Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kredi ile ÖTV'siz araç alırsam evde bakım maaşı kesilir mi?

Ben aracımı sattım gittim bildirdim eve gelen heyet var saglık binasında onlara sordum biz ne yapmamız gerek diye araç aldım maaş kesildi aracımı geri satmak zorunda kaldım dedim satacagınız arabayı neden aldınız beyfendi araç aldıgınız için maaş durdurulmuş eve gelip tekrar inceleme yapacagız tekrar evrak verecek sıkıntı yoksa maaşınız devam edecek keşke arabanızı satmasaydınız dediler ama 15 gün oldu gelen giden yok yarın sabah tekrar gidecegim sormaya

Zarf geldimi ne yazar?
Kurum müdure cikin nededinini ogrenin tam olarak.
Simdi sattiginiz aracdan kac tl kar ettiniz diye onun hesabini arastirirlarsa ne olacak?

Zarf gelmedi bu gittigim heyet zarf falan gelmeyecek sizin dosyanız bizde araç aldıgınız için durdurulmuş bizim heyet eve gelip inceleme yapıp sıkıntı yoksa maaşınız devam edecek dedi ben arabayı sattıgımı söyledim keşke satmasaydınız bu inceleme herkese aynı araç alan adres degişikliği yapan haneye yeni kişi katılırsa hep aynı dedi ama ben diğer aracımı aldıgımda durdurulmamıştı dedim ona birşey diyemem dediler

eve heyet geldi evrakları hazırladık verdik şimdi ne yapacagık kagıtları verdigim bayan zarf gelecek dedi ?? maaş baglanacakmı acaba

Size demisler devam eder sikinti olmazsa diye.
Eve kontrole gelince ne sordular

Hic birsey sormadilar ogluma bakip maas bodronuz ve diger evraklar hazirlayin diyip gittiler ama maas bodrosunu görünce bu maas normal maasinizmizmi dediler alt tarafta aciklamasi yaziyor bir gun resmi tatil 34 saatte mesaibvar toplam maas 2250 mesaisiz maas 1850 dedim tmm dedi

Buğün sosyal hizmetler beni çagırdı arabanızı sattınız parayı ne yaptınız diye sordu parayı verdiğim yerleri dilekçe ile açıkladım maasşın devamını talep edecegiz dediler eve zarf gelmesini bekleyin dediler yine bir gelmedi şu zarf

Kalem Melek Hanım merhaba,

Kayınpederim %95 üzerinde Ağır engelli, Maluliyetten emekli, 1350 TL civarında aylık emekli maaşı alıyor, Kayınvalidemle beraber 2 si aynı evde ikamet ediyorlar. Evde bakım parası alıyorlar (şuan 950-960 TL civarında).

Sorum şu; 60-65 Bin TL (Normal satış fiyatı) 42-45 Bin Ötv siz şekilde bir araç almak istiyoruz, Bakım parası sizce kesilir mi? İzmir Aile ve politikalar il müdürlüğünden bi görevliyle görüştüm bu konuyu, Fatura ile bize bildirim yapın heyet karar veriyor buna dediler. Aynı görüşte misiniz? Şimdiden Teşekkürler. İyi günler.

abi araba 60 milyarlık olsun zararı yok ama noter satış bedelini 20 milyar falan yazdıra bilirsen sıkıntı olmaz çünkü oraya bakıyorlar ben 20 milyara verdiğim arabayı 12 yazmışlar 43500 aldıgım arabayı 25 yazmışlar yinede maaş kesildi mi durduruldumu birşeyler oldu bekliyoruz

halen ses seda yok bir buçuk ay oldu eve gelen heyet dosyamı halen il sosyal hizmetlere göndermemiş nu saçma bekleyiş çok yorucu ve sinir bozucu sonucunda ne olacagını bilmiyoruz

yinede hesabını yokla
supriz olur

Evde bakım maaşı hesabında 65 yaş aylığı..?

Evde 4 kişi yaşıyoruz kaynanamın ikametgahını bizim yanımıza aldıracagız bakım aylıgımız kesildi eve heyet geldi sosyal hizmetlerden haber bekliyoruz kaynanam 65 yaş aylıgı alıyor 3 aya bir 650 tl falan benim maaşım 2200 civarı kaynanamında ikametgahını yanımıza alırsak toplam gelir nasıl hesaplanacak 1 ay sonrada dogum var zaten yani 6 kişi olacagız evde şimdiden teşekkürler

Kaynananın (3aylıgı üçe bölünür) ve evdeki kişi artışını kuruma bildir 2200 TL ile nasıl kesilir baska gelir yoksa? Kişi başı 847 TL
Bu maaşla 4kişi 3388 TL yi geçiyor demekki.

saol maaşın kesilme sebebi araba almam kesildimi durduruldumu bilmiyoruz haber yok ses seda yok eve heyet geldi eve zarf gelmesini bekleyin dedi 2 aydır haber yok

Zarfı bekleyin, araç alımını bildirseysin önce keske

araçı aldıgımı bildirdigim için böyle oldu 25 milyarlık araç için kesecekleri aklımıza bile gelmedi

Bildiri yapsanda yapmasında keserler, baska geliri varmıda aldı diye incelenir.

14.05.2017 tarihinde kesilen maaş halen baglanmadı zarf falanda gelmedi arabada gitti parasıda gitti halen neyin mucadelesindeler il bize henüz dosyanız gelmediginden ne durumdasınız bilmiyoruz diyor yaz ayında arabada olmayınca eve tıkıldık kaldık bimer e yazsam sonuç ala bilirmiyim acaba günümüz türkiyesinde bu ne rezillik çözemedim

Siz bilirsiniz, işlemi hızlandırır.

cuma günü ilçemizde bukunan evde bakım heyeti binasına gittim bizim dosyamızı ilde bulamadılar siz nereye gönderdiniz 2 aydır ses seda yok dedim dosyanızı bize tekrar gönderdiler bizde tekrar götüreceğiz bilgisayardan sizin maaşın durdurulduguna bakmadan bize tekrar yollamış ola bilirler bizde tekrar yollayacagız muhtemelen red gelecek gibi duruyor sonra itiraz edersiniz biz tekrar geliriz tekrar evraklar hazırlanır yollanır ve bu süreç 18 ayı bulur bir buçuk sene surecek diyor yani bir araç aldık burnumuzdan geldi o da ikinci el

Olur iptali gelmiş yani maaş red edilmiş sebebini söyleyen yok itiraz etmemi söylediler itiraz ettik yani bize araç hakkı vermişler alıncada maaş kesiliyor

By_Akif geçmiş olsun. tekrar başvuracaksınız artık. biraz zaman geçsin tekrar evde bakım aylığına başvuru yapın:)

Geçmiş olsun😊
bir sorum olacak bakıcı ve engelli kışı Ziraat Bankası'na vadeli para yatırsa Bunda bir sıkıntı olur mu Evde bakım hizmetleri için.

cevaplarınız için teşekkür ederim😊

slm herkese maaş için itiraz etmiştim perşenbe günü geldiler tekrar evraklar falan istendi evde 6 kişi yaşıyoruz 2000 milyar eve giren net gelir ev benim bakşa üzerime hiç birşey yok maaş mutlaka baglanır diye bekliyorum 6 kişiden biri kaynanam kayseride üzerine bir tane ev var inşallah sıkıntı yaşamayız 30 yıl önce eşinden ayrılmış nafakası varmı diye sordu eve gelen heyet yok dedik umarım il bunu sorgulamak için dosyanızı geri çevirmez dediler 30 yıl öncede nafaka denen bir uygulama zaten yoktu hayırlısı

Bu iş olacak hayırlısıyla🙂

yanlız06 sen de olmasan moral veren yok saol :eek:

Son düzenleme:
bakıcının vadelı hesabı gelıre dahilmi ve geliri gecmesede bildırmelimiyiz mi birde bildirmeyince fark erderlermı vadelı hesap olunca

Benim engelli bir kardeşim var engel oranı yüzde 94 ve araba almak istiyoruz ötv indirimi ile ama alacağımız araba passat ötv indirimi ile fiyatı 118500 tl geliyor . Kardeşime bakıcı maaşı veriliyor .babam aldığı aylık gelir ise 1880 tl başka bir geliri yok bu parayı ise bir miktar kredi çekip gerisinide elimizde olan bir tarla vardı onu sattık parasıyla passatı alacağız. Bundan dolayı benim kardeşimin bakıcı maaşı kesilirmi araba lükse girdiği için ?Not evde 5 kişiyiz

Üst Alt