Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sarı nokta hastalığı için Rusya'da ilaç geliştirilmiş..?

sari nokta

slm benim anneme de sari nokta teshisi konuldu ilk ignesini oldu ozel bir hastanede yalniz igne cok pahali 500 tl her igne yaptiranlar acaba sizde bu kadar mi oduyorsunuz bir igneye

selam aleyküm arkadaşlar , sarı nokta kuru tıp rahatsızlıgı ıcın rusyadan retınalamın ılacını nasıl edindiniz , rica etsem bu rahatsızlık ıcın iyi gelen şeylere ulasmam için bana yardımcı olabılır mısınız , numaranızı burdan paylasırsanız cok sevinirim . bukuden tedarik eden bir arkadas vardı lütfen numaranızı paylaşın konu dısında rahatsız etmıyecegımızden emin olabılırsınz , ALLAH derdimizin şifasını verir ınsallah

Merhabalar...
arkadaşlar bende sarı nokta hastasıyım , bu siteye denkgelip Retinalamin adlı ilacı ilk bu sitede duydum ve gelişmeleri takip ettim fakat kulllananlar sonucu bildirmediler bundan da ilacın bahsedildiği kadar olumlu olmadığı anmaşılıyor. bir firma ithal edecek dendi oda fos çıktı galiba... Moskova yakınlarında Polaris fabrikasında çalışan bir arkadaşa getirttim ilaç 3800 rubleymiş rusyanın uzak bir bölgesinden kargo ile getirtmişler iki kargo ücreti ile 180TL ye maloldu gelgelelim reçete olmayınca ve ileç ismide grilce olunca iğne yapmaya kimse yanaşmıyor ama haklılar... ilacı kendim bacaktan vurmaya razıyım ama kullanan arkadaşların bizleri aydınlatmasını bekliyorum... Allah hayırlı şifalar versin inşaallah.

Tekrar selamlar... Nihayet özel sğlık kabinleri iğneyi yapmayı kabul ettilet bu gün 5.iğneyi yatıracağım şimdiye kadar hiçbir etkisini görmedim ... 5-10 denmiş kaç tanesini yaptırmam gerekiyor bilemiyorum 5 yaptırıp kalan 5 inide 6 ay sonramı yaptırayım yoksa 10 unuda yaptırmalımıyım bilemiyorum... benim retinada yara var ve son3-4 senede yayılmaya başladı ve ışığa karşı aşıırı hassasiyet...gelişmeleri yazmaya devam edeceğim inşaallah... herkese sağlık dolu şifa dolu günler dilerim.

Merhaba alataw öncelikle sizede geçmiş olsun valla yazınızı görünce sevindim en sonunda bu ilacı deneyen birisi çıktı.İnşallah faydasını görürsünüz.Bu ilaç gözemi enjekte ediliyor ? Gelişmeleri takip ediyorum inşallah sizden güzel haberler alırız saygılar.

10 iğnenin tamamını yaptırdım , iğne göze değik kasa yan, kalçaya yapılıyor , iğne bende hiç bir yan etki yapmadı... sonuçlar içinse daha erken olduğu kanısındayım 3-6 ayın geçmesi gerekiyor... görüşümde birazcık netleşme var gibi... ışık hassasiyeti devam ediyor... sarı nokta tedavisinde yeni bir haber daha çıktı 'Göz'de sarı noktanın artık tedavisi var bilgisi olan veya tedavi olan arkadaşların görüş ve bilgilerini bekleriz... dayanışma ve virbirimize destek ve moral vererek şifa aramaya devam edeceğiz inşaallah

Merhaba
Öncelikle bende konyalı olduğumu önce söylemek istedim:)) annemin iki gözüde sarı nokta maalesef 78 yaşında bir gözü nerdeyse hiç görmüyor bir sürü iğne oldu gözünden ancak kesinlikle etkisi yok hatta bazı doktorlar bu iğnelere karşı . Diğer gözünüde kaybetmek istemiyoruz bildiğim kadarıyla bu iğnelerden başka tedavi yok:((( internetten araştırıken sizin yazınızı okudum çok heycanlandım bilgi verirseniz sevinirim şu andaki durumunuzu teşekkürler

Merhaba
Evet iğneler pahalı ancak devlette olmanızı tavsiye ederim çünki 10-15 iğne vuruluyor . Bir miktarını devlet ödüyor ona rağmen 250?tl falan ödediler sanırım zaten iğneler hiç bir işe yaramadı..

Merhaba
Gözünüz nasıl oldu iğnelerden nasıl bir sonuç aldınız bizimle paylaşırmısınız

Merhabalar... retinalamin iğneleri biteli 1.5 ay oldu ve hiç bir olumlu gelişme yok daha... ümit ile bekliyoruz.
sizlerede geçmiş olsun... Allah şifa versin... gelişmelerden 6 aya kadar bigi vereceğim.

Yeni bilgiler olursa, bilgilerimizi eksik etmeyelim, paylaşalım(çok önemli)

Arkadaşlar merhaba,
Benim de gözlerimde makula dejenerasyonu var. Yıllarca tıp fakülteleri özel hastaneleri de dahil gezmeme rağmen teşhis bile koyan olmadı. En son özel bir hastanede ilaçlı göz filmi çekildi ve görme sinirlerinin daraldığı söylendi. Tedavisi yok dendi ve yine makula ile ilgili bir bilgi verilmedi. İnternetten araştırmaya devam ederken makula dejenerasyonu diye birşey gördüm ve devlet hastanesinde en son çekilen göz filminde makula ciddi şekilde dejenerasyona uğramış. İğne vs için geç olduğu söylendi ve vitamin kullan dendi. Sonuçta tedavisi olmayan bir hastalık olduğunu öğrendim. Araştırmalar neticesinde İstanbul'da alternatif bir yöntemle bu hastalığın tedavi edildiğini öğrendim. Bir klinikte AKUPUNKTUR tedavisi ile bu hastalık tedavi ediliyormuş. Kliniğe gittim, 22 seans almak gerekiyormuş (yaklaşık 2 ay sürüyor). Dünyanın birçok yerinden birsürü insan bu kliniğe gelmiş (Osman FIRATLI Klinik). Acaba bu tedaviyi deneyen ya da yakınlarında denemiş olan var mı?

Merhaba arkadaşlar

ben yeni üye oldum siteye, annem sarı nokta hastası. sağ gözü neredeyse hiç görmüyor (yaş tipi) sol gözü kuru tip %20 oranında görmüyor.Şuan vitamin tedavisi uygulanıyor.Hastalıkla ilgili çok araştırma yaptım.bugün karşılaştığım birşeyi sizinle paylaşmak istedim.Prof. Dr. Tansu Erakgün ( ilk defa duydum) teleskopik göziçi lensi diye bir operasyonla hastalığı sonlandırıyormuş.Bugün nette okudum.Ayrıca sarı nokta hastalığına iyi gelen goji berry adında bir meyve aktarlarda bulabilirsiniz.Benim annem her sabah domates suyu içiyor bu da İbrahim saraçoğlunun bir önerisi.Bilginize.Allahım tüm hastalara acil şifalar versin.

Sarı nokta " Yaşa bağlı makula dejenerasyon " hastalığı tedavisi

Arkadaşlar merhaba,
Ankara Numune Araştırma hastanesinde 6 ay öncesine kadar sağ gözüme 11 adet lucentis ve 2 adet eylea iğnesi yapıldı. Son 6 iğne her ay yapıldı... İğneler tedaviden ziyade hastalığın ilerlemesini durdurmak amacıyla yapılmaktaydı. İnternet araştırmalarımda safran bitkisini bulmuştum. 6 ay denedim hiçbir faydasını görmedim... Hastane sadece perşembe günleri 2 uzman doktor vasıtasıyla hemen hemen 500 hastayı bir günde muayene etmeye çalıştığı için sabahtan akşama kadar biz yaşlı hastalar ayakta dikilmek zorunda kalmaktaydık. Ertesi gün de gözümüze iğne vuruyorlardı. Hastalar arasındaki muhabbet sırasında bir hasta arkadaşım benim doktorumla başka bir hasta arasında geçen konuşmayı aktardı. O konuşmada doktor hastaya "gözlerin iyiye gitmiş nasıl başardın" sorusuna o hasta "gözlerime zeytinyağı damlatıyorum" cevabını vermiş. Doktor da "sen bu işi bizden daha iyi becermişsin" cevabını vermiş. Toplam 13 iğne olan ben de sazan balığı gibi olaya hemen atladım... 6 aydır iğneye ve kontrole gitmiyorum sadece yaş tip sarı nokta olan sağ gözeme sabah 2 damla akşam 2 damla, sağlam gözüme de korunma amaçlı günde 1 damla sızma zeytinyağı damlatıyorum. Hastalığımda kötüye gidiş olmadı. Kısmen de bir miktar iyileşme hissediyorum. Zaten zeytin yağı içinde omega 3 de bulunmakta. Hastane aşırı kalabalık olduğu için bir daha kontrole gitmedim. Umarım bu yöntem sizlere de faydası olur. Sağlıcakla kalın.

Not: Yabancıların da faydalanması için aşağıda İngilizce özetlemek istedim.

I am sick of AMD "wet type age-related macular degeneration". Rather the cure of sickness to stop the sickness 11 lucentis and 2 eylea injection had been done to my right eye. Later I heard olive oil has been watch the benefits. For last 6 months I used cold pressed olive oil every morning 2 drops, every night 2 drops to my sick eye and 1 drop to my healthy eye. My disease did not progress. I feel good. Olive oil has also helpful oil omega-3. I hope every patient see the benefits of olive oil.

Son düzenleme:
Evet. 1 yıldır sızma zeytinyağı kullanıyorum. Hastalığımda ilerleme durmuştur. Bu hastalığa yakalananlara tavsiye ederim.

Yaşar Bey merhaba. Annemin 2 gozunde de sarı nokta var. Sizin tavsiyenizden yola cıkarak gecen gun 1 er damla sızma z.yagı damlattık ancak annem cok fena bi sekilde yanma oldugunu soyledi ve damlattıktan sonra birkac saat buğulu gordu. Sizde boyle birsey oluyor mu acaba?

Markalı sızma zeytinyağı (tariş, komili gibi) olursa asitlik oranı düşük olduğu için yanma daha hafif oluyor. 5-10 dakika sonra o yanma da kalmıyor. Damlattıktan 1-2 saat sonra kısmi bulanıklık bende de oluyor. Bu gayet normal. Çünkü çok ince bir koruyucu film tabakası meydana geliyor. Ben damlattıktan 1-2 dakika sonra kağıt peçete ile siliyorum. Akşam yatacağım zaman ve sabah yataktan kalkar kalmaz damlatıyorum. Ben şu an için çok memnunum. Geçen sene şubat ayından beri gözüme hiç iğne vurdurmadım. Hastalığın ilerlemediğini ve durduğunu görüyorum. Eğer iğneye devam etmiş olsaydım en az 10 iğne daha vurulmuş olacaktı...

İlginiz icin cok tesekkurler Yaşar Bey. Biz de sabah cıkıp marketlerde asit oranı dusuk zeytinyagı aradık. Tariş in 0.3 luk varmıs ama onu bulamadık maalesef. 0.5 olanından aldık. Bakalım onun etkisi nasıl olacak.

Yasar bey ve Hande hanım, yazdıklarınızı büyük bir heyecanla okudum. Annem de kuru cinsinden sarı nokta hastalığı var. Tek göz %80 görme kaybı. Diğer gözde de hızla ilerleme var. Zeytinyağını kuru gözede de damlatıyor musunuz??? yoksa sadece yaş göz için mi bu yazdıklarınız.. Durumunuz hakkında bilgi verirseniz çok mutlu olacağım. Yaşar beyin yazdıkları o kadar umut verici ki..Hande hanım sizin annenizin durumu nasıl? Allah hepimizin derdine derman versin.

Benimki yaş tip sarı nokta. Kaliteli bir zeytinyağının göze bir zararı olabileceğine ihtimal vermiyorum. Bu yüzden kuru tip sarı nokta rahatsızlığı olanlar da kullanabilir kanımca...

Merhaba. Benim annemin 2 gözünde de yaş tipi sarı nokta var. Görme oranı %75-80 arası. Yaklaşık 1.5 senedir iğne tedavisi görüyor. Yaş tipi olduğu için göz iç kısmındaki akıntıları durdurmak için iğne olunuyor. Zaten akıntı olduğu zaman kırık görmeye başlıyor. Kuru tipinde iğneye gerek olmuyor, yalnızca omega3 ve lutein içerikli vitamin desteği veriyorlar diye biliyorum. Annemin akıntıları iğnelerle durduruldu. İlk başlarda 2 ayda bir iğne olurken sonra süre 4-5 aya kadar çıktı ve bazı kontrollerden hiç iğne olmadan döndüğü de oluyor. Bazen de sadece bir gözünde akıntı varsa yalnızca o göze iğne yapılıyor. Ama görmesinde bir ilerleme olmadı. Zaten hastalığın henüz bir tedavisi yok, bu iğneler de sadece durdurma amaçlı olarak yapılıyor.

Yaşar Bey' den cesaret alarak biz de zeytinyağı damlatmaya başladık. Birkaç hafta damlattık ama annem gözünün çok yandığını söylediği için maalesef bırtaktık. Zeytinyağının herhangi bir zararı olduğunu düşünmüyorum açıkçası. Ben de bir deneyin derim açıkçası.

Arkadaşlar yeni tedavi yöntemi deneyen var mı?Buradan birbirimize yardımcı olalım

Merhaba

Bende de sarı mokta var. Rusyadayım şu an. Tedavisini görüyorum. İki günüm kaldı. Salı günü tedavi bitiyor. Son tedaviden sonraki kontrolden sonra ikinci defa ne zaman geleceğimi söyleyecek. Çünkü tam netice alınması için 3 dega gelinmesi gerektiğini söylediler. Her tadavi 10 gün sürüyor. Dünyada sadece burada tedavi oluyor bu rahatsızlık.

Durumum ile ilgili şimdilik bişey yazamıyorum. Gelişmeleri ilerde yazarım. Bilgi isteyen arkadaş olursa severek yardımcı olurum.
Sağlıcakla kalın
Cevat

Evet gene merhaba
Sarı nokta ile ilk yazımı Rusya da iken yazdım.şimdi Türkiye deyim.Mayıs ayında tekrar gidecem.Sarı noktanın tedavi edildiği tek yer Rusya.sakın gözlerinize sarı noktadan dolayı müdahele ettirmeyin.Zaten Rusya da da göze hiç dokunmuyorlar.kaba ete günlük iğne ve şakağa iğne.Sanırım hücre yenilemesi yapıyor bu iğneler.tıp bilgim yok ama kendim yaşadım.tekrar gelişmeleri yazmaya çalışacam
Sağlıkla kalın

merhabalar bende de kuru tip sarı nokta var en son iğne tedavisi için gittiğimde gözümün arkasında ödem oluşmadığı ve iğne tedavisine gerek olmadığını söylediler yine aralıklarla kontrole gidiyorum. bu aralar EYEMAX MONO MAKULA LENSİ diye birşey duydum SİNAN GÖKER ve DİLEK UZER uyguluyor yani benim bildiklerim bunlar önümüzdeki hafta tedavi için gitmeyi düşünüyorum yaptıran varsa bilgi verebilir ben tedaviye gidicem bilgilendirmede bulunurum

Yankes42 kardeş naptın ameliyat oldun mu olduysan bizimle faydası konusunda bilgiler verirsen seviniriz.birde arkadaşlar bendede sarı nokta var yakın okuma için sarı nokta hastalarına özel gözlükler oluyor mu kullanan var mı

Sayın Cevat bey (elaldef) merhaba. Öncelikle geçmiş olsun. Sizden ricam şudur. Rusyada gördüğünüz tedavinin yararını görüyor musunuz. Gittiğiniz doktor ya da kliniğin iletişim numaraları, adresi nedir. tedavinin toplam maliyeti kaç lira tutmakta olduğunu ve bu tedavi hem yaş hem de kıru tip sarı nokta hastalığı için mi etkilidir. Bu konularda sizden bilgi rica ediyorum. Eğer yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Mert

Herkese merhaba

Rusyadan yeni geldim.ikinci gidişim benim.gözlerde ilerlemeyi kendim de farkettim.zaten adamlar diyorki en kötü ihtimalle duduracağız .geceleri araba kullanamıyordum mesela şimdi kullanıyorum.30 metre ötedeki kadınla erkeyi birbirinden ayırt edemiyordum şimdi rahat ediyorum mesela
Bazı şeylerin bilinmesi amacıyla bazı şeyler paylaşmak istiyorum.

Bir defa gitmekle olmuyor bu işler.birkaç seans gitmek lazım.beli 5 sene gidilmesi gerekiebilir.göz durumuna ve tedaviye verdiyi yanıta göre .her seans 10 iş günü oluyor.klinik cumartesi pazar kapalı.bunu göze alıp gidin.her seansın ücreti göz durumuna göre fiyat değişiyor.site müsaede etmiyor herhalde email veya telefon paylaşımını.bana whatsap tan gözle ilgil görüntüleri gönderen olursa bende karşı tarafla paylaşırım.o zaman yapıp yapmayacaklarını söylerler.boşuna gidilmemiş olur.

birde yaklaşık fiyat söyler.dolayısıyla doktordan gel diye yanıt almadan gitmeyin.yer petersburgda.gidecek olanlara tam adresi veririm.petersburg 40_50 adadan oluşan bir şehir.gideceğiniz klinik KRISTOFF adasında bir yer.oteli veya evi de bu adada veya yakın yerde almaya bakın.otel ücretleri değişiyor tabi.aralıkta gitmiştim ben eşim ve tercüman bayan için ik odalı mutfaklı felan bir yer aldım 15 günlük. O zaman yaklaşık 500 dolar para vermiştim.şimdi gitti aynı kişiler ve aynı odada kaldım 1000 dolar gibi para verdim.mayıs hazıran ayında beyaz geceler var Peterburg da,bundan dolayı gelen turist çok.birde avrupa şampiyonasımı ne vardı oteller doluydu.yemek sıkıntısı var çarşıdaysanız.etin ne olduğunu bilemediğim için genelde tavuk yedik.mutfağımız vardı otelde hergün yemek yaptık.

Bununla veya başka şeylerle ilgili sormak isteyen varsa yanıta hazırım.ha tercüman Azeri bir bayan Avukat idi.bunada 500 dolar verdik,ulaşım yemek vs. Para tutuyor neticede.ama sağlık bu.
Daha önce söylemiştim gene söyleyeyim.göze hiç müdahele edilmiyor.iğne ve ilaç ile sarı nokta dediğimiz görme merkezini gençleştiriyor.

Arap şeyhleri,katar emirlikleri Türkiye den tanınmış simalar felan oraya gidiyor.ayrılacağım gün 3 kişi Amerikadan gelmişti.
Sağlıkla kalın

Merhabalar... Benim annemde 3 yıldan beri sarı nokta rahatsızlığı var. Önce 2 gözü de kuru tip sarı noktaydı kısa bir süre sonra yaşa çevirdi her ikisi de. 1.5 -2 ayda bir gözden iğne tedavisi oluyor ilerlemenin durdurulması icin. Biri yüzde 5 diğeri yüzde 30 görüyor. makula lensi çıkmış görmeyi yüzde 20-30 arttiriyormus ama herkezde aynı sonucu verir mi bilemiyorum.

Bir de kök hücreyle ilgili çalışmalar var ama o da şu anda deneysel aşamadaymış doktorumuzun söylediği, göz için kök hücre tedavisi bir 20 seneyi bulur dedi . Annem okumayı çok severdi şu anda hiç okuyamiyor ve çok üzülüyor Bu platformda deneyimini paylaşan Cevat bey - sanırım elaldef - bana biraz daha bilgi verebilir misiniz Rusya'daki tedavi ile ilgili. WhatsApp kullanıyorsanız oradan da detay verebilirsiniz sevinirim. Herkese çok geçmiş olsun.

Hayir benim anlamadigim Rusyada yapılan tedavi neden yayginlasmiyor dunyada bu kadar sari nokta hastasi varken inşallah en kısa zamanda ülkemizdede yapılmaya başlanır.

Üst Alt