Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Görme sorunları ile askerden muaf olma işlemleri

evt olabilrsin

ben gata gittim sizde başka bir hastaneye sevk isteyin benimde doktor 2 defa baktı neyseki iyi bir adamdı sekreteri bile muaf yapmayın dedi ama o heyete gönderdi beni sağolsun vep ve erg çektirdiniz mi göz doktorum testlerin esas olduğunu söyledi heyet için itirazda bulunmaması için siz itiraz edin şubeden israrla raporu gösterin şayet askere alınırsanız usta birliğinde mutlaka heyete çıkın gittiğiniz yerde muaf olursunuz inşallah insanlar

dış görünüşte birşeyin olmaması şaşılık gibi yanlış yargılayıp önyargılı olup milleyetçi ayakları yapıyorlar çok gördüm onlar muaf hakkı verilseydi hiç düşünmeden kabul ederdiler askerlik şubesi başkanıda ters ters bakıp mühürü masada kırıyordu öyle bir bastırdı ki görmeniz gerekirdi. testi unutmayın sevk alırsanız gittiğiniz göz doktoruna iletin astigmat var diyin oda başka bir cihaz olan hastaneye sevk etsin daha sonra test yapıp değerlendirmesi için doktora verirsiniz kolay gelsin bir ay uğraştım ama değdi

hsmttn
Yukarıda belirttiğim gibi iki gözde 4/10 tek gözdede 2/10 ve altındakiler B diliminden bu oranlar gözlükle düzeltilemediyse muafiyeti alabilirler.
Seninki 1/10 muş bu durumda muafiyet alabilirsin.

çok teşekkürler saolun... zor durumda olmasam bu kadar uğraşmazdım... çok mu uğraştırıyor 1 ay demişşiniz bide ben gözlük kullanmıyorum göz tembelliği gözlükle düzelebiliyor mu

hsmttn

göz tembelliği gözlükle düzelmez dostum, göz tembelliğinin miyop, astigmat vs. gibi rakamsal bir değeri yok. Hani misal veriyorum, "3 numara göz tembelliği var, gözlük takman lazım" gibi bir şey değil bu. Kendimden örnek vereyim, benim sağ gözüm 1/10 görüyor, göz tembelliği var doğuştan. Gözlükle de gözlüksüz de her yer bulanık görüyorum sağ gözle. Ama benim anladığım kadarıyla hastanelerdeki kurul doktorları kafalarına göre karar veriyor. Aslında rahatsızlık olmasına rağmen muafiyet vermeyen doktorun önüne tsk sağlık yönetmeliğini koymak lazım. "Sizi şikayet edicem, yönetmeliğe aykırı karar veriyorsunuz" deyip gözlerini korkutmak lazım, belki o zaman imana gelirler.

Nasıl bir memlekette yaşıyoruz aklım fikrim almıyor. YÖNETMELİKTE "BİR GÖZ 2/10 ALTINDAYSA MUAFİYET" YAZIYORSA ŞAYET (HERKES ÖYLE DİYOR) O ZAMAN BU DOKTORLAR NEYE GÖRE KARAR VERİYOR? BİLEN BİRİ ALLAH RIZASI İÇİN ÇIKSIN ANLATSIN BUNU. YOK MU ARAMIZDA Bİ DOKTOR? GÖREVLİ YETKİLİ BİRİSİ?

hsmttn yok kardeşim benim de sıkıntım var bak daha önce konusunu açmıştım.

https://www.engelliler.biz/forum/as...kerden-muaf-olma-islemleri-3.html#post1884916

yalnız bir şey sorucam, bu tsk sağlık yönetmeliği 1/b/2 falan gibi bir şey telaffuz ediliyor, nereden bakabiliriz buna. ben tsk yönetmeliğini aradım bulamadım böyle 1/b/2 diye bir madde. bulabilirsem çıktısını almayı düşünüyorum ne olur ne olmaz yanımda bulunsun diye.

Bu konuda mevzuata ve yönetmeliğe hakim arkadaşlardan rica etsem, şu göz tembelliğiyle alakalı her yerde bahsedilen 1/b/2 denilen sağlık yönetmeliği maddesinin linkini verebilirler mi?

Ben bu TSK SAĞLIK YÖNETMELİĞİNİ inceledim, 1/b/2 diye bir madde yok, 1. bölümde B maddesi falan da yok. 1/b/2 ne oluyor bilen biri açıklayamaz mı? Çünkü kurul için giderken yanımda çıktısını alıp götürmek istiyorum, ne olur ne olmaz diye...

merhaba geçen hafta özel hastanede tedavi oldum, bende doğuştan göz tembelliği rahatsızlığı var 12 yıl öncede şaşılık ameliyatı olmuştum.

son gittiğimde doktor sağ gözün en fazla %15 görüyor dedi, sol gözüm de göz tembelliği yok ama miyop ve sağ göze bağlı olarak gizli şaşılık var dedi.

zaten sıkıntılı olan sağ göz titriyor. Doktor sen askerlik yapamazsın dedi ama hangi şartlar üzerinden alım yapılıyor bilmiyorum diye de ekledi.

bende buraya yazmak istedim sizce durum nedir?

ozerbaris1988 kardeşim hepimizin vaziyeti aynı, gidip görmeden, o anı yaşamadan, yani kısacası askerlik şubesinden hastaneye sevk isteyip muayene olmadan sonucu bilemeyiz, çünkü bunun kesin bir tarifi yok. Ben yüzlerce yorum okudum farklı forumlarda, kimisi BİR GÖZ YÜZDE 10 GÖRMESİ HALİNDE MUAF OLUNUR diyor. Kimisi de diyor ki İSTERSE İKİ GÖZ GÖRMESİN YİNE ALIYORLAR, DOKTOR KARAR VERİYOR diyor.

Kimi ben muaf oldum diyor, kimisi bir gözüm görmemesine rağmen doktor askerliğe elverişli kararı verdi diyor... Lafın kısası İNAN Kİ BEN DE BİR B.K ANLAMADIM BU İŞTEN.

Anlayan, bilen, net bir şey söyleyebilecek olan varsa da sevabına açıklasın...

@ozerbaris1988

göz titremesi nistagmus diye adlandırılır kesin muafsın zaten sevk istediğin zaman göz doktoruna direk bende nistagmus var dersen b/5 f:1 muaf tutar yada D/2 F:1 maddesine hangisi senin gözüne uygunsa 2 maddeden birinde muaf tutulursun sadece şubeden aile hekimine ordan göz doktoruna gidiceksin genellikle çarşamba sağlık kurulu toplanır muaf olursun salı git işlemleri 2 günde bitirirsin inşallah buradan bizi bilgilendir geçmiş olsun

buda yönetmelikteki madde

MADDE 5 A)
1. Görme derecesi bu Listenin 1 inci maddesinin (A) dilimi kadar olan şaşılıklar.
2. Bir gözde tek kasın paralizisi.
3. Görme derecesi bu Listenin 1 inci maddesinin (A) dilimi kadar olan nistagmuslar. B) 1. Fovea dışı fiksasyonu olan ve görme derecesi bu Listenin 1 inci maddesinin (B) dilimi kadar olan şaşılıklar. 2. Her iki gözde birer veya tek gözde birden fazla kas paralizisi (sekel halinde). 3. Görme derecesi bu Listenin 1 inci maddesinin (B) dilimi kadar olan nistagmuslar. C) Bu maddenin (A), (B) ve (D) dilimlerinde yer alan hastalık ve arızaların tedavi ve nekahet halleri. D) 1. Her iki gözde birden fazla kas paralizisi. 2. Görme derecesi bu Listenin 1 inci maddesinin (B) diliminden daha az olan nistagmuslar.

bende ileri derece miyop var yıllardır ilkokul çağından buyana yaşadığım rahatsızlık yaş oldu 28 şimdi tecilimi bozduracam gözden sevkimi isticem bütün kuruldaki 10 küsür doktor rapor istıyomu ş kendi bölümüne ayit tahlil paac sft kan tahlili istiyormuş sadece gözden muayene olup çıkamıyormuyum yani

Son düzenleme:
Arkadaşlar devlet hastanesine aile hekimi mi sevk ediyor yoksa askerlik şubesi mi?

şube seni aile hekimine gönderiyor aile hekimide hastaneye sevk ediyor diye biliyorum

Göz tembelliği

Arkadaşlar her kese iyi akşamlar benim her iki gözde nistagmus mix astigmat ve ambiYobi var her iki gözde 0,1 görme değeri var ben bugün askerlik şubesine gittim elimde devlet hastanesin den almış olduğum %50 engelli raporum var şube ilk önce aile Hekimine sev etti orası da göz psikiyatri ve nöroloji için ileri bir merkeze sevk etti askerlik şubesine gittim sevk işlemlerini yapıp beni eski askeri hastaneye sevk etti

ilk göze girdim doktor baktı yazıları oku dedi ilk ikizi okudum sonra görme kaybı var sende dedi ve yönetmelik den bakarak b5 f1 ve b7 f3 yazdı rapora ve sen muaf sin dedi diğer iki bölüm elverişli dedi ordaki doktorlar gözden muaf almış sin zaten dediler şimdi sadece heyete girip raporu almak kaldı göz doktoruna iki kez sordum muaf miyim diye evet dedi yani görme kaybı var ise zorluk felan çıkartmiyolar

Ferhat1234

kardeş psikiytri ve nöroloji doktorun naptı peki göz harici sadece sağlıklıdır mı dedi yoksa nöroloji ve psikyatri tahlil fln mı yapıyo napıyo

merhaba
ben daha önce yazmıştım ve şimdi yazılanları da takip ediyorum ve sanırım benim durumum MUAF olacak..
kısaca..
sağ gözümde; %85 görme kaybı var ve ayrıca nigtasmus mevcut(gözde titreme) sağ gözüm nişan alma gözüm olduğundan ve burada yazılanlardan okuduğuma göre yüksek ihtimal muaf olacağım

size 2 sorum olacak
1) muaf olmam iş hayatıma olumsuz etki eder mi? Bedelli Askerlik beklemelimiyim

2)tamamen muaf olmayıp, belli sayılı günden muaf olma gibi bir durum duymuştum bu var mı yoksa yanlış mı biliyorum..mesela 120 gün askerlik yapıyorsun

vetbat

benim de tahminlerim o yönde, acaba işlemler uzun sürüyor mu? Bir an önce gitmek daha mı iyi olur yoksa tecil süremin bitmesini mi beklemeliyim?

vetbat

çürük raporu almak istemiyorum okulumda var eğer bedelli askerlik çıkarsa onu değerlendireceğim bu yıl sonuna kadar sanırım çıkacak

Arkadaşlar yarın saat 1 de heyete gireceğim sonucu yine burda paylaşırım göz doktoru muaf dedi ama heyet zorunlu heralde

Arkadaşlar heyete girdim barışta askerliğe el verişli değil dir sefer de görev alır

@Ferhat1234

kardeşim bende de NİGTASMUS var sana özelden yazdım eğer yardımcı olabilirsen cidden çok iyi olur

arkadaşlar göz tembelliği, gözde görme kaybı ve tek gözde nigtasmus ..bu konularda bilgisi olan varsa yazabilir mi? Nigtasmustan rapor alan var ama iki gözde mesela tek gözde olunca durum değişir mi? bunu deneyimleyen var mı.?

Arkadaşlar herkese selam. Göz doktoruna gittim bana bir rapor verdi anlayan varsa yorum yapabilir mi?
Sağ göz;
SPH -0,50
CYL -0,25
AXE 10
Sol Göz;
SPH +0,50
CYL -1,00
AXE 20

Tanı: h04.1 Lakmiral bezin diğer bozuklukları, H52 Refraksiyon ve akomodasyon bozuklukları.

Sizce durum nedir, muaf olunur mu? Sol gözümde göz tembelliği olduğunu ve %3 gördüğünü, sağ gözümde de biraz bozukluk olduğunu söyledi

cenkkk

Muaf olursun.

Arkadaşlar merhaba. Askerlik şubesinden sevk istediğimizde, aile hekimi nasıl sevk ediyor? İstediğimiz göz doktorunu biz seçebiliyor muyuz yoksa aile hekimi bir doktora mı sevk ediyor? Nasıl oluyor?

Bendede nistagmus var.yani Göz titremesi.% 30 görüyorum. İleride askerlikten muaf olabilirmiyim.

Merhaba eğer hastaneye sevk ister ve muayene sonucu muaf olamazsam doğrudan askere alınırmıyım yoksa bakaya mı olurum? Bilen var mı?

Üst Alt