Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Memur ve Hizmetli Sınavına Girecek Adaylar İçin Çalışma Notları ve Sorular

Dedentel;

Tahmin yürütecek olursak Kpss düzeyinde sorular çıkar gibime geliyor. Üniversiteyi herhangi bir öğretmenlik branşı okuyarak bitiriyosun ve sonra Devlet kadrosuna atanabilmek için Kps sınavına giriyosun. Sonuçta engelli de olsa öğretmen alımı olacağı için Kpss düzeyinde sorular çıkar diye düşünüyorum.

Sınav ücreti ne kadardır, para nereye yatırılacaktır?
Sınav ücreti kılavuzun 6.2 maddesinde düzenlenmiştir. Buna göre sınava girmek isteyen adayların 110 TL ödemesi gerekecektir. Sınava girecek adaylar 110 -TL (Yüzon TL. KDV Dahil) sınav ücretini 26/04/2010–20/05/2010 tarihleri arasında Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesinin T.C. Ziraat Bankası Beşevler Ankara Şubesi, Türkiye Vakıflar Bankası Ankara Merkez Şubesi veya Türkiye Halk Bankası Küçükesat Şubesinin herhangi birine “Kurumsal Tahsilât Programı” aracılığıyla yatıracaktır.
Özürlü raporundaki oran yüzde kaç olmalıdır?
Özürlü memur alım sınavlarına katılabilmek için "tüm vücut fonksiyon kaybı oranının yüzde kırk ve üzerinde" olması gerekmektedir. Sadece bir organdaki yüzde 40 oranı özürlü sınavı için yeterli değildir. Sağlık kurulu raporundaki "tüm vücut fonksiyon kaybı" bölümüne dikkat edilmelidir.
Öğretmen olmak isteyen özürlülerin raporunda hangi bölüme dikkat edilmelidir?
MEB'in yaptığı açıklamaya göre sağlık kurumlarından alınan raporun “Çalıştırılamayacağı İş Alanları" bölümünde “çalışabilir/çalışamaz” ifadesi yer alıdır. Bu bölümde "çalışabilir" ifadesi yer almayanlar raporlarını yenilemelidir.
Kimler başvurabilecek?
Öğretmenliğe, öğretmen olarak atanma niteliğine haiz olanlar; memur kadrolarına önlisans ve lisans mezunları; hizmetli kadrolarına ise lise mezunları başvurabilecektir.
İşlemler internetten yapılacak
Sınav başvuruları 26/04/2010-21/05/2010 tarihleri arası saat 17:00 ‘ye kadar internetten elektronik ortamda yapabilecektir. İlgili form belirtilen tarihlerde T.C. Millî Eğitim Bakanlığı adresinden yayımlanacaktır. Her aday bu formda, sınava girmek istediği ili işaretleyecek; 5 tercih yapacak ve 6. tercih olarak “Tercihlerim Dışında Atanmayı Kabul ediyorum” seçeneğini işaretleyecektir. Daha sonra sınava girmek için
tercih ettiği İl Millî Eğitim Müdürlüğüne ibraz etmek suretiyle sınav başvurusunu onaylatacaktır.
Raporun sürekli/ süreli olması durumu
Adayın sağlık kurulu raporunda raporun geçerlilik süresi bölümünde “Sürekli” veya “Süreli” ifadesi yer almaktadır.
“Sürekli” olanlardan yeni bir rapor istenmeyecektir. Ancak ; sürekli raporu bulunan adaylardan sağlık kurulu raporunda eksik bölümler bulunanlar ile Öğretmen unvanı için başvuruda bulunacakların; Sağlık Kurulu raporunun“Çalıştırılamayacağı İş Alanları” bölümünde Çalışabilir/Çalışamaz ifadesi yer almayanlardan yeni sağlık kurulu raporu istenecektir.
“Süreli” olanların ise geçerlilik süresina bakılacak, süresi bitmiş olanlardan yeni rapor istenecektir.
Sınav konuları nelerdir?
Sınavda, 50 adet çoktan seçmeli (4 seçenekli) soru sorulacaktır. Sorular Ortaöğretim mezunları için Millî Eğitim Bakanlığı müfredat programındaki kitaplar; Yüksek öğrenim mezunları için ise Yüksek öğretim kurumlarında okutulan ders kitapları esas alınarak Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanacaktır.
SINAV KONULARI--- SORU SAYISI
Atatürk İlkeleri ve Türk İnkılap Tarihi-- 10
Temel Yurttaşlık Bilgisi-- 5
Türkiye Coğrafyası-- 5
Türkçe-- 10
Matematik ---10
Görevin Özelliğine Göre Mesleki Bilgiler--- 10
TOPLAM 50
Yanlış cevap doğruları götürmeyecek?
Sınavda 50 adet çoktan seçmeli soru sorulacak olup, sadece doğru cevaplar üzerinden puan hesaplaması yapılacaktır. Yanlış cevaplar değerlendirmeye alınmayacak, 4 yanlış bir doğruyu götürür gibi bir işlem uygulanmayacaktır.
Memur alımında lisansın, önlisans göre önceliği var mıdır?
Bilindiği üzere MEB'in özürlü memur kadrolarına önlisans ve lisans mezunları başvurabilmektedir. Lisansın önlisans göre bir öncelik hakkı bulunmamaktadır. Sadece, adayların sınav puanı eşit olması halinde diploması bir üst öğrenim olana, aynı öğrenim gurubunda ise diploma tarihi itibariyle önce mezun olmuş olana, bunun aynı olması halinde ise yaşı büyük olana öncelik tanınacaktır.
Raporlar hangi hastanelerden alınacak?
MEB raporların alınabileceği hastaneleri kılavuzda iller bazında, tek tek açıklamıştır. İlgilenen adayların kılavuzun son sayfalarına bakmaları gerekmektedir.
Adayların sorunla karşılaştığında başvurması gereken iki önemli mevzuat
Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırılması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik (Tıklayınız)
Özürlülerin Devlet Memurluğuna Alınma Şartları İle Yapılacak Yarışma Sınavları Hakkında Yönetmelik (Tıklayınız)

Bay_Cin;
diğer arkadaşları rakip olarak görmeyip, elindeki dökümanları samimi bir şekilde paylaştığın için teşekkür ediyorum. Allah senin gibi eli açıklara yardım eder inşallah, başarılar diliyorum hepinize...

Bende hepinize çok rica ederim arkadaşlar :D

Ben girmiyorum sınava, girecek olsamda yine paylaşırdım. Sonuçta her ne kadar kişinin kendi çıkarları menfaatleri söz konusu olsada engelli denildimi hepimizi kapsıyor, hak eden kazanır inşallah . .

Sınava Girecek Bütün Arkadaşlar BAŞARILAR DİLİYORUM . . !!

Aklınıza takılan sormak istediğiniz, öğrenmek istediğiniz konular olursa sorabilirsiniz.

devrim bey çok teşekkür ederiz katkılarınızdan dolayı yalnız ben 3. linki açamadım bir sayfa açılıyor ama ERROR diyor. yardımcı olabilirmisiniz

Linklerin hepsi aynı, sadece açamayan indiremeyen arkadaşlar için alternatif olsun diye 3 farklı yerden indirme linki verdim. 1, 2 ve 3. linklerin hepsinde aynı dosya mevcut sadece indirme yerleri farklı.

Bende sınava girmeyeceğim, Eğitim fakültesi mezunuyum, üç yıl ücretli öğretmenlik yaptım, hevesimi aldım,sonra kadrolu olduğu için işçi olarak bulunduğum yere yerleştim, burası daha rahat, ekonomik farkı olmasına rağmen düzenimi kurdum. şimdi tekrar silbaştan uğraşmak istemiyorum. Zaten erken emekli olup kendi işimi kuracağım inşallah.
Ne memur nede öğretmen sınavına başvuracağım. Diğer sınava girecek arkadaşlarıma başarılar diliyorum.

Arkadaşlar belki faydası olur.

Milli Eğitim Bakanlığı Merkez ve Taşra Teşkilatı Personeli 18/04/2010 Pazar günü Görevde Yükselme Sınavı yaptı, ve aşağıda sınavda çıkmış sorular var örnek olarak indirip çözebilirsiniz belki faydası olur, en azından soru çözme taktiği ve soruların ne şekilde gelebileceği hakkında deneyim kazanmış olursunuz.

LİNK

bu linki güncel tutmaya çalışalım herkes yararlansın arkadaşlar

ilk adresten gayet kolay indi dosya.acıldıda.
teşekkür ederim.

Çok güzel bir paylaşım tebrik ediyorum arkadaşım inanıyorum ki çok yararı dokunacaktır arkadaşlarımıza:):)

arkadaşlar ben bir yıl önce girdim baycin in verdiği linkteki sorulardan aynısı bizede sorulduki.sizlere böyle soru gelmez.yanı önceki yıllarda çıkmış sorulara bakarsanız soru stilini anlarsınız.

BaY_Cin;

bunlar şeflik soruları tabi bu soruları yapan veya dökümanı ezberleyen sınavdaki tüm soruları yapar (görevle ilgili)

baycın evet radikal arkadaşım da açıklamış hizmetli girecek arkadaşlara ,memur olarak girecek arkadaşlara farklı sorular gelir.demek istedim.yukardaki yanı 18 nisanda yapılan sınavda bize çıkan sorulardan da var.

radikal sınavı kaç puanla kazanmıştın? aynı soru tüm meb te çalışanlar içinde geçerli cvp için şimdiden teşekkürler

aaaa

arkadaşlar hizmetli katagorisinde girecekler bu memurlukla ilgili bilgileri çalışmak zorundamı

arkadaşlar hizmetli olaRAK yazacaklar memurlarla ilgili bilgilere çalışmalımı

bay cin

bilgilerin için sağol ama ben link 3 ü açamadım açılmıyo 2 yi indirdim de....

arkadaşlar daha önceki yıllarda sorulan sorulara bakarsanız bilgi sahibi olursunuz.tüm sınavlarda baraj 70 arkadaşlar.

baraj yok onu sordum da puanın yüksekliğine göre atama olacakmış sadece kuruma girenler kaç puanla girmiş onu merak ediyorum

50 soru sorulacak 75 dk veriliyormuş..
milli egitim bakanlıgı rumunundanda soru gelecekmis

Ben eklerken arkadaşların yararına olur düşüncesiyle paylaşımda bulundum. En azından arkadaşların 657 hakkında okuyup bilgi edinebilmeleri için döküman ve daha önce çeşitli konularda yapılmış sınavların sorularını ekledim. Kimse bilemez sınavda nasıl bir soru geleceğini. Daha önce çıkmış soruları incelemekte çözmekte her zaman fayda vardır. Ben sınavda bu sorular çıkacak demedim sadece arkadaşların yararına olur düşüncesiyle paylaşımda bulundum.

Buda, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Kurumu tarafından 04/08/2007 tarihinde yapılan Özürlü Personel Alımı Sınavı Soru ve Cevapları

Buyrun arkadaşlar burda da Sağlık Bakanlığının yapmış olduğu Özürlü Memur Alımı sınav soruları var. Lise ve Fakülte mezunları için ayrılmış durumda dosyaların birisi Lise mezunları için diğeri Fakülte mezunları için. Kolay gelsin iyi çalışamalar

LİNK

bende linki acmaya çalıştım ama dosya adı istiyor ne yapmam lazım.bu arada cok tesekkürler sınav notlarını nasıl bulucam diye düşünüyordumhem iş hem sınava hazırlık herkese bol şans inşallh tüm engelliler bi yere yerleşir.bir de ögeretmenlerin kontenjanlarını bulamadım bilgisi olan varsa sevinirm.

Herkes adına Cok teşekurederım arkadasım..Gercekten cok guzel hazırlanmıs...
Merak edıyorum acaba bu bilgiler ne kadar ısımıze yarıycaktır...

Üst Alt