Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sarı nokta hastalığı için Rusya'da ilaç geliştirilmiş..?

yavuz güven

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Rusyada bulunan bir ilaç bu hastalığı tedavi ediyormuş adı,retinalamin
acaba duyan var mı doktor adı vladimir khavinson

bu dediğiniz ilaca nasıl ulaşabiliriz bilgisi olan arkadaşlar var mı? türkiyede bulunur mu bu ilaç bence denemeye değer benim merak ettiğim konu bu bahsettiğiniz hap şeklinde bir ilaç mı yoksa iğne mi açıklayıcı bilgisi olan arkadaşlar varsa bizimle paylaşsınlar

bende de maküler dejenerasyon sorunu bulunuyor bu ilaca gelince rusyada geropharm adında bir ilaç firması üretiyor ilaç iğne ile göze enjekte ediliyor ve sadece 10 gün kullanıyorsun zaten 10 şişe var daha sonra bir kaç hafta içinde iyileşmeye başlıyorsun ve 4--6 ay sonra sorun ortadan kalkıyor bende bu ilaca ulaşmaya çalışıyorum fakat gümrükte takılıyor ancak rusyaya gidip bir göz doktorunun vereceği reçete ile aoradan alınabilir ilacın fiyatı ise 950 dolar ama kesinlikle etkili bir ilaç ben anlamıyorum türkiyede bu kadar hasta varken neden satşına izin verilmez tabiki üç beş tane şerefsizin para kaybetmesini istemiyorlar ülkemizde doktorlar hastalarına bankonot gözüyle bakıyor daha sonra yine gel yine gel her gelişi bin lira tabi bu zihniyet değişmediği sürece bu ülkede bir çok insan hastalıklı doğup hastalıklı ölmeye mahkum arkadaş ayrıca ilacın etkilerini vladimir khavinson isimli doktorun sitesinde göre bilirsin şunuda belirteyim bu bitkisel bir ürün değil resmi bir ilaç

yavuz diyelim ki dedğin ilaca bir şekilde ulaştın iğne olarak göze enjekte ediliyormuş reçetesi olmadan bu iğneyi türkiyede senin gözüne enjekte ederler mi? bu deiğin ilaca ulaşır ve deneme şansını yakalarsan lütfen buradan bizimle paylaş gerçektende insan umutlanıyor sen kullanma şansını yakalarsan buraya yaz iyileşme olup olmadığını.

tolga arkadaşım zaten ilacı buraya gettirtemiyorum biraz para biriktirip kendim rusyaya gidip orada bir doktor nezninde kullanmayı düşünüyorum bu arada sanırım sendede aynı sorun var sana küçük bir tavsiyede bulunayım yaban mersini kurusu yemeni tavsiye ederim her gün yatmadan önce bir çay tabağı kadar ye bir iki gün içinde gözlerindeki batma ve kaşıntı tamamen geçecek hatta güneşli havalarda bile çok az sorun yaşayacaksın banada garip gelmişti ama bir kaç aydır her akşam bir çay tabağı yiyorum vede çok rahatladım denemekten zarar gelmez adeta bu meyve sanki sadece gözler için yaratılmış:)

yaban mersinini duymuştum ama yaşadığım yer küçük bir yer yaban mnersinini bulmam çok zor baharatçılara soruyorum yok diyorlar internetten ulaşabileceğim bir adres biliyormusun spariş verebileceğim bir adres biliyormusun benim gözlerimde tavuk karası gece körlüğü var

inşallah dediğin ilaca ulaşırsın bende araştıracağım dediğin ilacı rusyadan başka yerde yok mu bu ilaç avrupada yada amarikada illa rusyadan mı gelmesi lazım sen bursadaymışsın istanbula yakınsın istanbulda bu dediğin ilacı uygulayan bir merkez vardır belki rusyaya gitmeden istanbulu bi araştırsan

şu hastalıktan bir kurtulsam dünyaya yeniden gelmiş gibi olacağım ama 33 yaşındayım umutlarım bitti yavuz arkadşım Allah yardımcımız olsun yinede bir umut.

malesef rusya ve o coğrafyadaki ülkelerde mevcut ukrayna macaristan tacekistan gibi ben istanbula 6 ayda bir gidiyorum dünya göz hastanesine muayne için fakat böyle bir uygulama yok hiç duymadım yaban mersinine gelince baharatçılarda mutlaka vardır internet üzerinden de alabilirsin bütün sitelere güvene bilirsin ama kurutulmuşunu al

Arkadaşlar merhaba benim de annem de kuru tip sarı nokta hastalığı var eğri,büğrü görüyor ve yazı okurken yazıların üst üstte bindiğini söylüyor yavuz güven arkadaşın açtığı konuyu okuyunca biraz umutlandım anneme daha önce gözünden iğne yaptılar fakat hastalığın ilerlemesini durdurduğu tedavi etmediği söylendi bize.Bu rus doktor hakkında başka bir gelişme varmı bu ilaca ulaşabilen annemi alıp rusyaya bile gitmeye razıyım.

retınalamın

mrb arkadaslar retınolamın denen ılacı ben bakuden getırtıyorum.burdakı dr lar yalan teshıslerle sacma amlyatlarla gozumu mahv ettıler.moskvada meshur dr a gorundum ve bana retınolamın ve ılave 3 ılac ve ıgne yazdı.tedavye daha yenı basladım.allah herkesın sıfasını versın

merhabalar.bana yazılan ılacların lıstesını sızlerle de paylasıyorum: retınLAMIN, GISTOCHROM, TAnaKAN, PICAMILON.
bunlardan : retınalamın -ıgne, gıstochrom -ıgne, dıgerlerı ıse ılaclardır...
benım teshısım boyle ıdı sag gozde-retınopatı var.aynı zamanda da atrofi var..burdakı dr lar katarak amelyatı ol dedıler oldum.bı faydası olmadı ve bunla yetınememısh gıbı en ıyı hastane saydıgmız dunya gozde de bana dıger goznuzu katarakt amelyatı edelım dedıler.allah rus prof dr dan razı olsun o ızın vermedı.gerek yok dedı.bu prof dr tam tesaduf benım arkadasın babasıydı.arastıra bılırsınız.moskova professor aftolmolog Evgeni Alekseyviç EGOROV...bakalım tedavı sonucu nasıl olur ınsallah.sızlerle paylascam

Lala haberlerini bekliyorum lütfen sonuçları bize bildir inşallah düzelirsin sonrada biz uygularız senin tedavini iletişimi kesme bilgileri bizimle paylaş lütfen

Arkadaslar merhabalar.siteye yeni uye oldum.kullanmasında yabancılık ve acemılık ceke bılırım:) kusura bakmayınız.
bende olan herseyı sızlerle paylasacagım.emın olun.Ama turkıyedekı goz klınıklerının sacma sapan ımajına ve markasına guvenıp de saglıgnızı ve en onemlısıyse gozunuzu mahvetmeyın.ben gordugmu gordum.ınanın bana.sol gozumde hıcbısey yokken bıle bana bır an once amelyat lzm dedıler.dunya goz hastanesı antalya subesınde.artık amelyata gırmege hazırladım kendımı.ve dedıgım gıbı cok tesaduf bu doktorla bı araya geldık. ve arkadaslık namına benı hıcbı kurussuz mueyene ettı. ve elınden gelen tedavı seklını sundu.Arkadaslar belkı yanlıs bılgılendırılmıs ola bılırsınız. bu ıgne ve ılaclar sene de bır kurs tedavı olarak uygulanıyormush. ve rethınalamın de goz dıbıne degıl kasta yapılıyormush (kalchaya). her sene bı defa ve ya 6 aya bır 2 defa tedavı uygulana bılıyor....evet turkıyede bu ılaclardan yok.ve kendınız de sıze ısmını yazdıgım ılacların prospektusunu ınceleyıp okuyunuz. chok chok bılgı edınırsınız. ve bu arada dogal yolları da unutmayalım.yabanı mersın goz damarlaına cok ıyı gelıyor. ....ben tum gelısmeler hakında sıze bılgı vercem...gundelık haberlermızı paylasalım.bu arada ben 30 yasındayım..bır goz zaten sacmalıklara kurban oldu.sımdı toparlamaya calısyorum...bakalım nolacak

retilamin

Degerli arkadasim igneleri kullandiktan sonra bizede haber verirmisiniz allah şifa versin

Merhabalar arkadaslar Allah hepimize sifa versin. ben şu an artık pikamilon ve tanakan ilaclarını kullanyorum. gunde birer tablet 3 kere. ignelere ise yarın insallah baslayacagım. ben nisan sonu bakuye gidecegim işgeregi.ve hem de azeriyiö. eger aranızda adıgecen ilacları isteyipte bulamayanlar veya getirtemeyenler varsa ben tedarik ede bilirim....aklınızda bulunsun...

mrb arkadaslar retınolamın denen ılacı ben bakuden getırtıyorum.burdakı dr lar yalan teshıslerle sacma amlyatlarla gozumu mahv ettıler.moskvada meshur dr a gorundum ve bana retınolamın ve ılave 3 ılac ve ıgne yazdı.tedavye daha yenı basladım.allah herkesın sıfasını versın

merhabalar.bana yazılan ılacların lıstesını sızlerle de paylasıyorum: retınLAMIN, GISTOCHROM, TAnaKAN, PICAMILON.
bunlardan : retınalamın -ıgne, gıstochrom -ıgne, dıgerlerı ıse ılaclardır...
benım teshısım boyle ıdı sag gozde-retınopatı var.aynı zamanda da atrofi var..burdakı dr lar katarak amelyatı ol dedıler oldum.bı faydası olmadı ve bunla yetınememısh gıbı en ıyı hastane saydıgmız dunya gozde de bana dıger goznuzu katarakt amelyatı edelım dedıler.allah rus prof dr dan razı olsun o ızın vermedı.gerek yok dedı.bu prof dr tam tesaduf benım arkadasın babasıydı.arastıra bılırsınız.moskova professor aftolmolog Evgeni Alekseyviç EGOROV...bakalım tedavı sonucu nasıl olur ınsallah.sızlerle paylascam

Merhabalar arkadaslar Allah hepimize sifa versin. ben şu an artık pikamilon ve tanakan ilaclarını kullanyorum. gunde birer tablet 3 kere. ignelere ise yarın insallah baslayacagım. ben nisan sonu bakuye gidecegim işgeregi.ve hem de azeriyiö. eger aranızda adıgecen ilacları isteyipte bulamayanlar veya getirtemeyenler varsa ben tedarik ede bilirim....aklınızda bulunsun...

arkadaşlar bende sarı noktanın kuru tipi var.bu geliştirilen ilaç kuru tip içinde kullanılıyor mu?kullanılıyorsa faydasını goren arkadaslar var mı?

Arkadaşlar; retinalamin adlı ürünü çok yakında tanıdığım bir firma türkiye ye resmi yollardan getiriyor. üstelik sgk tarafından geri ödeme kapsamına alınması için de ruhsat başvurusunda bulundular. Bu ilaç öğrendiğim kadarıyla sadece sarı nokta hastalığında değil, tüm dünya da çaresi bulunamayan , halk arasında tavuk karası olarak bilinen gece körlüğünde de olumlu sonuçlar alınabilen bir ilaç . Aynı zamanda diyabet e oluşan harabiyet 'i de çok iyi sonuçlar alındığı söylenmekte. Bu ilacı arayan , bulamayanlara çok yakında burdan bir müjde verebilirim.. şimdilik kalın sağlıcakla..allah hepinize şifalar versin...

Eray bora lütfen bizi gelişmelerden haberdar et. Hepimizde büyük bir ümitle bir çağre arıyoruz. Rabbim hepimizin yardımcısı olsun. Gelişmeleri bizimle paylaş buradan.

eraybora ilaç türkiyeye giriş yaptı mı? ne zaman giriş yapacak giriş yapmadıysa... Giriş yaptığı zaman ülkemizdeki doktorlar bu ilacı kullanmaya başlayacak mı?

Tekrar bizleri bilgilendirirsen sevinirim.

Teşekkürler

merhabalar bu dr anasıl ulaşırız mail adresi telefonu yaşadığı yer bilen varmı ayrıca kimse sonuç yazmamış ilginç bilen varsa lütfen yazsın selamlar

Merhabalar,
Benim de sağ gözümde sarı nokta hastalığı var. Görme oranı %50. Sağ gözümden 2. iğneyi henüz oldum. Sol gözümde de başlangıç seviyesindeymiş. Bu Rus ilaçları konusundaki gelişmeleri lütfen paylaşalım. Allah hepimize şifa versin.

Ysraydin bu bahsedilen ilaca nasıl ulaştın? İğneyi nereden oldun? Bu ilacı kullanan birisi olarak gelişmelerden bizleri haberdar et lütfen. Allah hepimize şifa versin. İnşallah

Sayın Tolga_Han,
Sanırım yanlış anladınız. Ben Rus iğnesini değil Turkiye'de Sarı nokta hastalığının ilerlemesini durduran "anti-VEGF antikoru" bahsetmiştim. Bu iğneyi tüm araştırma hastaneleri zaten uyguluyor. Doğrudan göze vuruluyor. En az 3 tane vurulacak. Bu iğne tedavi edici değil hastalığın ilerlemesini geciktirici. Bende özellikle Rus ilacını nasıl temin edebiliriz, bunu merak ediyorum. O yüzden gelişmeleri sizin gibi merakla bekliyorum.

Arkadaşlar merhaba,
Amerika'da M.I.T. Üniversitesinde biyokimya üzerine post doktara yapan oğluma bu Rus ilacıyla ilgili bu forumda geçen bilgileri ilettim. Kendisinin yaptığı ön araştırma sonucu bana yazdığı e-mail'i aşağıya aktarıyorum. Sanırım oldukça yararlı bilgiler var.

"Merhaba baba,

Bu rahatsızlığı bayaca arastirdim. Sonuç olarak en yeni ve en cok denenmiş ilacin gunde 20 mg lik tek tablet seklinde alinan safran baharati olduğuna bayagi ikna oldum. Avustralyada ilac olarak bile satilmaya baslanmis, buralarda da bitkisel takviye olarak bulunuyor. Bilinen ticari markasi "saffron 2020". Icinde ayrica su obur vitaminlerde var. Ama sadece vitaminlerin alinmasinin bir faydasi olmadigi cokca tartisiliyor literaturde. Hatta baska zararları olsugu bile söyleniyor.

Sadece vitamin karisiminin faydasi oldugunu kanitladigini iddia eden tek bilimsel calismayi da senin kullandigin bausch and lomb şirketi (Ocuvite complete omega3 ağırlıklı besin takviyesi) desteklemis. Öyle olunca biraz şaibeli iste.

Benim tavsiyem bu safran otunu bulup kullanman. Bulamazsan burdan da yollarim istersen ama gumruk falan sakat diyordu Talat abi bu ürün lerde, bir sormak lazim. Burdakiler de gene vitamin takviyeli olacaktir sanirim zaten. En iyisi direk safran baharatini satin alip 20 mg lik parcalar halinde icmek. Ama nasil tartarsin o hassasiyette onlari bilmiyom. Belki saf olarak satılıyordur ama turk mali ise garanti baska seylerde katiyolardir ucuz olsun diye. Bir de safran diye satilan baska otlar da vardir garanti, senin Crocus sativus cinsini kullanman gerekiyor. Bu bitkinin stigmata denilen bolgesini kullanman lazim, yani herhalde cicegi falan oluyor, tahminim normal baharat olarak kullanilan yeri. Bu cins sanirim bizim safranboluda yetisen cinstir. Eger oysa bence oraya gidip bizzat alin, onlar tartar da ufak olarak. Olmadi 1 gramlik parçalar olarak tarttirip iyice ez, sonra ona ne biliyim 10 veya 100 gramlik bir dolgu malzemeaini kat. Sonra 20 mg safran icerecek parcalar olacak sekilde tartabilirsin normal ucuz bir hassas teraziyle. 20 mg tartan teraziler bir kac bin liradan asagi olmaz cunku.

Bu 20 mg i devamli olarak omur boyunca hergun alacaksin baba. Almayi kesince gozdeki dejenerasyon gene devam ediyormus, aldigin surece bayagi koruyucu hatta iyilestiriciymis. Cok faydali oldugu bircok yerde gorulmus senin hastaliga, ben ikna oldum yani.

Bu ruslarin ilacina gelince, uluslararası pek makale yok o ilaçla ilgili, bir tane 2002 makalesi var. Eger hakkaten işe yarasa eminim millet bunun üstüne atlardi ama ragbet olmamis gibi. Sadece rusyada satiliyor ilac onayli olarak. Bir zarari da yok diyolar ama bence bunu bosver. Goze faln direk yapilmsi lazim gene igne olarak, nasil uretildigi falan belli olmaz temizmi değilmi, rus mali iste. Zaten onu ulkeye getirmek te cok zordur bence, gizli falan ancak olabilir. Rus tibbina cok guvenemiyorum ben malesef, biraz fazla kolay onay veriliyor oralarda acayip ve riskli tedavi yöntemlerine.

Bir arastir bakalim, benim yardımcı olacagim bisey olursa soylersin."

Tekrar merhaba Retinalamin hakkında bir gelişme varmı.Bu konuyu biraz canlı tutsak eminim çok kişi buradan okuyacakları güzel haberleri bekliyordur.Allah herkese şifa versin.İyi günler dilerim.

Arkadaşlar bende bu siteye yeni üye oldum. sarı nokta hastalığına bir yıl önce yakalandım. birçok doktora gittim care bulamadım. Rusyada bulunan retinalamin kullanıp sonuç alan varmı

sayın lala ben 51 yaşındayım sizinde dediginiz gibi doktorların gözümdeki hastalıga teşhis koyamaması yüzünden çok zor durumdayım sol gözüm ıslak makula dejenerasyon (sarı nokta) nedeni ile yüzde 40 görüyor..iki kez gözden igne yaptılar ADANA SEYHAN MAYA GÖZ HASTANESİNDE.İstanbul dünya gözde iki tane profösör arkadaşımın amca ogulları..onlarada tüm cd leri ve diger tazılan çizilenleri gönderdim ve uzun uzun telefonlada görüştüm istanbula gelmeme gerek olmadıgını söylediler yapılan tedavinin dogru oldugunu söylediler.ceyhanda çınar hastanesinde iran asıllı bir doktora gittim bence hepsinden daha iyi bir doktor o anında anladı gözümdeki hastalıgı beni ADANA balcali üniversitesi hastanesine sevk etti.Pofosör ismi verdi ve bir kitapçıkdan resmini gösterdiği igneyi sadece bu bölgede onun vurabilecegini çünkü bu yetkiyi devletin üniversite hastenelerine verdiğini ilacın degeri 2012 yılında 3 bin tl idi.orda tekrardan silbaştan yaptılar gerçekten çok iyi incelediler en sonunda bir ay sonra profösöre çıkmak nasip oldu bu bayan prof benim gözümle ilgili konuda uzman olan bir kaç kişiden birisiymiş oda muayene etti ve sol gözümün %40 sag gözüm için TAM yazdı ve yapacagımız bişi yok deyip söylememe ragmen igneyle ilgili bişi söylemeyip psikiyatriye gideceksin dedi..onada gittim iki yıl boyunca ilaç tedavisi gördüm sinirlerim çok bozuktu herkesle kavga edip duruyordum şükür iyileştim..fakat psikiyatri doktoruda gözümdeki problemin bununla bir ilgisi olmadıgı konusunda çok iddalı konuştu.Allah kimsenin sağlıgını bozmasın ..bu ilaçları rusyadan getirtebilirim kaçak yollardanda olsa bir yolunu bulabilirim..ama burda igneyi vurmazlar ise ne olacak..sizden kendim ve magdur arkadaşlar adına yardım bekliyorum ..lütfen..

Arkadaşım mail açıklaması için teşekkürler en azından yanlış işlere yönelmemek için bile yeterli sebepler var...safran baharatı benimde kafama yattı zor olacak biraz ama araştırıp denemekde yarar var..Araştırmaya devam arkadaşlar küçük bile olsa bir bilgiyi paylaşmak hayat kurtarabilir.

Merhaba benim babamda da sari nokta hastaligi var. Adanada seyhan baskent e gidip igne oluyor. RED-ALERT siz de adanadasiniz sanirim. Balcali da hangi dr a gidiyorsunuz? Bu hastaligin baska bir tedavi yontemi var mi acaba

Üst Alt