Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

@gogolveben @istanbul40 @fgndkr

arkadaşlar ben bu onay işini bizzat gidip sorup araştırdım. şimdi özellikle istanbul da günlük olarak vatan caddesi engelli birimine yaklaşık 200-250 arası başvuru oluyormuş.

hepsine ayrı ayrı üst yazılar hazırlanıp imzalanıyormuş. ve elektronik ortamda ankaraya gidiyormuş. öyle posta felan değil.tabii düşünün ankaraya tüm türkiyeden günde kaç rapor gider? haliyle kontrol için sıra oluşuyor. kontrol edildi onay verildi diyelim. yine resmi yazışma hazırlanıyor,imzalar falan sonrasında yine elektronik ortamda vergi dairelerine gönderiliyor. vergi daireleri en son olarak işyerinize hitaben vergi indirimi yazınızı hazırlıyor ve işyerinize e tebligat ile gönderiyor. uzun lafın kısası başvuru çok olunca haliyle raporlarda sıra oluştuğundan bir 60 gün (istanbul için) kadar sürüyor.

Elektronik ortamda göndermeleri için ,ankara rapor sonuçlarını istiyor .
Yaklaşık 20 sayfa sonuç verdim onu elektronik ortamda kaydedip göndermeleri uzun iş..o nedenle ankaranın o raporları görmeden sadecece rapora bakarak onay vermeleri çok zor...
Ayrıca giden orjinal rapor üzerinde onay imzaları atılıyor...yazı ile üzerine yazılıyor..
Ancak geri birdirimde elektnok ortamda gönderiyor olabilirler...
Size gelen orjinal rapora bakın,ankaradaki doktorların onay imzaları olacak evrağın ankaraya gitmesi gerekiyor...
Bu konuda bimere şikayet ettim.hastanelerin rapor ve çıkan tahlil sonuçlarını göndermedikleri için bir kişi için iki kere işlem yapıldıgı, iki kere ankaraya gidip geldiğini işlerin onedenle yoğun olduğu şeklinde cevap aldım.

istanbul40

ben vergi dairesine vergi indirimimi sormaya gittiğimde bana ankara dan onayın geldiğini bilgisayar ekranından gösterdiler ve bak bize geldi. onaylanmış. ama henüz işyerinize yazı yazılmadı. sırada bekliyor demişlerdi.gözümle ekranda gördüm.ve memur bunların elektronik ortamda geldiğinide söylemişti.

Evet haklısınız tc kimlik nosunu girdiğinde ankarada yapılan işlem ve sonucunu görüyor..Ancak sizin orjinal raporunuz üzerinde ankara işlem yapıyor rapor onaylaması gibi bunu nasıl elektronik ortamda gönderecek biraz mantık yürütelim. benim ikinci rapor alışım..

vergi dairesi bilğisayarda yapılan işlemi görüyor..

siz vergi dairesi sevki ile hastaneye gittiyseniz esas raporu hastane size vermez vergi dairesine vergi daireside ankaraya gönderir.işlem görür ve geri döner..vergi daireside gelen evraklarınızıda işyerinize gönderir.esas raporunuzuda işyerine gelen yazı ile raporunuzu alırsınız..

Selam arkadaşlar gönderileriniz eski ama yinede şansımı deneyem dedim benim /40 ankaraya gonderdim 35 gun oldu eviste kayitli bilgi yok diyor nasıl öğrenebilmişim kafayı yicem ya teşekürler arkadaşlar

Istanbul 40 bir bilgin olur diye soruyorum bağışla denizli kaç günde gelir ankaradan teşekkür

Arkadaşlar selamun aleykum yüzde 40 rapor aldım ama 2 yıllık süreli 94 giriş var 4697 pirim var raporu ankaraya gönderdim 35 gün oldu haber yok raporum düşer mi emekli olurmuyum ve 2 yıl sonra ne olur cevaplar için şimdiden allah razı olsun

Merhaba,
Benimde 2 yıllık %42 idi , Ankara %42 olarak süresiz onayladı, artık oranlarla pek oynamıyorlar sanırım. Eğer baş vurduğunuz vergi dairesi Ankara’ya raporunuzu gönderdi ise 0 (312) 415 32 03 bu numaradan arayıp durumunu sorabilirsiniz. İki aya yakın sürdü benim ki bolca sabır istiyor anlayacağınız, umarım süresiz onaylanarak gelir🙏

evis hakkında

merhaba arkadaşlar evisde (04.05.2018 Rapor bakanlığa gönderildi cevap bekleniyor) sonuç nezaman belli olur.?

baytürk 1.5 2 ayı bulur şu an dosyanız ankarada kuruldadır büyük bir ihtimal haziran 10 gibi isterseniz bu numarayı arayıp öğrene bilirsiniz 0312 4153205.

Merhaba,
Benim sonucumun gelmesi üç aya yakın sürdü, sizde ki numaralardan ulaştım ısrarla aramanız gerekiyor

Teşekkürederim bekliyeceğiz o zaman.Peki kontrol muayene sonuçlarında değişiklik oluyormu?Yoksa hakem hastane kararı diye direk onaylanıyor mu? Bilginiz varmı acaba

Merhaba;
Benim MS ten %60 raporum var. 05 Nisan tarihinde vergi indirimi için Gebze vergi dairesine başvuru yaptım raporu Ankara maliyeye gönderdiler 3,5 ay oldu hala vergi indirimi yazısı gelmedi.

Kontrol ettim fakat hiç bir şey yazmıyor. En son Ankara Maliye yi aramıştım 1 ay oldu raporunuz kurulda dediler. Kurul her Pazartesi toplanıyormuş ama ses seda çıkmadı.Eviss sisteminden de kontrol ediyorum fakat görünmüyor.

ben 24 nisan da başvurmuştum ve 29 haziranda hastanedeki tahlillerimi kurul kaydetmediği için geri gönderip tahlillerimi istemişler. bakalım hastaneden vergi dairesine ordan ankara gidecek ve ne zaman geleceği artık Allah'a kaldı :(

işte hastanedeki memurların bi iş güzarlığı emekli olmama mani oluyor görüyorsunuz....!

Not : raporum %59 sürekli olarak verilmişti.

HakanEs26

evet aynı sorunu bende yaşadım. belki 2 ay önce emekli olacaktım. gitti 2 maaş.
örnek olsun diye yazayım.
06.10.2017İşleminiz sonuçlandı işyerinize gönderildi ( Dereceye girdiniz )
29.07.2017Rapor bakanlığa gönderildi cevap bekleniyor
12.06.2017Hastaneden rapor bekleniyor
03.05.2017Rapor bakanlığa gönderildi cevap bekleniyor

Bilgi için teşekkürler @ozgurmeric74

bakalım benimki ne zaman gelecek ?

Benim bu şekilde kontrol etme şansım yok galiba EVSİS eskişehir için uyarlanmamış...

@HakanEs26

yok. eviss sadece istanbul vergi dairesi içindir.
@Küre-i Arz

çünkü ilk rapor gittiğinde genelde hastaneler rahatsızlıklarla alakalı tahlil, tetkik,epikriz gibi sonuçları göndermiyor. sadece raporu gönderiyor.
ankara maliye yüksek sağlık heyeti bu sonuçları görmek istediğinden resmi yazı ile vergi dairesinden istiyor.vergi daireside seni tekrar hastaneye sevk edip evrakları istiyor. hastane vergi dairesine vergi dairesi ankara'ya gönderdiğinden ankara'nın onayı ve gelmesi 2-3 ay uzuyor.

Ooo desene işini iyi yapmayan hastaneler yüzünden mağdur oluyor onca kişi. Ankara'dan cevap bekleyen biri olarak işin uzaması hiç işime gelmez ama gelirse de yapacak birşey yok.

iş yapmayan hastaneler değil ,iş yapmayan bürokrasi madem hastanelere güvenmiyorsun sıkıntı var güvenilir müfettişlerle denetle
hata yapmalarına engel ol Ankara'daki kurul üyeleri hastayı bir kez dahi muayene etmeden gerçek durumu nasıl anlayabilir?
Evrak gönder olmadı bir daha sonra bütün Türkiye tek merkezde sistem yürümüyor kilitlendi mağdur daha mağdur aciliyeti olan,benim gibi
sgk'dan ilaç alabilmek için onay gereken yandı.

selam arkadaşlar ben heyet e girdim sana 1 yıllık rapor verdik dediler 1 yıl içinde engel indiriminden faydalanıp sonra bitiyormu
Tekrardan başvur dediler nasıl oluyor bilgi verirmisiniz

eeg1903

raporunuz 1 yıl süreli ise rapor süresi bitmeden 3 ay önce başvuru yapıp yeniletin. yeniletmezseniz tüm hakları kaybedersiniz.

Iyi aksamlar kurul raporum 15 gün once istanbul vergi dairesine verdim evis te kac günde takib edebilirim

ben 4/5/18 de gönderdim evisde rapor bakanlığa gönderildi yazıyor. tlf la arıyorum kurulda deniyor.malesef araya birde seçim girdi.yeni atamalar vesaire süreç uzadı beklemedeyim.

malesef bürokrasi böyle halbuki maliye 7 bölgede sağlık kurulu oluşturmuş olsa bu kadar süre bekleme olmaz sanırım 3,5 aydır bekliyorum

az önce evis e baktım sonuç aşağıdaki gibi bunada şükür
23.07.2018 İşleminiz sonuçlandı işyerinize gönderildi ( Dereceye girdiniz )
04.05.2018 Rapor bakanlığa gönderildi cevap bekleniyor

Benim 20 gün oldu ama ekranda hiç bir şey yazmiyor

Üst Alt