Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İhtiyaç sahiplerine doğalgaz desteği geliyor

BnymnYldz

Bakan sonradan yan çizmiş anlaşılan.
Saçma bir uygulama olacak. Faturayı PTT'ye gidip ordan ödeme zorunluluğu arsa yılda 2 kez değil, en azından soğuk aylar boyunca yapılmalıydı. Yılda 2 kez değil de, Kasım'dan başlanıp Nisan'a kadar.

Hayırlı olsun sizin kabul edilmiş bizim hâlâ süreç devam ediyor inşallah herkesin kabul olur

ben basvuruyorum 3 kademeden sonra olmuyor neden acaba sizde de öyle bir sıkıntı varmı

3.aşamada formu doldur internet yazan yere tıklayıp klavyeden okey tuşuna bas

Doğalgaz yardımı için başvuracağım. Ancak seçenekler de şüpheye düştüm. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
1-Ben de sadece elektrik indirimi var. Bu indirim sebebiyle sosyal yardım alıyor seçeneğini işaretlemem gerekiyor mu? Gelire dahil edilecek mi?
2-Oğlum engelli parası alıyor.(Ağır engelli)Sosyal yardım alıyor, Seçeneklerden Sosyal dayanışma Vakfını mı seçeceğiz. Geliri var mı diyeceğiz. Alttaki seçeneklerden maaş mı seçeceğiz.
3-Hanım Evde bakım Parası alıyor. Sosyal yardım alıyor, seçeneklerden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığını mı seçeceğiz. Geliri var mı diyeceğiz. Alttaki seçeneklerden maaş mı seçeceğiz.
E devlet ten Sosyal yardımı başvuru hizmeti sekmesinden yeni başvuruyu mu seçeceğiz .Doğalgaz ile ilgili bir ibare göremedim.

evdeki gelir nasıl hesaplanır

hayırlı cumalar arkadaşlar nasılsınız evdeki toplam geliri nasıl hesaplayabiliriz ben ve babam asgari ücretle çalışıyoruz babam emekli çalışıyor ben ise 4.300 tl alıyorum asgari ücret annem ev hanımı toplam geliri nedir nasıl hesaplayabiliriz doğalgaz başvurusu yapacaktım o yüzden detaylı anlatırmısınız evde 3 kişiyiz

Arkadaşım siz evde kaç kişisiniz..
Babanızın emekli maaşı kaç..
Sizin emekli maaşı ve asgari ücretler dışında herhangi resmi bir geliriniz varmı..

AMN-LX9 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

murat-ahmet

Arkadaşım gelirlerinizin hepsini işaretleyin yazın.. Devlet zaten sizin maaşınız olduğunu biliyor ona göre elektrik yardımı veemiş.. Siz yazmasanızda bütün bilgileriniz gelirleriniz vakıfta bilgisayarda mevcut.. Doğalgaz yardımından yararlanmak istiyorum diye sonlardaki açıklama kısmına yazacaksınız.. Bu Devletin yaptığı mantıksız bir uygulama daha.. İnsanın gerçekten aklı almıyor..
Yahu zaten insanların bütün bilgileri devlet kurumlarında mevcut iken neden sizin gördüğünüz edevletten bilgileri alıp tekrar size veriyoruz.. Bu nasıl bir akıl tutulması...

Elektrik ve doğalgaz giderleri çok fazla arttı arttı artık bir destek verilmesi çok iyi olacak.

[FONT=Arial]E-devletten baktım, 8 gün önce başvuruda bulunduğum doğalgaz desteği yardımı kabul edilmiş. Ama ne kadar ödeneceği henüz netleşmemiş ki, belirtilmemiş. Başvuru formunda benden belirtmem istenen IBAN'nın banka hesabını kontrol ettim, acaba oraya mı yatıracaklar diye. Ama yok, orada da herhangi bir hareket yok. Bekleyelim bakalım rakam ne kadar olacak. Nakit olarak yatırılsa ilaç gibi gelecek.[/FONT]

İban vermene gerek yoktu..dediklerine göre Ptt hesaplarına yatacak.. Ödemeler mart ayının ortalarında başlayacak.. Size yatırılacak miktarı aynı elektrik ve diğer sosyal yardımların göründüğü yerden görebilirsiniz zamanında.. Yaşadığınız yer Erzurum kars ve bunlara benzer diğer en soğuk bölgelere benziyorsa en yüksek taban olan 1150 liradan hesaplanacak. Eğer böyle soğuk bir ilde yaşıyorsanız size 1150 ödeme yapılır.. Bunun yarısı (575 lira) mart'ta alacaksınız. Diğer yarısını taaaa ekimde alacaksınız.. Toplam 2 taksit ile 1150 alırsınız. Örnek adana antalya gibi sıcak bir bölgede yaşıyorsanız en alt seviye 450 liradan hesaplanır.. Bunun 225 lirası mart'ta diğer 225 lirasını taaaa ekimde alırsınız. Bu en soğuk ve en sıcak iller arasında kalan illeri soğuk durumuna göre belirlemişler.. Artık ona göre hesaplayın. Kimisi 450.kimisi 600 700 800 900 en yüksek 1150 liradır. 10.15 güne ilk taksit ödemesi yapıldığında her yerin limiti belli olur.. Umarım anlaşılacak şekilde yazmışımdır.. Hayırlı olsun. Hiçbir derde deva değil.. Soğuk bir yerde yaşayan bir ailenin 1 aylık doğalgaz faturası 1000 liradan aşşağı değildir.. Çare değil

Sessiz Dünyalı

bizim doğalgaz başvurumuzda kabul olmuş oturduğumuz ev merkezi sistem elektirik gibiyse faturayı götüremeyiz bölemeyiz inş nakit verirler

Doğalgaz desteğinde başvuran kişinin üzerine abonelik numarası ıstiyor siz nasıl başvuru yaptınız bakanın açıklaması böyle bu nasil bır iş anlamadım

Evde abonelik kimin adına ise başvuruyu o edevletten yapacak..

Elden para yok.. Elektrik gibi fatura üzeri ödeme yapılacak..

5 kişilik aile evde sadece bir asgari ücretli var.. Başka gelir yok.. Elektrik eğitim sağlık ve eskiden kömür yardımıda alıyorlardı.. Doğalgaza başvuru yaptık reddedildi.. Nasıl oluyor anlamadım

Yardima nerden başvuracagiz e devletten neresinden sosyal yardim başvurusundanmi

Evet sosyal yardım basvurusundan benim hâlâ süreç devam ediyor yazıyor alan olmadı herhalde ptt doğalgaz ödemesi almıyor 2aydir nasıl yapcaklar bu ödemeleri oda meçhul

Başvurular daha yeni başladı.. Kabul edilen başvurulara martın ortalarından itibaren ödeme yapılmaya başlanacak.. Daha erken ve millet yeni başvuruyor..ayın 15'inden sonraki günlerde başlayacak..

Benim başvurum kabul edildi doğalgaz faturam geldi ve son ödeme tarihi 18 i peki bu tarihten sonra olursa ödeme nasıl olcak gaz ödenmedi görünüp gecikmiş e düşer ve kesilir gazim

Amma uzattılar işi, kabak tadı vermeye başladı. Şamatayla, davul-zurnayla haber yaptılar, ortada ne bir tarih ne de net miktar. Yılda 2 kez ödeme yapılacak olması ise ayrı bir fecaat. Yılda 2 kez mi d.gaz faturası geliyor yurttaşlara?!

Dogazlgaz yalan oldu galiba

22 Şubat doğalgaz yardıma başvuru yaptım 20 gün oldu hala süreç devam ediyor yazıyor benim gibi olan varmı arkadaşlar

Benimde öyleydi bugün sonuçlanmış red edilmiş kabul edilmemiş eh secimlerde bizde onları red edecez inşallah

Benimki başvurudan 1 hafta sonra kabul edildi, ama desteğin miktarı, ne zaman ödemeye hazır olacağı, ayrılan bakiyenin kaç ay geçerli olacağı (ki, elektrik desteğinde 3 ay) henüz belli değil.

Hiçbir derde deva olmayacak bir uygulamadır.. Halka umut dağıtıyorlar işte.. Elektrik yardımı bundan çok çok daha önemli bir yardımdır.. Enazından her ay veriliyor ve gerçekten büyük bir sorunu hallediyor. En soğuk yerde yaşayan bir aileye yıllık 1150 lira doğalgaz yardımı yapılacakmış.. Yahu zaten en soğuk yerlerde yaşayan ailenin 1 aylık faturası o kadardır.. Anlıyacağınız 1 faturayı devlet verecek onuda 2 taksit halinde ödeyecek. Mart ve ekim..
Sıcak bir bölgede yaşıyorsanız örnek antalya izmir adana vs sadece 450 yardım alacaksınız 225 lirası mart 225 lirası ekim ayında.. Bu para bakiyede kalmaz zaten.. Olay bu

Başvurunuz kabul edildi devam ediyor yazıyordu şuan baktım tamamlandı yazıyor ne ödeme bilgisi nede ödeme günü gözüküyor

Kabul edilen doğalgaz desteği başvurum nihayet netleşmiş.

Son Ödeme Miktarı: 285 TL
Son Ödemenin Durumu: Ödemeniz hazırdır
Yardımın Durumu: Tamamlandı (02/03/2022)

denmekte...
Sanırım yüklenen bakiyenin kullanma süresi olur. Yani 1 fatura karşılanıp fazladan kalan bakiye bir sonraki fatura ödemesinde kullanılabilecek sanırım.

İstanbul için demek ki, yılda 570 lira ödeme hesaplanmış ısıl haritaya göre.

E-devletten görünce en kısık seviyedeki kombinin derecesini bira yükselterek ufak bir şımarıklık yaptım. :) Marttan sonra gerisi Allah kerim...

Ankara için onaylanmış Doğalgaz Tüketim Desteği ödeme miktarıda bende 400,05 TL olarak görünüyor.

Dünden beri PTT kurum ödemeleri sorgulama ekranı açılmadığı için orda şu an göremiyorum.

Üst Alt