Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sarı nokta hastalığı için Rusya'da ilaç geliştirilmiş..?

Arkadaşlar sarı nokta icin göze lens takıliyormuş bu kalici olanlardan degil yalniz istenildigi takdirde geri cikarilabilen bi len % 30 - 40 gibi bi atis sagliyor gormede var mi bu ameliyati yaptiran aramizda lutfen bilgisi olan arkadaslar paylassin yardimci olalim birbirimize

Biliyorum bunu. annem için gitmiştik İzmir kaskaloglu göz Hastanesi'nde Tansu bey bunu ilk uygulayanlar dan fiyata 5000 lira demişti.

Ameliyatı yaptırdınız mı peki yatırdıysanız sonuçları hakkında bilgi verirseniz sevinirim.

5000 TL yazmışım 5000 dolar olucak yanlış yazmışım . Ameliyatı yaptirmadi henüz düşünüyor yaptırmayı annemde katarakt da var katarakti olan hastaların katarakt ameliyatı yaptırmamış olması gerekiyormuş bu lensi kullanması için yani katarkt varsa iki ameliyatın aynı anda yapılması gerekiyormuş böyle bilgi verdi. Ameliyat olursa bilgi veririm size

Bu dediniz lens istenildigi takdirde cikarilabilenlerden demi bide iki göz için mi 5000 dolar

Verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim pınarsu.
Bu ameliyati olmuş biriyle görüşmek istiyorum ameliyat nasıl geçti görme oranı ne kadar arttı vs. Soracağım ve olmak isteyenlerin merak ettiği sorular var ameliyati olan biri yazarsa çok memnun olurum arkadaşlar .Rabbim Şafi ismi şerifinin hürmetine şifa bekleyenlere şifa versin.

Merhaba
Evet tedavi için iki defa gittim bu birkaç günde gidebilirim.her gidiş 15 gün sürer.sonra gözün tedaviye verdiği cevaba göre tekrar ne zaman geleceğiniz söyleniyor.göze hiç dokunulmuyor.bu beni çok mutlu etti.yani geri dönüşü imkansız birşey yapılmıyor.10 mesai günü her gün 5-6 iğne alınıyor ve buharla ilaç veriliyor.bu kliniğe amerikadan arap şeyhlerinden katar emirliklerinden velhasıl dünyanın her yerinden geliyorlar.eğer beni telefondan ararsanız daha detaylı aktarırdım.şu anki gözümün durumu çok daha iyi.sizlerede geçmiş olsun

Ubeyt bey merhaba
Ben rusyada tedavi görüyorum.iki defa gittim.bu birkaç gün içinde tekrar gidecem.ve çok yararını gördüm.klinik te yeni değil.bizimkiler niye oradan bilgi almazlar bilmiyorum.oradayken türki cumhuriyetlerin birinden genç bir bayan geldi.Türkiye dahil bir sürü ülkeye gitmiş.şu anki durumu kör olma noktasına geldi.ve tedaviye başladılar.olacakmı dedik evet dediler.edindiğim bilgi ile bahsettiğiniz lenslerçözüm değil.sarı nokta dediğimiz gözün görme merkezi imiş.bu zamanla zayıflıyor.onu gençleştiriyorlar.ve sadece bu değil alzaimer ve parkinson tedavisi de yapılıyor bu klinikte.maalesef bizim basında yok.
Geçmiş olsun
Beni ararsanız daha detaylı görüşürüz.

Pınarsu hanım merhaba
Ameliyatı yaptırmadıysanız rusyaya gidin.en azından geri dönüşü olmayan bişey yapılmıyor.sadece iğnelerle tedavi garantisi veriliyor.
Beni ararsanız detaylı anlatırım.
Selamlar
Geçmiş olsun

Elaldef gitmeden önce görme oranınız kaçtı tedaviden sonra ne kadar arttı. Ve sari noktanın kuru,yaş iki türü içinde geçerli mi bu tedavi

Elaldef telefon numaranızı yazabilir misiniz ?

Eldadef size nasil ulasabiliriz. Detayli bir sekilde konu ile ilgili konuşsak

Arkadaslar annemde sari nokta hastaligi varr.kuru tip. Lens icin kaskaloglu goz hastenesine gittik.cok fazla tahribat var olmaz dedi doktor.yapsakta faydasi olmaz dedi. Lens hastaligi durdurmuyor. Eger hastalik ilerlemezse faydasi olur.malasef ilaci hapı olmadigi icin hastalik ilerliyor. Rusyada ki olayi arastirmak lazim. En azindan kimler gidiyor
Gidenler ne boyutta care bulmuş, ulasmak lazim birilerine.

tedavi mevcut olmamakla birlikte, çalışmalarda vitaminler, mineraller ve antioksidanların hastalığın gelişimini yavaşlatabildiği gösterilmiştir. Kuru tip YBMD, fark edilmeksizin ilerleyebilir, bu nedenle göz hastalıkları uzmanını en az yılda bir kez ziyaret etmeniz çok önemlidir.

Bu nedenle gözlerinizi düzenli olarak kontrol ettirmeli ve göz hastalıkları uzmanınızla görmenizdeki değişiklikler hakkında konuşmalısınız.

elaldef fayda gördü diye sizlerde fayda göreceksiniz kaide yoktur. rusyadaki klnik rusya sağlık bakanlığı onaylı sertifika varmı sorun soruşturun lütfen mağdur olmayın bu klinikler ülkemizde de var

Elaldef'in Rusya'da gördüğü tedaviyi yapan klinik mi var Türkiye'de ?

Kuru tipte kontrole gitsende eğer ilerleme varsa yapacakları hiç birşey yok her gittiğinde durmadan test yaptırıyorlar verdikleri bi vitamin ilacı oda ilerlemesini yavaşlatma oranı bile %50 nin altında şuan için lens ile görmeyi artıran ameliyatlar mevcut fakat en güzeli hücrelerin yenilenmesini sağlayarak görme oranının artması bu yönde çalışmalarda var inşaallah en kısa zaman da uygulamaya konulur ve yaygınlaşır.Ayrica rusyada uygulanan bu yöntemi turkiyede uygulayan bi klinik biliyorsanız adresini vererek bizlere yardımcı olursanız seviniriz HOŞÇAKAL

Mselim beyin özelden sorduğu mesaja verdiğim yanıtı genelde paylaşıyorum:
mselim' Alıntı:
Yaşar bey merhaba,
Ben de Ankarada ikamet ediyorum.
Mesajlarınızı okudum.
Sarı nokta ile ilgili son durumunuz hakkında bilgi rica edecektim.
İnşallah hala hastalık kontrol altındadır. Ben de de sarı nokta teşhisi konuldu.
Yaşım 51. Zeytinyağı tavsiyeniz geçerli mi diye sormak istedim.
Acil şifalar dilerim
Selim Özdemir 505-431-4965
Selim bey merhaba.
Size de geçmiş olsun. Bana Ankara Numune hastanesinde 13 adet iğne yapıldıktan sonra nerdeyse 3 senedir kontrole gitmiyorum. Sadece gözüme zeytinyağı damlatmaya devam ediyorum. İlk 1-2 sene sabah ve akşamları her iki gözüme de birer damla damlatırken son bir senedir sadece akşamları yatarken birer damla damlatıyorum. 3 sene önce görme oranın %40-50 iken sanırım şimdi %10-15 e düşmüştür... Çok şükür sol gözüme bu hastalık bulaşmadı. Ancak sağ gözümle aynaya bakınca sağ gözümü çok zor görüyorum, fakat yüzümü rahatça görüyorum. Yani demek istediğim yayvan ve engebeli görüşüm daha dar bir açıya konsantre olurken etraf biraz daha aydınlandı... Sabahları da damlatsam daha da iyi olacaktı. Unutkanlık ve ihlalden sadece yatarken damlatıyorum. Zeytin yağı olarak Kristal markanın Natürel Sızma Yumuşak Doğal cinsini kullanıyorum. Bu zeytinyağının asiditesi çok düşük olduğu için hiç yakmıyor. Ben sadece iğnelere devam etmiş olsaydım belki de sağ gözüm kapanmış ve sol gözüme de sıçramış olacaktı... Yani kanaatimce zeytinyağı hastalığın ilerlemesini iğnelere nazaran daha da yavaşlatıyor. Sizlere de tavsiye ederim.

Cevabınız için teşekkürler. Allah kolaylıklar versin.

Mesajı okuyan Cevat Baklacı abimiz beni aradı. kendisi teknik nedenlerle foruma yazamadığını ifade etti.

Bana kendi tedavisi hakkında bilgi verdi. Kendisi Petersburgda iğne tedavisi gördüğünü görme oranının %30 lardan %50 lere çıktığını ifade etti. 800-900 dolar civarında tedavi ücreti olduğunu + seyahat masrafları( 15 günlük konaklama) bildirdi. İsim ve tlf bilgisini paylaşabileceğimi Petersburgdaki tedavi imkanları hakkında ihtiyaç duyanlara bilgi verebileceğini söyledi. telefon Numarası 0-534-921-2929

Allah herkese şifa versin.

Hayır olmadı. Sağ ve sol gözde iğnelere devam ediyoruz. En son geçen çarşamba her iki gözden de iğne oldu şimdi sol gözünde biraz kanlanma oldu neden olabilir bilginiz var mı

Rusya'daki tedaviyi de bir süre beklemeye aldık . Bir de iğne yerine damla damlatılarak tedavi diye bir şey okudum damla da gözün arkasındaki hücrelerle etkileşim sağlayıp iğnenin etkisini gösteriyormuş

Kanamayla ilgili bi bilgim yok neden kaynaklaniyordur bilemem Allah acil şifalar versin.
Sari nokta hastaligina alternatif tedavi yolları ile şifa bulmaya çalışanlar var mı en kısa zamanda bu illet hastalığa bi tedavi yöntemi bulunur Rabbim şifalar versin

Merhaba Arkadaşlar ben sarı nokta eylea ilacını ücretli almıştım. Dr vazgeçti elimde kaldı 1680TL den soğuk tutan ekipmanlarıyla isteyen birine verebilirim.

merhaba arkadaşlar .SARI NOKTA hastalıgı konusunda daha önce yazmıştım, Trabzon'da özel bir klinikte birinci iğneyi oldum,
maliyeti 1000 tl.buldu (paranın önemi yok tabiiki işin içinde sağlık varsa) lakin bu iğneler 5 veya 6 veya daha fazla devam edecek, doktorların görüşü iğnelerin tedavi etme ,gözü eski haline döndürme gibi özelliği yok.
sadece hastalığın İLERLEMESİNİ durduruyor.
bende devlet bu hizmeti veriyor ve devlet hastanesine müreacaat ettim ,anjiyo yaptılar .gelecek aayın 2 sine iğne vurma randevusu verdiler.şimdilik durum anlattığım gibi,eğer gözde farklılıklar hissettiğimde yine busayfada yazarım,
selamlar.
saygılar.

Sari nokta hastalığı için 2 ci igneyi 02.09.2019 da vurulduk.bu rahatsizlik bayagi canimi sikiyor.yola bakarken her nesneyi egri görüyorum, 1 hafta saf zeytinin gercek yagini damlattim fark goremedim,bu hastaliktan igne sirasi beklerken bayagi rahatsiz olan var.hatta yanimda biri vardi 2 gozume 20 ci igneyi oluyorum dedi.peki dedim fayda si ne oldu,
Fayda gormedim dedi
Benim ise sadece sağ gözümde flu görme ortada var.sonuc beklemekten baska care yok.

02.09 .2019 da 2 nci iğneyi oldum ,gözümde kanama oldu sonradan gecti , fakat bu sarı nokta rahatsızlığı sağ gözümün görme algısını da bozmakta , yakın veya 50 m.ilerisini karıştırıyor. taa uzakları görmede sıkıntı yaratmıyor.
ne yapacağımızı şaşırdım ,şifa cenabı allah tan,herkese şifalar diliyorum.

Merhaba sayın form üyeleri bende sarı nokta hastasıyım hangi doktora gitsem bir çok test yapıp vitamin veriyor gerilemeyi durduramadilar. Kök hücre tedavisi için bir iki çalışma olduğu soyleniyor ama henüz net bir sonuç yok gibi genede bilemiyorum. Bu forumda Rusya'daki tedaviden bahsediliyor biraz umitlenir gibi oldum biraz araştırdım ama çok fazla kimseyede ulaşamadım . Rusya'daki tedaviye gidenler varsa yada gitmeyi düşünenler varsa bana cevap yazabilirlermi acaba . Bende gitmeyi düşünüyorum ama salgın nedeniyle kısmet olmadı. Salgın bitince insaalah gidecegim ama gidenler tecrübelerini bizimle paylaşırsa minnettar olurum. Allah herkese şifa versin

Arkadaşlar.meraba, son zamanlarda istanbul merkezli venividi göz hastanesi bir çeşit mercekle sarı nokta hastalarının yüzde yirmi oranda gözlerinde iyileştirme yapabildiklerini iddia ediyor, telefonda görüştüm, kesin gibi konuştular, muayene olan yada bu mercekten taktıran oldu mu acaba

Arkadaşlar retinalamin adlı ilaçtan fayda gören var mı
Bilgi verir misiniz

Arkadaşlar bir sorum daha olacak retinalamin haricinde önere bileceğiniz bir tedavi varmı

herkese selamlar forumda bilgi paylaşımı oldukça az. Bu hastalık maalesefki hızlı ilerleyebiliyor. Benim annem sarı nokta hastası yaklaşık 10 yıldır.Görmesi yavaş yavaş azalıyor tabi ama hastalık şükürki annemde ağır ilerliyor.Tabi bu zaman zaman değişebiliyor.En önemli faktör bence stres sıkıntı yorgunluk.Annem genelde her sene 3 - 4 defa iğne olurdu muhakkak,şuan da doktorumuzun önerisiyle RESVEGA diye bir vitamin kullanıyor.Biraz pahalı bir vitamin ama doktorumuzun dediğine göre şuan en iyi vitamin bu.Sabah akşam birer kapsül alıyor,bu vitamini aldıktan sonra hiç iğne olmadı,tabi bu bir tesadüfte olabilir.Bu vitaminden günde bir tanede alınabilir doktorumuzun dediğine göre biraz pahalı olduğu için, ama durumunuz varsa günde 2 tane içmek tabiki de daha faydalı.Siz neler yapıyorsunuz alternatif olarak ??

Sarı nokta

Merhabalar;Rusya da klinik hk da daha detaylı bilgi alabilir miyim?Sağ gözümde var belki 30 tane EYLEA oldum…

Üst Alt