elifsu2010
Şu excel programından bahsediyoruz değil mi?
Screenshot by Lightshot
Bu programda dikkat etmeniz gereken şey, data girişi biraz çaba gerektiriyor.2.sayfa olan hizmet dökümüne dokunmadan direk 1.sayfada rakamları girmeniz istenen yerlere, e-devlet ya da SGK dan hizmet dökümünüzü alarak yıl yıl bir kere komple gireceksiniz.Biraz dikkat gerekse de bir kere düzgün girip kontrol yapıp rakamlar gün sayıları tamamsa program bence kesin doğru hesaplıyor.emekli-maas.coma göre çok daha doğru.
Kutucuklar genelde yorumlu ve yapılması gereken şeyleri tarif ediyor.Burada dikkat etmeniz gereken şeyler programda hücreye tıklayınca eğer sağda aşağı ok çıkıyorsa oraya manual data girmeyerek sağındaki oka basıp oradan listeden seçim yapmanız gerekiyor.Örnek olarak aşağıdaki resme bakın.
Hesaplamak istediğiniz emekli aylığı türü "Yaşlılık aylığı" ve hizmet dökümünüzü kopyalayarak aylığınızı programın hesaplamasını istermisiniz? "Hayır" seçersin. Belki düzgün kopyalanırsa hizmet dökümünden de sağlam işlem yapıyordur ama ben açıkçası hiç denemedim.Sonuçta 15-20 dk 1 saat neyse bir kere düzgün giriş yapınca zaten excel dolu olarak hep elinizin altında olur.manuali tercih edin bence.
Screenshot by Lightshot
Prim günü ve kazançları aynen program tarafından istendiği şekilde manual bir şekilde girerseniz, girişler bittiği andan itibaren program aşağıdaki tüm bilgileri kendi hesaplayarak işlemi sonuçlandırıyor. O bölümleri de aşağıda göreceksiniz.
Screenshot by Lightshot
Screenshot by Lightshot
Bu resimlerde görünen datalar benim.Program maaş hesaplaması sonucunda aylığımı 2.711,05 TL çıkardı.
24 kasımda ilk maaşımı birikmişlerle birlikte aldım.Bundan sonra alacağım aylık emekli maaşını da kuruşu kuruşuna biliyorum sayılır.Rakam 2.710,74 TL. Görüldüğü gibi küçük kuruş farkı dışında aynı.