Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
hayır öyle bir şey yok,yardım sürekli,ben ikinci indirimli faturayı ödedim.siz de sanırım 30 günlük süre tamamlanmamış olabilir .pazartesi günü tekrar gidin ptt ye.
olabilir son ödeme tarihinde ödediğim için diğer fatura 20 gün sonra geldi ama mantıksız değilmi faturaya indirimm gelmesi lazım ben ödediğim zaman niye olsun ki bakalım 2-3 gün sonra tekrar denicem
İstediğiniz zaman ödeyin 3 fatura geri yönelik indiriminiz içerde kalıyor. 2 fatura bekleyip ikisini ödemek isterseniz her ikisinede indirim alırsınız. Her ayın başında indirim tutarı geliyor sizin faturanız sonradan Veya önceden çıksın önemli değil.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Olayı anladım arkadaşlar mart 20 sinde gelen faturayı nisan 8inde ödedim 110 lira fatura hepsini karşıladı ödeme yapmadım yani 2 aylık indirim mart ayındaki faturaya yansıdı yani nisan 20sinde fatura geldi tekrar nisan indirimini önceki ayda kullandığım için indirim yansımadı bidahaki ay günü gelmeden faturanızı yatırın yani benim mesela 67 x2 135 yapıyor 110 liraydı fatura karşıladı 25 lira çöpe gitti bidahaki faturayı full ödedim
arkadaşlar ptt gişelerinden başka bi yol yokmu bunu ödemenin 1 personelli 1 şube var bizim yol boyu sıra oluyor ödeyemeden kapanıyor 3 saat sıra bekledim
%92 agir engelli kimlik karti var annemin benimle ikamet ediyor sadece ben evde bakım almaya başladım 2022 maaşı almıyor annem engelli kimlik kartıyla yararlanabilirmiyiz bizde 2022 maaşı alması şart mı
Benim %51 engel raporum var ben elektriği üstüme alsam indiriminden yararlanırmıyım zaten engelli maaşı için SYDV başvurdum evime geldiler sonra sorular sordu bende cevapladım evden çıkmadan önce telefonuna mesaj gelecek dediler iki ay oldu hala mesaj bekliyorum eğer maaş onaylanırsa engelli raporumla elektrik faturasından yararlanırmıyım bilgisi olan varsa bilgilendirsin lütfen
Akanesma büyük bir ihtimalle onaylanır maaş ın. elektiriği üstüne alman şart değil. ama faturayı yatırırken senin yatırman şart kimlik bilgilerinle ödeme yapıyosun.
Yani indirimden birazda olsa yararlanabiliyormuyum
Abi bide birşey soracağım sizlere bu gün bana mesaj geldi maaşım onaylandı diye her ayın 6 ila 10 arasında PTT den alabilirsiniz yazmış şimdi ben 24.04.2019 tarihinde başvurdum şimdi ben bu parayı ne zaman alabilirim ve ne kadar alırım
senin 2022 maaşın baglansın
maaşın baglandıktan sonra PTT ye git ben engelli maaşı alıyorum
elektrik indirimim kac para görunuyor diye sor
eger elektrik indirimin sistemde görünüyorsa kac para indirim alacagını
ptt görevlisi söyler sana eger sistemde elektrik indirim görunmuyorsa
bir sonraki ay git mutlaka sistemde bidaki ay görünür
şimdi bir de şu durum var elektrik indirimin her ayın birinden sonra
sistemde görünüyor bunuda unutma
Not: elektirik faturası senin adına olması gerekmez
kimin adına olursa olsun elektrik faturasını ve kimligini al
PTT ye git faturanı indirimli öde
Not 2: evde kac kişi yaşıyorsanız elektrik indirimin ona göre hesaplanıyor
evde 1 veya 2 kişi yaşıyorsanız elektrik indirimin 40TL
evde 3 veya daha fazla kişi yaşıyorsanız elektrik indiriminiz 80TL
indirim hakkı kazanırsınnız
Not 3: Elektrik indirim Hakkı sadece 2020 Engelli maası alan vatandaşlara tanınmış bir haktır
Bana mesaj geldi başvurduğun engelli maaşın onaylandı her ayın 6 ila 10 arasında alabilirsin ben 24.04.2019 da başvurdum ben maaşı ne zaman hangi ay alırım
Bide maaş aldıktan sonramı elektrik için gidiyim yoksa ayın birindemi gidiyim
temmuz da maaş almak için ayın 5 i ile 9 u arasında ,doğum tarihinizin son rakamına göre gidip maaşınızı ptt den kimliğinizle cekebilirsiniz(doğum yılınızın son rakamı 0-5 ise ayın 5 inde,1-6 ise ayın 6 sında,2-7 ise ayın 7 sinde,3-8 ise ayın 8 inde ,4-9 ise ayın 9unda)en az 2 maaş alırsınız sanıyorum.elektrik içinde şimdiden gidin ptt ye kimliğinizle,yanınızda fatura da götürün,böylece indirim olup olmadığını netleştirmiş olursunuz.
Akanesma hayırlısı olsun kardeşim.. maaş ın onaylandıkdan sonraki gelicek faturadan indirim den yararlana bilirsin. hanede 2 kişi var ise :% 40 indirim var 4 veya üstü ailelerde :% 80 indirim var gecen ay 4 tl yani bildiğin 4 tl ödedim. suda :% 40 yararlanıyorum ben birde büyükşehir indirim yaptı su da 28 tl geldi bu ay. birde 10 tl veriyosun raporunla git toplu taşıma kartını çıkar. rahatca ücretsiz seyahat edersin. artı sosyal nakli manevi yardımlardan yararlana bilirsin. diğer illere göre ist da daha kolaylıklar salanıyor özel insanlara. saygılar.
engeli olarak emekli yim emekli olunca alınmıyor galiba
fakat çölyak için 100 tl sgk yardımı alıyoruz engelli çölyak sağlık yardımı alınca elektrik yardımı alabilirmiyiz
bilgisi olan varmı teşekkürler
Zellandali
alamıyor.alabilmesi için2022 alması gerekıyor saece ebm alana indrim yok ama ebm + 2022yi aynı anda alana var.kısaca bi evde 10 tane ebm alan 1 tanede 2022 alan varsa o ev indirimden faydalanır.ama bir tane ebm alsın heç gelırı olmasın başka o indrim alamaz