışma süresince yatırılan aylık ortalama sigorta primi:asgari ücrtetten
8- Toplam prim gün sayısı (varsa Askerlik borçlanmasına dair bilgi): 3500 gün, askerlik 18 ay
9- Şu anda aldığınız emekli maaşı:
10- Aylık Bağlama Oranı:
11- SGK aylık bağlama kararındaki ortalama günlük kazanç:

Arkadaşlar yukarda verdiğim bilgiler doğrultusunda, ne kadar emekli maaşı alabilirim, hesaplayacak arkadaş var mı?

Arkadaşlar merhaba,
Emekli maaşları neden bu kadar düşük ki ? Asgari ücret gibi sanki.
Normal emekli olanlar örneğin amcam hem toplu para aldı hem de şuan 2.500 tl maaş alıyor
Bizim emeklilik süremiz daha az olduğu için mi daha az alıyoruz ?
Ve normalde misal DSİ den emekli olup toplu olarak 75-80bin tl alıp ayrıca da maaşı 2.500 tl olan kişi gibi olmuyor mu bizde de ?

Plumeria;

Sormayın Gül Hanım çalışırken zorla çalışıyoruz,erken emekli olduğumuzdada düşük maaş veriyorlar,bu sefer emeklilik hayatımızda zor yaşıyoruz maalesef :(

Teşekkürler Ertan Bey,
Bilgim yoktu peki erken emekli olmak istemezsek normal şekilde çalışıp tamamlayıp aynen amcam gibi emekli olmak istediğimde devam edebiliyor muyum çalışmaya?
Sonuçta devlet memuru olmuş olsak zaten 1,500 gibi bir maaş alacağız niye emekli olup 800 alıyım ki ?
Tabi çalışmakta sıkıntı çekersek mecbur emekli oluruz ama şimdilik çok şükür çalışmamam için bir sıkıntım yok.
Bu durumda benim engelli değilmiş gibi çalışıp emekli olmam daha mantıklı tabi bu şekilde olduğunda toplu paramı da maaşımı da güzel alıyorsam.
Biz bu şekilde erken emekli olduğumuzda toplu para da mı almıyoruz peki ?

plumeria slm ,

amcanız çok uzun süre aynı işyerinde çalışmış olabilir , emekli olduğunda ise tazminatını emekli olduğu anda almış olabilir.
asgari 20 sene kadar aynı işyerinde çalışacanlar yüksek tazminat alırlar ve emekli maaşları da yüksek hesaplanır.

engelliler ortalama 15 sene çalışıyorlar ve 15 seneyi farklı farklı işyerlerinde çalıştığından çıkış tazminatları az olur.
emeklilik maaşlarıda brüt kazançlarına göre düşük olması muhtemel.

Sn. pulimeria; emekli maaşı tamamı ile ödediğiniz prim ve hangi yıllar arasında ödendiği ile bağlantılıdır.
Tavandan ve 2000 yılı öncesi ödenirse en yüksek maaşı.
Tabandan ödenirse ve 2000 yılından sonra ise en düşük maaşı alırsınız.
Hesaplamalar prim ve yıllara göre farklılık gösteriyor anlayacağınız.

emekli-maaşı-com

Bu site hesap yapmıyor, yapan var mı?

birtan

1-e-devletten hizmet dökümünü kopyala
2-emekli-maaşı.com sitesine gir
3-doğum tarihin,emeklilik tarihini gir sonra aşağıda istenilen yere sakatlık oranını gir
4-sonraki sayfaya geç
5-2.sayfaya hizmet dökümünü yapıştır sonra hesapla de hepsi bu kadaaaaar.Yaklaşık emekli maaşını öğrenebilirsin.

Gösterge ne anlama geliyor

Emekli maas bilgilerime baktigimda gosterge 9530 yaziyor bu ne anlama geliyor. Maasin dusuk yada yuksek oldugu bu göstergeden belli oluyor mu?

Emekli Aylığım Ne Olur?

%40 Raporum var ilk emekli sandığından 4 yıl 10 ay günüm var 2719 gün sigortadan var emekli olduğum zaman tahminen maaşım ne olur bi bilginiz varmı acaba???

Plumeria;

Merhabalar,
Amcanızın işe giriş tarihi eski bir tarihtir. Devlet 2008 yılında çıkarttığı yasada çoğu insanın yeni fark ettiği bir ayrıntıyla oynadı ABO yani Aylık Bağlama Oranı. Eski yasada ` ve üzeriydi( Üzeri olması pirim süresinin üstüne her 240 güne +1 puan)

Şu an yürürlülükteki yasa şartları 2000 öncesi ` 2000-2008/8 %40 2008/8 sonrası 0'dur.

Yani 2000 öncesi pirim gününüz nekadar çoksa emekli maaşınız okadar yüksek olur. Eğer Günleriniz 2000 ve sonrası çok ise Maaşınız malesef düşük olur. Hele Hele 2008/8'den sonraysa en dip maaş olur oda şu anda 684 TL

2000 Yılı ve sonrası için Kasım ayında bir itnibak mahkemesi var. Eğer kazanılırsa maaşlarda biraz yükselme olur. Ama oda yatan prim ve gün miktarı kadar olur.

Kesin çözüm ABO yasasının düzelmesi oda çoook zor. Devlet Emekliye 1500 TL maaş vermek istemiyor artık.

ümit kurtuluş;
2008 yılından sonra işe başlayanların durumu nasıl oluyor aylık bağlama oranları..

http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/ekonomi/107471/Emekli_maasini_yukseltmenin_yolu.html#

Habertürk'ten Ali Tezel bugünkü köşesine bir okurunun sorusunu taşıdı ve en çok merak edilen sorunun yanıtını verdi. "Emekli aylığı hesaplaması..." İşte Tezel'in okuyucuna yanıtı:

1500 TL AYLIĞA ULAŞMAK MÜMKÜN

Emekli aylığının en basit formülü; “ortalama aylık kazanç x aylık bağlama oranı”dır. SSK’da emekli aylığı hesaplanırken, 1.1.1990 gününden emekli olacağınız yıla kadar geçen süredeki ortalama aylık kazancınız ile gün sayınıza göre belli edilen aylık bağlama oranının çarpımıdır. Bundan sonra ister SSK’lı ister Bağ-Kur’lu olun ileride alacağınız emekli aylığı aylık kazanç bildirimlerine bağlıdır. Bağ-Kur’da kazancı siz kendiniz belirlersiniz yani SGK’ya gidip Benim aylık kazancımı (en az asgari ücret (1134) en çok da bu rakamın 6.5 katı olan 7371 lira arasında) şu rakamı yazın” diyebilirsiniz. Seçtiğiniz kazancın yüzde 34.5’i kadar Bağ-Kur primi ödersiniz, SSK’lı olursanız da yine işveren sizin için 1134 ile 7371 lira arasında brüt kazancı SGK’ya bildirebilir ve bildirdiği rakamın yüzde 50’si kadar prim ve gelir vergisi öder. İster SSK’lı olun ister BağKur’lu tavandan (7371) liradan SGK’ya kazanç bildirilirse, (geçmişiniz hep asgari ücret ise) tavandan bildirilen her ay için ileride alacağınız emekli aylığı yaklaşık 20 lira artar. 3.5 yılda 800 lira gibi artış meydana getirip ileride 1500 liralık emekli aylığına ulaşabilirsiniz. Bundan sonra asgari ücret bildirirseniz her ay yaklaşık 1.5 ile 2 lira arasında ileride alacağınız emekli aylığınız düşer. Ortalardan mesela 3000 lira kazanç bildirirseniz ileride alacağınız emekli aylığı ne artar ne de düşer.

Tavandan yatsa ödemesi yanılmıyorsam 2200... 2200x3.5 yıl=92400 800 lira artış denilmiş 92400 bölü 800= yaklaşık 9.5 sene

Bu resmen ahlakıyla çalışana hakaret.. 92500 liraya ev alsam aylık 500 lira kiraya versem daha karlıyım. 10 sene sonra evimin fiyatıda 2 ye katlar..

700-800 lira maaş verecekler bizi soktukları hale bak...

Neden ben beceremiyorum, tüm bilgileri girdim ama hesaplamıyor..

Bilgileri versem yerime hesap edebilecek bir hayırsever arıyorum :)

Şu anda çalışanım En az %40 rapor bekliyorum.
İlk ssk girişi:1998/02
2000 Öncesi 5
2000-2008/10 Arası 1839
2008/10 Sonrası 1591 toplam 3435 gün Kazanç:80.462,42

540 gün askerlik borçlanması var ve tüm primler askari ücretten.

Yardımcı olurmusunuz lütfen.

Neden ben beceremiyorum, tüm bilgileri girdim ama hesaplamıyor..

Bilgileri versem yerime hesap edebilecek bir hayırsever arıyorum :)

Şu anda çalışanım En az %40 rapor bekliyorum.
İlk ssk girişi:1998/02
2000 Öncesi 5
2000-2008/10 Arası 1839
2008/10 Sonrası 1591 toplam 3435 gün Kazanç:80.462,42

540 gün askerlik borçlanması var ve tüm primler askari ücretten.

Yardımcı olurmusunuz lütfen.

Arkadaşlar 1800 prim malülen emeklilik için böbrek nakli, 1200 tl aylık kazanç, 68750 tl toplam yatırılan kazanç . Primlerin hepsi sgk yattı. Ne kadar emekli maaşı bağlanır. Çok teşekkür ederim. öZÜR ORANI YÜZDE 78

Arkadaşlar editörüm benim konu hakkında yardımcı olcak kimse yokmu. Herzaman sayfanızın takipçisiyim.

Birtan arkadaşım 3600 günü doldurmadigin icin sıkıntı olabilir sgk emekli maas hesaplama sitesine gir bilgilerini yaz ilk çıkan kisima askerlik yaptığın yılı gün olarak yaz hesapla de suan itibariyle normal maasin gözükmesi lazim

Harun bey sitede kimse suan itibariyle nekadar maaş alicaginizi bilemez yalnız emekli maaşı hesaplama sitesinden malul bölümünü seçerek alicaginiz en yakin emekli maaşinizi öğrenebilir siniz

ORDADA BİRŞEY ÇIKMIYOR. ORTALAMA OLARAK bilgilerinize göre ne kadardır tahminen

aiözdemir teşekkür edrim . Başka bilen arkadaşlar nerdesiniz. oturan boğa nerdesin . bir cevap yazın .

emekli maaşı

sevgili arkadaşlar
yüzde 50 bedensel engelliyim 3. derece vergi indiriminden yararlanıyorum prim gün sayısı sgk- 5483 halen devam ediyor şu an toplam sgk kazanç 241.798.34 olarak görünüyor aylık baglanma oranı 1 - 61.00 yine aylık baglanma oranı 2- 45.00 yine aylık baglanma oranı 3- 30.84 olarak yazıyor bu durumda 2016 yılına kadar çalışmam gerekiyor vede çalışıyorum acaba 2016 yılında tahmini ne kadar emekli maaşı alırım bilgilerinize cok ihtiyacım var saygılar

crvap verecek kimse yokmu

uğur kardeşim daha 2016 olmasına çok var ya:D
kim ölür kim kalır

2014 2015 yılları bitsin 2016 yılında cevap verecek bi arkadaşımız olur inş.

Malesef % 30'dan hesaplanıyor.
Eğer gün ilen sıkıntınız yok ise ve iş yeri ilen anlaşabilirseniz piriminizi 30 gün üzerinden değil 12 gün üzerinden yatırtın. 12 günlük kazancınızı değil. Maaşınızı tam alın atıyorum 1000 TL tam alın ama günü 30 gün değil 12 gün olarak yatırtın. Bu günlük kazancınızın yükselmesine neden olur. Hesaplamalarda da fark yaratır.

Merhabalar

%69 rapor ile 16 yil 4 ay ve 3760 gunde emekli olacagim gibi gorunuyor. Emekli maasi hesaplamasi icin emekli-maasi.com ve Ali Tezel in sitelerine baktigimda arada ciddi anlamda fark gorunuyor.
(Bu arada henuz gunlerimi doldurmama 308 gun oldugunu ama son maasim uzerinden gunlere ve kazanca ekleme yapip gun sayisini ve kazanci 3760 gune esitledigimi belirteyim)

2000 yili oncesi 37 gun 29,65 TL
2000-2008 arasi 1575 gun 64.448,94 TL
2008 sonrasi ise 2148 gun 179.294.16 TL

Ali Tezel yaklasik 700 TL civari bir aylik hesaplarken
emekli-maasi.com 1100 TL civari bir aylik hesapliyor.

Hangisi daha gercege yakin gorunuyor??

Emekli Maaşımı hesaplayamadım sizce ne kadar alırım.

Öncelikle iyi günler bazı emekli aylığı hesaplama siteleri var fakat benimkini hesaplayamadılar. 1993 de memurdum ordan 1740 günum var daha sonra işçi olarak başka bir işe başladım ordanda 2719 günüm var %40 raporluyum sizce emekli aylığım ne kadar olur.

malülen emeklilik

arkadaşlar malülen emekliliye karar verildi şu an maaş bağlanmasını bekliyorum sizlere sorum ssk da 1748 günümvar bağkurda ise 76 günüm var maaş olarak nekadar bağlanır ve birde kontrol muayenesinin olup olmadığını nasıl öğrene bilirim

Üst Alt