Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

BoraBalli

Hayırlı olsun dostum. İlk önce vergi indiriminle bağlı bulunduğun SGK ya gideceksin. Ordan işyerine gidip istifa dilekçeni doldurup çıkışını alacaksın ki kesinlikle iş çıkışının aynı gün SGK çıkışının yapılmış olmasına dikkat et. Eğer çıkısını SGK görmezse uzar işlemlerin. Çıkışını alıp tekrar SGK ya gidip dilekçe doldurup işlemlerini başlatabilirsin. Bu ay sonuna kadar git yaptır. Şubatta maaşını alabilme ihtimalin yüksek. Bende bu ayın 29 unda gidicem nasipse.

HakanEs26

Tesekjurler Hakan.Peki,daha evvelindr isyerim beni engelli kadrosuna almali mi,veya iskur engelli kaydi yaptirmalimiyim?

SM-G9650 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

HakanEs26

Öncelikle merhaba emeklilik işlemleri için bende uğraşıyorum eskiden bağkur başlangıcı vardı (1996) yılından gün birleştirme işlemleri uzun bir evrak süreci gerektiriyor emekli olacak arkadaşların ssk dan en önce emekli olabilir yazısını almalarını tavsiye ediyorum emeklilik dilekçe sini verdiğinizde bütün işlemler daha hızlı bir şekilde ilerler

RNE-L01 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@BoraBalli

Hayırlı uğurlu olsun kardeşim, gözün aydın.

Bora kardeşim önce işkura kayıt olman ve sistemde görünmem gerekiyor, çünkü iş kur sistemi SGK sistemi ile entegre bu nedenle senin işverenin iş kura kayıtlı bir engelli çalıştırmış olacağı için bazı muafiyetler alacak bunun kontrol altına alınmadı sistemsel olarak bu kayıtla mümkün oluyor, ayrıca çık basit bir işlem 5 dakikanı alıyor raporunun Aslı gibidir veya aslını görmek istiyorlar ve hemen sisteme yansıyor.

BoraBalli
Hayır kardeşim engelli kontenjanında olmak zorunda değilsiniz, işkurla da hiç bir işiniz yok.
Zaten tazminat falan da alnayacaksınız, direkt çıkışınızı alıp SGK'ya giderek tahsis talep formu doldurun, bu kadar.
Strabon
Arkadaş zaten emekli olacak, işveren daha nasıl teşviklerden faydalanacak ? Gerek yok öyle şeylere.

Arkadaşlar vergi indirimi yazısı iş yerinemi yoksa şirketin muhasebesine mi gönderecekler. Bu vergi dairesinin göndereceği yazı mail olarakmı yoksa zarf içerisinde mi gönderecekler. Bu iki soruma cevap verebilirseniz çok sevinirim. Şimdiden herkese teşekkür ederim...

Ufuk abi haklısın ben Bora arkadaşın engelli kadrosunda çalışacağını düşünerek bu bilgiyi paylaştım emeklilik durumunda dediğin gibi gerek kalmıyor.
Ufukalp

hepinize tesekkurler.tqzminati birakicam,girdi cikti yapup ayni isywrine drvam wdicem.ben esube iskur da jatit yaptim,ama yarin yine.gifip kontrol edeyim.acaba emekli olduktan sonra engelli kadrosunda gorunme zorunlulugum var mi,yoksa eskisi gibi vwrgimi.odeyerek norml statude cakisabilir miyim?
tesekkurler

hunter41565

Teşekkür ederim Ama ben iş yerinde çalışıyor diye aldığım yazıda e tebligata ait herhangi bir elektronik mail adresi felan yazmıyordu.

BoraBalli
Tazminatı neden bırakıyorsunuz ?
Girdi çıktı yaptığınızda tazminat sıfırlanır ve ilerde artık yeter deyip bırakmak istediğinizde istifa olarak işlem görür tazminatınızı vermezlerse hiç bir yasal hakkınız olmaz, çok riskli bir iş yapıyorsunuz. Alın tazminatınızı yine devam edin çalışmaya.
Ayrıca işkur kaydı falan işveren prim teşviki için diyorsanız emekli çalışan engelli için işveren prim teşvikinden faydalanamaz.
Emekli olarak engelli kontenjanında devam edebilir, vergi indiriminden faydalanabilirsiniz.

Ufukalp

merhaba,isyerinde girdi cikti,daha dogrusu emekli calismasi yasak yabanci sirket..birsey olacaguni sanmam ama.tazminatim asagi yujari 9 ayliguma.denj gelitor..baska biryer de bu maasi alamam,merkezden gizli yapiliyor bu islem.

BoraBalli
Girdi çıktı yasak diyorsunuz dai sizin emekli olabilmeniz için mecburen çıkış yapmaları gerekiyor zaten, bu yapılmadan emekli olamazsınız.
Kurumsal bir firmada bahsettiğiniz durum merkezden gizli kalamaz.
Emeklilik için çıkış yapılacak ama merkez bilmeyecek, bu durum tazminat doğuracak ama ödeme yapılmayacak, Tekrar SGDP kapsamında emekli çalışan olarak giriş yapılacak ama merkez hiç fark etmeyecek, emekli çalıştırmak yasak dediğiniz firmadan sgk ya emekli çalışan koduyla işe alım bildirgesi gönderilecek ama merkez bilmeyecek, yine sgk ya her ay emekliler için ödenen SGDP (Sosyan güvenlik destek primi) ödenecek ama merkez bilmeyecek vs...
Arkadaşım siz böyle bir şeye gerçekten inanabiliyor musunuz ?
Ben sadece uyardım gerisi size kalmış tabi.

Ufukalp

cok dogru soyluyorsunuz,%100 haklisiniz..Nasil yapacajlar bilemiyorum , beni saydiklarinizdan.tek dusunduren.sgdp...giris cikis.islemleri burdan yapiliyor,yurtdisi onu anlayamayaz herhalde..inaallah yerslik cikmaz,cikarsa da emeklilik bir.muddet askiya alinacak..

Arkadaşlar merhaba bipolar rahatsızlıkta yüzde 40 raporu olupta .malülen emekli olan arkadaş varmı .aramızda teşekkürler

arkadaslar merhaba..isyerine yazim gelmis,bana email atacajlar brnde cikti alarak sgk'ya gidecegim.herhangi bir sgk olur mu acaba?

HakanEs26

Bende bu aysonu işyerime çıkış vermeyi düşünüyorum.Ama ay 31 çektiği için son gün çıkışımı vereyim dedim çünkü bizim şirket biraz karışık yıl primi maaş zammı oranı vs ayın son günü belli oluyor genelde ve zaten 31 i hafta içine geldiği için sabah çıkış işlemlerimi halledip öğleden sonrada 5de sgk kapanmadan yetişirim diye düşündüm.Tam haklarımı alayım diye son güne bıraktım yani.Zaten sgkdan aldığım emekli olabilir yazımda elimde hazır.Sgkda olur dedi.Siz neden 29 u ısrarla? İşlemler mi yetişmiyor işyeri o gün tam sgk çıkışınımı yapamıyor böyle riskler varsa bende 29 u 30 u vereyim çıkış ay kaybetmeyim

BoraBalli
Tahsis talep başvurusu için herhangi bir SGK müdürlüğü olmaz, zaten her SGK müdürlüğü emeklilik işlemleri yapmaz. Emeklilik işlemleri yönünden hangi SGK müdürlüğüne bağlı iseniz oraya gideceksiniz.

samsara77
Sizin özel durumunuzu bilmem ama ayın 29 unda başvurmak ile 31 inde başvurmak arasında emekli maaşı yönünden bir kuruş fark yoktur, sadece 2 günlük bir boşluk olur o kadar.
Normalde yetişmiyor gibi bir şey olmasa da her zaman olabilecek aksilikler göz önüne alınıyor, ben olsam 31 e asla bırakmam. Son günden bir ya da iki gün önce işimi yapar rahat ederim.

samsara77

Dostum neden o tarihler.. Çünkü ; 28 ocakta 4080 günüm doluyor. 29 sabahı SGK ya gidip emekli olur kağıdımı alıp iş yerinden çıkışımı alıp emeklilik işlemlerini başlatıup maaşımın mart ayına sarkmamasını önlemek için.

SGK çıkışımı aynı saatler içinde yaptırcağım için ( Kendim İnsan Kaynaklarında çalışıyorum zaten ) SGK çıkışı görüdüğü an işlemler daha hızlı oluyor dnildi bana 1-2 ay önce vergi indirimden emekli olan arkadaşım var burda.

BoraBalli
O kadar büyük ve kurumsal yabancı sermayeli bir şirkette çalıştığınızı söylediniz, şirket yetkililerine sorabilirsiniz bilmiyorsanız.
Hiç mi bir arkadaşınız emekli olmadı orada, o nereye gitti ise siz de oraya gideceksiniz.

Ufukalp

malesef olmadi,4 kisi calisiyoruz,tum islemler bordrolama dahil yurtdisindan oluyor,ama e devlwtten bulmaya caliscam..en kotu unkapanina giderim tesekkutler

Bilgilendirme

Arkadaşlar 08/01/2019 da sgk emelilik işlemleri için müraat ettim bügün gittim maaşım bağlanmış 18 şubatta birikenleri alacağım sonra devam edecek benim primlerim asgari den yatmış hepsi ssk giriş 1987 toplamda 4231 günüm vardı 1.870 tl maaş bağlanmış darısı bekleyen dostların başına

Üst Alt