Bu ülkede 2000 tane özürlü lisans ve önlisans mezunu yok veya istihdam edilmiş diyen arkadaşlara hiç ama hiç katılmlıyorum, yıllardır mezun olduk ve ilanları takip ediyoruz ama ilanların %80-90 ı lise dengi veya ilk öğretimdir...
Yıllardır Hiç bir şekilde istihdam hakkı verilmeyen, yıllardır devlentin okuyamaz bunlar, o yüzden alımları lise ve altı yapalım diyen mantık Meb sınavındaki alımla çürümüştür... Neden arkadaşlar hazmedilemiyor bu durum anlamadım yıllardır lise mezunu alımlara sessiz kalan ve sizden daha fazla çabalamış ve çok zor şartlarda okumuş engelli arkadaşlarınıza bu şekilde onlar alınması biz alınalım gibi bir yaklaşım hiçte etik değildir... Yani eğer hak hukuk oranında bakıyorsak olaya şu bir gerçektir ki Okuyan ve bir şeyleri başarmış engellilere istihdam sağlanmalıdır, çünkü o kadar uğraşıp koca bir hiç için çabaladığını fark ettiği gün büyük bir yıkımdır yaşanan... ki bunu yaşayan çok arkadaş vardır aramızda... bilmem anlatabildim mi??? Lütfen biraz empati kurun ve yıllarca bir şeyler yapmak adına yüksek okul bitirmiş engellilere hak verin...