Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SGK sitesinden emekli maaşı hesaplatma

rilkay

Rica ederim.

Saygılar.

gunduzm

Merhaba,rica ederim.İnşAllah tüm arkadaşlarımıza bir fayda sağalayabilir.

Daha önceki sizinde bahsettiğiniz excel hesaplaması yapan internet sayfası hala mevcut ve açıktır.Yalnız bu yıldan itibaren bildiğim kadarıyla 250 TL ücret aldığı bilgisini aldım.

Ne yazık ki bu tip bir işlem yapan ücretsiz bir excel hesaplaması yapan internet sayfası bilmiyorum.Ancak böyle bir bilgiye ulaşıldığında arkadaşlarımızın bu forum sayfası üzerinden paylaşacaklarına inanıyorum.

Saygılar.

devrimci

Amin İnşAllah.

Saygılar.

Svcn T.

Merhaba ercan 34 arkadaşımız yaptığı bilgilendirmelerde olduğu Engelli Vergi İndirimi ile Emeklilik şartları ile emekli olduğunuzda ABO-2 oranınızın sizin %37 gözükmekte iken hesaplamada %60 olarak dikkate alınacak ve de emekli maaşınız SGK emekli maaşı hesaplama sitesinde çıkan tutardan %4 ila %12 arasında daha fazla bir emekli maaşını alacaksınız.

Size bahsettiğim bu pozitif fayda tüm Engelli Vergi İndirimi ile Emekli olan tüm vatandaşlarımıza uygulanan bir hesaplama yöntemidir.

Bunların dışında 506 sayılı Mülga kanunun Geçici 20. Maddesi ile kurulan ve faaliyet gösteren banka sandıkları, sigorta ve reasürans şirketleri ile ticaret ve sanayi odaları ile borsalar veya bunların teşkil ettikleri birlikler olmak üzere (Şekerbank, Yapı Kredi, Ziraat Bankası, Akbank, Garanti Bankası, Sınai Kalkınma Bankası, İş Bankası, İmar Bankası, Fortisbank, Vakıflar Bankası, Halk Bankası, Esbank, Anadolu Anonim Türk Sigorta, Genel Sigorta, Şeker Sigorta, Milli Reasürans, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği) faaliyet gösteren sandıklarda birinden emekli olmanız nedeni ile net olmamakla birlikte bir miktar daha da Özel Banka Emekli Sandığınız artırımı olabilir.

Özel Banka Emekli Sandıkları SGK kurumunda bağımsız olmaları nedeni ile emekli maaşlarında SGK emekli maaşı hesaplamalarında %1 ila %4 arasında daha fazla emekli maaşı bağlayabilmektedirler.Bu konunun teyidini bağlı olduğunuz Özel Banka Emekli Sandığı Vakfının emeklilik servisi ile görüşerek almanızda yarar olduğunu düşünüyorum.

Zaten emeklilik süreçlerinizin tamamı Özel Banka Emekli Sandığı Vakfı tarafından takip edilip yapılacağı için sizin süreci beklemeniz dışında yapmanız gereken fazla bir işlem bulunmamaktadır.

İnşAllah hakkınızda hayırlsı olur.

Saygılar.

xerib85

Merhaba,Ortalama Aylık Kazanç tam olarak adı gibi hesaplandığı dönemde yatırılan tüm SGK primlerinin özel bir hesaplama yöntemi ile ortaya çıkan ortalama aylık priminizi ifade etmektedir.

Ortalama Aylık Kazanç hesaplamaları 3 farklı dönem için yapılmakta ve bu dönemlere verilen isim Aylık Bağlama Oranı 1-2-3 dür.

ABO(Aylık Bağlama Oranı)-1 ortalama aylık kazanç için bir gösterge değerleri (Hesaplanan ortalama primlere karşılık gelen rakamsal kodlar) kullandığı için bu dönemde adı Gösterge ismi kullanımakta ve de 1981 ile 1999 yıllarında adınıza yatırılan SGK primleri için hesaplanan dönemdir.

ABO(Aylık Bağlama Oranı)-2 ortalama aylık kazanç için bir Ortalam Yıllık Kazanç değerleri 1 ay yerine yıl bazında belirtiği için bu dönemde adı Ortalama Yıllık Kazanç ismi kullanımakta ve de 1999-Ekim ile 2008 -Ekim tarihleri arasında adınıza yatırılan SGK primleri için hesaplanan dönemdir.

ABO(Aylık Bağlama Oranı)-3 ortalama aylık kazanç için hesaplamayı 1 ay yaptığı için bu dönemde adı Ortalama Aylık Kazanç ismi kullanımakta ve de 2008-Ekim ile Günümüz(2022) yıllarında adınıza yatırılan SGK primleri için hesaplanan dönemdir.

Bahsetmiş olduğum her SGK prim döneminde Aylık Bağlama Orano yani SGK primlerinizi ilgili döneminde ortalama kazançları yanında bulunan yüzdesel rakam ile çok karmaşık bir hesaplama ile hesaplanır ve yanında belirtilen oran bazında emekli maaşınızın sonunda toplanacak 3 parçasından biri olur.

Bu bağlamda Ortalam Aylık Kazanç sizin hesaplama yöntemi farklı olmakla birlikte basit anlamda adınıza yatırılan SGK primlerinin ay bazında ortalaması diye biliriz.Az öncede belirtiğim gibi yanında ABO oranları ile karmaşık bir hesaplama yöntemi ile çarpılarak emekli maaşınızı belirleyen 3 parçayı oluşturmakta ve dönemlerin sonunda çıkan emekli maaşları toplanmaktadır.

Sizinde SGK emekli maaşı hesaplama sitesinde gördüğünüz emekli maaşı bu dönemlerin hesaplaması sonucu çıkan 3 farklı dönemin toplamıdır.

Saygılar.

ercan 34
Teşekkür ederim.

Bilgi Hazinedir
Cevabınız için teşekkür ederim, banka sandığım ile görüşüyorum ancak asla ve asla maaş bilgisi vermiyor, sgk sitesinde çıkan tutar ile aşağı yukarı aynı olur diyorlar🙂

Selamün aleyküm hyrli akşamlar bende bir soru soracam 1976 doğumluyum 1995 sigorta başlangıcım var
1999 340 günüm
2000 ve 2008 1292 günüm
2008 sonrası 2721 gün toplam 4353 günüm var abo 1 57 abo 2 39 ve abo 3 29,67 oranlarım 100/ 60 vergi indirimli süresiz raporum var SGK ne kdr emekli maaş alırım da 3593,4 ek odemem 143,74 gozukuyo maaşım emekli olsam ne kdr olur tşkler

Svcn T.

Rica ederim.

Ben size bir tüyo vermiş olayım o zaman .
Özel banka emekli sandıkları kendi bünyelerine bir maaş skalası uygulaması vardır.Bu nedenle SGK emekli maaşı hesaplamasına göre en az ödeyecekleri emekli maaşı sizin SGK emekli maaşı hesaplama robotunun tutarı olması nedeni ile kendilerini yasa gereği zor durumda bırakmamak adına sizede söyledikleri gibi aşağı yukarı (ancak yukarı olur her zaman) biraz daha fazla bir emekli maaşı bağlanır.

O nedenle yasal sıkıntı yaşamamak adına SGK sitesinde görünen emekli maaşınızın %1-%4 arası daha fazlasını bağlamaya dikkat ederler.

Saygılar.

xerib85

Rica ederim.

Saygılar.

Alp_Er_bozkurt

Merhaba,SGK emeki maaşı hesaplama sitesinde gördüğünüz emekli maaşının ortalama %4 ila %12 arasında daha fazla emekli maaşı almanız yüksek ihtimaldir.

Tam olarak emekli maaşı hesaplaması yapmak ne yazık ki mümkün değildir.SGK danışmanlarına başvurduğunuz zaman tam emekli maaşı hesaplamasını yaklaşık 10 dakikada yapmaktadırlar.Çünkü emekli maaşı hesaplaması çok karmaşık formüller içeren bir hesaplama sistemidir.

Saygılar.

Merhaba arkadaş
Her zaman ki gibi çok güzel açıklamışsınız. Tebrik ederim 👍.

From da dikkatinizi çekti mi acaba ; 2008 sonrası ise girip emekli olan bir arkadaş 4200 TL civarında bir emekli maaşı bağlanmış. Açıkçası şaşırdım.

Bu konu da , bilginiz var mı.

Açıkgoz2000

Merhaba,rica ederim.

Sizinde destekleriniz arkadaşlarımıza çok fayda sağlıyor.Sağolun ,Varolun İnşAllah.

Benim bildiğim kadarıyla,bunun sebebi arkadaşımızında açıkladığı gibi memuriyet dönemi öncesi aldığı maaşın yani özel sektörde adına yatırılan SGK primlerinin çok olması nedeni ile olmaktadır.

Bunu şu şekilde gerçek örneklerde açıklamak istiyorum,

Benim 2 tanıdığım yakın zamanda emekli oldu.

1. tanıdığım kişinin maaşı çok yüksek ve SGK primide adına yüksek yatırılmış.Bu kişi 5.500 SGK primi ile %63 Engelli Vergi İndirimi ile emekli oldu .Kendisine geçen yıl bağlanan emekli maaşı 5.200 TL idi.

2 tanıdığım kişinin maaşı asgari ücretin biraz üstü ve yakın seviylerde devam etmiş 9.000 SGK primi ile %65 Engelli Vergi İndirimi ile emekli oldu.Kendisine geçen yıl bağlanan emekli maaşı 2.800 TL idi.

Örneklerde görüldüğü gibi aralarında çok fazla SGK prim günü olmasına karşın SGK prim tutarı yüksek olan kişi genel olarak emekli maaşı yüksek hesaplanmaktadır.

Bu örnekle hareket ederek bahsettiğim memur arkadaşımızın tahminimce özel sektörde adlığı maaş yani SGK primi gerçekten yüksek yattığı sonucuna varabiliriz.

Saygılar.

Arkadaşlar engel derecesine göre ABO oranlarını gösterir bir tablo vs var mıdır? ABO neye göre belirleniyor ?

gunduzm

Merhaba,Engelli Vergi İndirimi ile Emekli olan arkadaşlarımız için sadece ABO-2 oranı hesaplama sonucu ne oranda çıkarsa çıksın %60 'dan az olamaz şeklinde bir tebliğ mevcuttur.

Yani ABO-1 ve ABO-3 oranlarınızı hesaplaması sonucu ne çıkarsa değişmemekle birlikte ABO-2 oranınız %60 'dan az çıkarsa %60 'a yükseltilmekte veya ABO-2 oranınız %60'dan yüksek ise o şekilde değiştirilmeden kullanılmaktadır.

Emekli aylığı hesaplama ve ABO oran hesaplamaları birbirile bağlantılı olması nedeni ile karmaşık ve uzun süren bir hesaplama yöntemidir.

Bu hesaplamayı örnek ile anlatan bir internet sitesinin linkini aşağıda sizinle paylaşıyor olacağım.

Hesaplamalarda ana tema Toplam SGK prim gününüz ve toplam SGK prim tutarınız,ABO dönemlerine ait SGK prim gününüz ve SGK prim tutarlarınızdır.

Emekli Aylığı Hesaplama ve ABO 1-2-3 Hesaplama Yöntemi Linki;

https://www.bilirkisiyiz.biz/?pnum=71&pt=

Saygılar.

Kademelı geçişemı donduk

Bugün evraklarımi SGK ya verdim prim günüm vs hersey tamam yaş hariç vergi indiriminden emekli oluyorum 4a Maaş hesaplamada 4800 alacağım yazıyor engelli vergi indiriminden alacağım ilk maaş o mu olur yoksa daha az ya da kademeli tarzımı olur YANITLAYANDAN ALLAH RAZI OLSUN

nawyofficial

Hayırlı olsun eğer 4800 tl sgk nın sitesinden baktıysan bu rakama yüzde 4 ile 12 arasında ılave ek ücret eklenecek çünkü vergi indiriminden emekli olanların Abo2 bağlama oranları 60 olacak bilginize
Hayırlı olsun saygılar...

Allah razı olsun benim merak ettiğim 4a emekli olursam ne kadar alırım sgk sitesinden hesapladım 4874 çıkıyor vergi indirimi ile emeklilik müracaat ettiğim için kademeli ya da daha düşük tarzında olmaz değil mi birde bugün 31 ocak 2022 de başvurdum ne zaman sonuçlanır bu sorularımı yanıtlarınız müteşekkir kalirim

nawyofficial

20 günde sonuçlanan da var 2 ayda sonuclanda var o iş tamamen sgk elemanlarının iç yazışmalarıyla alakalı
Saygılar..

4800 den düşük almam değil mi birde vergi indirimi ile emeklilik kalkmadı değil mi

:cool:
O rakamdan yüksek olur altı olmaz merak etme
Vergi indiriminden Emeklilik devam ediyor kesin ve net
Saygılar...

25 yıl 6 ay hizmet sürem var.657 ye tabiyim. bugün emekli olsam 5163 lira maaş ve 162.000 lira emekli ikramiyesi alırım.

ek gösterge 2200.ama bir ihtimal bu göstergenin idareciere de verilirse(ilçe müdürü)3600 olma durumu var.

ekol
lisans mezunu memur-şef- ilçe müdürü hatta valiliklerdeki il müdürleri ek göstergesi aynı .2200 ek gösterge.onun için emekli ikramiyesi düşük.

ekol

Hayırlısı inşallah senin primler yüksek diyordun rahat alırsın 5 bin inşallah .

Engelliler için Güncel Emekli Maaşı Hesaplama Sitesi&Yazılım

SGK'nın güncel emekli maaşı hesaplama sitesi, "ABO, Engel oranı vs. hususları" dikkate almadan hesaplama yapıyor. Engelliler için Güncel Emekli Maaşı Hesaplama Sitesi veya programı(excel vs.) var mıdır? https://emeklimaashesapla.weebly.com/ sitesi ücretli olmuş ?

Yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler.

Son düzenleme:
3600 ile hesap yaptıranlar maaşlar ne durumda benim az kaldı 3600 olmasına

Ben hesaplayamıyorum 4765 günüm olmasına rağmen.
(1 KERE EMEKLİ OLMUŞTUM SONRA EMEKLİLİĞİM İPTAL OLMUŞTU)

Anladım 3600 olmadığı için bende hesaplayamıyorum hesaplatanlar eskiye nazaran baya artmış diyorlar kamudayım brüt 7 bin üstü

Üst Alt