Arkadaşlar bir süredir muallâkta olan kontur meselesi dün itibariyle kesinliğe kavuşmuştur. Kafaları karıştıran açıklamalar ESHOT’ UN resmi sitesinde yaptığı ve basına gönderdiği açıklamalarla mahkeme kararına uyacak mı, uymayacak mı soruları dönüp dolaşmıştır.
Baştan beri bir aylık yasal süre bitmeden girişimde bulunmayacağımı belirtmiştim. Çünkü her ne kadar ESHOT’ UN ilk açıklaması kararı uygulamayacağı anlamını taşısa da bu açıklamanın tam bir resmiyeti yoktu. Bu yüzden bir aylık yasal süre bittikten sonra kendileriyle iletişime geçerek yazılı bir açıklama ile duruma netlik kazandıran bir açıklama talebinde bulundum. Dün itibariyle de bu açıklama geldi. ESHOT Hukuk Müşavirliğinin yaptığı bu açıklamanın sizleri ilgilendiren kısmını aynen aktarıyorum.
İzmir 3. İdare Mahkemesi’nin 2010/1481 sayılı iptal kararı ile ilgili olarak 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu’nun 28. maddesinde yer alan ; “ Danıştay, bölge idare mahkemeleri, idare ve vergi mahkemelerinin esasa ve yürütmenin durdurulmasına ilişkin kararlarının icaplarına göre idare, gecikmeksizin işlem tesis etmeye veya eylemde bulunmaya mecburdur. Bu süre hiçbir şekilde kararın idareye tebliğinden başlayarak otuz günü geçemez.” hükmü ile, 52. maddesinde; “Temyiz veya itiraz yoluna başvurulmuş olması, hakim, mahkeme veya Danıştay kararlarının yürütülmesini durdurmaz.” hükmü uyarınca, İdaremizce özürlü kartlarına 750 kullanım hakkı ile sınırlı yükleme yapılmamaktadır. İdaremizce İzmir 3. İdare Mahkemesi’nin 2010/1481 sayılı iptal kararı gereği yerine getirilmiştir.
Ancak, kişiselleştirilmiş bulunan tüm toplu ulaşım kartlarına, bilgilerin güncellenmesi ve kartın devamlılığının sağlanması açısından vize işlemi yapılmaktadır. Özürlü kartlarına da vize yapılması idari bir gereklilik olup, vize işlemi ücretsiz olarak uygulanmaktadır.
Bilginizi rica ederiz.
ESHOT Hukuk Müşavirliğinin yapmış olduğu açıklamadan da anlaşılacağı gibi kazanılan mahkeme kararı uygulanmaktadır. Danıştay’dan çıkacak karara kadar da mahkeme kararı uygulanacaktır. Yani öncesinde yapılan hukuk dışı talihsiz açıklamaya göre bir mahkemeyi kazandık bir mahkemeyi kaybettik ona göre hareket edeceğiz şeklinde yapılan açıklamalar geçerli değildir. Ve ESHOT’ UN duyurusunu yaptığı 750 kontur yüklenecektir şeklindeki açıklamaları da doğru değildir.
Aksinin zaten Belediye gibi bir kurum tarafından yapılmasını beklemiyordum. Sebebi ise anayasal bir suçu bile bile işleyeceklerine açıkçası en başından beri ehemmiyet vermiyordum. Dediğim gibi ESHOT’UN açıklamalarını ciddiye almamıştım, sadece yasal sürenin bitmesini bekliyordum. ESHOT böyle bir açıklamayı neden yaptı bilmiyorum ama resmi açıklama yapılmadan yapılan ilk açıklamalar Belediyenin puanının düşmesine sebep olmuştur. Bir kurumun ciddiyeti ve işleyişi tutarlılığı ile doğru orantılıdır. Bu olayı başından beri takip edenlerde görmüştür ki çelişkili yapılan kafa karıştıran açıklamalarla İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bir birimi, önemli bir birimi olan ESHOT’ UN tutarlılığı ve işleyişi çokta İzmir’e yakışır şekilde değildir. Fazla söze gerek olmadığını düşünüyorum izleyiciler en başından beri izleyip görmüş ve görünen anlamları çıkarmıştır.
Özetle yukarıda verdiğim açıklama resmi ve geçerli bir açıklamadır. Onun dışında yapılan açıklamaları ciddiye almayınız. Ve bu bilgiyi mümkün olduğunca arkadaşlarınıza iletiniz.
Mahkemeyi kazandık ve mahkeme kararı uygulanmaktadır.
Birde sizlerden önemli bir ricam verdiğim bu
Engelliler Bu Seçimlerde Oy Kullanabilecek ( mi? ) linki sosyal paylaşım ( facebook-twitter gibi )guruplarınızda ve çevrenizde ne kadar çok insana ulaştırabilirseniz sevinirim. Özellikle engel durumu ağır arkadaşlarımızı bağlayan bir konu olduğu için onların bulunduğu gruplara ulaşırsa yerine ulaşacaktır. Şimdiden ilgilenen arkadaşlara teşekkür ediyorum.
Ve gazamız mübarek olsun diyelim dimi artık.
)) İnşallah Danıştay’dan da lehimize bir karar çıkar ve coşkulu bir sevinç yaşarız hep birlikte. O güne kadar haklarımıza sıkı sıkı sarılalım ellemeye kalkanın da karşısında duralım arkadaşlar. Şimdilik benden haberler bu kadar gelişmelerle inşallah olumlu ve güzel yeni gelişmelerle yine gelirim…
Oya Tekin