Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne hepimiz adına açtığım davada önemli bir gelişme

bazen 1 mart bazıları 31 mart bu ne iş anlayamadım.hayırlısı bakalım bir süpriz olabilir.süprizlere hazırol izmir;):)

bazıları 31 mart bazılar 1 mart yazıyor.bir süpriz olabilir.

28-02-2011 tarihinde vize yapıldı kartıma düne kadar ulaşım araçlarında son kullanım tarihi 28-02-2011 ve 01-03-2011 gözüküyordu
bugün 01-03-2011 2 kez bindim araca birinde 01-03-2011 digeride ise 31-03-2011 yazdı .
DERNEKLER belediyenin yemek , mozot , araç v.s yardımların kesilmesinden korktukları için seslerini çıkartmıyorlar.Üyelerine de fazla geziyorsunuz 750 kontur yeterli sizlere diyorlar

:) Artık gülüyorum diyecek sözde kalmadı. İzmir Belediyesi kendini aştı. Kartlar 31.03.2010 tarihine kadar uzatıldı denilen bir açıklama yapıldı. Ancak ve lakin bu uzatma gerçekte nasıl belirsiz. Dün kartlar uzatıldı denildi vize yapılmadı kartıma bugün kartım işlemsiz hale geldi.:) Yani çalışmıyor.. Ama işin komik yanı bazı otobüslerde çalışıyor, bazılarında çalışmıyor kartlar. :) Hangi otobüste çalışıp hangi otobüste çalışmadığını anlayana aşk olsun. Yapılan yeni açıklamaya görede yarın kartların hepsi çalışacak yönünde. Artık yarın görelim bakalım ne olacak. Çalışacak mı çalışmayacak mı? Konturlu mu kontursuz mu? Derneklere gelince aldıkları yardımların kesilmesinden korkmasınlar o yardımlar kesilecek emin olsunlar yakında çıkacak belediye yasasıyla kaynakları ellerinden gittiğinde bugün bırakıldıkları yerde neden sessiz kaldık diye ağlarlar mı ağlamazlar mı göreceğiz hep beraber.

Adam gibi çalışan birkaç dernek dışında geneli bu mantıkla hayatlarına devam ede dursunlar biz derneğiz biz güçlüyüz ayaklarıyla da kendilerini kandırmaya devam etsinler.

Şimdi ne olacak Oya Hanım diye sorarsanız eğer söyleyebileceğim tek şey beklemek ama bir gerçek var şu an mağdur olan sadece benim.:) Kartıma vize yapılmıyor, 31.03.2010 tarihine kadar kullanabilirsiniz denildiği halde kullanamıyorum otobüslerde işlem görmüyor, mahkemeyi kazandım ama ben bu işi anlamadım. Mahkeme kararını hem uyguluyor hem uygulamıyor. Gülüyorum hallerine çünkü henüz hiçbirşey bitmedi yılacağımı sineceğimi ya da birşey yapmayacağımı sanıyorlar e malum çevrelerinde ki insanlar o tip insanlar öyle sanmaları normal. Bekliyorum şimdilik.

Bakalım mağdurumda mağdurum diyen kim olacak hep beraber göreceğiz. Adı sosyal olan belediyemiz çokta sosyal davranıyor bizlere.:)

Söyleyecek çok şey varda neyse susayım. Onlar konuşuyor nasılsa.;)

oya hanım yukarda bende bi şikayetimden bahsetmiştim okursanız sevinirim yol gsteririseniz

karşıyaka iskelde de vize yapıyorlar birde orda deneyin
bide vize yapılma işleminden sonra hiç bir belge yada yazı verilmiyor siz ce neden ¿ hayırmı şermi acaba ?

Sibel Hanım okudum yazdıklarınızı bu konuda çok fazla bir bilgim yok. Sadece şunu söyleyebilirim Adana İnsan Hakları Kurulu'na başvuru yaparsanız onlar sizi yönlendirir. Bu konuda İzmir'de benzeri bir sorun yaşandı onlar sorunu İzmir İnsan Hakları Kurulu aracılığıyla çözüme kavuşturdular. Siz de görüşmeyi deneyin durumunuzu aktarın İzmir'de ki olayı emsal gösterin. Umarım yardımcı olurlar.

Vize konusuna gelince hiçbir yerde vize yaptıramıyorum çünkü belge verilmiyor. E bunun ne kadar hayırlı olduğuda ortada. Belgesiz işlem böyle olur..:). Sabah ola hayrola diyelim.:)

Sabah oldu çarşıyaaa gidelimmm Aziz agaaaaa
Sabahlara dayanamam Aziz agaa
Yalancısın inanamam Aziz agaa

Ne de güzel Eshot'un var
Ne de güzel Eshot'un var
Metroda ister Azi aga

Bugün 2 Mart 2011 Çarşamba, Aziz aga iyi günler diler.
Absürt yönetimli İzmir Büyükşehir Belediyesi, Mümkünlü kasabasını en kasabasal yönetmeye devamediyor.
Büyüyünce Mümkünlü Büyükşehir Belediyesi olacak abisi.
Bu sabah ilk bindiğim otobüste kart için 31.03.2011 süresi veriliyordu. İkinci bindiğimde de 01.03.2011 de süre verildi. Milyon dolarlık teknolojik sistemlerinde, kebabçı dükkanının yazar kasası kadar beyin yok. (Beyin: Teknolojik cihazlardaki teknik bir donanım)

Daha önce söyledimmi bilmiyorum; kadın kızı ile kaldırımda yürüyor, eski bir Sanos otobüsün tekerleği fırlayıp ana kızın üstünden geçiyor. Anne işitme engelli, birde bu kaza yüzünden felç geçiriyor. 3 senedir mahkeme sürüyor, bakın Aziz aga'nın avukatları nasıl savunuyor belediyeyi:
- Şoför kornaya basmış, yaya duymamış!
Allah cezanızı versin emi. Her duyduğumuz kornada Irak'ta bomba patlayacak misali duvar kenarına sinip yeremi yatalım bre teres!
Kaldıki kadın işitme engelliymiş, nereden bilecek yayaların yürüdüğü kaldırımda belediyeni hurda otobüsünden tekerlek fırlayacak?
İşte ESHOT yönetimi böyle zihniyetlerden ibaret.
İzmir Büyükşehir Belediyesi engelli dostu değil, engelli düşmanıdır.
Yaptıkları kaldırımların %90 ında rampa olsa dahi kaldırımdan geçiş yok! Ağaç, direk ve bazı yerlerde genişliği 20 santime düşen kaldırıma rampa yapsan ne oluuuur, yapmasan ne olur?
Ne kadar torpilli varsa almışlar işe, yaptıkları işler hep baştan savma.
Koskoca okumuş adam olmuş mühendisleri, gitti Kemer alt geçidini yaptı ve 50 senedir geçişi kolay olan yeri sıkıştırdı, hemde açmak isterken! Kaş yapayım derken göz çıkarmak atasözüne resim eklesinler bu geçidi, bundan daha mükemmel örnek olamaz.
Konu fazla dağılmadan toparlayım;
Mümkünlü kasabasında yeni bir şey yok, beklemeye devam.

bu izmirde her şey olur.
bugün bindim otobüse halen 1 mart yazıyor.refekatcı kartında ilk otobüsde kart kabul edildi.2. otobüsde kart kabul edilmedi
böyle şey olmaz.hepimiz sesimizi çıkarmamız lazım.bakınız ankarada ulaşıma zam yapıldığında kıyamet koptu izmirde bu uygulama oldu kimse engellilerin yanında olmadı.teesüf ederim izmir halkı biz engelliler ne yaptık.

...hepimiz sesimizi çıkarmamız lazım.bakınız ankarada ulaşıma zam yapıldığında kıyamet koptu izmirde bu uygulama oldu kimse engellilerin yanında olmadı.

kimse ses çıkarsın veya çıkarmasın Danıştayın üstünde daha büyük bir mahkeme mi var
daha önceki ve yine devam eden su ve ulaşım zamlarını halk kaç kez protesto etti ve zam kararları defalarca mahkemelik oldu
Danıştay belediyeye zammını geri al diyor
belediye ne yapıyor ,danıştayın kararını 1 gün uygulayıp kararı yerine getirmiş oluyor ve ertesi gün yine zam koyuyor
yani böylesine hukuksuzluk varken halk ne yapabilir ki

:) son kullanım tarihi gene acayip yaw
01-03-2011 , 31-3-2011 ve 31-3-2012 gözüküyo

Her otobüste değişik tarih görebiliyoruz. Ama ne yazarsa yazsın kontör düşmüyor. Acaba önceki dönemden kalan 200 kusür kontörüm ne oldu? Yükleme yapan görevli bile bilmiyor eski kontörlerin ne olduğunu. Üç tahminim var
1- Mahkeme kararını uyguladım, kontör düşmedim diyebileceği zaman dilimi yarattı. Nisan ayı için tekrar 750 kararı alır UKOME aynen devam eder düşmeye.
2- Seçimden tırsıyorlar, Haziran seçimleri biter ve ilk UKOME toplantısında kontörlerin düşeceği kararı alırlar.
3- Akıl veren şakşakçıları bir süre oyalıyor, bakacaklar başka çare yok temelli kalkacak kontör olayı. Bu olmasını beklediğimiz şey zaten, üstelikte mahkemenin kararı. Ama mahkeme kararına karşı hileli davranışları göstermesi ile sabık bir yönetim bu, ne yapacağı belli olmaz.

Emeğe saygılıyım ama daha faydalı ve zaruri sorunlarımızı dillendirsek ses getirsek daha doğru olmazmı? Mesela 50 cm yüksekliğinde yapılan kaldırımlar yüzünden caddeler yaşanmaz hale geldi. Binaların engelli mimarisine uygun yapılmıyor. Avrupa uyum yasalarından bahsediliyor ama yapılaşmamızdaki engelliyici unsurlar bileri hayatımızdan bezdirdi. Bırakın pozitif ayrımcılığı her kese açık Kamu binalarından dahi faydalanamaz olduk. Çünkü evimizin dışı engellerle dolu.
Bu kadar sorunun içinde detay sayılabilecek işlerle uğraşmakta ne?
Derler ki Allah fakir kulunu sevindireceği zaman önce eşşeğini kaybettirir sonra buldururmuş. Bizim işimizde buna döndü. Önce hakkımızı elimizden alıp sonra geri verip bizi sevindiriyorlar güya. Oysa bunlar bizleri oyalıyor.
Peki biz neden kendimizi oyalatıyoruz. Daha mucbir, daha haklı ve yerinde, itiraz edilmesi mümkün olmayan isteklerimiz dururken neden en küçüğünden başlıyoruz direnişe.
Bazen bütün bunların suni gündemler olduğunu düşünmeden alamıyorum kendimi.
Toplu taşıma tabiki bir ihtiyaçtır ama bundan önce hayati önem taşıyan mühim meselelerde kendimizi göstermeliyiz. Küçük meselelerle kendimizi yorup, enerjimizi boşa harcamaktansa neden engellilerin hiç bir standardına uymayan imar planları, şehirleşme ve her tür yapılaşmaya mahkemeler açmıyoruz.
TSE standarlarında 15 cm yapılması öngürülen kaldırımlar için neden davalar açmıyoruz?
Korkuluğu engelli rampası ve hatta asansörü olmayan kamu yapıları ve diğer yapılar için neden sesimizi çıkaramıyoruz?
Bu binaları ihtiyaçlarımıza cevap vermeyecek şekilde keyfince projelendirip hayatımızı çekilmez hale getiren mimarlar için neden davalar açmıyoruz?

Engellilerin toplu taşımadaki sorununu küçük gören engellinin;
* ya kendi arabası motoru vs. vardır,
* ya hergün otobüslerle gitmek zorunda olduğu bir işi yoktur,
* ya işyeri çok yakın olduğu için otobüs vs. kullanmıyordur,
* ya da küçücük bir yerde oturduğu için kilometrelerce uzaklığa gitme ihtiyacı yoktur.

Büyükşehirde oturupta, her gün otobüs, metro, vapur gibi araçlara işi düşen biri olarak ulaşım sorununu tiye alan bu mesaja kızsammı gülsemmi bilemiyorum.
Bu meseleyi küçük görüp önemsiz dediğin için seni kınıyorum fuzilim, gerçekten fuzili bir mesaj olmuş seninkisi.

Ulaşım sorununu (kazığını) sorun görüp birşeyler yapanları, diğer konularda neden mahkemeye gitmemiş diye eleştireceğine, sende o konularda mahkeme aç +eylem yap vs.

Ulaşım sorunu İzmir'de bizler için önemli derecede yer tutuyor. Bunu bizlerle beraber burada yaşama şansınız olmadığı için anlayamamış olabilirsin küçük görmek bencilliktir.

Sorunu küçük gören ben değil sanırım biraz siz oluyorsunuz.
O halde Şöyle anlatayım Cem Bey.
Eğer ki ben belediyenin önüme koyduğu sayısız engelleri gecip, otobüse kadar yürüyemiyor, otobüse binemiyorsam o halde ALSIN ÜCRETSİZ BİLETLERİNİ de BAŞLARINA ÇALSINLAR.
Şimdi oldu gibi.

İki mesajını tekrar oku, anlarsın ne dediğini. Yüzlerce km uzakta biri olarak senin bizi anlaman mümkün değil. İzmir'de ulaşım araçlarında engelliler için uygun 400 otobüs, metro ve tren var. Bizler bu araçlardan her gün faydalanıyoruz. Binebiliyor, inebiliyor ve işimizi görebiliyoruz. Binlerce engelli her Allah'ın günü bu ulaşımdan faydalanıyor. Ve binlerce engelli kontör sorunundan rahatsız. Tam sayı vereyim 59 bin kişi bu kartı kullanıyor, 59 bin kişinin derdi bu dert.
Biz bu otobüsleri kullanıyoruz arkadaşım, ulaşamadığımız bişi değil bu otobüsler, ulaştığımız otobüslere gelen sınırlandırmayı istemiyoruz. Senin sandığın gibi İzmir'li engelliler bu otobüslere bi-ne-mi-yor değil.

Arkadaşlar bir süredir muallâkta olan kontur meselesi dün itibariyle kesinliğe kavuşmuştur. Kafaları karıştıran açıklamalar ESHOT’ UN resmi sitesinde yaptığı ve basına gönderdiği açıklamalarla mahkeme kararına uyacak mı, uymayacak mı soruları dönüp dolaşmıştır.

Baştan beri bir aylık yasal süre bitmeden girişimde bulunmayacağımı belirtmiştim. Çünkü her ne kadar ESHOT’ UN ilk açıklaması kararı uygulamayacağı anlamını taşısa da bu açıklamanın tam bir resmiyeti yoktu. Bu yüzden bir aylık yasal süre bittikten sonra kendileriyle iletişime geçerek yazılı bir açıklama ile duruma netlik kazandıran bir açıklama talebinde bulundum. Dün itibariyle de bu açıklama geldi. ESHOT Hukuk Müşavirliğinin yaptığı bu açıklamanın sizleri ilgilendiren kısmını aynen aktarıyorum.

ESHOT Genel Müdürlüğü
1. Hukuk Müşavirliği

İzmir 3. İdare Mahkemesi’nin 2010/1481 sayılı iptal kararı ile ilgili olarak 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu’nun 28. maddesinde yer alan ; “ Danıştay, bölge idare mahkemeleri, idare ve vergi mahkemelerinin esasa ve yürütmenin durdurulmasına ilişkin kararlarının icaplarına göre idare, gecikmeksizin işlem tesis etmeye veya eylemde bulunmaya mecburdur. Bu süre hiçbir şekilde kararın idareye tebliğinden başlayarak otuz günü geçemez.” hükmü ile, 52. maddesinde; “Temyiz veya itiraz yoluna başvurulmuş olması, hakim, mahkeme veya Danıştay kararlarının yürütülmesini durdurmaz.” hükmü uyarınca, İdaremizce özürlü kartlarına 750 kullanım hakkı ile sınırlı yükleme yapılmamaktadır. İdaremizce İzmir 3. İdare Mahkemesi’nin 2010/1481 sayılı iptal kararı gereği yerine getirilmiştir.

Ancak, kişiselleştirilmiş bulunan tüm toplu ulaşım kartlarına, bilgilerin güncellenmesi ve kartın devamlılığının sağlanması açısından vize işlemi yapılmaktadır. Özürlü kartlarına da vize yapılması idari bir gereklilik olup, vize işlemi ücretsiz olarak uygulanmaktadır.

Bilginizi rica ederiz.

ESHOT Hukuk Müşavirliğinin yapmış olduğu açıklamadan da anlaşılacağı gibi kazanılan mahkeme kararı uygulanmaktadır. Danıştay’dan çıkacak karara kadar da mahkeme kararı uygulanacaktır. Yani öncesinde yapılan hukuk dışı talihsiz açıklamaya göre bir mahkemeyi kazandık bir mahkemeyi kaybettik ona göre hareket edeceğiz şeklinde yapılan açıklamalar geçerli değildir. Ve ESHOT’ UN duyurusunu yaptığı 750 kontur yüklenecektir şeklindeki açıklamaları da doğru değildir.

Aksinin zaten Belediye gibi bir kurum tarafından yapılmasını beklemiyordum. Sebebi ise anayasal bir suçu bile bile işleyeceklerine açıkçası en başından beri ehemmiyet vermiyordum. Dediğim gibi ESHOT’UN açıklamalarını ciddiye almamıştım, sadece yasal sürenin bitmesini bekliyordum. ESHOT böyle bir açıklamayı neden yaptı bilmiyorum ama resmi açıklama yapılmadan yapılan ilk açıklamalar Belediyenin puanının düşmesine sebep olmuştur. Bir kurumun ciddiyeti ve işleyişi tutarlılığı ile doğru orantılıdır. Bu olayı başından beri takip edenlerde görmüştür ki çelişkili yapılan kafa karıştıran açıklamalarla İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bir birimi, önemli bir birimi olan ESHOT’ UN tutarlılığı ve işleyişi çokta İzmir’e yakışır şekilde değildir. Fazla söze gerek olmadığını düşünüyorum izleyiciler en başından beri izleyip görmüş ve görünen anlamları çıkarmıştır.

Özetle yukarıda verdiğim açıklama resmi ve geçerli bir açıklamadır. Onun dışında yapılan açıklamaları ciddiye almayınız. Ve bu bilgiyi mümkün olduğunca arkadaşlarınıza iletiniz. Mahkemeyi kazandık ve mahkeme kararı uygulanmaktadır.

Birde sizlerden önemli bir ricam verdiğim bu Engelliler Bu Seçimlerde Oy Kullanabilecek ( mi? ) linki sosyal paylaşım ( facebook-twitter gibi )guruplarınızda ve çevrenizde ne kadar çok insana ulaştırabilirseniz sevinirim. Özellikle engel durumu ağır arkadaşlarımızı bağlayan bir konu olduğu için onların bulunduğu gruplara ulaşırsa yerine ulaşacaktır. Şimdiden ilgilenen arkadaşlara teşekkür ediyorum.

Ve gazamız mübarek olsun diyelim dimi artık.:))) İnşallah Danıştay’dan da lehimize bir karar çıkar ve coşkulu bir sevinç yaşarız hep birlikte. O güne kadar haklarımıza sıkı sıkı sarılalım ellemeye kalkanın da karşısında duralım arkadaşlar. Şimdilik benden haberler bu kadar gelişmelerle inşallah olumlu ve güzel yeni gelişmelerle yine gelirim…

Oya Tekin

Oya hanım bu güzel mücadele ve kazanılan hakkımız için yaptığınız Önderliğe sonsuz teşekkürler...

sevgili oya ne kadar duyarlı ne kadar onurlu birisiniz işte bu sizin mücadeleniz insan olmanın gerektirdiği bir mücadeledir sizi gönülden tebrik ediyorum ve herkes adına size teşekkür ediyorum umarım bu mücadeleniz hakkını aramayan insanlarada örnek olur..

Sevgili Oya Hanıma bu mücadeleci ruhunu yitirmeyecegi nice güzel günler temennisi yanında, yürek dolusu teşekkür ve sevgilerimizle...

Öncelikle temennileriniz için teşekkür ederim arkadaşlar.

Aslında çok fazla birşey yazmayacağım sadece engelli kartlarına ESHOT neden kısıtlama getirmiş, onun perde arkasında aslında neler varmış bunu sizlerle de paylaşayım istedim. Daha önce bazı yazılarımda üstü kapalı söylemiştim ama şimdi başka bir mahkeme kararıyla bu yolsuzluk ispatlandığı için açıkça söylüyorum. ESHOT yaptığı yolsuzluk ve zararı kapatabilmek için engellilere kısıtlama getirmiştir. İşte o konuyla ilgili yazının linki...

ESHOT'UN_zarara_ugramasının_arkasindaki_gercekler_

Eshot hayatının en rezil yönetimini yaşıyor. Ben de geçmiş dönemlerde bu kurumda çalıştım. Ne yakın ne de uzak geçmişinde, bugünkü yönetim gibi berbat bir yönetim görmemiştir.
Sarhoş,
Ölümlü kazalara karışan,
Saatlerini yapamayan değil, yapmayan,
Mutlaka ve mutlaka torpille giren ve bu sebeble rahat ve pervasız olan,
Yaşları 20'lerde genç ama deneyimsiz olan şoförleri ilk kez bu kadar çok gördü İzmir halkı.
Hareket memurları işini yapmaz, amirler müdürler camları film kaplı makam arabalarında duraklarda boş boş bakınır...
Yerel basında gün geçmiyorki bu kurumla alakalı bir haber çıkmasın.
İşitme engelli bir kadın ve yanındaki kızı kaldırımda yürürken eski ve hurda bir otobüsün lastiği fırlayıp üstlerine çarpıyor. Kadın yatalak oluyor, kız ağır yaralı kurtuluyor.
Tazminat vermemek için Eshot avukatının basına düşen savunma sözüne bakarmısınız: Otobüsümüzün sürücüsü kornaya basmış!!!!!!!!
Sena hukuk öğreten hocaların Allah cezasını versin emi... Okumuş adama bakarmısınız ne diyor?
Ulan dingil, ulan kaba oldu pardon, ülen dingil, her otobüs kornası duyduğumuzda kendimizi yeremi atalım?
Kadıncağızın hayatını kararttınız, ihalelerle cuplanan paralardan bir kıl kadar koparsanız, bir nebze rahat eder o kadın da. Bu kadar yürekli savunmalarınızı, kentkart ihalesinde Eshot kazıklanırkende göstersediniz ya?
Eshot böyle bir tuhaf bu günlerde. En köklü, en saygın kurum ne hale geldi.
Çuvalla kaybedilen paraları, poşetle engellilerden kurtarmaya çalışıyorlar.
Yiyin ağalar beyler yiyin, aksırıncaya, tıksırıncaya kadar yiyin...

Oya Hanım;emeğinize sağlık,değerli vaktinizi bizim için harcadığınız için teşekkür ederim.bu gün itibariyle mevcut kartlarımızı vize yaptıracakmıyız?şubat ayında yaptırmıştım.birde mesai saatleri dışında en son saat kaça kadar vize işlemi yapılıyor?Bir başkası benim kartımı nüfus cüzdanım ile vize yaptırabilirmi?bornova metroda vize yapılıyormu?lütfen bilen birileri cevap yazarsa sevinirim.

teşekkürler oya abla
bu arada annem refekatcı kartı kullanıyor benimle binerken.ama yüklemede oyalıyorlar.

hepimiz adına vermiş olduğun mücadele için sonsuz teşekkürler..

sevgilerimle oya..

Diyelim ki uğraşılar sonucu Engellilerin bu ücretsiz otobüs sorununu çözüldü.
Yarın İzmir Belediye Başkanı becerip te kafasını çalıştırsa ve;
"Tamam. Tüm isteklerinizi kabul ediyorum. gidin %40 ve üzeri engelli raporunuzu güncel olarak getirin" dese neyapacaksınız? Siz %40 ve üzeri raporların kimlere verildiğini biliyormusunuz?
Şöyle söyleyeyim. %40 ve üzeri raporu ancak otobüse binemeyecek derecede sakat olan engelliler alabilir.
Eeee. otobüse binemeyecek durumda ki engelli ne yapsın ücretsiz otobüs hizmetini?
Evet. Buyurun. Ne oldu. Hiç beklemiyodunuz dimi.
Mesela benim raporumu %50 den % 17 ye düşürdüler. Kaldı ki ben bile otobüse binemeyecek kadar ileri düzey bir engelliyim.
Ya şu izmir belediye başkanına ne demeli ya? Kusura bakmasın ama hiç kafası çalışmıyormuş. Adam azıcık stratejik davransa varya hem bu sorununu çözcek hemde tüm suçu hükümete yükleyecek. Ama yok. Vermemiş mabud, neylesin mahmut.
Bakın Hükümete nasılda çözdü işi :)
Bu uyanıklar engellilere önce 3-5 pozitif hak verdiler ardından engelli listesinden çıkardılar.
maaşına zam işine son. gibi oldu bu.
Valla Ters köşeye yatırılmak bu olsa gerek. Ben şahsen dumura uğradım.
Artık Anlıyorum ki
İnsana saygının olmadığı bir ülkede elbette engelliye de saygı olmaz.

oya kardeşim başarını canı gönülden tebrik ederim inşallah ankarada buşekilde sonuçlandırır

Üst Alt