Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Monoküler ehliyeti olanlar her yıl rapor almak zorunda mı?

devlet hastanesinden alacaksın , göz doktorundan sana harfleri okutacak sonrada ehliyet almasında bi sakınca yoktur diye form var onu imzalayıp kaşeleyecek sende o formu trafik e götüreceksin trafikte siciline işlenecek o kadar

eger araba kullanıyorsan almak zorundasın

Araç kullanmaya başlayacğaınızda rapor alıp emniyete götürmek yeterli olur bence. Kullanmadığınız sürece hukuki bir sorumluluğunuz da doğmaz zira.

ehliyet başvurusu için alınan rapor geçerli mi, yoksa raporu kursun bünyesindeki dr lardan mı almalıyız?teşekkürler...

raporu devlet hastanesinden göz dr.den alacaksınız 10 dakikada biter işiniz

yardımınız için teşekkür ederim...

ticari araçtan kasıt nedir?

merhaba monoküler sürücü ticari araç kullanamaz dan kasıt nedir_?bilgisi olan varmı? dolmuş taksi gibi ticari araç mı_? ben doblo araç almayı düşünüyorum ticari geçiyor onlar acaba kasıt bumu bir türlü cevap bulamadım yardım ederseniz sevinirim teşekkürler

Sanırım yolcu taşımaya mahsus ticari faaliyette bulunamayacağı anlamında bu ifade. Ben olsam www.trafik.gov.tr adresine bilgi edinme kapsamında sorar yazılı olarak resmi bir cevap isterim...

Aile hekiminden aldım.Yanında bir fotoğraf götüreceksin o kadar.Tabi illere göre fark edebilir..

2008 yılından beri Monoküler Ehliyet sahibiyim..
Her yıl haziran ayında tam teşekküllü devlet hastanesinden göz polikliniğinden -monoküler b sınıfı ehliyet alabilir- sağlık raporu alıyordum..
Bu aldığım raporu il trafik müdürlüğüne götürüp bilgisayar sisteminden ehliyetimin vizesini 1yıl uzattırıp belgeyi oraya bırakıyordum..

Bu yılda aynı işlemleri gerçekleştirip Antalya trafik müdürlüğüne belgeyi teslim etmeye gittiğimde görevli memur, artık raporun kendilerine verilmeyeceğini bi fotokopisi alınarak araçta saklanacağını herhangi bi çevirmede görevli memurun sorması halinde göstereceğimi söyledi..

Bilgisayardan yapılan işlemi hatırlatıp bi yanlışlık olup olmadığını sorduğumda söylediklerini tekrarladı..

Yönetmelik değişikliğinden haberim olmadığını tekrar bi değişiklik olabilme ihtimalinde nereden takip edeceğimi sorduğumda da görevli memurlar söyler sana lafıyla deyim yerindeyse geçiştirdi..

trafik.gov.tr adresinden bilgi edinme bölümünden ilgili yönetmelik hakkında bilgi istedim..Buradan sizlere de duyurulur durum hakkında güncel bilgisi olanlardan da yorum bekliyorum acaba benle aynı durumla mı karşılaştılar yoksa görevli memur yanlış bilgiye mi sahip?

Düzeltme ve Ekleme; Trafikteki memurun söylediği; rapor her yıl alınmaya devam edilecek ancak emniyet bilgi sistemindeki değişiklik dolayısıyla onlara götürmeye gerek olmayacak, araçta veya yanınızda güncel raporunuz olacak gene..

Pardon mesaja eklemeyi unutmuşum sorunuzla birlikte ekledim cevabı;
yanımızda bulunması gereken raporun güncel olma zorunluluğu devam ediyor yani gene her yıl rapor alınacak..

Rapor almak lazım ama trafik şubeye götürmek şart değil. SYS07 arkadşaımıza aktarılan bilgi buymuş. Ama bunun dayandığı mevzuatı bilmek lazım. Aksi halde olası kontrol veya kazada can sıkıcı sonuçlar olabilir.

sys07 bilgi için teşekkürler bende işlerimin yoğunluğu nedeniyle gidemedim haftaya Antalya Atatürk Devlet Hastanesinden rapor almaya gideceğim... en kısa zamanda trafik.gov.tr bilgi edinmeden cevap gelir...

EGM Bilgi Edinmeden Gelen Cevabı Paylaşıyorum;

10.03.2008 tarih ve 49739 sayılı talimat ile uygulama asağıdaki gibidir.Monoküler sürücü belgesi alındıktan sonra, göz hekiminden her yıl alınan sağlık raporlarına istinaden mevcut sürücü belgesi kartları değiştirilmeyecektir. Sağlık raporları ilgili kişiler tarafından trafik tescil kuruluşlarına verilmek suretiyle bilgisayar kayıtlarına işlettirilebileceği gibi, denetimler sırasında ibraz edilmek üzere yanlarında da bulundurulabilecektir.
Sağlık raporlarının bilgisayar kayıtlarına işlettirilmek istenilmesi durumda;
a.Sürücü belgesi dosyasının bulunduğu trafik tescil kuruluşuna müracaat edilmesi halinde; sağlık raporu alınarak polnet sürücü projesi açıklama alanına “GÖZ SAĞLIK RAPORU ………TARİHİNE KADAR GEÇERLİDİR” şerhi yazılacaktır.
b. Başka bir tescil kuruluşuna müracaat edilmesi halinde ise; müracaat edilen tescil kuruluşu sağlık raporunun bir örneğini “Aslının Aynıdır” şeklinde mühürleyerek tasdik edecek ve tasdikli sağlık raporu ile sürücü belgesi fotokopisini bir üst yazı ile dosyasının bulunduğu trafik tescil kuruluşuna gönderecek, sağlık raporunun aslını ilgili şahsa geri verecektir. Belgeleri alan tescil kuruluşu da yukarıdaki şekilde işlem yaparak bilgisayar kayıtlarına şerhi düşecektir.

Denetimler sırasında, bilgisayar kayıtlarında sağlık raporu geçerlilik süresi ile ilgili bilgi bulunmayan yada bilgisayardaki sağlık raporu süresi dolmuş olan ve geçerli sağlık raporunu da ibraz edemeyen monoküler sürücüler hakkında, Karayolları Trafik Kanunu’nun 47 nci maddesi birinci fıkrasının (d) bendinden cezai işlem uygulanacak ve şartları oluşuncaya kadar araç kullanmalarına izin verilmeyecektir.

---
Gelen cevaptan da anlaşılabileceği gibi aslında durum benim ehliyeti aldığım 2008 yılından beri böyleymiş.Maalesef o kadar hızlı ve çok kanun,yasa değişiklikleri oluyor ki bizimde bu gibi şeyleri takibimiz ve bulmamız zorlaşıyor. 2008 yılından beri aynı olan mevzuat Antalya Bölge Trafik tarafından bu şekilde uygulanmaya başlanmış ilgililere duyurulur. Herkese kazasız belasız sürüşler dilerim...

Başıma gelen olayı birebir anlatayım size. iş kazasından dolayı bir gözümü kaybettim daha sonra araç kullanmaya devem ediyordum. daha sonra trafik şube müdürlüğüne gittim durumumu bildirdim ehliyetimi değiştirmek istiyorum dedim. bu söylediğim olay bir yıl önce oluyor. görevli bayan memur ''bir gözün görmüyorsa kullanamazsınkıiee ama '' dedı . kendısıne kanundan yönetmelıkten bahsettım sonra gitti şube müdürüne iletti sağlık raporu al gel dedi. aile hekımlıgınden raporu aldım götürdüm ehliyetimi değiştirdiler ama ne monoküler ibaresi var nede memur her sene rapor alcaksın gibi birşey söylemedi.
daha sonra istanbuldan bileciğie dönerken trafik kontrolüne yakalandım kendım durumumu söyledım gece kullanamazsın ehlıyetınıde değiştirmemişsin dedi. durumu anlattım daha yeni değiştirdiğimi söyledim oda gitti araçtaki amirine sordu daha sonra yoluma devam ettim.
anlıcanız monoküler olduğum halde ehliyetimi yeniledım ve üstünde hiç bir ibare yok. bi kaç seferde radardan ceza yedim monoküler olmama rağmen ehliyetle ilgili bir problem yaşamadım. ne saglık raporu soran oldu ne bişey

EGM. sizden istemiş olduğu raporda monüküler olduğunuz belirtil,memiş,miydi acaba raporda şayet belirtilmişse ve bu ehliyetinize işlenmemişse bir eksiklik var siz tekrar EGM . mür görüşüp dosyanızı incelet,menizde fayda far bence sonuç ta allah korusun ilerde bir kazaya karışmanız durumunda başınız ağrıyabilir bu konuda

raporu zaten onlar istedi rapordada belirtildi hatta gitti amirine sordu geldi sonra ehliyetimi yenilediler ve üstüne hiç bir ibare işlenmemişti

bence siz yinede bu soru soru işaretlerinin çözüme kavuşturmak adına EGM bilgi alın henüz herhangi bir yasa değişmedi monüküler ehliyetle ilgili gözde sorun varsa mutlaka ehliyete işlenmesi gerekir veyıl kontrole tabi tutulmalıdır monüküler sürücüler

"monokuler suruculer de artik gece arac kullanabilir" adlı bir forum başlıgı var arkadaslar bir gozatın derim.linki kopyalayamadim..

sorun gece sürüşü değil monüküker ibaresinin ehliyete işlenmemesi

Monoküler sürücüler için Hastaneden her yıl alınan sağlık raporunun bulunulan emniyete teslimi hala zorunlumu yoksa bu rapor sadece bizde mi kalacak bir örneği hala teslim edilmek zorundamı emniyet müdürlüğüne bilgi paylaşacak olana şimdiden teşekkürler.

Evet, bu zorunluluk hala devam ediyor Ve evet, raporun bir nüshası her zaman emniyet'e verilmeli.

Yakın zamanda böyle bir deneyimi olan varsa ve güncel bilgilerini paylaşırsa çok yararlı olur?

O kadar mantıksız bir uygulama ki benim zaten bir gözüm görmüyor ötekinde de bir görme bozukluğu olsa ben ne diye araba kullanayım, kendimi bile bile niye tehlikeye atayım ben delimiyim. Bir gözü görmeyen insanlardan bu raporu her sene isteyeceklerine sağlam olanlardan her sene istesinler düşünmüyorlar mı ki her sağlam aslında bir engelli adayıdır...

Arkadaşlar yaklaşık 1 ay önce başımdan geçen bir olayı anlatayım. Boğaziçi Köprüsünde gelmeden önce yapılan rutin polis kontrolünde durduruldum. Araca gelen polise ehliyetimi ve ruhsatımı verdim. Gerekli kontrolleri yaptıktan sonra bana evreklerımı geri verdi. Tam hareket edecektim tekrar eliyle dur işareti yaptı ve sizin bir gözünüz yok dedi. Bende kendisine ehliyetimde zaten monoküler olduğumun yazdığını söyledim. Polis yaklaşık 15 dakikalık telefon konuşması sonrasında ehliyetimde problem olmadığını ama bu seneki sağlık raporumun olmadığını söyledi. Bunun için ceza yazmıyorum ama enkısa zamanda rapor alıp emliyete verin dedi.

Henüz vakit bulup alamadım ama en kısa zamanda yapmak lazım bunu.

Güncel bilgi/uyarı için teşekkürler Ali.

peki niçin biz her yıl emniyete özel rapor götürmek zorundayız her yıl fiyatıda artıyor ehliyet almışız kurallara uyuyoruz bide her yıl emniyet tekrar rapor istiyor gün geçincede ehliyetiniz iptal oluyormuş ben anlamadım dediklerinden ne emniyetden nede dr.söylediğinden

appuk77 her yıl gören gözde bir görüş kaybı var mı yok mu onu teyit ediyorlar.

Üst Alt