Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SGK sitesinden emekli maaşı hesaplatma

Emekli maaşı hesaplama doğru mu?

İyi günler ben SGK nın emekli maaşı hesaplama programından bugün emekli olursam kaç TL maaş bağlanacağını hesapladım.yüzde 40 rapor ile vergi indiriminden emekli olduğumda da bu tutar mı bağlanır acaba. Çevremdekiler 1000 tl den fazla alamazsın diyorlar.

Doğum tarihi : 10.01.1967
Özel 4a SSK
27.02.2020 tarihi itibariyle hesaplanan aylık: 1884.29
Ek ödeme: 75.27
2000 öncesi:2712 gün
2000-2008/10 arası : yok
2008/10 sonrası : 1540 gün
Toplam : 4252 gün

Gösterge :9475
Aylık bağlama oranı : 57.00
Ortalama yıllık kazanç : boş
Aylık bağlama oranı 2 : boş
Ortalama aylık kazanç : 2473.50
Aylık bağlama oranı 3 : 26.09
Sgk hesaplamada bu şekilde çıkıyor.

2000 işe giriş ve %66 raporla emekli olursam ne kadar aylık bağlanır?

Merhaba
emekli olmayı düşünüyorum engelli emekliliği ne kadar maaş bağlanır bilgisi olan varmı?
05/08/2000 ssk girişim
2000/2008=433 gun prim
2008 den sonrası 4031 gün primim var halen özel bı bankada çalışıyorum %66 raporum 2.derece sürekli engelli indirimim var, 822 gün maaşım asgari ücretten yazttı, geri kalan hep asgari ücretten 1000-1200 TL FAZLADAN YATTI , mayısta emekli olursam ne kdr emekli maaşı baglanır

Ssk uygulamasında maaş hesaplama böyle görünmesi ne anlama gelir

Ssk uygulamasında maaş hesaplama böyle görünmesi ne anlama gelir

03.03.2020 tarihi itibariyle hesaplanan
Aylık : 1317.84
Ek Ödeme : 65.89
Gösterge 9475
Ortalama Yıllık Kazanç 9,914.40
Ortalama Aylık Kazanç 2,847.30
Aylık Bağlama Oranı 62.00
Aylık Bağlama Oranı 2 45.00
Aylık Bağlama Oranı 3 36.83

Toplam
2000 Öncesi 136
2000-2008/10 Arası 1295
2008/10 Sonrası 4110
Toplam 5541

Günaydın,
herkesin geçirdiği uzun süreçlerin neticesinde emekli olabildim.
benimde öcesinde merak ettiğim bir konu hakkında bilgilendirmek istedim;
bende öncesinde emekli maaş hesaplama sitelerinden hesaplama yaptırdım, aşağıda hesaplamalar mevcut.

emekli maaş.com sitesi

Normal emekli : 2.798,25 tl
Engelli Emekli : 2.857,82 tl

SGK sitesinden aldığım sonuçlar

Normal emekli : 2.752,88 tl
Engelli Emekli : 2.811,00 tl (60 tl civarında bir fark olduğunu varsayarak)

Bağlanan Emekli Maaşım;

Engelli Emekli : 2.810,34 tl

Yani SGK nın hesaplaması % 99 oranda doğru çıkmaktadır.

Merak edilen bir konuya açıklık getirmeye çalıştım, umarım merak eden arkadaşlar için bir nebze faydalı olmuştur.

ARKADAŞLAR BEN EMEKLİ OLMADAN ÖNCE HESAPLADIGIM
S G K emekli maaşı HESAPLAMA SİTESİN 1.700 TL Çıkardı
EMEKLİ - MAAŞI SİTESİ 1.830 TL ÇIKARMIŞTI.

S G K SİTESİ 30 TL SAPMA YAPTI
1.730 TL MAAŞ BAGLANDI.

UYG.SGK.GOV.TR adresinden KAMU ve ÖZEL SEKTÖRDE çalışanlar için "EMEKLİ MAAŞI" hesaplama yapılmaktadırmı?

Arkadaşlar ben hesaplama yapamıyorum. DAHA ÖNCEDEN TARAFIMA ENGELLİ EMEKLİLİĞİ MAAŞI BAĞLANDIĞI İÇİN SANIRIM ÇÜNKÜ BÖYLE BİR İBARE VAR BUNU NASIL DEĞİŞTİREBİLİRİZ SGK YA DİLEKÇEMİ YAZMALIYIZ. KAÇ GÜN PRİMİM OLDUĞUNU HESAPLIYOR DOĞRU. 3876 gün prim çıkıyor doğru ama FİİLİ HİZMET ZAMMİ bu hesaplamanın dışında kalıyor, bu arada FHZ 225 gün vede toplam prim günüm 4101'dir, SSK=2616 EMEKLİ SANDIĞI=1485 gün var halihazırda. 450 gün askerlik yaptım ama daha yatırmadım. 3 buçuk yılın dolmasına hemen hemen 2 buçuk yıl daha var engelli ve yaşlılık emekliliğime en erken zaman zarfı.

1995 işe giriş ek ödemem 57.69 olarak görünüyor maaşım ne kadar olabilir

Sgk sitesinden emekli maaşını hesapladım doğru mu?

Arkadaşlar merhaba,

23.02.2005 tarihli sigorta girişim var. Engel oranım %60 ve özel sektörde çalışıyorum. Allah nasip kısmet ederse 2023'de emekliyiz inşallah. Fakat merak ettiğimde SGK'nın sitesinden emekli maaşımı hesaplattığımda 950 TL gibi bir tutar çıktı. Bu tutar doğrumudur? Eğer ki doğruysa insanlarla dalga mı geçiyorlar insanlarla, devletin engellinin yanında olması gerekir karşısında değil. 950 TL ile evmi geçindirilir insanın psikolojisi bozulur cidden yazarken bile şu an çok öfkeliyim. Engelliler olarak sesimizi duyurmamız lazım. Birisinin bu duruma dur demesi lazım yazıktır günahtır ya 950 TL şaka gibi.

calışırken hem emekli-maasi.com dan hem sgk uyg sitesinden
her ay hesaplardım
arada 20 - 30 tl fark olurdu

emekli oldum gecen sene ne zaman hesaplasam 1 sene boyunca
maaşım ve emekli-maasi.com 200 tl en az fark cıktı
defalarca cimerden yada sgk hesap bölümüne yazılar yazdım
sgk gittim bizzat
ugraştım durdum
emekli-maasi.com güvenerek
fakat bu sene gene aradaki fark 10 tl ye düştü

ne oldu bilmem ama
emekliliğim iptal olmadı iyiyiki

başıma iş alacaktım

UYG.SGK.GOV.TR adresinden KAMU ve ÖZEL SEKTÖRDE çalışanlar için "EMEKLİ MAAŞI" hesaplama yapılmaktadırmı?

Arkadaşlar ben hesaplama yapamıyorum. DAHA ÖNCEDEN TARAFIMA ENGELLİ EMEKLİLİĞİ MAAŞI BAĞLANDIĞI İÇİN SANIRIM ÇÜNKÜ BÖYLE BİR İBARE VAR BUNU NASIL DEĞİŞTİREBİLİRİZ SGK YA DİLEKÇEMİ YAZMALIYIZ. KAÇ GÜN PRİMİM OLDUĞUNU HESAPLIYOR DOĞRU. 3876 gün prim çıkıyor doğru ama FİİLİ HİZMET ZAMMİ bu hesaplamanın dışında kalıyor, bu arada FHZ 225 gün vede toplam prim günüm 4101'dir, SSK=2616 EMEKLİ SANDIĞI=1485 gün var halihazırda. 450 gün askerlik yaptım ama daha yatırmadım. 3 buçuk yılın dolmasına hemen hemen 2 buçuk yıl daha var engelli ve yaşlılık emekliliğime en erken zaman zarfı.

Ben maaşımı hesaplayamıyorum arkadaşlar.

Bu blokeyi nasıl kaldırabiliriz acaba.

Daha önceden tarafıma SSK ile "EMEKLİ MAAŞI" bağlandığı için "SGK EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMASI" yapmıyor. Şimdi "EMEKLİ SANDIĞI" (13 Ay oldu) çalışanıyım. Bu BLOKEYİ NASIL KALDIRABİLİRİZ.? Ben hesap yaparken hata veriyor ve hesaplama yapmıyor.
Günü HESAPLIYOR=3906
KAZANÇ=200,849.58 bu bilgiler doğru sanırım.
https://uyg.sgk.gov.tr/AylikHesap

Arkadaşlar 2000 _2008 arası 750 gün asgari ücretin ortalama 2 katından 2008 sonrası ortalama 1 yıl asgari ücret diğerleri asgari ücretin ortalama 2.5 katı (2019 toplam kazanç 80.000) civarı bugün emekli olsam bu şartlardan ne kadar maaş bağlanır ?

merhaba,

ssk nın kendi sitesinden emekli maaşı hesaplattım 2008 ekimine kadar aylık bağlanma oranı yüzde 37 2008 ekiminden sonra aylık bağlanma oranı 27 olarak hesaplıyor.

EMEKLİ-MAAŞ.COM İSE 2008 ekimine kadar aylık bağlanma oranı yüzde 60 2008 ekiminden sonra aylık bağlanma oranı 32 olarak hesaplıyor.

ENGELLİLER İÇİN benim bildiğim 2008 ekim ayına kadar aylık bağlanma oranı 60 ve 2008 ekiminden sonra aylık bağlanma oranı 32 değil mi ???

ENGELLİLER İÇİN UYG.SGK.GOV SİTESİ AYLIK BAĞLANMA ORANLARINI DOLAYISIYLA EMEKLİ MAAŞLARINI DOĞRU HESAPLAMIYOR MU ????

zamanyolcusu tb2nhf deathless istanbul40

Son düzenleme:
merhaba

ssk nın kendi sitesinden emekli maaşı hesaplattım 2008 ekimine kadar aylık bağlanma oranı yüzde 37 2008 ekiminden sonra aylık bağlanma oranı 27 olarak hesaplıyor.

EMEKLİ-MAAŞ.COM İSE 2008 ekimine kadar aylık bağlanma oranı yüzde 60 2008 ekiminden sonra aylık bağlanma oranı 32 olarak hesaplıyor.

ENGELLİLER İÇİN benim bildiğim 2008 ekim ayına kadar aylık bağlanma oranı 60 ve 2008 ekiminden sonra aylık bağlanma oranı 32 değil mi ???

ENGELLİLER İÇİN UYG.SGK.GOV SİTESİ AYLIK BAĞLANMA ORANLARINI DOLAYISIYLA EMEKLİ MAAŞLARINI DOĞRU HESAPLAMIYOR MU ????

HakanEs26 hozgul

Son düzenleme:
jack72

Sgk sitesinde benim yaptığım hesaplamada 2008 ekime kadar 59 ekim sonrası içinde 45 olarak gözüküyor aylık bağlama oranı..zaten hep öyleydi.Sgk engeliliği dikkate almıyor sanırım hesaplama yaparken o yüzden sizde düşük olmalı oranlar.Sende neden yüksek derseniz benim 8200 gün prim olduğundan olmalı diye düşünüyorum.

Bu arada bugün yaptığım hesaplamada maaşta 6 liralık bir artış olmuş nedense.

AMA NORMALDE ENGELLİLER İÇİN 2008 EKİME KADAR YÜZDE 60 DEĞİL Mİ ???? NORMAL YAŞTAN EMEKLİ OLANLARIN ABO ORANLARI DÜŞÜK OLUYOR .SİZ EMEKLİ MİSİNİZ ? zamanyolcusu

Emekli edecek oranda bir engelilik durumu olmadığı için şu an yaş bekliyorum.yukardaki mesajımı tekrar okuyun.

ssk uyg.sgk.gov.tr sitesinde engellileri dikkate almıyor diye düşünüyorum emekli hesaplamalarında ama emekli maaşı bağlanırken bu oranları engelliler için 2000-2008 ekim arası 60 yapıyor mu bilmiyorum. zamanyolcusu

jack72
Emeklilik hesabı yaparken SGK sitesinde engelli kutucuğu secemediginiz için normal emekli gibi hesap yapmaktadır.1999 öncesi ve 2000-2008 yılları arasında çalışması olan kişilerin aylık bağlama oranları farklı olurken engellilerde bu oran %60’ın altında olamaz. Bu da yüksek emekli maaşı almaları anlamına gelir. Ayrıca 2008 yılından sonra işe başlayan ve emekli olamaya hak kazanan engellilerin 3600 prim günü olsa bile aylık bağlama oranları 5400 gün üzerinden hesaplanmak zorundadır.
Siz emekli maaş.com üzerinden hesapladiginizi dikkate alin

jack doğrudur emekli.com sitesi 100tl fasla gösteriyor genelde hala çözümü bulamadık hangisi engellileri doğru veriyor diye

bende ssk ile emekli maaş.com'un arasındaki maaş farkı 450 TL ve 2000-2008 arasını 60 hesaplaması lazım iken 35 olarak hesaplıyor.2008 Sonrasını 27 olarak hesaplıyor bence ssk sitesi engellilerin maaşlarını doğru hesaplamıyor tb2nhf

Son düzenleme:
benim emekli-maaş.com'da ssk nın hesapladığı maaş arasında 450 TL fark var.Sitedeki yorumları okudum çoğu kişi ssk sitesi doğru hesaplıyor diyor .Ama sadece 2000-2008 dönemi aylık bağlanma oranları biri 60 diğeri 35 olarak hesaplıyor.Maaş farkıda o yüzden o kadar fark ediyor darkblade106

jack72
Aynı şeyi söylüyoruz dolaylı olarak ama şunu açıklayayım.2000-2008 Abo oranı 60 doğru olan.35 yanlış.Emekli maaşı com da engelli kutucuğunu secmezseniz SGK sitesiyle birbirine çok yakın sonuç çıkar.Sgk sitesi doğru diyenler var evet ama bu hesaplamar ile ilgili o kadar çok kriter var ki yazmakla bitmez.Kesin olan abo oranları.

darkblade106

Emeklimaaşı com da 170 tl fazla çıkıyor benim maaş.engellilik oranı yazınca sadece 10 tl farkediyor normal emeklilikten.

zamanyolcusu
Çok kriter var derken bunu kastetmiştim.Sizin gün sayiniz 5400 günden fazladır.Hesaplamalarda abo oranları Yaşar Okuyan reformu,Faruk Çelik reformu derken iyice azaltıldı.Engelli emekli olanla yapılan pozitif ayrımcılık sadece abo oranlarında o da eksik günden olduğu için tamamlayarak yapılıyor.Dedigim gibi yazmaya kalksam çok uzun surer ve sıkar.Sizin muhtemelen gün aciginiz olmadığı gibi çoktan doldurmussunuzdur.İki site arasında farkın az olması bu yuzden

Selam benim 10 yıl bag kurum var 3600 den veya 1800 günde malül emekli olabilirmiyim engeliyim her iki ayagım dizaltı kesik birde ankilozon sipadid yani intaplı eklem romatizması tedavisi görüyorum yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkür ederim SAĞLIKLI

Üst Alt