Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Mikro işlemcili swing-stance faz kontrollü modüler dizüstü protez yaptıracağım..?

arkadaşlar ben de dizaltı protez yaptırıyorum aktif vakumlu olandan. kullananlar varsa artı ve eksi yönlerinden bahsedebilir mi

Arkadaşlar hastaneler yanaşmıyorlar rapor yazmaya ben baya bir uğraştım yazdırmak için hastane yazsa bile ankarada iki yer var onay alabilmek için ARM ve TSK raporu yazdırdıktan sonra birde K4 onayı için bu kurumlardan onay alınması gerek ben yaptırdım geçen hafta aldım protezimi RHEO KNEE taktırdım diz eklemi ayakta ceterus diye bir ayak gayet rahatım sadece soketde biraz rahatsızlık var onu gidermeye çalışıyorum,yürüyüşüm çok düzeldi rahatlıkla merdiven inebiliyorum ekleme alışmaya çalışıyorum.

ali ceyhan;

Ben karar verdim 300 500 bin tl lik nakil yaptırıcam.
Sonrada tv de boy boy foto larım çıkar. Kobay saw kadavra bacak aşkı için şehit oldu...

c-leg ve spor kesken alaka....:confused:

Ali Ceyhan yaptırdığın protezin parasını sgk ödedimi yoksa beklemedemi ..?

c-leg hakkında

OnurR;
evet arkadaşım ben şahsen 4 protez yaptırdım hepside kendi imkanlarımla 4.protezim otto book 3R80 di ve son derece memnun kaldım ama şimdi sgk tarafından verilen elektronik işlemcili diz eklemi yaptırdım önceleri bende sizin gibi tereddüt ettim fakat bu protez müthiş bişey nerede ise koşacağım,çok araştırdım hatta bir ikisini takıp denedim ama otto book c-leg ten şaşma derim ininki hayatın deüişecek ,inş yardımcı olmuşumdur aksaray hayat ortopedide yaptırdım sağolsunlar herşeyle ilğileniyorlar görüşmende fayda var umarım telf 02125884190

bugün protezciden geldim eşimin rahatsızlığı ile ilgili gitmiştim ödemenin yapıldığını söylediler kısım kısım

saww;
emekli veya çalışan fark etmiyor protez tutarı 48000 tl yani yüksek olduğu için devletin(SGK) aldığı karar 1 askari ücret tutarı katkı ben 2 hafta önce teslim aldım c-leg.

Saol Ali Ceyhan verdiğin bilgiler için teşekkür ederim

Arkadaşlar protez raporunu onaylatan varmı ankara TSK rehabilitasyon merkezine gidecem onaylatmak için ne kadar sürede onaylıyolar raporu

Biyonik bacaklardan vazgeçin. Bunların bakım ücretleri ver. Her sene aynı araçlar gibi bakıma girmesi gerekli.
Bunu sgk karşılamıyorsa. Biyonik protez eklemi parası olana güzel...

Aslında fazlada bir artısı yokmuş. Teknisyen uzmanla baya bi sohbet ettik. Benim kanaatim bu yönde oluştu.
Ayrıca bu protez yönetmeliğinde abuk subuk cümleler yer alıyor. Sporcuya uygundur gibi.

Oysa Olimpiyatta 2. olan kardeşimizin kullandığı protezi gördünüz. .
c-leg tam aksine yüksek emniyet isteyen hastalar için kullanılması gerekir. Hatta yaşlılara gençlerden daha iyi olur desem yeridir.

İşden anlamayanlar size onay veriyorlarmış. Mikro işlemciyi hayatında görmemiş adamlar heyette bulunuyormuş. Kafalarına göre onay veriyorlarmış.

Burası Türkiye saçmalıklar ülkesi işin ehline verilmediği saçmalıklar ülkesi.

Oysa bunun çözümü çok basittir.

Protez ortez leri dr. lar yazdığına göre; Bunlar birar ilaç recetesi gibidir.
Her hastaya aynı ilaç yazılırmı? Yazılmaz.
Dr. hastaya göre recete eder. sizde aynı eczaneden ilaç alır gibi ilacınızı(protezinizi) alırsınız.
İşin ehli olmayanları devlet memuru yaptıklarının bir delilide. % 20 katkı payı alınmasıdır.
Oysa hastanın ömür boyu kullanması gereken ilaçlarından sgk katılım payı alamaz!.

Bu ülkede bi yerlerde akraban varsa sizi her koltuğa oturturlar. Gül ün yiğeni bir şirkette dep. müdürü idi.
Dayısı Reis oldu büyük aynı branşdaki firmaya Gen. Müd oldu. Ben hiç dep müd. ünün birden başka bir firamaya gen. müd olduğunu hiç görmedim.
Örneği varsa lütfen paylaşın.

Şirkette ondan daha iyi ne müdürler vardı. Gene şirketin gen müd. başka şirkete gen müd olmuş. Dep müd vardı onu almış gn müd muavini yapmış.

Yani albay ken adamı birden gen. kurmay başkanı yapmamışlar!.....

Say say bitmez. Demirelin yiğeni 5000 tl ye banka kurdu...

Anormallikler ülkesi düzelirmi? Hayal hayal hayal....

saww;

sevgili saww kardeşim ilk olarak şunu söyleyim ben daha önceleri 3R80 kullanıyordum ,gayet memnundum şimdi C-LEG yaptırdım yürümek biryana nerede ise koşacağım ve yaşım 47 siz teknik arkadaşlarınıza sormuşsunuz fazla bir artısı yok demişler onu teknik eleman diil kullanan hasta daha iyi bilir ,ikinci bir husus her yıl bakım ücreti var paralı adam işi demişsiniz doğru her yıl bkm ücreti var ama üretici firma 10 yıl garanti veriyor ve bakımlar garanti kapsamı dahilinde zaten 10 yıl sonra yeni bir hakkın doğuyor ,şimdi gelelim herhese neden vermiyorlar :aslında ilk etapta aktif hastaların tamamına verilecekti yasa böyle çıktı fakat sgk 2 ayda 5 yılda ödediği protez parası ödeyince kısıtlama getirdi hatta bazı hastaları sgk dan arayıp bilgi bile almışlar inş yakında yine tüm hastalara verilir,ben ilk ay yaptırdığım için pürüz yaşamadım ve şuan kullanıyorum inanmazsınız belki ama şaft(soketi) ahşaptan yaptırdım ne ter ne koku ne vurma kısacası yaptırabilecek olan arkadaşlara tafsiye ederim tabii piyasada bir sürü elektronik diz eklemi var hepsi birbirinden farklı ben otto book C-LEG için konuşuyorum inşallah bilgi verebilmişimdir ,hayırlı günler.

10 sene garantili otto bock görmedim duymadım!!!

Sevgili Arkadaşım Onur,
Öncelikle geçmiş olsun diyorum ancak bu hayatta her daim zorlukların yardılaşma,dayanışma ve doğru bilgi alışşverişi ile aşılacağını düşünüyorum.

Bende şuanda mikro işlemcili C-LEG diz üstü protez kullanıyorum sanırım sorunun en net yanıtını sana verebilirim.
Mayıs 2012 de İstanbul Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesinden ortopedi doktoru dahil 6 onaylı bir Sağlık Kurulu Raporu (Pretez Değişim Amaçlı) çıkarttım.
Bu rapor ile birlikte Kadıköy NESA Ortopediye gittim ve oradaki yetkili bir arkadaş ile birlikte türkiyede 2 tane olan 1 tanesi Ankara diğer İstanbulda ki Hakem Heyete ben istanbulda olduğum için istanbul fizik tedavi rehebilitasyon eğitim ve araştırma hastanesine girip önceki aldığın Sağlık Kurulu Raporunla fizik doktoruna muayene olup seni sağlık kurulu heyete sevk etmesini istiyorsun ve ediyor 2.heyet hakem heyet raporunu alıyorsun.(Heyet ikna olmaz ise senin bu protezi kullanabileceğine daha doğrusu bu protezi k4 sınıfı dedikleri yüksek efor ve iş güvü gerektiren bir iş yapmıyuorsan yada yönetici tarzında bir konumun var ise veya spor hocalığı yahut spor aktivitesi olan bir işle ugrasıyorsan ancak veriyorlar)
Bu alınan 2.hakem heyeti raporu ile birlikte protezi firma sana yapıyor ölçüler ve sonrasında diz eklem montajı vs.sen ayağı takıp alışıyorsun yaklaşık bir hafta kadar sonra hekem heyet hastanesinde bu protezle gidiyorsun tekrar seni hakem heyete sevk eden doktroun karşısına çıkıyorsun ve oda buna ikna olur ise onay veriyor ve son olarak başhekim onayı ile birlikte bu prozete sahip oluyorsun.

Not: En son Mayıs 2012 de aldığım raporu Temmuz 2012 de son onaylatana kadar göbeğim çatladı çünkü hakem heyet bu protezi kullanır demesine rağmen beni hakem heyete sevk eden doktor buna ikna olmadı ve onaylamıyordu Allahtan işim gereği yöneticilik pozisyonunda olduğum bunun benim için gerekli olduğuna ortpeki firma sahibinde alarak yanına gidip açıklamalar yaparak bu onayı alabildik..
Ve son olarak kendisi bunu sana son yazıyorum senden sonra bu pahalı protezi yukarda belirttiğim pozisyonlara sahip olamayan hiçkimseye yazmayacağız dedi ve olayı bitirdi.
Alalha şükür en son sanırım bu protezi ben almış oldum.
Bedeline gelince debvlet 48000 TL sini tamamen karşılıyor ancak 2 adet yerli slikon ve trias ayakla birlikte.
Trias ayak ve yerli slikonları ben istemedim c40 C-WALK denilen ayak ve ithal össür slikon aldık ama 1 tane 10000 TL fark ödedim cebimden aldım geldim.
Şu anda bu protei kullanıyorum şarj 36 saat gidiyor ama ben her akşiam yatarken telefon gibi şarja takıyorum.bu konuda sana her konuda bilgi paylaşımı ile destek olabilirim..bana ulaşabilirsin..

Arkadaşın bir tanesi şu alttaki yorumu yazmış bunlara inanma yazdıklarım aynen doğru ve gerçektir.

Not: c leg ler daha pahalı malesef 80 bin tl civarı sanırım yani kalanını (30 bin tl kadar) cebinden karşılaman gerekir. c leg değil farklı markaların mikro işlemvileri 30-50 bin arasında devlette 48 bin karşılıyor yani bunlara yetiyor para.

zeynesmur;

Bu bana bi ilacı hatırlattı. Özelde eski model ilaç yamışlar bana.
Geldim devlet hastanesine bu ilacı kullandığımı söyledim dr. a bana başka ilaç yazdı.
E dedim bu başka ilaç. O ilaç ihtiyar işi dedi. Meğersem ilacın daha az yanetkilisiymiş. Dr.benle kafa buldu.

Neyse konuyla alakasına gelelim. Yazdığınızla bu dr. un beyanatı çelişiyor.
Madem eski teknoloji ilaç yazmoyorsunda? Konu proteze gelince bırak eski teknolojiyi protez bile alacak ödenek verilmiyor??:confused:

Dr. lar acaba ilaclardan nemalandığı gibi nemalanamıyorda ondanmı Protez işi böyle muaamma işkence?:confused:

Öyle ya benim ilacıma eski dedi sonra öğrendim ilac 9 tl imiş. O yazmış 38 liralık ilaç:confused:

İşine gelmeyen pahalı, işine gelene ucuz.

Şimdi gelelim c-leg ile ilgili eklemek istediğim hususa.
C-leg iyide disbirötör. Kumandasından çalmış bide bu c-leg in dış muhafaza kabı var. Onuda çalmış meğersem. fiyatı böyle indirmiş.

Sizin anlıyacağınız. Arabanın ötv sini ödüyorsun. Halbuki araba daha ucuz...:)

zeynesmur;

Verdiğin bilgiler gerçekten çok aydınlatıcı teşekkür ederim..
Birde aldığın silikon körüklümüydü 1.000 tl mi 10.000 tl miydi

saww;

Devlet bundan önce seninde bildiğin gibi çok cüzi miktarlar ödüyodu verdiğin ilaç örneği çok güzel, olayı tam anlamıyla anlatıyo.
Ama bu elimizde olan kötünün iyiside hiç olmamasından iyidir diyerekten yaptıracam bu protezi.
Sen yaptırmıyomusun saww.

Sadece fizik tedavi kısmı kaldı gidip onaylattırdıktan sonra protezi yaptırmaya başlıycam.

ben hyrid knee aldım şuanda yeni yeni alışmaya çalışıyorum raporumu ankarada onaylatmak kaldı sanırım biraz zor olcak ama uğraşıcagım ekleme gelince başka eklem denemedim ama gene de fedeyil baya fark etti yürümemde tabiyki hemen ekleme alışmak biraz zaman alıcak fakat seyrettiğim videolardan iyi bir eklem olduğunu düşünüyorum ..c leg çok iyibir eklem ama 2yılda bir bakımı var bildiğim kadarıyla 1.750euro bu yüzden c leg almadım ama hayırlısı olsun herkez için ....

Benim anlamadığım protezlerde bakım doktor raporu ile olursa ücretsiz yapılır diyo sadece normal protezlerdemi geçerli her protezdemi geçerli.

OnurR;

Merhaba OnuR

Malesef bu Mikro işlemci eklemlerin bakımında geçerli değil.

Geçmiş olsun

K4 nedir?

k4 ü yazan adam Yurtdışında ilkokul diploması alsın ben kendimi boğaz köprüsünden atıcam.

Bu devlet nerde zekasız varsa, vatandaşa zulm eden memur varsa almış içeri.

İleri zekalı primat akülü tekerlekli sandalyeyi aktif hastaya vermiyorsunda!
Aktifidesi en üst olana elektronik protez veriyorsun. ??

Bu ülkede insan kafayı yer.

İlerizekalı primat elektronik diz eklemleri spor malzemesi değildir.

Olimpiyatta koşana bak bakalım ne ile koşuyor???

Seni o kasaya oturtan yetki verende akıl olsa işi ehline veriridi zaten.
Vaaz verme yeteneği ile ülke yönetilmez.

O bir Allah vergisidir. Hutbe ile etki etmeye benzemez devlet yönetme işi.

Başbakana çağrı; derhal görevi bırak! Bu meslek size göre değil.
Alt kadronuz çok kalitesiz ve iş ehli değil.

9 tl koltuk değneği ödemesi yapıyor sgk. Soruyorum başbakana? Bu değneklerden nerde satıyorlarsa ben size 11 tl yollıyayımda bana temin edin.

Veya atıyorum. 20 sene öncesinin teknolijisi protez kullanıyorum. Aynısını 3300 tl ye alabiliyorsanız ben size 4000 yollıyayım siz bana temin edin.

20 sene öncesinin protezini yapmak için 27 bin tl istiyorlar sayın başbakan.

Derhal istifa!!!

Size oy verenlere benim derdimi görmemezlikten gelenlere ve bana hak etmediğim şekilde nazar edenleride Allah a havale ediyorum!..

Micro işlemci protezlerde ÖSSUR RHEO DİZ VE SEAL İN X5 SİLİKON LINER SİSTEMLİ 3 YIL GARANTİLİ OLARAK protezciniden isteyebilrisniz ve bu dizi deneyebilrisiniz.

Micro işlemci protezlerde garanti süresini ve ücretsiz bakım olup olmadıgı protezcinizle konuşunuz ve bunu yazılı olarak isteyiniz.2 yıl sonra protezinize bakım grekecek ve firma sizden 3000 euro isteyecek.Benden söylemesi.

bioaktif;

Bu aktif adamlar ne yapacak elektronik diz eklemini:)

Manuel T. sandalye yi aktif hastaya veriyorlar.
Protezde ise manueli yaşlı ve aktifidesi düşüğe veriyorlar...:eek:

Sgk bakanı müdürü ölürse haber verin lütfen.
Musallaya gelip hakkımı helal etmiyorum diye haykırmak isterim.
Bunun cenazesini kılanada Allah rahmet etmesin demek isterim!!!

Slm! Bu protezi yaptırmak için alacağım raporun prosedürü nedir?Hangi kurumlara gidiliyor?Neler yapılıyor? Yardımcı olursanız sevinirim.

bende almak istiyorum bu protezden ne yapmalıyım ?

raporu aldıktan sonra mı psikiyatri ve fizike kaşeletecem ?

amedli ;

Hayır akadaşım raporu alırken psikyatri ve fizik tedaviyide aynı anda dolaştırıp imzalatacaksın.

Yani hepsi aynı raporda değerlendirilmiş olacak.

anladım tşk ederim

bu protezlerin maliyeti ne kadar ? ne kadar ödeniyor medicalcilere bizimde ödeme yapmamız gerekiyor mu ayrıca ?

senin cebinden para çıkacağını sanmıyorum anlaşmana bağlı ama en fazla 600 tl ödersin toplam maliyetide 48.000 tl.

Arkadaşlar protez raporlarının 2 aya düşürüldüğü haberini aldım bugün doğrumu ?

evet 2 aya düşürülmüş bu bilgiyi ankaradaki ottobock firmasındaki yetkililer söyledi

Bu nasıl bi iş anlamadım gitti..

Sanki ampute olmuş birinin bacağı yerine gelecek 1 senede,1 sene olsa ne oluyo ne saçma bi sistem SGK'nın işlerine akıl sır ermiyor..

Zorluklarla aldığım rapor elimde kaldı..

Üst Alt