Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli erkekler neden engelsiz kadınları tercih ediyor?

Öyle olmalıdır demiyor malesefki çoğu kişi öyle yapıyor demek istiyor. yanı oda eleştirin kısmına yazmış bunları zaten savunduğunu en sonda yazmış

Genellemeler çok yapılmıs ama kime göre neye göre yapıyosunuz ben onu anlamadım..
Dışardaki 3ncü kişilerin istatisliğine göre hiçbirzaman hayatıma şekil vermedim vermeyide düşünmüyorum,
ve ayrıma cok karsıyım gerek dil,din ayrımı olsun gerek baska bi ayrım bu ayrımda engelli engelsiz ayrımıda var tabiki..
Ne yani sizinel engelli oldugunuz için evlenmeyen bir insana yada engelli bir insanın engelli olmadıgı için evlendigi zaman nasıl güven olabilirki..
O zaman iyi günde kötü günde hastalıkda saglıkta sözü sadece lafdanmı ibaret?
ne yani engeli yok diye evlendiginiz bir kişi Allah göstermesin kaza gecirdigi anda ilk terkeden sizmi olucaksınız?
Yok hayır diyorsanız neden engel ayırdımı..
Bu yazılarım tepki eleştri polemik amaçlı degil iç dökme amaçlı..
Sabah programlarında onlarca aciz çaresiz kadın görüyoruz,eger bu zihniyet hala eli ayağı düzgün olsun yeter demeye devam ederse böyle olmaya devam edicek..
önemli olan karakterinin kişiliğinin düzgün olması..
Engeller paylastıkca asılır..
iyi forumlar

Death Angel;

Dikkat edersen herkes öyle yapıyor demedim. Ama birçok kişi böyle yapıyor dedim. Saygılar

Vuu erkeklerin ne olduğunu biliyoruz da denilmişya =S hepsini nasıl değerlendirdiniz? Ya bi gidin Allah Aşk'ına evlilik tercihleri çok farklı bir durum 2 taraf sağlıklıyken de bir sürü seçim yapıyor e biz engelli olanların da seçme özgürlüğü olduğuna göre herkesin vicdan yada sevgi anlayışına göre değişir bu..Kimi daha yüreklisini ister kimi daha eteklisini yorumlayamazsınız ki herkesin kendi yaşam biçimi ben hiç engelli bir evlilik görmedim o yüzden geniş çaplı bir yorum getiremiyorum ama gerçekten soru da yorumlar da (bir kaç kişi hariç) gerçekten saçmalamışsınız ..

bence tek v e gerçek aşk sedat balkanlının eşi yaşamıştır şahit oldsuğum tek gerçek aşk

Sedat Balkan'lının eşi gerçekten özel bir kadın.. Allah her erkeğe nasip etmez öyle bir kadını ve her kadında olamaz zaten onun kadar...

Konuyu açan arkadaşa "Bu ne biçim soru" deyip yüklenmeyin lütfen.. Bu konuya benzer bir çok konu açıldı forumlarda.. Yorumlarda yapılan tek hata genelleme yapılması "Bazı" denilse daha yerinde olur.. Ayrıca ben "sağlam olsunda ne olursa, kim olursa olsun" mantığında olmadığını düşünüyorum erkeklerin.. Genelleme yapıp "hepsi aynıdır" deyip değerleri olan ahlaklı beyleri rencide etmeyelim diyorum.. Binbir çeşit insan var her birininde kendine has özellikleri.. Sakat kadın tercih edilmiyor düşüncesi dokunabilir bir çok kadına.. Ama zaten kadın olmak sağlam ol, sakat ol başlı başına bir mesele bu ülkede.. Tartışarak çıkamayız işin içinden herkes tedbirini alacak taktiri Allah'a bırakacak yapacak başka bir şey yok..

Aklıma geldi soruyorum yanlış anlaşılmasın lütfen.
Sevgili bıdıknur erkeklerin engelsiz bayanları tercih ettiği konusunda elinde somut bir delil mi var neye dayanarak bu görüşe sahipsin de böyle bir konu açmaya gerek duydun acaba ?
Sadece merak ettim sordum.
Dip not:Son yorumları okumadım eğerki sorumun cevabını daha önce yazmışsan cevaplama sayfa numarasını vermen yeterli.Tşkler.

Allahhh Allahhh bu ne biçim bir şaşkınlık alameti bu ne kendini bilmezce abuk subuk yorumlar konu başlığı dikkatimi çekti okuyayım dedim hay okumaz olsaydım ya ne demek erkeğin maadi durumu iyiyse sağlam kadını tercih edermiş neymiş erkeklerin hepsi aynıymış ( bu yorumu yapan arkadaşım bu kanıya vardığına göre kolleksiyonun bayağı bayağı geniş sanırım) neymiş cinsel iştahmış maşallah saçmalamakta sınır tanınmıyor bende aynı soruyu bu konuyu açan arkadaşa sormak isterdim? sen engelli bir erkeğimi tercih ederdin yoksa Bred Pit gibi birisinimi? sakın engelliyi tercih ederdim deme buna kargalar bile güler birde ceren arkadaş sen tamamen uçmuşsun be sevgili dostum ben nice sağlam kadın tanırımki bildiğin buzdolabı yani cinsel iştah sağlamlıkta olmuyor be her sağlam kadın erkeğin cinsel iştahını açmıyor cinsellik ap ayrı bir konu ben bu konunun bir tercih meselesinden ziyade YAZGI/KADER olduğuna inanıyorum kaderde ne yazılmışsa insan onu yaşar sevgili dostlarım...

Başlık acana kızmayın beyler, engelli erkekler genellikle maddiyatına güveniyorsa tercihlerini engelsiz bayandan kullanıyorlar.Bu konular cok derin ! kimse darılmasın gücenmesin insanoğlunun istekleri bitmez, sonradan engelli olan erkeklerin coğu, doğuştan engelli bayanları bile istemiyor, neden derseniz cocuğunda doğuştan engelli olacağına inanılıyor.Yukarı tükürsen bıyık, aşağı tükürsen sakal, bu söylediklerimi bir bayanında istemesi gayet normal.Bu sitede de bayan-erkek iki engelli arkadaşımızın mutluluğunada şait olduk, tabi onlar unu eleyip eleği astılar onlar bizim gönüllerimizin prens ve prensesleri.

Gecelerin_Prensi;

gecelerin prensine..
öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim beyfendi..sonra bana olan sorunuzu açık yüreklilikle cevaplayayım..ben evlilik noktasında inanın engelliden yana tercihimi kullanıyorum..ama tabiki engelinin derecesi önemsiz diyemem..her noktada dengi olsun istiyor insan..ben evliliklerde maddi manevi denklik önemli derim.aşk ile herşey olur,her engel aşılır düşünceside çocukça geliyor!brad pit lerde falan hiiiç gözüm yok!:)huzuru ve mutluluğu sadece dış görünüşün veremeyeceğinin bilincinde olan bir bayanım hamdolsun..Rabbim herkesin gönlüne göre versin inş..

...ansızın...;

çevremden gözlemlediğim kadarıyla ve birkaçta şahsi tecrübeme dayanarak engelli erkeklerin evlilik noktasında engelsiz veya kendinden daha az engelli bayanlara evlenme teklif ettiklerini gözlemledim.zaten yapılan yüzküsür yorumada bakılırsa,bu tezim destekleniyor(tabi herkesin gerekçeleri var kendince.saygı duyuyorum)..ama forum köşesinde torumlara konu açmak için illaki deneyim veya ispata gerek yok..aklınıza takılanı yoruma açarsınız,desteklenir veya desteklenme..bu konunun bukadar sese getireceğini inanın düşünmemiştim..sevgiler sizede..

Sevgili bıdık senin için kıstas nedir yani nasıl engeli olan birisiyle evlenirsin merak ettim durduk yerde:cool:

Nurdan hanim peki tam tersini sorsam size bayanlar neden engelsiz erkekleri tercih ediyor. ? hadi gelin bunu tartişalim erkeklerin günahi nedir ? :( engelli erkekler aşik olamicaklarmi ? aşk tadina bakamicaklarmi çok saçma geliyor bu konular bana...

Bişey sormak istiyorum,
Dün engelli salonunda sınava girdim ve benim engelim yok denecek kadar az yol kapalıydı sırayı kenara cekip gecmem lazımdı sağ kolu tamamen olmayan bir arkadas oraya yönlendigimi görünce ben gitmeden sırayı cekip bana yol açmaya calıstı..
insanlık bu degilde nedir?
neyse soruma gelelim herhangi bir kişi bütün aradığı kriterleri bir kişide bulmasına ragmen sırf engeli avr diye o kişi ile evlenmiyosa peki o kişinin engelli cocugu olursa napıcak?
Terkmi edicek?
Engelsiz diye aldıgı eşi kaza geçirirse(Allah göstermesin) boşancakmı?
Yani bana saçma geliyor,engelli kişilere kronolojik vaka gibi bakılmasından rahatsızım

duyguların yok olma tehlikesi ile karşı karşıyayız sanki ....
nolcakki engelli yada az engelli yada engeli olmayan birbirlerinden ne farkı hepsinin sonuç olarak yürekleri var....
kısacası evlilik mantık olup huzur vermektense aşk olup ızdırap versin... hayatı birazda zor olarak sevelim. hayatımızda herşey mükemmel olmasın ama kalbimizde insan sevgisi olsun üstelik bu sevgi engel tanımasın...
ben pek takılmıom engelli ille engelli biri ile beraber olmasını bende evliyim hatta eşimi vermediler kaçırdım engelli deil ama engellide olsa bişey değişeceni sanmıyorum... andrenalin olmayan yaşam kalbin pasif olmasına zemin hazırlar..
HAYAT SEVİNCE GÜZEL...

bir iki okudumda ne saçma şeyler bunlar her iş biti işe girdik hepimiz haklarımız çok iyi iş evlenmeye geldi sağlammı olsun engellimi olsun hayret bişey ya her dert bitti bi bu kaldı

bence mutlu olmanın anahtarı birincisi fedakar olmak ikincisi empati kurabilmek. bu kriterler, engelli yada sağlam bir bayanda varsa fazla düşünmemek lazım. çünkü evliliğin amacı hastalıkta sağlıkta mutlulukta hüzünde birlikte olmaktır. mutlu olamadıktan sonra sağlam bir bayanla olsam ne olur...

arkadaş güzel bi başlık atmış bu arada burası sadece işkur formatlı bi yer değil sosyal hayata dair herseyi paylaşabiliriz engelli erkeklerin engelli bayanları begenmiyor bu bendede olan bi durum sanırım komplekten kaynaklanan birşey ya da toplumsal bakışdan kaynaklancak bir sorun vs ..

Sanki manavdan domates alıyoruz:) Gönül kimi severse güzel o dur kardeşim bu kişi engellide olabilir engelsizde..

Hiç bir yorumları düşünceleri okumadım direk soruya yanıt veriyorum: Engelli insan hayatını zorlaştırmak istemiyordur. İki ortopedik engelli evlenirse ileride hayatta ne sıkıntılar çekeceği kaçınılmaz bir gerçektir hele kimseleri yoksa vay onların haline. Gönül meselesine gelince burada gönül değil mantık işlemeli.

Tabii engelli erkekte bulunmaz hint kumaşı ya engelsiz bayanlarda sırada bekliyor :)

Allah cc razı olsun yorumlar için ; Allah cc çift olarak yaratmış olduğu insanlara biri diğerinin eşi anlamında onları evliliğe teşvik etmiştir. Nitekim Allah cc bizlere İçinizden evli olmayanları, köle ve cariyelerinizden evlenmeye müsait olanları evlendirin Eğer fakir iseler, Allah lütfü ile onların ihtiyaçlarını giderir. Çünkü Allahın lütfü geniştir Her şeyi hakkıyla bilir Nur Suresi,32. Efendimiz Resulullah Sallallahu Aleyhi ve Sellem evliliği teşvik etmiş ve kendisi de evlenmiştir. Zaten, Allah tarafından kadın ve erkeğin birbirlerine sevdirilmesinden ve evlilikteki peşin ücretlerden ötürü olmalı ki, insanlar ilk günden beri, zaruri birçok şeye gösterdikleri hassasiyetlerden daha fazlasını bu konuda göstermişler ve evliliği insanlığın ortak adeti haline getirmişlerdir. Konuyla ilgi sadece Allah cc ayeti celilesinde Onun varlığının ve kudretinin delillerinden biri de Kendilerine ısınmanız için, size içinizden eşler yaratması, birbirinize karşı sevgi ve şefkat var etmesidir. Elbette bunda, düşünen kimseler için ibretler vardır.Rum Suresi, 21 Resulullah Sallallahu Aleyhi ve Sellem Efendimiz,Buyurdularki ben ümmetimin çoğunluğu ile övünürüm, Allah cc öncelikle isteyen herkese Hayırlı Saliha bir eş, Allah cc rızası doğrultusunda Hayırlı bir yaşam Hayırlı nesiller daim etsin inşAllah....

Ben de diyorum ki; sanki sakatlığı olmayan kızlar bulunmayan hint kumaşı, sakatlığı olan bütün adamlar bekliyorlar öyle ah bir sağlam kız sevse, istese bizi diye..:) Seçme hakkı yok sanki sakatlığı olan erkeklerin.. Buldu mu sağlam olanı bakmasın hiç kafası kafama uyar mı? Gönlü gönlüme uyar mı? Yetinsin işte elindekiyle!

Basit değil o kadar bu işler..:)

Bu toplumun kafası değişmeyecek bence.. Herkesin evladı kendine göre en iyisidir amaa hiçbir özelliği olmayan sıradan kızlarını ve oğullarını sakatlığı yok diye sayısız özelliğe sahip sakat insanlara layık görmeyen ailelerin ve toplumun zihniyeti hiç değişmeyecek hem de hiç.. Hep sorgulanacak, Sakat bir adam sakat bi kadını neden tercih eder? Sakat bir kadın sağlam bir adamı neden tercih eder? Birbirimizin halinden en iyi biz anlamalıyız ama biz bile sorguluyorsak durum vahim ötesi demektir..

Bizim binada oturan tekerlekli sandalyeli erkek sağlam kadınla evli adamın babasının otomotiv şirketi var o da oğlu .olduğu için patron şirketin adını da verebilirim.Bunlar 2 kardeş ikiside sandalyeli eşleri sağlam.Adamın arabasının arkasına kıvrılarak sandalyesini alıyor ve sandalyesine oturup evine çıkıyor.Köyden evlenmiş köylüyle evlenip orada patates yolacağına evlenip burada hizmetçisi bile var. Yaaaaa.Bir de engelli bi kızın üzerine para verseler bile evlenileceğini zannetmiyorum.Çünkü cinsel açıdan çekiciliği yoktur.

engelliyle evlenen kadın ev işi bile yapmıyor yaaaa

engelli kızlarda sağlam erkekle evlenebilmek için böyle bi şi yapabilirler mesela engelli kızın maddi durumu iyi olacak ve 3 tane de sağlam kuma getirler erkeklerine ozaman saplam erkek engelli kıza evet der

kadının özel hizmetçisi var köyde kalsaydı her gün iş yapacaktı ...

şimdi evde ev işi bile yapmıyor

Şimdi bu kadın niye pişman olsun evlendiğine köyde kalsayda daha kötü şartlarda çalışacaktı.Şimdi emrinde kadın var.Sağlam erkekle evlenmek isteyen kızlarda böyle çekicilik albeni yaparlarsa belki olabilir derim ben.

ya boşuna hırpalıyorsunuz kendinizi kardeşler bu işler kısmet işi

Allah cc razı olsun değerli yorumlar için öncelikle,Erkek için de, kadın için de iyi geçinmek, fedakarlık ve sabır ister. Külfetsiz nimet olmaz buyurmuşlardır. İyi geçinmek için, sıkıntılara katlanmak ve her zaman kendini haklı görmemek gerekir. Ben haklıyım demek geçimsizliğe yol açar. Tecrübeli ve Müslüman bir annenin, asırlar önce kızına verdiği bir öğütsizinle paylaşmak istyerim

Doğup büyüdüğün, senelerce yaşadığın bir yuvadan çıkarak, yabancı bir yere gidecek, huyunu, suyunu bilmediğin bir insanla yaşayacaksın.

Sen ona yer ol ki, o sana gök olsun.

Sen ona ev ol ki, o da evin direği olsun.

Sen ona cariye ol ki, o da sana köle olsun.

Ona sıkıntı verme ki sevgisini azaltmasın.

Ondan uzak kalmaki seni unutmasın

Onun gözünü, burnunu ve kulağını koruyasın ki, gözü senden başkasını görmesin, senden başkasının kokusunu almasın ve senden hep güzel şeyler işitsin.

Evinde otur, ev ve el işleriyle meşgul ol

Yiyecek, içecek hususunda o ne getirirse, onunla kanaat et ve şunu bunu alamıyoruz diye asla şikayette bulunma

Koca hakkını kendi hakkın üzerine tercih et

Kocanın akrabasının hakkını da önde tut

İntizama ve temizliğe dikkat et

Komşularınla iyi geçin, onlardan gelecek sıkıntılara katlan

Bilhassa komşular arasında laf getirip götürme Dedikodudan kaç
Namazlarını vakit girer girmez kıl
Yavrum Şimdi sana kırk yıllık evliliğimin tecrübelerine dayanarak bazı nasihatlerde bulunacağım. Bu nasihatlerime uyarsan dünyada mutlu bir ömür geçirdiğin gibi, ahirette de ebedi saadete ulaşırsın.

1- Kanaatkar ol Yani, kocan tarafından getirilen yiyecek ve giyecek her şeyi memnuniyetle kabul et Çünkü, kanaat, kalbi huzura kavuşturur.

2- Söylenenleri daima iyi dinle ve kocanın meşru emirlerine itaat et

3- Evin ve her şeyin her zaman, temiz, muntazam ve düzenli olsun

4- Eşinin yemek saati ile uyku saatine dikkat etmelisin Açlık insanı huysuz eder, uykusuzluk ise, öfkelendirir.

5- Evinin mallarını ve eşyasını iyi koru Yaptığın işleri, iyilikleri başa kakma İyiliğe karşı iyilik çabuk unutulur, fakat kötülüğe karşı yapılan iyilik unutulmaz.

6- Eşinin yakınlarına güzel muamelede bulun Kocanın hatalarını, yalnız iken, yumuşak bir şekilde söyle

7- Kocanın sırlarını hiç kimseye söyleme! Karı koca arasındaki sırlar kabre beraberlerinde gömülmelidir.

8- Eşinin üzüntüsünü ve neşesini paylaş Ona her yönüyle iyi bir hayat arkadaşı ol Yalan, yuvayı içten içe yıkan bir kurttur.

9- Aranızdaki problemleri kendiniz halledin Sakın bunları bize ve başkasına taşıma Kimseden medet umma

10- Kocandan, almakta zorlanacağı, gücünün yetmeyeceği şeyleri isteme

11- Kadının güzel huylusu, eşine Cennet nimetidir.sen kocana cennet nimeti ol azap çektirme

12- Bunları yapabilmen, ancak, onun isteklerini kendi isteklerine, onun rızasını kendi arzularına tercih etmenle mümkün olabilir. Hep kendi istek ve arzularını ön plana çıkartırsan, bu nasihatleri tutman mümkün olmaz.

13- Beş vakit namazını şartlarına uygun kılmazsan zaten bu, felaket olarak sana da kocana da çocuklarına da yeter. Beş vakit namazın doğru olması için gusül ve abdestin doğru olması lazım. Bunların faydasını görmen için itikadının doğru olması lazım. Doğru itikad ehli sünnet itikadıdır. Her şeyden önce bunları öğrenin ve tatbik edin. Bunlar varsa her şey zamanla düzelir. Allah cc hepinizden hepimizden razı olsun inşAllah....

Üst Alt