Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İstanbul kart devamlılığı için raporu sisteme işletmemiz gerekiyormuş!?

Kotan
Bende güncel olduğunu hastanede öğrendim senin bir sorun yaşayacağını düşünmüyorum çok vakit kaybetmeyeceksen işini sağlama al derim merkeze git derim yinede

ugir
Evet yeterli zaten konuyu biliyorlar

Kotan

vizeleme yapılmış zaten 2020'ye kadar sizde bir sorun yok şuan.Edevlette yeni alınan raporlar gözüküyor eski tarihli raporlar edevlette değil e nabızda gözüküyor.

umetinn

görünmeyenler zaten hastane tarafından kayıt yapılmayanlar onları kişilerin hastaneye gidip kayıt ettireleri gerekiyor onuda ben mi? söyleyeceğim.Kayıt ettirilmeyen bilgiler e-nabızda nasıl gözüksün.

Konuyu uzatmaya gerek yok neyse finalde e-nabızda görünmeyen eski raporlarda var.

kayıt ettirilmeyen raporlar görünmez zaten.Neyi anlatmaya çalıştığınızı anlamadım valla.

Bence de Konuyu uzatmaya, Farklı anlamlandırmaya,algılamaya gerek Yok. İşin özetini aşağıda açıklıyorum. umarım herkese anlatabilirim.

1- Yeni Yönetmeliğin Çıktığı 20 Şubat 2019 tarihinden önce alınmış Raporların, Ulusal Engelli Veri Bankasına Kayıtlı olup olmadığı E-Nabız Sisteminde Raporlarım Bölümünde Görünür. Raporunuz görünmüyorsa, Raporunuzu aldığınız Hastaneye Bizzat Başvurarak kaydettirmeniz gerekiyor.

2- Yeni Yönetmeliğin çıktığı 20 Şubat 2019 tarihinden sonra alınmış raporlar, hem E-Devlet Sisteminde[FONT=arial narrow]([SIZE=1][SIZE=1]Sağlık Bakanlığı
e-imzalı Erişkinler için Engellilik Sağlık Kurulu Raporları Sorgulama) [SIZE=2][FONT=arial]bölümünde[/FONT][/SIZE][SIZE=2] , [FONT=arial]hemde E-Nabız Sisteminde Raporlarım bölümünde görünür.

Sonuç olarak Sadece E-Nabız'da veya hem E-Nabız Hem de E-Devlet görünen raporların Sahiplerine BELBİM tarafından 01 Kasım 2019'da, Bir uzatma olmazsa otomatik vize gönderilecek,

Raporu Kayıtlı olanların BELBİM noktalarına gitmelerine gerek yok. [/FONT] [/SIZE][/SIZE][SIZE=2]
[/SIZE][/SIZE][/FONT]

Arkadaslar az önce bahcelievler metrodaki istanbulkart merkezine gittim e nabizda yani veri bankasinda gorundugunden olacakki ordakiler seninki aktif gözüküyor dedi sadece 1 kasimdan itibaren makinadan vizelemenizi yapacaksiniz dedi yani her halukarda vizemele 1 kasindan once olmuyormus

mclaren
@Netbey
Bilgi için çok teşekkür ederim bende bunu sormak için gidecektim.Beklememiz gerekiyor artık.

Aynen ben biraz once geldim kartiniz aktif dedi kasimda vizeleme yapabilirsiniz dedi

mcaglarr puanı göremezsinki ne verdiklerini e rapor olduya hepsi pcde kalıyo

Heyete girersen dönüşü olmaz heralde

Pluvia yok dediğin gibide hocaya sorarım hocam nedir durum diye.raporda görursun derse dediğin gibi yAparım heyete girmem yok bu sefer hocaya gider yapacam.kıyı emniyeti mensubumuyum ne umdugumu sanıyorsun diyeceğim.o değilde zavallı anam gecen kolunu kırdı. tek kolu ile kalınca oturmuş benim için ağlıyor 35 yıldır tek elinle nasıl yasadın diye..dedim ana biz alışkınız sen canını sıkma:)35 yıldır bana boyle muamele yapan bi doktor çıktı.keşke haklı olsa kimseye minnet etmeden yaslanacagım bir hayatım olsa..neyse agrımayan baş mezarda lazım olacak derler.olanda hayır vardır diyeceğiz.
hem ne demiş erzurumlu ibrahim hakkı hazretleri,,

hak şerleri hayreyler
zannetmeki gayreyler
mevla görelim neyler
neylerseki güzel eyler..

bakalım bizi ne bekliyor:)

mcaglarr doktor doktor olsa sana öle davranmazdı hayırlusı hakkında

umetinn

Cep telefonundan da girerseniz e nabızda gözükmüyor
Masaüstünden e nabıza girerseniz orada çıkıyor

adilaltas5578

benlik bir sıkıntı yok :) ben işimi hallettim keza ben telefonda uygulama kullanmam. Ne yaparsam bilgisayar ile yaparım

mcaglarr sgurkan şişli etfal hastanesi için sabime başvurmuştum bugün sonuç geldi,şişli etfal yollamış sonucu : işte demiş sabım e yaptığınız başvuru değerlendirildi 2005 yılı öncesi sözüm ona su baskını olmuş ,e kayıt yapılabilmesi için arşiv nüshasının olması gerekirmiş vs.vs sonuçta herhangi bir hastaneden randevu alınıp tekrar rapor çıkarmanız gerekli yazıp bir engelliyi daha rapor peşlerinde koşturmanın hazzına ulaşmaya çalıştılar ama ben çıkarmıycam illaki binmmem gerekirse otobüse parasını vericem bunların koşturmalarından bıktım. ama çok yazık devamlı otobüslerle işi olan birçok engilli arkadaşlarıımız var onlar nasıl halledicekler bilemiyorum çok yazık diyorum sonuçta olmuyor yani elimde kapı gibi orjinal şişli etfalin raporu var ama kabul etmiyorlar çok ilginç..

haydarpasa numuneye gıttım durumu anlattım bır evrak verdı.zaten kayıtlısın dedı edevlette gorunmuyor dedım ama rapor guncel dedıler.

@Mehmetyilmaz

Madem öyle arşivi su bastı bu sizin sorununuz değil onların sorunu, ozaman size yardımcı olup en kısa zamanda raporunuzu ordan çıkarmanız için yardımcı olmalıllar,insanlık budur.Sonuç itibariyle madursunuz onların yüzünden sürekli olan raporunuzu tekrar çıkarmak zorunda kalıyorsunuz.

Mehmetyilmaz abi en guzelini yapıyorsun ama bunun istanbul kartla sınırlı kalacagını sanmıyorum butun uygulamalar e-rapora dönecek zamanla.yani benim ön görüm bu.

mcaglarr aynen senin düşündüğün benimde aklıma geliyor ,her şeyde yeni rapor isteyecekler gibi geliyor bakalım bekleyip görücez

mcaglarr

Tartışmasız öyle olacak. İstanbul Kart'dan sonra, sırada İSKİ var.

Bugün raporu işlettirdim. Pendik İstanbulkart başvuru merkezine raporu götürdüm. Gelmenize gerek yoktu 1 Ekimden sonra vize yapabilirsin dediler. Rapor taranmıyormuydu bemi yanlış hatırlıyorum.

Merhaba raporum e-devlette tanımlı. İstanbulkart başvurusu için rapor aslı şart mıdır? Aile Sos.Pol. Bakanlığının Engelli Kartı da yanımda.

:( almadım aslını yanıma...e-devlette yüklü olmasının ne anlamı kalıyor ki o zaman

Devlet işlerine akıl sır erdirmek güç tedbirimizi alalımda öyle değil mi ?

Tedbir almak için çok geç🙂 ankara-istanbul trenindeyim

0,5 Saat önce İstanbul Kart'dan Bana Gelen Mesaj

"İstanbul Kartınıza vizeleme talimatı gönderilmiştir. Biletmatiklerden vizeleme işlemini gerçekleştirebilisiniz"

Hayırlı Olsun. bu süreçte böyle geçti.

Netbey

hocam sen ne yaptın raaporu yeniledinmi yoksa kayıt etirmeyi basardınmı?

Ekstra hastalıklarım çıktığı için Korkusuzca Yeni Rapor Çıkarttım. eski raporumun aslı duruyor. Ekstra hastalığı olmayanlar kesinlikle yeni rapor çıkarmaya çalışmasın....
gözlemim özellikle görme ve ortopedi de oranlar ciddi düşebiliyor.

Üst Alt