Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli emekliliğinde değişiklik gündemdeymiş (25.11.2024)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
merhaba meclis işleyeşine çok hakim değilim 7 ocakta görüşmeler başlayacak resmi gazeye çıkması tahmini kaç gün sürer

@SirinBocek,

Vergi indirimin onaylandığında mesaj geliyor. Ve şirketin GİB online kullanıyorsa onlara mail gidiyor şu kişi vergi indirimine hak kazanmıştır gibi. O yüzden 1-2 hafta sonra muhasebeye sor. Benimki 2 haftada çıktı. Kanun 7 ocaktan itibaren mecliste görüşülecek sonra c. Başkanlığına çıkacak orda da 1 hafta takılsa resmi gazetede yayınlanması en geç ocak sonunu bulur. Şuanda sgk lar emekli etmek için bir zorluk çıkarmıyor, yeter ki kanun değişmeden yetiş.

Habertürk gazetesi bunun haberini yapmış onun altına herkez yorum yapsın tepkisini gösterdin bence

@BnymnYldz,

Çok teşekkür ederim size..

@Thyshine,

İnşAllah yaa.
Ankara'da, Vergi indirimi için Ay'ın belli gününde kurul toplanıyormuş. Aynı hastahanede ki; Engelli Saglik Kurulu Heyeti toplanır gibi. Bu kurulu bilerek Ocak ay sonuna bırakmazlar inşAllah yaa.

Bende şimdi soracağım daha sisteme düşmedi, bir daha arayacağım sisteme düşmedi diyecekler.. Bir daha arayamam diye çekiniyorum.

İnternetten acaba biz bakabiliyor muyuz diye de, hususi defterdarliga gittim Takip numarası varmi diye yok dediler. Kitlendim kaldım valla ya. Onaylandığına İnternetten bakılsa, sisteme düşer düşmez hemen harekete geçerdik hiç yoktan. 1,2 günü sonrayı bırak, saati artık hesap eder olduk bu yeni yasa nedeni ile 🥺

@SirinBocek, Onay mesajı geldiğinde vergi indirimi yazısının işyerinize gelmesini beklemeyin.

Vergi dairesine gidip elden teslim alabilirsiniz. Şu yasa yürürlüğe girmeden önce inşallah yetiştirebilirsiniz.

@BnymnYldz,

Allah razı olsun yaa bu bilgilendirme için..

Bana mesaj gelmesini bekliyim o zaman.. Gelir gelmez çalıştığım yere arıyayım indirim yazısı veya sisteminize düştü mü? diye..

İnşAllah; Ankara, Ocak'ın başların da vergi indirimi sonucu için Kurulu toplar, sisteme yansıtırlar.. Sonra direk Vergi/Defterdarlık dairesinden kağıdı alıp SGK'ya ulaştırırım. 😒

Kanundan anladığım kadarı ile maalesef SGK süreli verilen raporlara takmış. O yüzden değerlendirmeyi kendisi yapmak istiyor.

28 aralık cumartesi itibariyle emekliliği hak ettim, yarın (30 aralık) sgk’ya gideceğim emekli olur belgesi almak için sonrada çalıştığım kurum olan iski’ye idari işlere dilekçemi vereceğim. 30’unda dilekçeyi verince benim en yakın sürede emekli olmam kaç gün sürer acaba, aydınlatırsanız çok sevinirim.

Arkadaşlar benim öğrenmek istediğim bir şey var, özel ile kamu çalışanlarının emeklilik süreci değişiklik mi gösteriyor? Ben iski’de (kamu) çalışıyorum, emekliliği dün hakettim, yarın halen daha ne yapacağımı kesin olarak bilmiyorum, başım çok karıştı, benim ilk önce sgk’ya mı gideceğim yoksa işyerine mi gideceğim halen daha beyni mi kurcalıyor. Yardım edin bana.

Aynı gün çıkış işlemi yapılır e-devlet'ten emekli başvurusu yapılıyor 30 unda emeklilik başvurun olur

@kalua33, ilgin için çok sağol, sgk’ya 1. gidişte de 2. gidişte de engelli vergi indirimini götürüyor muyuz acaba, yoksa yalnızca ilk gidişte mi veriliyor?

Şirkete çıkışını vericen e-devlet'ten ika emeklilik başvurunu yapacak bankayı seçeceksin sonra sana verdikleri vergi indirimi belgenle SGK ya gidip başvurunu yapıyorsun o kadar

Konu çok vahim olan yine bizlere olmuş.

4A'dan Ekim 2004 yılında çalışmaya başladım ve vergi dairesindeki vergi indirimine tabi raporum %54. Prim günüm 7200leri geçti haliyle. Sorum şu emekli başvurusu için ne yapmak lazım arkadaşlar?

Eğer tasarı geçerse yeniden SGK kurula yollayıp yeniden değerleme yapacak o zaman bu oranı da alamayız.

Sizden gelecek yönlendirmeye göre hemen başvuru yapacağım. Ama başvuru nasıl yapılıyor onu da bilmiyorum.

Son düzenleme:
@ozghcttpli, Sizin de dediğiniz gibi bu kanun teklifi kabul edilirse emeklilik işlemleri zorlaşacak ve çoklu hastalıkları olan birçok kişi emekli olamayacak.

2024 yılında emekli olanlara 2025 yılında emekli olanlara kıyasla daha fazla maaş bağlanacağı da söyleniyor.

Siz yinede başkasının yönlendirmesi ile işlem yapmayın. Bu konuları tüm yönleriyle araştırıp değerlendirip emeklilik kararınızı ona göre verebilirsiniz.

Vergi indirimi belgeniz var ise çalışıyorsanız eğer işyerinizden 08 Kodu ile çıkışınızı yaptırdıktan sonra, bu belge ile SGK'ya gidip emeklilik başvurusu yapabilirsiniz.

Son düzenleme:
@ozghcttpli,

7 ocaktan önce başvurunu yap. Sigortadan emekli olur yazısı alıp iş yerine vermen gerekiyormuş. Sonrası da e devlet üzerinden hallediliyormuş. Bende 2 ocakta gideceğim. 7 ocakta meclis açılır yasa yürürlüğe girerse üzücü olur sizin için.

@ozghcttpli,

Bende kalp hastasıyım ama hiç Duzelmicek olmasına rağmen oranım 48 den. Sürekli düşüyor bu sebeple engelden çıkarım diye yeni yasa çıkmadan emekliliğimi verdim 65bin maaşı geri tepip 22bin olacak emekli maaşına mecburen emekli oldum sende çalışıyorsan şirketine emekli olmak istediğini söyleyeceksin onlarda evraklarıni hazırlayacak ve e devletten başvurunu yapacaklar sende vergi indirimi kagidinla SGK ya gidip başvurunu yapacaksın bu kadar 31 Aralığa kadar başvurunu yapmazsan emekli maaşın %30 düşük bağlanacak karar verdiysen yarın başvurunu hallet

@Modality,
2 Ocak'ta gidersen %30 daha düşük maaş bağlanacak günün dolduysa 31 aralığa kadar başvurunu yap

@kalua33,
%30 Düşük maaş bağlanması 7 ocak da TBMM açıldığında, yasa kabul edildiğin de olmuyor muydu?
4A - 2004 girişli - aktif sigortalıyım bende 🥺

Vergi indiriminden onay bekliyorum bende. Onay çıkar çıkmaz SGK ya başvurumu yapacaktım bende. 7 ocağa kadar inşAllah onaylanır Vergi indirimim de başvurumu yaparım, düşük maaş mağduru olmam inşallah diye düşünüyordum bende. 🥺

Teşekkürler arkadaşlar sizden cevap gelmeden önce bir kaç arkadaşımla da konuştum maaş düşüklüğü mevzusundan onlar da bahsetti. Yarın ilk iş ik ile görüşeceğim. Ocak 7 sonrası ne olacağı belli değilken birde minimum 10bin lira daha az maaş alma riski doğdu. Ve bunların hepsini tesadüfen öğrendim. Siteye bir süredir girmiyorum ameliyatlar vs uğraşıp duruyordum.

@kalua33,

Calisamicak durumdamisiniz maaşınız iyimis aslında yine işe girip caliscaksiniz sonuç olarak

@kalua33,

Hayır resmi gazetede bu kanun henüz yürürlüğe girmedi. Resmi gazetede incelersen görürsün. Resmi gazetede yayınlandıktan sonra geçerlidir. Geriye yönelik kanun işlemez. Bunu avukata da danıştım.7 ocağa kadar şuan vakit var.

Hem EYT/Normal hem de engelli emeklilik başvuruları nedeniyle SGK bugün ve yarın fazla mesai yapacak gibi.
Merak ediyorum; bu değişiklikten haberi olmayan, emeklilik şartlarını tamamlayıp emekli olmayan ve çalışmaya devam eden çok insan var mıdır?

@Ankisp,

Vardır. Gss gibi kaos durumuna dönecek gibi birçok insan haberi olmadan gss prim borcu çıkmıştı. Şimdi de bir benzeri olacak gibi duruyor.

@Ankisp,
Hak edipte kalan bence çok yoktur. 2008 öncesi ssk lı olan engelli zaten vergi indirimi ile emeklilik zamanının geldiğini bilir. işe giriş çıkış yapacak çok kurumsal bir yer değilse . Yada başka yerde çalışacak. % 30 düşme mevzusuda vardı zaten çoğu kişi haberdardır bence.. Kalanlara çok yazık olacak ama , yasa değişip çıktıktan sonra hem vergi indirimiyle emeklilik bitecek hemde maaş düşmesi olacak.

@geronimo1,

Kardeş dolduysa bekleme ocaktan gün alırsan maaşında %30 düşme olur diyor uzmanlar. Sgk ya gidip dilekçeni ver , çıkış olması gerekiyorsa işyerin çıkışını versin. Kadrolu Kamu işçisi isen , bizim burdada var 14 ocak onlar için son du sizi bilmiyorum. Yüzde 30 düşecek diye bizdeki işçiler emekli olacak 14 ocakta... Ama sende yasa değişikliği durumuda var .. Vergi indirimle emekliliğin cepte, Tek handikapın sanırım iskide çalışamamak olacak....

Sevgili arkadaşlar

4A SSK'lı olup emekli olmayı düşünenler %30 düşük maaş bağlanmaması için 31 Aralık son gündür devlet memurları yani emekli sandığı 14 Ocak son gündür bu konu hakkında emekli maaşı hesaplama konusu hakkında bir yasa çıkmazsa durum bu şekildir.

Google'da gerekli araştırmaları yapabilirsiniz bu konu hakkında onlarca yazı yazılmıştır sorarak değil okuyarak daha iyi anlaşılır yanlış anlamayın eleştirmiyorum vebal altında kalmamak için bu şekil söylüyorum iyice araştırınız Google'da gerekli köşe yazıları mevcuttur SSK uzmanı yazarlar bu konuda yazılar yazmıştır

Son düzenleme:
Ben 7 ocak tarihinde mi emekli olacağım diyim dilek@Modality, bana kalsa senin dediğin gibi hemen olurum ama bana kalacak mı acaba.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt