Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İş kazası sonucu açılan maddi-manevi tazminat davası sonuçlananlar yazabilir mi?

Mahkeme oldu karşı itaraf yüzde 90 'na itiraz etti bizde yüzde 10 itiraz ettik tekrar bilir kişiye gitti bunereyakadar boyle sürecek acaba arkadaşlar bilgi alabilirmiyim

Arkadaslar yargitayda olan dosyam on incelemeyi bitirip incelemede yaziyor 13 ay kadar surdu bilginize hakkimizda hayirlisi neyse allahim onu nasip etsin herkeze 2014 dava baslangici bitisi de 2020 diyelim 6 sene kadar surdu benim dava

merhaba 07.06.2019 da iş kazası geçirdim %11,3 oran verildi,şubat 2019 maaş bağlandı 09.09.2019 da müfettiş ifademi aldı müfettiş raporu ne zaman belli olur teşekkürler.

bu arada beni de guruba ekler misiniz? 0539 571 73 05 teşekkürler.

benıde watsap grubuna eklermısınız

arkadaslar ablam mayıs 2017 de iş kazası gecırdı yandı 15 gun hastanede yattı doktor taburcu ettı 1 ay evde raporla devam ettı raporu bıtınce tekrar rapor almak istedık fakat plastık cerrah doktoru rapor vermedı iş bası yapabılır gecmıs dedı ablam işe başladı 1 sene calıstıktan sonra işten cıktı sımdı tazmınay davası actı mahkemeye verdı onumuzdekı ay ilk mahkememiz var abalm ilk ifadesınde jandarmaya benım kabahatım işverenin suçu yok dıye ifade vermişti savcılıkta kovusturmaya yer olmadıgından kapanmıstı bu ifade mahkemede karsımıza cıkar mı

Eda 1984 kardesim simdi sizin bu ilk verdiginiz ifadeye kafayi takma cunku sikayetci olmadigin icin ustunde durmamislar davanin sonradan dava acmissiniz bence siz dava acmissiniz ve saitlerinizde var umarim kaza oldugu seneki hastane epikriz raporuda var olsa gerek elinizde hastane epikriz raporlarinda is kazasi olarak geciyormu gecmiyorsa saitler araciligi ile is kazasini ispat etme durumunda kalacaksiniz ve sizi mahkeme rapor icin adli tippa yada hastaneye gonderecek cunku rapor olmasi gerekiyor tazminat hakki kazana bilmesi icin %10 u gectigi zaman rapor surekli is gorememezlik maasi baglanir omur boyu sizin ...kazadaki kaybiniz ne idi doktor rapor vermedi ayrintili yazarsaniz yardim ede bilirsek ne mutlu bizlere

Akin0307 benim surekli is gorememezlik baglama surem tam tamina 12 ay surmustu yani 1 sene icinde mufettis raporu odur budur sudur hepsi 1 sene idi

Ben tarihi yanlış yazmışım 2018 de geçirdim iş kazasını müfettişe ifâde vereli de 1.5 ay oldu

Akin 0307 kardesim surekli is gormemezlik mufettis raporu falan hepsi 1 sene icinde baglaniyor hani tam mufettisten sonra ne kadar surer diye sorarsan tam bilmiyorum ama uzun surmez

Abi benim sürekli iş göremezlik geliri bağlandı kusur oranını bekliyorum tazminat için dava açmadım ben özel sigortası varmış şirketin ordan alacağız dediler bir de şirketin manevi tazminat ödemesi de gerekiyor mu

Benim 2 ay icinde belli oldu ssk yi aradim mufettis raporum ne durumda geldimi diye teyit ettim baktilar soylediler

Ben temmuz 20 sinde falan verdim eylul 23 de belli oldu simdi hukuk servisinde dosyam bundan sonraki kademe hukuk servisi fabrikaya olan cezayi kesiyo iste bu hukuk servisi ne zamn sonuclabir bilmiyorum veya kac ay suruyo
Trimation ben 2018 nisan ayinda is kazasi gecirdim suan eski isyerinde halen calisiyirum 2008 den beri baglandi 20 temmuz 2019 da mufettis geldi ifademi almaya ve 23 eylul 2019 mufetts raporu geldi %90 is yeri %10 bana simdi dosyam hukuk servisinde dosyam bu hukuk servisi ne zmn sonuclanir

Trimation ben 2018 nisan ayinda is kazasi gecirdim suan eski isyerinde halen calisiyirum 2008 den beri isyerinle kotu olmadik kesilen cezaya gore anlasicaz sol gozumu kaybettim protez takildi ssk basvuru yaptik heyetten %36 geldi ve surekli is gorememzlik baglandi 20 temmuz 2019 da mufettis geldi ifademi almaya ve 23 eylul 2019 mufetts raporu geldi %90 is yeri %10 bana simdi dosyam hukuk servisinde dosyam bu hukuk servisi ne zamn sonuclanir

Selamunaleykum arkadaşlar geçen duruşmada Karşı taraf kusur raporuna itiraz etti bilirkişiye tekrar gitti .kusur raporu bi öncekinin aynısı geldi simde ne olurur bilgilendirirseniz sevinirim şimdiden çok tskk

15 kasımds mahkemem var iş kazası olarak gectı fakat kaza anında olanlar şahıtlık yapmak ıstemıyor kaza oldugunda ısveren de yoktu orada
ayrıca ısyerının sıgortası da varmıs ama bız bunu davayı actıktan sonra ogrendık
dısarıda tuplu ocakta yemek vardı ruzgardan sonmus bende farketmeyıp altı sondu dıye yakınca gaz parladı yuzumde gogusumde ve kolumda 2.derece yanık oldu yuzum tamamen gectı kolumda elimde az bi iz kaldı kolumu tam acamıyorum acıyor ve kasılıyor gogus bölgemde az bı ız var
kamera goruntulerınde işyerının telefonla oynadıgım altının sondugunu farkefınce kalkıp yaktıgım gozukuyor bu benı nasıl etkıler hanedar

Son düzenleme:
Tazminat davasi nin belli bir miktarini karsilaya bilir benim mahkemelik oldugum is yerininde vardi 50 tl sini karsiladi sadece sizin de ya tamamini karsilar cikan tazminatin yada belli bir miktarini karsilaya bilir belli bir miktarini karsilarsa sigorta tazminatin diger tarfini da tazminatin is verenden istersin avukat tuttu ise avukatin bilir. ..dava sureci cok sancili kusur orani falan cikar bilir kisi falan bilor kisi raporu olmadan su kadar kusur cikar demek olmaz

Ben 2014 de açtım davayı 2018 de kazandım istinaf mahkemedesine gitti 15 ay oldu sonuç yok hala

Slm arkadaşlar, öncelikle herkese geçmiş olsun
Ben 2015 yılında is kazası sonrası sağ kolumu kullanamaz duruma geldim. Sürekli işgücü oranım 13.1 çıktı. Yaklaşık 830 tl ssk dan maaş alıyorum. 1 yıl önce dava açtım tabiki dava sonrası işten çıkarttılar. 3 duruşma oldu biz orana itiraz ettik ve adli tıp'a tekrar oran almak için yönlendirdiler. Şimdi adlı tıp'a gitmeyi bekliyorum.
Benide guruba eklermisiniz 0535 7897497 teşekkür ederim.

Sa arkadaşlar 6 duruşma oldu hala tazminat hesaplanmadi vede adamlar magluliyet e itiraz ettiler bide arkadaşlar sgk geçici iş gorememezlik paralarını kesmeye başladı avk aradım cevap vermedi acaba avk beni salliyo olabilirmi

S.a arkadaşlar benimde 11.2 Oran iş görememezlik vardı 286 TL maaş bağlıydı 01.10.2019 da kontrol sonrası maaş kesildi ve 15 günlük rapor parası hala yatmadı SGK oran belirlendikten sonra yatar yada yatmaya bilir dedi onlarla ilgi yasa değişmiş ve hala bir sonuç yok yozgat ta müzakerede gözüyor evraklar.

Sa benimde 6 duruşma oluyo adamlar yine magluliyet oranına itiraz etti ama benim tazminat daha belli olmadi nezaman belli olur acaba avk tim beni şampiyonu size zahmet cevap yazarsanız sevinirim nezaman belli olur

Uzun bir süreç benim Dava bitti ama istinaf mahkesinde dosya 17 ay oldu ordanda yargıtaya gidecek dosya

Sukru 345

Si zin dava nekadar sürdü kacinci duruşmada belli oldu biz habire bekliyoz

Beş yılı geçti 2014 te açmıştım davayı yerel mahkeme karar verdi ama istinaf mahkemesinde hala oradan da yarğıtaya gidecek dosya karara çıktı yazıyor istinafta ama daha birşey yok

Sukru 345 bu hala benim tazminat miktarıda belli olmadi sizinki kacinci duruşmada belli oldu tazminatınız

S.a benim 2017 de geçirdigim iş kazasında el bileğimden kopu oldu 3 hastane gezdikten sonra ankara numunede dikildi ilk heyet raporunda yüzde 15,20 =286tl aylık bağlandı sonra itiraz edince sgk yüzde 34,20 verdi 631 tl maaş) kazayı geçirdiğim yaş 19 askerlikten elimden dolayı çürük aldım 5 mahkeme oldu.mahkeme sgk dan psd istedi yalnız benim kırikkaledeki lastik geri dönüşüm fabrikasından birsey kalmadı sahipleride öldü fabrikada iflas etti avukatta çok bişey bekleme zaten diyor simdi genc yaşta hayatım söndü benim iş te bulamıyorum engelli sayılmadığım için

Benimde 2014 te iskazasi geçirdim dava açıldı 2015 te sol kol kırıldı platin takılı altcene kırığı vevcut alt dişler eksik 4 kez amaliyat oldum 4 gün yoğun bakımda kaldım 53 gün hastanede tedavi gördüm ssk maluyet 0/0 0 verdi yüksek sağlık kurulu 0/0 0 verdi adli tıp 10.2 meslek kaybı verdi

Selam arkadaşlar ben 2015 de iş kazası geçirdim iş gücü kaybı 11,2 sürekli raporum var maaş aliyorum mahkemeye versem ne kadar kazanabilirim

HAKKI BAŞ

Merhaba kardeşim öncelikle geçmiş olsun.
Bende iş kazası sonrası %13.1 oran üzerinden sürekli iş gücü kaybı ödeneği alıyorum. Kazadan 3 yıl sonra iş yerinde çalışmaya dikkat ederdim dava açtım. Burada önemli paradan ziyade manevi baskı.
Tazminat konusunda kesin bir rakam vermek zor. Bu tamamiyle gelirin ve yaşın ile alakalı. Kısaca söyle hesaplayabilirsin net maaş/21×engel oranin(11.2)x12(ay) x emekliligine kalan süre. Tabi bunları yıllık artırımları var ortalama %4 alınabilir.

kskli1912
Ben şuan 298 TL maaş ALİYORUM tazminat davası açmadım dağa

Siz mahkeme ye verdiniz mi

Tekno52
Net maaş derken iş yerindeki maaşim mi yoksa ssk dan aldiğim sürekli iş göremezlik maaşi mı

Merhaba arkadaşlar benim mahkemem devam ediyor halen. Alacagim tazminatımı ben hesaplamıştım yaklaşık 400-450 arası çıkıyor. Tabi benden 114 peşin sermeye indirimi düşecekler. Benim maaşım o tarihte 3.750 tl idi.
Ben 2015 nisanda iş kazası geçirdim 2015 kasımda maaş bağlandı 490tl şimdi 845tl alıyorum.
Hesaplama yapilirken iş yerinden aldığınız net maaş yanı aylık kazancınız hesaplanır.

Üst Alt