Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Mikro işlemcili swing-stance faz kontrollü modüler dizüstü protez yaptıracağım..?

Onur Bey..

Sanırım siz rapor onayınızı Ankara dan yaptırdınız..Yerel hastahaneden diz eklemi reçetesini (heyet raporunu) yazdırdıktan sonra onay sürecini, ne kadar sürede işinizi halledip son onayı aldığınızı ve Ankara daki heyette neler sorduklarını biraz anlatabilirmisiniz..

VİRGO;

Baştan başlasam daha iyi olacak kardeş.
Önce 3.dereceden bi hastanede (üniversite hastanesi,eğitim araştırma hastanesi)gibi raporunu alıyosun.Bu raporu onaylatmak için Ankara Rehabilitasyon Merkezine gidiyosun (Randevu Alıp) sonrasında seni yönlendirecekler muayne olacağın bölümlere (fizik tedavi,ortopedi ve psikiyatri).sorular kafana takman gereken şeyler değil,sana test şeklinde bikaç sayfa soru kitapcığı verecekler sende yapabildiklerini ve yapamadıklarını işaretleyeceksin hatırladıklarım şunlar (kendin yemek hazırlayabilirmisin,çamaşır yıkarmısın,tek başına bi eşyanın yerini değiştirebilirsin,psikolojik durumunla ilgili sorular var genel ruh halin,son 1 hafta içinde ne kadar dışarı çıktın,)gibi sorular olacak.(ilk seferde) Sonra 2.aşama başlıycak protezin yapılacak ve tamamlanmış ve eğitim alınmış şekilde 2.randevuyu alıp gideceksin ARM'ye bu son aşamadır yine soruların olacak 2.aşamadaki sorular protezin sende yarattığı değişiklikler ile ilgili olacak 2. aşama kısa bi süreçtir.heyette seni zorlayacak soru sormazlar protezini kontrol ederler merdiven inip çıkarsın düz yürürsün heyet biter,süreçte biter.

Evet yerel hastane sürecini atlattık..Anamdan emdiğim süt ağzımdan geldi desem yeridir..Yaşım 47 olduğu için heyet raporuna 6 adet poliklinik yazmışlar. Psikiyatri, nöroloji, göğüs hastalıkları, ortopedi, fizik tedavi ve kardiyoloji.. Göğüs hastalıkları doktoru göğüs filmi ve üfleme testi istedi (protez için alınacak heyet raporunda buna ne gerek varsa?) Gittik yaptırdık. Kardiyoloji önce ekg sonra eko istedi (içimden ya sabır ya sabır)..Eko için 3 ay sonraya gün veriyorlar. Karşı komşum doktor saolsun rica etti ertesi günü yaptırdık..

Bunları yazarken bir masal aklıma geldi :

Evvel zaman içinde bir padişah, padişahın da dünyalar güzeli bir kızı varmış Padişah etrafındakilere:

"- Kız artık evlenme çağına geldi. Tez tüm ülkeye duyurun, kızama talip olacakar çıkıp bir marifet göstersinler" demiş.

Duyan gelmiş, duyan gelmiş ama hepsi de kendi marifetleri diye akıllarınca nice yalan uydurmuşlar. Padişah bunların hiç birini tutmamış. Aklından, "yalanı akılı adam söyler, duyurun etrafınıza hiç duyulmadık yalan söyleyene kızımı vereceğim demiş.

Yine gelen geri gitmiş, gelen geri gitmiş. Bir gün Keloğlan çıka gelmiş meydana. Ahali toplanmış, padişah kızını da alıp o da gelmiş. Keloğlan:

"- Bana üç gün müsaade edin. Hiç birinizin duymadığı üç yalan söyleyecek demiş.

"- Peki" demiş ahali.

Uç gün sonra Keloğlan gelmiş meydana, başında da mukavvadan bir arı kovar.

"- Benim babam" demiş. "Çok zengin bir adamdı. Bir değirmen yaptırdı, değ ı mene buğday döktük öğütmedi, çavdar döktük öğütmedi, dan döktük öğütmedL Köylere adam çıkarıp kıl toplattık, yün toplattık. Getirdik değirmenin boğazına döktük. Kına gibi un çıkardı. Hiç siz böyle bir şey görüp duydunuz mu?"

Ahali hep bir ağızdan:

"- Hayır duymadık" demişler. Keloğlan:

"- Köylere tekrar adam saldık, yumurta toplattık, sepete döktük. Değirmenin ik ağızlığı vardı, birinden horoz çıktı, ötekinden tavuk çıktı. Hiç siz böylesini görüp işittiniz mi?"

Ahali hep bir ağızdan:

"- Duymadık, görmedik" demişler.

Sıra üçüncü yalana gelince kızı bir tasadır almış, padişah da soğuk soğuk terlemeye başlamış. Eğer Keloğlan üçüncü yalanı da iyi becerir, halk da "bilmeyiz" derse Keloğlan kızı alacak.

Kız hemen kalabalığın arasına dalmış:

"- Aman" demiş, "şimdi ne yalan söylerse, biliriz deyin de şu Keloğlandan kurtulalım."
Keloğlan üçüncü yalana başlamış:

"- Ey ahali!" demiş. "Benle beraber çalışıp kazandığımız altınlan şu kutunun içine doldurup, padişahın hazinesine döktüm. Bildiniz mi, gördünüz mü?" Ahali hepsi birden padişahın kızının öğrettiği gibi: "- Gördük, biliriz" demişler. Bunun üzerine

Keloğlan:

"- Verin öyleyse benim altınlanmı" demiş. Ahali de padişah da diyecek bir şey bulamamışlar, çağırmışlar hazinedarı:

"- Doldur şu Keloğlan'ın kutusunu" demişler. Ancak hazinedeki altınlar kutuyu doldurmaya yetmemiş. Keloğlan:

"- Ben anlamam" demiş. "Hepiniz bildiniz, tasdik ettiniz, ben altınlarımı isterim."

Çaresi yok, padişah da ahali de diliyle tutulmuş. İçlerinden biri:

"- Padişahım" demiş, "madem altınları veremiyoruz, bari kızı da verelim gitsin bu Keloğlan. Burda kalırsa başımıza daha neler açar bilinmez." Padişah:

"- Ne yapalım" demiş, "dilimizle tutulduk, verdim gitti."

Padişahtan bu kızı alıcam..Kararlıyım..Sıra şimdi hakem hastanede..

merhaba bende bu mikroişlemci protezden yaptırmak istiyorum fakat bir sıkıntım var 2011 yılında yaptırmış olduğum protezi 2 hafta kullanamadım bile hareketlerimi çok kısıtladı aktif bir işim olduğu içinde daha önce yaptırdığım ptotezi kulllanıyorum istanbul fizik tedavi hastanesi maalesef raporuma onay vermedi ama soket eklem fom değişimi yazdı ankarada şansımı denemek istiyorum bana bu konuda yardımcı olabilecek arkadaş var mı

Humeyra Hn..

Ben daha yeni heyet raporu aldım..Daha henüz Ankara ya hakem hastaneye gitmedim. Ancak işin mevzuat kısmını öğrendim..Kullanamadığınız protezi kendi paranızla yaptırdıysanız problem yok..Eğer devlet katkı payı alarak yaptırdıysanız; 5 yıl beklemeniz gerekecek..

Benim de şu an kullandığım protez 8 yıllık, ancak ilk yapıldığından 3 yıl sonra tamir yaptırdığım için 5 yıl beklemek zorunda kaldım..Hakem hastaneye gitmeden reçeteyi yazdırdığınız ve ilk sağlık kurulu raporunu veren hastanenin sizi bilgilendirmesi lazımdı..Sanırım size söylememişler..

Devlet katkı payı ile tamir edilse dahi; tamir edildiği tarihten itibaren 5 yıl daha mikroişlemcili eklemi yazmıyorlar...

sayın arkadaşım ben gecen yıl çok nadir rapor çıkarken çıkarttım ortapediyi rahatlıkla fiziği geçtim psikriyatıra takılmıştım benden zeka testi istemişlerdi bende protezi çıkarıp bayan dr hocam akıllıda olsam delide olsam zıplayarak yürüyemeyeceğime göre bu protezi kullanacağım dedim biraz kızsada zeka testi yaptırmıştı saçma sapan uygulamalar o kadar varki eve masal cuk diye oturmuş aynen öyle

bende şöyle bir sıkıntı var bugün istanbuldaki hastaneden aldığım heyet raporunda protezin komple değişimi değil de parçalarının değişim onayı verilmiş soket ,eklem ...vb. şimdi bu parçaların bir bedeli varmış ordaki fiyatlarla %75 ve üzeri bir oran çıkarsa komple değişim olabiliyormuş buna bakıcak firma olmazsa eğer ankaradan tekrar dr.,atölye ve sağlık kurulu üçlemesi yapmam gerekiyor bu arada da sgk dan yazı istiyorlar değişim süresinin dolmadığı ama garanti süresini doldurduğuna dair birde hastaneye soruyor tamiri mümkün mü değil mi diye atölye inceleyip asıl kurulu şekillendiriyor tahminim yoksa diğer doktorların ne bilgisi olacak ki bu konudan süresinin dolmaması ayrı bir faktör yani değişimin yapılmasına engel değil

Turan Bey..

Rapor süresinden kastınız nedir? Açıklarmısınız..

humeyracd;

SGK yı atlamayın ama..Siz bir şekilde doktorların onayından geçtikten sonra ödemeyi yapacak olan SGK dır.. SGK sizin proteziniz için protezi yapan firmaya ödemeyi yapmadan önce sistemden sizin geçmiş kayıtlarınızı kontrol ediyor..Siz bir şekilde işinizi halletseniz dahi ödemeyi alamazsınız..

Birde bana mikro işlemcili eklem alabilmem için bulunduğunuz şehirdeki hastaneden alınan ilk rapordaki reçetede "swing-stance faz kontrollü modüler dizüstü protez " ibaresinin harfi harfine yazıyor olması gerektiğini söylediler..Buna da dikkat etmek lazımmış..Zira bir harf yanlış yazıldı diye İstanbul veya Ankara daki hakem hastanelerden dönenler varmış..Bilginize...

Rapor eskiden rapor cıktıktan sonra 2 yıl içinde yaptır rapor gecerli idi şimdi ilk önce rapor cıktıktan sonra 2 ay içinde yapılıp tüm işler bitip son onay için 2 aydı ama onu 4 aya çıkarmışlar onu demek istemiiştim

ben istanbul sgk dan yazı aldım öyle gittim fizik tedavi hastanesine... sgk artık diyor ki protezin tamiri mümkün mü değil mi ??? yeni çıkan maddede protezin tamiri mümkün olmayan parçalarının ödemesi, sıfır bir protez için yaptığı ödemenin %75 ini aşarsa tamamını karşılıyor benimde aldığım raporda şu şu parçaların değişimi gereklidir ifadesi var bu parçaların toplamı da %75 ini geçiyor sgk da bu rapora göre ödeme yapmak zorunda çünkü zaten kendileri konuya vakıf olmadıkları için heyet raporu istiyorlar o yüzden bir sorun yok ben ankaradan da randevumu aldım haftaya mikroişlemcili protez kullanabilir raporu alacağım ... yani sorun kalmadı şükür

çarşamba günü mikroişlemcili kullanabilir miyim onun kararı için tekrar heyete gireceğim bu arada yıllardır diz üstü ampute olan ben meğerse diz dezartikülasyonu imişim... :)))

toplamda 4 kere aynı kurula girmiş olacağım yani ne zor imiş

Hümeyra Hn..
Rapor süreciniz nasıl gelişti? Son Ankara da heyete girecektiniz ne oldu?? Bu konuda ben de aynı durumdayım bilgilendirme yapabilirseniz memnun olurum..

VİRGO; Süreç nasıl geçti alabildin mi rapor ?

Tüm işlemler bitti..Bende inanın çok yoruldum..Yakında tüm yaşadıklarımı ve mikro işlemci eklem deneyimlerimi buradan ayrıntıları ile yazıcam ..

arkadaşlar bende yaptırmak istiyorum ama ne yapmam nereden başlamam gerekiyor işlemlere bide hasteneler sıkıntı çıkarıyor falan diyorlar rapor için

Çok uzun bir süre her kapıdan döndürülüp mağduriyet yasadıktan snra ottobock mikroişlemcili swing stance diz üstü protez almayı başarabilenlerdenim..
gecirdiğim 22 yıl cok sıkıntı çekmişim meğer, öyle rahat öyle ergonomik ki..
umarım önce bürokratik engelleri aşar snra bedensel uyum süreçlerini atlatır bu rahatlıga sahip olursunuz..
Azim ve sabır dilerim ...

benim;

hangi marka protez kullanıyorsunuz şimdi ve soket sisteminiz nedir acaba ? @benim

elvismail;

Ottobock swing stance kullanıyorum. pimsiz silkon liner kullanıyorum ayrica

benim

pinsiz slikonların körük kısımlarının 3 ayda aşınarak kullanılamaz hale geldiğini duydum sizin izlenimleriniz nelerdir.

ermana

Ben ottobock markalari 1 er yil kullandim. Yipranio elbet ama kullanilmayacak hale 1 yildan sonra geldi

benim;

ben ottobok pinli silikonunu kullanıyorum ortalama 1 yıl gidiyor ancak bu yeni pinsiz körüklü sistemnlerin 3-4 ay sonra körüklerindeki aşınmadan dolayı kullanılamaz hale geldiğini söylüyorlar.
devlet artık 1 yılda bir silokon vermekte körüklü sistem eğer 1 yıl dayanabiliyorsa bende pinsiz yaptıracağım ancak söylenilen gibi 3-4 ay ise kullanım ömürleri pinli olsun bizim olsun.

Mrb. arkadaşlar banka personelip olup bu protezi yaptıran varmı ? Banka sandıgı üzerinden..

mrb. arkadaşlar raporum onaylandı. hangi marka,modeli yaptırmalyım ne önerirsiniz arkadaşlar.

Üst Alt