Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağlık Bakanlığı sınavı kazananların raporlarında 'memur olabilir' ibaresi istiyor..?

mağdursanız hakkınızı arayın hükümet den medet umanlar ancak wc kadar dır yolları kendi işinizi kendiniz takip edin
kulaklarını çınlata bilirsiniz sağlık bakanlığın başbakanlığın tbmm nini özürlüler daire başkanlığına söz yok onlar hükümetin elemanları olduğu için uyuma modunlar

il sağlık müd gittim bu gün haber yok ama güzel bi haber yazı geldiğinde görev basını anında veririz diyo yani bide onu beklemiycez

Ya ben bi şey diyecem noldu yani sonuç ne atamalar oldu mu olmadı mı sınavı kazananlar işe başladı mı başlamadı mı EK YERLEŞTİRME YAPILACAKTO

Merhabalar

28 Şubat bitti bakanlığın sitesinden her gün kontrol ediyorum. Tahminimce atamalar SHÇEK atamalarından sonra yapılacak yani 3 Mart sonrasına kalacak gibi görünüyor.

aynı sekılde bende kontrol edıyorum ne olcak nasıl olcak bılen yo ken azından bır duyuru bıle koymamıslar telefonlarıda acmıyorlar

yine ben :)
günaydın

dün hastaneye gittim ve 'hemşire olabilir' ibareli sağlık kurulu raporu istedim,heyet bana yine 'ayaktayı durmayı gerektirmeyen işlerde çalışabilir' raporu verdi
ve bu sabah evrak işlerini aradım; daha önce kendilerine teslim etmiş olduğum raporun aynısını aldığımı ve hemşire olabilir raporu vermediklerini, bu durumda ne yapmam gerektiğini sordum
söylediklerine göre; APSyle bana gelen rapor istek yazısının aynısını hastaneye de göndermişler ve bu konuda sorun çıkarmamaları için kurumu ayrıca bilgilendirmişler.ben dün istenen sağlık kurulu raporunu alamadığıma göre demek ki bu yazı henüz hastaneye ulaşmamış.
ve şimdi benim yapmam gereken şey,hastane müdürüne başvurup bilgilendirme yazımın gelip gelmediğini takip etmek ve sonrasında kurul raporu almak

Telefondaki görevliye :ne zamana kadar yazı ellerine ulaşır ve raporu yine vermezlerse hak kaybına mı uğrayacağız ? diye sorunca
'onlar sonuçta Sağlık bakanlığının hastanesi ve gönderdiğimiz yazıya göre hareket etmek zorundalar' dedi
ve bana gönderilen yazı, atama bekleyen herkese aynen gönderilmiş
şimdilik durum bu

Sayın hera;
son cümlenizde adı geçen yazının ataması yapılacak tüm kişilere gönderildiğini belirtmişiniz.Benmi yanlış anladım.Herkesten rapor mu istiyorlar şimdi?

hera sanırım bu memur olur yazısı sağlık hizmetlerinde çalışacak olanlar içindir ayrıca 28 şubat bitti halen rapormu istiyor bunlar

Ben Yardımcı Sağlık Personeli Atama şube müdürlüğüyle görüştüm ve herkes diye kastettikleri sanırım hemşire,ebe,sağlık teknisyeni kadrolarına ataması yapılacak olanlar
memur olacaklar için prosedür farklı mı işleyecek bilmiyorum

evet satlas
APS bana tam da 28 şubatta geldi ve de raporunuzu alacağınız hastaneye ivedilikle başvurun diye not düşmüler

ivedilikle kelimesinden atamaların yapılmasına çok bişey kalmadığını düşündüm :)

Ya sabır sık dişini artık bu günler geride kalacak az kaldı

satlas;

hemşire olmalıymışsın sen satlas ,çok güzel moral veriyosun :)

bilgi olması açısından benden istenen raporun gerekçesini iletim :

[FONT=&quot]'Özürlüler için Sağlık Kurulu Raporunda ; ‘’Ayakta Durmayı Gerektirmeyen İşlerde Çalışır ’’ ibaresi yer aldığından, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 53. Maddesi kapsamında ‘Hemşire olarak çalıştırılıp/çalıştırılamayacağınıza’ dair ibare bulunan ve özürlülük oranının belirtildiği Özürlüler için Sağlık Kurulu Raporunun düzenlenebilmesi için adı geçen hastaneye müracaat etmeniz gerek[/FONT]mektedir'

ve [FONT=&quot] 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 53. Maddesi ne diyor ona bakalım[/FONT]

[FONT=Tahoma]657 SAYILI DEVLET MEMURLARI KANUNU[/FONT]

[FONT=Tahoma]Sakatların Devlet Memurluğuna Alınmaları :[/FONT]
[FONT=Tahoma]
[/FONT]

[FONT=Tahoma]Madde 53 -[/FONT][FONT=Tahoma] Sakatların Devlet Memurluğuna alınma şartları ile hangi işlerde çalıştıracakları 27.7.1983 tarih ve 18117 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 12.5.1983 tarih ve 83/6526 sayılı yönetmelikle belirlenmiştir.
Buna göre sürekli olarak çalışma gücünden en az % 40 oranında yoksun olanlar ve sakatlığının görevini yapmasına engel olmadığı Resmi Sağlık Kurulu Raporu ile belgelenenler bu yönetmelik hükümlerinden yararlanırlar.
Genel ve Katma Bütçeli Daireler, İl Özel İdareleri, ve Belediyeler, bunlara bağlı müesseseler............657 sayılı kanuna göre çalıştırdıkları personele ait kadrolarda % 2 oranında sakat çalıştırmak zorundadırlar.
Sakat kadrolarının tespitinde ilgili kurum veya kuruluşun (taşra teşkilatı dahil) bütün memur kadrosu sayısı dikkate alınır.[/FONT]

[FONT=Tahoma][/FONT]

[FONT=Tahoma][/FONT]
[FONT=Tahoma]yukardaki ;[/FONT][FONT=Tahoma] çalışma gücünden en az % 40 oranında yoksun olanlar ve sakatlığının görevini yapmasına engel olmadığı [/FONT][FONT=Tahoma],ifadesi kafamı karıştırıyor.
[/FONT]

valla heracım bu devletin yaptığı her iş kafa karıştırır o yüzden köprüyü geçene kadar ayıya dayı demek zorundayız.sen en kısa zamanda git hemşire olur raporunu çıkart ayrıca bu rapor kolay çıkıyor dr. dr. gezmiyorsun oran belirtilmiyor sadece bir yazı yazacaklar hermşire olur yazısı oranı falan yok benim radyolojici arkadaşım çıkardı tek doktordan 120 tl ye bilmem ne olur raporu çıkardı.yani demek istediğim sorunsuz kolay ve çabuk çıkıyor. görevini yapmaya engel olmadığı raporu tartışmaya gelince engelli zaten her işi yapmaya engellidir adı üstünde engelli engelli görevini yaparkende engeli olacak yaşarkende devletin aradığıda engelli memur daha neden engeli engel değildir raporu isterki.zaten bugün o rapora başvursan engelim ne kadar engelli yada şekli ne kadar değişik olursa olasun heyet bana memur olur raporu zaten verecek çünkü engelli memur olarak çalışacağım sadece ağır özürlüysen çalışamaz hükmü verir buda oyle bir şey olsa zaten raporda yazarda bizde sınava başvuramazdık.bu ankaradaki işi bilmeyen bürokrosinin uydurmasıdır.başka bir şey değildir. devlet madde koymuş bunlardan haberleri yok özürlünün engeli ayırtedilmeksizin işe alınmak zorundadır diye

Sanırım Nian ayının ortalarını bulacak bu atamalar.

yok ya o kadar süreceğini sanmıyorum seçim öncesi bitirmeleri gerekir başka sitelerde martın ilk haftası söyleniyordu

artık doğru mu yanlış mı bilemiyorum

çoğunluk verilen mesajlarda nisanın ilk haftası deniyor

Kanımca evrak teslim süresinin son günü olan 28 şubattan itibaren evraklar incelenmeye başlanmıştır.
15-20 gün arası sürer bu evrak inceleme ya nisan ayının ilk haftası ya da nisan ayının ortası olur gibime geliyor

valla heracım bu devletin yaptığı her iş kafa karıştırır o yüzden köprüyü geçene kadar ayıya dayı demek zorundayız.

ben dayı sevmiim hiç :rolleyes:

... sadece ağır özürlüysen çalışamaz hükmü verir buda oyle bir şey olsa zaten raporda yazarda bizde sınava başvuramazdık.bu ankaradaki işi bilmeyen bürokrosinin uydurmasıdır.

işte tam da burda benim işim karışıyor biraz
ağır engelliyim ben ve dediğin gibi çalışabilir raporunu zaten atama için evrakları teslim ettiğimizde vermiştik orda sorun çıkmadı,bundan sonra ne olur görücez bakalım

...sen en kısa zamanda git hemşire olur raporunu çıkart

en kısa zamanda gidicem de yazı Hastane müdürlüğüne ulaşmışmıdır daha emin değilim

çünkü...
bana bu pazartesi APS gelmişti ya ve beni daha önce rapor konusunda bilgilendirdiklerini yazmışlardı.
işte bilgilendirdik dedikleri o yazı daha bugün elime ulaştı (22 şubat tarihinde göndermişler bugün 3 mart)

ve sonra akıllarına nasıl geldiyse su sefer aynı yazıyı APS yle de göndermişler (24 şubatta postalanmış 28 şubatta ulaştı)

yani bakanlığımız bir işi iki kez yapıyor ve işin komik tarafı ilk gönderilen evrak en son geliyor sözde bilgilendiriyorlar

28 subat bıtıle 5 gun oldu hala ses yok

28 subat bıtelı 6 gun oldu yarın mesai bası inş hayırlı haberler olur

inşaallah yakın zamanda hayırlı haber alırız .işe başlama haberimizi.

... benim radyolojici arkadaşım çıkardı tek doktordan 120 tl ye bilmem ne olur raporu çıkardı.yani demek istediğim sorunsuz kolay ve çabuk çıkıyor.

ben dün raporumu aldım, Sağlık kurulu raporu için heyete girmek gerekiyor satlas

ve burdan duyduğum kadarıyla sağlık kurulu raporu alan arkadaşlar 120-130 lira gibi para ödemişler

benden ücret istenmedi ve evraklardan gördüğüm kadarıyla rapor ücreti özürlüler fonundan karşılanmış

özürlüler fonu ve ödeme kriterleri hakkında pek bilgim yok ancak, rapor alacak arkadaşların aklında olsun ve hastaneye sorsunlar belki para yatırmaya gerek kalmaz

Üst Alt