Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ek ödeme belli, ama ilk maaşım E-Devlet'te görünmüyor. İlk maaşım kaç TL?

c312ff85a7762b58ea84b190a84cc79d.jpg

SM-A310F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

zekai bey kagıtta yazan bu ilginiz için çok teşekkür ederim

hacıı

Maalesef ek ödeme rakamınızı yanlış vermişsiniz:)

E-devletiniz yok mu acaba? Oradan ek ödeme rakamınızı görürdünüz? Bu 122,16 TL sadece birikmiş kısmın ek ödemesi.

e devlet de daha ek ödeme yazmıyor

hacıı

Tamamdır.Olay çözüldü bence.Ek ödeme rakamınızın 122,16 TL'den ibaret olmadığını anlayınca gerisi geldi :)
İlk mesajımda belirttiğim olayda doğru çıktı.Sizin maaşınızın düşüklüğü dolayısıyla ek ödeme diliminiz %5 olarak belirlenmiş.Ek ödeme rakamınızı bir yere oturtamadığımızdan kafalar karışmıştı.

Buna göre son kez rakamları yazarak işlemi sonuçlandıralım:

122,16/2443,53 = 0,049999 yani 0,05 %5 ek ödeme oranınız.
872,69 x 0,05 = 43,63 aylık ek ödemeniz.

Artık elimizde tüm rakamlar bulunduğuna göre:

872,69+43,63+2.443,53+122,16 = 3.482,01 tl ( Birikmişler ve ek ödemeler dahil 25.01.2017'de alacağınız toplam maaş )
872,69+43,63 = 916,32 TL 'de aylık ek ödeme dahil net emekli maaşınız olarak netleşmiş oluyor.

Bu sefer bir problem görünmüyor :) Emekliliğiniz hayırlı olsun diyeyim.

çok teşekkür ederim zekai bey uğraştırdim sizi hakkınızı helal edin

hacıı

Sizin ek ödeme %4 değil %5
Onun için toplu alacağınız parayı bulmak için 26 ile değil 21 ile çarpmak gerekir.
SGK nın yaptığı hesap doğru gibi görüyor.
Tek emin olamadığım nokta %5 lik ek ödeme limitinin altındamısınız yoksa üstündemi
Bununla ilgili bir araştırma yaptım ama bi sonuç alamadım
Alo 170 den bilgi alabilirsiniz.

BuTcHeR
Hocam kolay gelsin bir sorum olacak sgk dan emekli olur yazısı beklerken e devletten de emekli başvurusu yaptım şimdi başka bir yerde işe baslama durumu var destek primi ile emekli olarak çalışmaya baslayabilirmiyim saygilar

manel eğer emeklilik şartlarınız kesin olarak oluştu ise sorun olmaz. sgdp ne tabi olarak çalışmaya başlayabilirsiniz.

tanerbudak ben eminim de bide sen bak istersen 1998 yılı 6.ay ise giriş 6200 gün prim rapor %64 şimdiden teşekkürler

Şartlar oluşmuş ve emeklilik dilekçesi vermişseniz SGDP li olarak çalışmaya başlayabilirsiniz.

BuTcHeR

maaş denizbank yazıyor ayın 23 sorum şu nezaman hesap acılmalı yoksa sgk hesapmı veriyor bankaya gittim ayın 23 ünde gel diyo butcher

orhan51

Ayın 23'ünde bankaya nüfuz cüzdanınızla gidiyorsunuz.Orada zaten maaşınız SSK havuz hesabında çekmenizi ya da Denizbankta açacağınız hesabınıza aktarılmayı bekliyordur.Banka memuru ekrandan bakıp teyit ediyor.Bugün bankaya gittiğinize göre aslında memurun ekrandan maaşınızı görüp söylemesi gerekiyordu ama zaten 23'ünde gelecek diye iki kere iş yapmamak için göndermiş.

Yapılacak işlem o banka ile çalışmaya devam edecekseniz adınıza Denizbankta hesap açılıyor.İşlem sonuçlanmış oluyor.Bundan sonraki aylarda günü geldiğinde emekli maaşı otomatik hesabınıza geçmeye başlıyor.

Başka banka ile çalışmayı düşünüyorsanız hesap açtırmadan sadece maaşınızı çekin. Daha sonra e-devletten banka şube değişikliği ile emekli maaşınızın bundan sonra yatmasını istediğiniz banka ve şubeyi seçme imkanınız var.

merhaba arkadaşlar,
12 aralıkta emeklilik başvurusu yapmıştım. Birkaç gün içinde e devlette emeklilik kaydım göründü. Ama e devlette ek ödeme görünmüyodu. Bu gün sgk dan posta ile emeklilik aylık/gelir bağlama kararı adında kağıdım geldi. Tahsis talep numaramın sonu 7 ile bitiyor. Kağıtta 18. 01.2017 tarihinde alacağınız birikmiş toplam tutar 3.585.98 + 143.44 = 3.729,42 tl görünüyor. Birikmiş ek ödeme ise kağıtta 143.44 tl görünüyor.

Bu bilgiler ışığında bana bağlanan maaşı öğrenmem mümkünmüdür?

yardımlarınız için şimdiden teşekkürler..

Maaşınız ek ödeme dahil 2.380 TL civarında olur.
Hayırlı olsun.

Maaşınız ek ödeme dahil 2.380 TL civarında olur.
Hayırlı olsun.
3.380 olabilir mi? çünkü bütün hesaplamalarda 3.300 ün üstünde görünüyordu.yaklaşık 10 gün içinde süreç tamamlandı. Rekor bende sanırım. yani birikme zamanı 15/12/2016 da başlıyor 17/01/2017 maaşı alacağım zaman son buluyor.

erolktr

Eve SGK maaş bağlama evrakları geldiğine göre bütün rakamlarınız belli durumda olmalı?

Aylık maaşınız da ek ödeme hariç o kağıtlarda yazıyor.Birikmiş ve birikmişin ek ödemesi dışında 3.sayfa sağ üst köşede bir rakam daha yazıyordur.O rakamda işte ek ödeme hariç aylık rakamınız.Onu 0,04 ile çarpınca aylık net rakamınızda ortaya çıkar.

Bir de merak ettim.Nerelerde hesaplattınız ve o rakamı buldunuz?

masterzek

Bahsettiğiniz yerde yani sağ üst köşede yazan rakam 3.259.98 tl. Buna % 4 yani 130,39 ilave edersek aylık maaşım 3.390,38 tl oluyor.

maaşı daha önce sgk emekli maaşı hesaplama sitesinden birde emekli aylığı hesaplama sitesinden yaptım bir iki ay prim eksiği ile yapılan hesaplamada rakam 3.317 tl çıkıyordu iki sitedede. yani bana göre her iki site de doğruya yakın hesap yapıyor.

Hesaplanan aylık bölümünde yazan rakam nedir?

erolktr

Bu linkteki foto benim maaş bağlama evrakları 3.sayfamın fotosu.Sağ üst köşede 2.606 tl yazıyor ya.O işte benim ek ödeme hariç net rakamım.Sizde orada ne yazıyorsa aylık maaşınız odur.

Diğer birikmişler ve onun ek ödemesi de sayfanın altında ve sağ ortada görünmekte.

Eğer 2.606 yazan yerde 3.259 yazıyorsa aynen ek ödeme hariç emekli maaşınız odur.

Tüm prim ödemelerinizin tavan ya da tavana yakın olduğunu da zaten siz biliyorsunuzdur.Öyleyse rakam anormal değildir.

Screenshot by Lightshot

masterzek

evet sizin bahsettiğiniz yerde yazan rakam 3.259.98 tl.dir. prim ödemeleri tavan olmasada yakın rakamlardan yatmıştır. Rabbim bütün emekli kardeşlerimizin emekliliklerini hayırlı eylesin.

Ocak ayında yapılacak zam oranı nedir acaba bilen varmı? ocak zammını ocak maaşı ile birliktemi alıyoruz. yoksa şubattamı?

Hesaplanan aylık bölümünde yazan rakam nedir?

3.259.98 tl

Ek ödemeyi nerde gördünüz?
Normalde gelen kağıtta ek ödeme yazmaz.

Hesaplanan maaşınız ne ise özerine %4 ekleyin toplam maaşınızı bulursunuz.
Ocak zamlı maaşınızı 18 ocakta alacaksınız.

BuTcHeR selam
BU BİLGİLERE GÖRE AYLIK NET MAAŞIM NE KADAR TEŞEKKÜRLER. AYLIK GÜNÜ 19 U
lık Başlangıç Tarihi01.11.2016
2000 Öncesi Aylık Bağlama Oranı 60
2000 – 2008/10 Arası Aylık Bağlama Oranı 60.00
2008/10 Sonrası Aylık Bağlama Oranı 30.00
İntibak Aylık Bağlama Oranı 0.00
2000 öncesi Gün210
2000 – 2008/10 arası Gün 3035
2008/10 sonrası Gün 1853
Toplam Gün5098
Göstergesi9475
Hisse Oranı1/1
Sigortalının En Son Çalıştığı SektörÖzelAylık
Tutarı1,012.25
Birikmiş Aylık Tutarı1,619.60TL
Ek Ödeme Tutarı105.27
Kesinti Tutarı0.00

Maaşınız orda yazıyor zaten
1.012,25+Ek Ödeme

masterzek;
Zekai Bey tekrar merhaba.Benim Emekli Dilekçe veriş tarihim 29.11 .2016.Aylık bağlama tarihide 01.12.2016 olarak e devlette görünüyo.Ama henüz ek ödeme rakamı belli olmadı.Sizinde tahmin yürüttüğünüz gibi galiba ilk maaşımı Tahsis Numaramın son rakamı 9 olduğu için 17.01.2017 tarihinde alabilirim diye düşünüyorum.Ancak bu tarihte alacak olduğum Maaş acaba kaç günlük olarak hesaba yatar?

KAPTAN5800

Eğer benim mantık doğru çıkarsa ocak ayının ilk haftasında e-devlette rakamlar çıkacak ve 17.01.2017'de birikmişlerle birlikte maaşınızı alabileceksiniz.

Aylık bağlama tarihiniz 01.12.2016 olduğuna göre, 46 günlük birikmiş+30 günlük bir maaş olmak üzere 76 günlük maaşınızı alacaksınız.

masterzek Merhaba
İlk maaşımı aldım sizin hesaplarınıza göre kuruş hata yok her şey için teşekkürler

BuTcHeR; masterzek
Arkadaşlar sizinle bana göre tamamen mantığa aykırı bir durumu paylaşmak istiyorum.
Şimdi benim Emekli olmam için yatırmış olduğum toplam prim gün sayısı .6126
Bu günlerin 5019 günü SSK ve 1107 günüde BAĞKUR.Ben maaşımın ne çıkacağı konusunda EXELL formatındaki siteden bilgi almak için gerekli dataları girerek belli bir rakam hakkında fikir sahibi oldum.Ancak burda mantığa ters gelen konu sadece SSK günlerimi(5019 gün) girdiğimde çıkan maaş rakamı 1077 TL görünüyor.Buna ilave olarak BAĞKUR günlerimide (1107 gün) dahil edip hesaplattığımda maaş rakamı 1069 TL ye düşüyor.Benim Bağkur primi yatırdığım tarihler 2001-2005 arası.Yani A.B.O oranın (64.35) düşük olan bir tarih değil.Neden Bağkur günlerimi de dahil ettiğimde maaş düşük çıkıyor.Yani bizler 1107 Bağkur prim gününün karşılığı olan yatırdığımız paraları boşunamı yatırdık!!!!.Bu çıkan rakamlara göre faydası değil zararı olmuş.:)
Konu hakkında yorumlarınızı rica ediyorum.

KAPTAN5800

Emekli maaşı hesabı çok karışık gibi görünen bir mesele.Dolayısıyla bu konuda fiili durumlardan yola çıkarak ancak bazı tahminlerde bulunuyoruz.
Hem SSK hem bağkuru primi yatıranların emekli maaşlarını hesaplamak ise ayrı bir olay.O konuda ciddi destek sitesi var mı onu bile ben şahsen tam bilmiyorum.Benim durumda karışık prim olayı olmadığından, aradığım bilgi ve desteği de bu sitede gördüğümden internette derin bir araştırma yapmadım.

Sizin durumda yatırılan primlerin tamamının asgari ücret olduğunu ya da asgari ücrete yakın olduğunu varsayabilir miyiz? Öyleyse aşağıda yazdıklarım biraz daha anlam kazanacak.

Sitedeki emekli maaşları ile ilgili okuduğum birçok mesajdan oraya çıkardığım sonuç, emeklilik olayında eğer primler asgari ücretten yatırılıyorsa prim gün sayısı arttıkça maaş azar azar düşmektedir.Yani 5000 günde emeklilik hakkı elde eden biri eğer asgari ücretten prim ödemeye devam ederek gün sayısını 6000 yapıyorsa maaşı düşmektedir.Hangi dönemde yatırdığının pek bir önemi olmamakla birlikte sizin durumda ABO %60 kategorisinde prim yatırdığınızdan bu düşüş nispeten az olmuş.Eğer bağkuru 2008 yılı sonrası günlerle ilgili yatırmış olsaydınız sanırım düşüş çok daha ciddi olacaktı.

Mantık açık aslında.Emekli maaşları sakatlık oranına ya da yatırılan prim gün sayısına göre değil, emekliliği hakettiğiniz anda ( isterse 3600 gün olsun ) yatan primlerinizin SSK tabanı ile tavanı arasında ne tarafa yakın olduğuna göre belirleniyor.Emekli olmayı geciktirip prim ödemeye devam ettiğinizde ( sizin durumda araya prim günü eklettiğinizde ) yatan primler eğer SSK tabanına yakınsa emekli maaşı hesabına yansıma olarak her ay maaşta biraz düşüş oluyor, tavan ya da tavana yakınsa da bu sefer biraz artıyor.

Mantık böyle.
OturanBoğa yıllardır sitede envai çeşit benzer sorular görmüş ya da konuları incelemiş olduğundan daha net bir yorum yapabilir.Benim son birkaç aylık mesajları soruları incelememden çıkardığım sonuç bu.

KAPTAN5800
Aynısını bende yaşadım.maaşı belli olmadan sgk sitesinden bağkursuz olarak 3916 günü hesaplattım 1226 tl çıktı.2008 sonrası 809 gün bağkurumla beraber hesaplattım 1140 tl çıktı.Gelen maaş 1123tl +ek odeme,bağkurun maaşı düşürdüğünü emeklilik dilekçemi vermeden once fark ettim ve dilekçeyi verirken sgk günlerimin yettiğini hizmet birleştirmesi yapmak istemediğimi söyledim ama derdimi kimseye anlatamadım oyle şey olmaz dediler.gerçekten mi olmuyor yoksa kimse bir şey mi bilmiyor anlamadım.Hatta ben 2008 den sonra olduğu için düşürüyor zannettim ama senin tarihler 2008 den once her zamanki gibi buna şükür dedik konuyu kapattık

Üst Alt