Öncelikle Ceto için üzgün oldugumu hemen belirtmek isterim. % 48 den 31 e çekilmiş olmasına gerçekten üzüldüm.
Serkan'cığım hastanede bana yapılanlar, öncedende dediğim gibi tetkik ve tahlil türü şeylerdi, solunum testleri de cabası. Bana akciğerlerimle ilgili olarak rapor tanzim edildi ve Ankara raporu uygun görmekle birlikte tetkik ve tahlil eksikliklerinin bulundugunu ve bunların neler oldugunu belirterek gerekenlerin yapılıp tamamlanmasını istedi. Bende yapıp tekrar gönderdim. Önceden de yazdıgım gibi, ne bana yapılanlar, ne de yapılanların sonuçları hakkında hiçbir şey bilmediğimden Ankara bana ne diyecek diye tedirgin bir bekleyiş içindeydim. Oranım seksenlerden ellilere çekildi ancak amacım vergide indirim veya 2022 maaşı falan degil, dogrudan emeklilik oldugundan verilen deger bana yetmekte. Aslında başka bir amaçla başvuru yapmış olsaydım yapılan kesintiye muhtemelen itiraz edecektim ama dediğim üzere sadece emeklilik düşündüğümden buna gerek kalmadı.
Faruk arkadaşıma gelince, öncelikle ilgi ve bilgilendirmesine içten teşekkürlerimi ifade etmek istiyorum. Durumumu açıklamak gerekirse, eski adıyla SSK lı bir çalışan olarak gerek işe giriş tarihi, gerekse toplam gün bazında zaten her hususu tamamlamış, emekli olabilmek için sadece yaş olarak ikibuçuk üç yıl gibi bir zamanı bekleme durumundaydım. Yani raporumun verilmemesi bana, dedigim gibi ikibuçuk - üç yıl gibi bir beklemeye sebebiyet verecekti. Bu durum ise beni özellikle saglık güvencem adına rahatsız ediyordu. Çünkü çalışabilir durumda degilim ve doğaldırki saglık hizmeti alamıyorum. Kısmetse emekliliğimin en önemli yararı bu olacak. Aslında sormak istediğim soruda burada şekilleniyor. Ben 05.Temmuz.2010 tarihi itibariyle son çalıştıgım yerden ayrıldım ve şu an çalışmıyorum. Evrağım bugün yarın eski işyerime vardıgında ki onlarıda haberdar ettim zarfımı bana teslim edecekler. Şimdi sorum sanırım anlaşılmıştır. Benim şu an işten ayrılıpta alabilecegim bir çıkış kagıdım yok, önceden de olmadı. Ha şimdi alınabilecek bir şeyse işverenim anlayışlı biridir sanırım öylesi bir belgeyi tanzim eder veya varsa muhasebeden bir fotokopisini falan çıkarttırır. Sonuç olarak genel anlamda durumumu özetlersem, işten ayrıldıktan sonra SGK nın tanıdıgı saglık hizmetlerinden yararlanma süresi içinde hastaneden raporunu alıp, vergi indirimi hakkı kazanarak emekli olmaya çalışan biriyim. Lütfen bu duruma göre bana bir kez daha yapabileceklerimi söylersen sevinirim. Diğer arkadaşlar arasında yapmamı önerdikleri şeyler varsa onları da bilmek isterim.Tekrar teşekkür eder, hepimize saglıklı günler dilerim...