Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evleneceğimiz kişiye psikiyatrik ilaç kullandığımızı söylemeli miyiz?

Elbette söylemeliyiz. Ama ilk duyduğu anda korku ve endişe olmaması için önce çiftler birbirini yakından tanımalı sonra söylemeli

Ölüm gelip de “haydi bakalım yallah gidiyoruz” diyene kadar evleneceğin kişi ile bir ömrü acısıyla tatlısıyla beraber geçireceksiniz. Kâh üzüleceksiniz, kâh neşeleneceksiniz. Böyle önemli bir birlikteliği daha baştan yalan üzerine inşa edersen dostum, o işten hayır gelmez. Er veya geç bu birliktelik sudan bir sebepten dolayı biter. Diyeceksin ki ”Taaaa baştan birbirlerine yalan söylememiş kişiler bile ayrılıyor, biz de ayrılırız ne olacak? Kaderde ayrılık varsa önüne geçilmez.”

İş öyle değil işte. Sen işini düzgün yapacaksın, doğrudan ayrılmayacaksın, evliliğin düzgün gitmesi için çaba sarf edeceksin, ondan sonra tevekkül edeceksin. Ama işe baştan Besmele ile başlamak yerine yalanla başlarsan o işten zerre hayır gelmez, hüsran çıkar ortaya.

Diyeceksin ki “ben hastalığımı ve ilaç kullandığımı söylersem bu sefer kız ve/veya ailesi beni istemeyecek.” Olabilir, istemeyebilirler. Hastalıktan dolayı seni istemiyorsa ne güzel işte, taa baştan bir beladan kurtulmuşsun demektir bu. Belki karşına daha hayırlı bir kısmet çıkacak.

Eski oturduğumuz evdeki üst komşumuzun çalışmayan iki kızı var. Öldüyse Allah rahmet etsin. Adam bir gün çatıya çıkayım derken merdivenden düştü kafası gözü yarıldı, kafa derisi burun hizasına indi, benzetmek gibi olmasın soyulmuş kurban gibi. Babaları ile beraber yaşayan (oturan) iki tane de kocaman kızları var hem de şıkıdım şıkıdım. Hastanede babaları ile kalmadılar, bir adam ayarladılar (para ile) ve adam kaldı babaları ile hastanede, elin adamı baktı babalarına. Bu kızlar sence hayırlı çocuklar mı? Belki böyle birisi denk gelecekti sana ama hastalığını söylediğin için senden uzaklaşınca beladan yırtmış oldun.

Neticede evlilikte yalan olmaz, hele başlangıçta asla.
@Sakar_Şakir_60,

Dun haberlerde okudum. Kadin psikiyatrik hastaymış ve bu durumu kocasindan saklamış yillarca. Yillar sonra boşanmaya gitmişler kadin agir kusurlu bulunmuş

@Sakar_Şakir_60,

ben söylemicem muhtemelen umrumda değil valla zaten en düşük dozla bile stabilim uyku için ilaç içiyorum der geçerim yakalanırsam da .

Yapacak bir şey yok eğer çok iyi değilsek zaten belli olur da iyiysek bence atlatırız gibime geliyor. Benim hasta olduğumu imkanı yok anlamaz o kadar da net söylüyorum.

belki yanlış düşünüyorsun diyenler olacaktır ama durduk yere kendimizi sorunlu gibi gösterip ortada kalmaktansa göze almak lazım.

@m.okanoyun,

evet bunu ben de gördüm ama adamın da saçmalığı burda iyi anlaşıyorsan niye boşanıyorsun ki psikiyatrik hasta diye saçmalık ötesi.

@Sakar_Şakir_60, Abi beni yanlış anlama lütfen. Buraya bilgi edinmek için açtığın başlıkların bazıları (takıntı vb.) senin belirli durumlarda hasta olduğunu belli ediyor zaten. Hayat arkadaşı olacağın bir kişiden bunu saklamanın imkanı yok, kaldı ki evlenmeye giden süreçte geçen zaman içerisinde de bu durumlarını saklaman imkansız.

Dışarıdan bakıldığında fark edilmediği için nörolojik hastalığım var dediğimde ne olacağını merak ediyorum. Benim için çok önemli çünkü karşımdaki kişi için tam bir turnusol kağıdı görevi görecek. Bu hayatta yarının garantisi yokken hastalığın derdine düşen insanla benim zaten işim yok.

@dermansiz,

öyle saçma iş mi olur ? seninki bildiğin cinayet, karşı taraf durumunu bilmeden nasıl böyle bir şey yapmayı düşünürsün ? yüklü bir tazmniat ödersin. + nafaka

ben bi ara hastanede yatarken sevgili edinmiştim hemşireler gördü cama öyle bi vurdu ki görmen lazım

Üst Alt