Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Elektrik desteğinin uygulanması hakkında bilgiler

Zellandali
bilmem.ben 2022 alanlara verılıyor dedim.engelli olan kızınızdı o na alıyorsunuzdur dıye dedım

degerli arkadaşlar az önce ptt elektrik faturami verdim memur bu son hakkin bundan sonra parayla yatircan dedi kalktimi elektrik yardimi bilgilendirirmisiniz lutfen

arkadaşlar elektirik yardimi bitmiş

yok şaka edirem tabi bu gun ptt memur dedi

bu sitenin yoneticileri konuyla alakalı hicmi bilgi vermez hayret

Elektrik yardimi neye gore hesaplaniyor?

arkadaslar evde 3 kisiyiz.elektrik yardimi aliyorum fakat kafama takilan bir sey var.örnek geçen ay 73 lira fatura geldi 17 lira fark aldilar.
bu ay 73 lira 25 kurus geldi fatura ama 2 lira fark aldilar.ayni fatura ayni yardim.neden gecen ay fazla bu ay az aldilar.ortalama ayni tutarda fatura gelir ama alinan fark birbirini tutmuyor.

ayaz5858

Bilgisi olan varmı net

Elektrik indirimi/yardımı bitti deniliyor
Gerçekten bitti mi yoksa farklı sıkıntılar mı var sorunlar mı var bilgisi olan PTT ye ödemeye giden arkadaşlar bilgilendirme yaparlarsa öğrenmiş oluruz.

2022 sosyal yardım alıyor muydunuz hocam

Anneannem 65 maaşı alıyor evın gelırı sadece bu maas,babam cıftcı evde 3 kısı ıkamet edıyor bu eve yardım uygulanır mı

ayaz5858

Antakya31

elektrik indirimi devam ediyor arkadaşı kandırmışlar heralde ptt çalışanı yapılan yardımın artmasıda elektriğe gelen zamlardan dolayı kilovatsaat olarak indirim yaptıkları için 80 lira yardım alıyorsanız 80 kalmıyor ne kadar kilovatsaat indirim alıyorsanız onun tl değeri kadar indirim oluyor Hanede yaşayan kişi sayısı 2 veya daha az olanlara 75 kilovatsaat, 3 kişi olanlara 100 kilovatsaat, 4 kişi olanlara 125 kilovatsaat, 5 kişi ve daha fazla olanlara ise 150 kilovatsaat olmak üzere, her ay elektrik desteği verilecek.

sonbahar.44 Anneanneniz 2022 kanun kapsamında yaşlılık aylığı aldığından destekten yararlanırsınız.

sonbahar.44
ELEKTRİK DESTEĞİ YARDIMI
Elektrik tüketim desteğinden faydalanmak için vatandaşların SYD vakıflarına ya da herhangi başka bir kuruma başvuru yapmalarına gerek yoktur.

Bu programdan faydalanabilinmesi için; geçerli bir kimlik belgesi ve “mesken” elektrik faturaları ile birlikte PTT A.Ş. şubelerine başvurmaları gerekmektedir.
Destek programı uygulama süreci

MADDE 7- (1) Destek programından yararlanacak hak sahibi, PTT şubesine giderek geçerli bir kimlik belgesi ve elektrik faturası ibraz eder.
MADDE 8- (1) Destek programı kapsamında elektrik faturalarının hak sahibi adına olma şartı aranmaz.

YANİ, aboneliğin anneannenizin üstünde olması gerekmiyor. Destek anneannenizin ikamet ettiği mesken faturasina yapılır.

Selam.
Merak ettiğim bir husus var.
Misal % 40 engelli bir arkadaşımız
emekli olursa elektrik indiriminden yararlanabilir mi ?
Teşekkür ederim.

01adem,
Elektrik desteği, sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarınca yapılan düzenli yardım ve aylıklardan faydalanan ailelere yapılır. Yani engelli olmak veya emekli olmak tek başına kıstas değil.

Ankyra

aynen engellısın ama ebm alıon elektrıkden ındırm vermıolar.engellısn 2022 den faydalanıon elektrık indiriminden faydalanabılıon kısaca her engellı faydalanamıo

96 engelliy gelir kriterini aşıncl evde bakım kesildi.
elektrik desteğinden yararlanabillirmiyim??%96 rapor.

mugo
2022 sayılı Kanun kapsamında ikamet ettiğiniz hanede siz veya yakınınız;
a) Yaşlı aylığı,
b) Engelli aylığı
c) Başkasının yardımı olmaksızın hayatını devam ettiremeyecek derecede engelli aylığı, veya
ç) 18 yaş altı engelli yakını aylığı
alıyorsa, elektrik desteği verilebilir.

c şıkkını anlayamadım,yetim aylığımı dediğiniz??

mugo
Elektrik desteği yardımı için SYDV.den düzenli yardım alıyor almak şartı var.
SYDV.nin düzenli yardımları aşağıdaki gibidir:
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından 3294 sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu ve 2022 sayılı 65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Kanun kapsamında; Eşi Vefat Etmiş Kadınlara Yönelik Düzenli Nakit Yardım Programı (EVEK), Muhtaç Asker Ailelerine Yönelik Düzenli Nakit Yardım Programı (MAAY), Öksüz/Yetim ve Asker Çocuğu Yardım Programı (ÖYAÇ), Şartlı Eğitim - Şartlı Sağlık Yardım Programı (ŞESY), Çoklu Doğum Yardım Programı, Kronik Hastalık Yardım Programı, Engelli Aylıkları, Yaşlı Aylığı, Engelli Yakını Aylığı, Silikozis Aylığı.
Yani haneninzde bu yardımlardan birinden yararlanıyorsanız, elektrik destek yardımı alabilirsiniz.

so ru m şu

2022 ve evde bqkım maaşı almıyorum-kriteri az geçti diye kesildi-
yetim maasına başvurdum bende,10gün oldu,2 ay sürer deediler.

yetim maası olunca elektrik desteğinden yararlanabilirmiyim?

@Ankyra

tşk.ederm

YETİM aylığı Sosyal yardım kapsamında sayılmamış,amma saçmalık..

mugo
SYDV yardımları arasında Öksüz/Yetim ve Asker Çocuğu Yardım Programı da var. Sayılmamış derken, elektrik desteği bakımından mi söylüyorsunuz?

mugo
Kardeşim bu konu ile ilgili 144 nolu telefonu arayın,ve Tc kimlik no ile hanedeki elektrik desteğini sorgulatın.
Burda size net bir bilgi verirler.

@Ankyra

SGK dan alınacak,yetim aylığı nıda kapsamalı ,,demek istiyorum.

@Mehmet005
Kardeşim bu konu ile ilgili 144 nolu telefonu arayın,ve Tc kimlik no ile hanedeki elektrik desteğini sorgulatın.
Burda size net bir bilgi verir

TŞK.EDERM

engelliler emekli olduktan sonra hangi haklardan faydalanabilir.

Aralık ayında engelli aylığı almaya başladık. Elektrik desteği engelli aylığı alanlara veriliyomuş. E devlette hala gözükmüyo elektrik yardımı. Sosyal yardıma tekra başvurmam mı lazım?

değerli arkadaşlar benim komşum vakıf engelli muhtaç aylığı alıyor acaba elektrik desteğinden de yararlanabilirmi

Elektrik su desteği hakkında

Arkadaşlar 2022 engelli aylığı alıyorum 5 aydır abone benim adıma olmadığından sosyal yardımlaşma kurumunda bir memur elektrikten faydalanamayacagımı söyledi. Ne yapmalıyım benim böyle bir hakkım var mı?

ELEKTRİK DESTEĞİ YARDIMI
Elektrik tüketim desteğinden faydalanmak için vatandaşların SYD vakıflarına ya da herhangi başka bir kuruma başvuru yapmalarına gerek yoktur.

Bu programdan faydalanabilinmesi için; geçerli bir kimlik belgesi ve “mesken” elektrik faturaları ile birlikte PTT A.Ş. şubelerine başvurmaları gerekmektedir.
Destek programı uygulama süreci

MADDE 7- (1) Destek programından yararlanacak hak sahibi, PTT şubesine giderek geçerli bir kimlik belgesi ve elektrik faturası ibraz eder.
MADDE 8- (1) Destek programı kapsamında elektrik faturalarının hak sahibi adına olma şartı aranmaz.

YANİ, aboneliğin engellinin in üstünde olması gerekmiyor. Destek engellinin ikamet ettiği mesken faturasina yapılır.

Engelli olarak emekli oldum pekı ben başvuru yapabiliyormuyum yoksa sadece 2022 aylıgı alanlarmı basvuru yapıyor

Üst Alt