Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ek ödeme belli, ama ilk maaşım E-Devlet'te görünmüyor. İlk maaşım kaç TL?

masterzek papazı bulmuşuz haberimiz yok 12 yıl esnaflık yap peşin vergi stopaj bağkur vs sonra ssk diri diri mezara girdik bu insanları bu seviyeye getirenleri havale ediyorum dicem ama şerfsiz dolu bu ne ya rezillik vallah :( :(

aynslk

Hiç sormayın.Diyecek birşey yok.

Emeklilik dönemi öncesinde, çalışma hayatında yatan primlerin bugünlere etkileri çok algılanamıyor ya da algılanıyor ama çalışma hayatının gerçekleri nedeniyle elden birşey gelmeyebiliyor.

İşte emeklilik anında da rakamlar böyle hayal kırıklığı yaratabiliyor.

Bütün bunların üzerine dediğiniz gibi toplum, kanunlar, zam zamanları emeklilere bakış vs herşey aleyhimize işliyor ve işlemeye devam edecek.2008 yılı sonrası işe girecek ve sonrasında emekli olacaklar gerçekten ayvayı yemiş durumdalar.%30 ile emeklilk nedir yahu?

Sizin rakamda düşük tabii ama gelecektekiler için ( ciddi firmalarda çalışarak ssk tavanına yakın prim yatırtmayı başaramayan büyük çoğunluktan bahsediyorum ) maaş düşük değil felaket olacak.

masterzek yazık günah ya bu nedir böyle gerçekten içler acısı bundan sonra sizin dediğiniz gibi dahada kötü :(

Gerek vergi indirimi gerekse emeklilik gayretlerim süresince baştan sona faydalandığım bu siteye tüm emeği geçenlere teşekkür etmek istiyorum. Bilinmezlikler içinde tecrübelerini paylaşarak yasal haklarımızı kullanmamazı sağlıyorlar. Ben de birkaç cümleyle katkıda bulunabilirsem ne mutlu. Öncelikle maaş tutarı bir sürpriz değil. Aylardır formüllerle boğuşarak baya yol aldım. gördüm ki zaten webde yayınlanan excel formatlı dosyayı doğru doldurursanız %99 tutarlılıkta öğreniyorsunuz. SGK da engelli opsiyonu yok, amakli maaşı.com da 2000 öncesi katsayıyı tam tutturamıyor ama %5 sapmayla doğru. Okuduğum yorumlarda aynı gün aynı kazanç neden maaş farklı sorusu çok var. Malesef aynı kazanç 2000 de olması ile 2008 de olması arasında bile dünya maaş farkı çıkıyor. 2000 öncesi askerlik, yurtdışı vs. borçlanma büyük avantaj sağlıyor formüllere göre. 2008 den sonraki rakamlar %30 bağlama oranı ve güncelleme katsayılarının düşüklüğünden olumlu sonuçlar doğurmuyor. Nerden baksanız 2-3 ay arasında bir süreç alıyor tahsis talepten maaşa uzanan yol . Sağlıklı, engelsiz günler dilerim.

Hakyemez

Öncelikle hayırlı olsun :) Ben de maaş hesaplamalarında excelin %99 ( hatta benim durumda kuruş farkla bildiğinden %100 ) doğru sonuç verdiğini gördüm.Aynen senin tarif gibi.emekli-maaş.com 2000 öncesi katsayıda problem çıkardığından azda olsa maaşı yüksek hesaplıyor.SGK sitesindeki hesap nakavt zaten:)

Formüllerle boğuşarak büyük ihtimalle senaryo testler falanda yaparak bazı sonuçlara ulaştıysan geçen gün bir arkadaşın sorduğu bir soruyla ilgili seninde fikrini alayım:

Tamamı asgari ücretten 3340 gün primi yatmış olan yuce05'in bir sorusu vardı.Askerlik borçlanması yapabiliyor.Eğer bu borçlanmayı asgari üret yerine tavandan yatırırsam ne olur diye sordu bende kendimce örnekler vererek fikrimi açıkladım.Bana göre 3340 gün asgari ücret olduğundan uğraşmaya değmezdi.Maaşı 100 tl bile arttırmaz falan demiştim.

Ancak senin yazdığınla belki düşündüğüme göre daha avantajlı duruma geçebilir? Bu konunun 37-38.sayfalarındaki mesajları bir incelersen fikrini belirtirsen o arkadaşta daha net fikri olan birinden de daha gerçekçi bir öneri alsın.

Masterze kardesim
Devamı takip ediyorum sağol aynı firmada çalışan iki kişi emekli olmuş
Biri askerliğini odemis tabandan 130 tl fark almış günler aynı gibi
2016 da olmuslar ve tanıdığım bi muhasebeci söylemiş abime her askerlik odemesi
Yani 9500 tl nin 100 ile130 tl fark edeceğini söylemiş tabi 2000 oncesi icin
Birde bursa okudum 300 gün borclanmis 4000 tl diyo para bulamadım imkanı olan borç lsna bildiği kadar borç lansin der bi arkadas

2016 yi 13 günle kaçırdık oda olaydı ama 2017 de emekli olanlara verilir belki

Burada en zor ve karışık hesaplama 2000 öncesi kısmi aylığın hesabı. Zorluğu göstergenin hesaplamasından geliyor, Ama asgari ücretli için gösterge 9475 oluyor genelde. Askerliğin tabandan ödenmesi bu rakamı değiştirmesede formülde kullanılan dönem ağırlığını değiştireceğinden zaten fayda sağlıyor. Mesela 1000 günlük 2000 öncesi çalışmada 1000/4000(tüm gün sayısı)=.25 dönem ağırlığı bulunurken, 400 gün borçlanmayla bu oran 1400/4000=,35 e çıkartılıyor ve kısmi aylığı %40 arttırıyor. Bu artış zaten tabandan ödeyen için cepte. Şayet göstege de arttrılabilse ki örneğin 9475 den 12000 lere çıksa (sadece farzediyorum) bu da %25 artış çarpanıyla kısmi aylığın %100 artmasın a neden olur. 2000 öncesi kazançlarla hesaplanan 10 TL lik kısmi aylık 2016 maaşına 10 katından fazla yansıyacağından 100 TL den fazla etkisi olur.
Ama askerlik borçlanmasında 400 gün için 7000 mi 45.000 mi diye sorarsanız aradaki 38000 tl lik farkın geri alımı (hadi diyelim maaşı 250 TL farettirdi tavandan borçlanmak-sadece uç örnek olsun diye bu rakam) ki bu bile en az 13 yıl süreceğinden bana çok mantıklı gelmiyor. Kabataslak durum böyleyken her kişi için kendi gerçek rakamlarıyla ayrı ayrı göstergeyi ne kadar etkilebildiği hesaplanırsa daha sağlıklı bir karar olur.

Hakyemez

Açıklamalar için teşekkürler.2000 öncesi borçlanmanın maaşa net etkisini görebilmek için sanıyorum millet üşenmeyecek excel maaş hesaplamasını açıp rakamları değiştirip sonuçları inceleyecek.O zaman bile net fikir vermeyebilir ama en azından sanki 2000 öncesi eski para ile 500 değilde 900 gün prim yatırınca ne oluyor görebilmek için aynı rakamları orada yazan rakamlara ekler ekler ve sonucunu izlerler.Hiç yoktan bir fikirleri olur:)

Son paragraftaki fikirde aynen benim de düşündüğüm şey.Şu andaki maaşa 100-200 tl ekleyeceğiz diye hazır cepteki parayı ssk ya basıp ardından aynı rakamı geri alabilmek için 10-15 yıl beklemenin bir mantığı yok.

51 orhan

kasımda dilekcemi verdim 01.12.2016 maaş baglama tarihi ek ödeme 103,82 maaş ödeme günü 23 aralik hepinize selamlar

ne kadar maas alırım

2106553768 Tahsis Numaralı 12 / 2016 için 4A emekli ödeme bilgileriniz.
AdÜMİTSoyadKALPAKÇIOĞLUSicil No3501019558614Ödeme Dönemi201611Ödeme Günü22 Net Aylık Tutarı96.93 TLAylık Tutarı0.0 TLEk Ödeme Tutarı96.93 TLSosyal Yardım Zammı0.0 TLBirikmiş Ödeme Tutarı0.0 TLKesinti Tutarı0.0 TL
AdÜMİTSoyadKALPAKÇIOĞLUDoğum Tarihi18.01.1975Sicil No3501019558614Aylık Başlangıç Tarihi01.12.2016Durum Kodu2000 Öncesi Aylık Bağlama Oranı 52.902000 – 2008/10 Arası Aylık Bağlama Oranı 60.002008/10 Sonrası Aylık Bağlama Oranı 32.79İntibak Aylık Bağlama Oranı 0.002000 öncesi Gün9432000 – 2008/10 arası Gün 15022008/10 sonrası Gün 2877Toplam Gün5322Göstergesi14225Hisse Oranı1/1Sigortalının En Son Çalıştığı SektörÖzelAylık Tutarı Birikmiş Aylık Tutarı0Ek Ödeme Tutarı96.93Kesinti Tutarı Banka Banka Şube

umitkal

Bu ekran bilgileri yeni mi? Birşey dikkatimi çekti.2000 öncesi aylık bağlama oranı ve buna bağlı olarak katsayınız yüksek.Dolayısıyla aşağıda yaptığım hesap sonucu çıkan emekli maaş rakamı düşük gibime geldi? Yatan primleriniz nasıldı? SSK primleriniz asgariye mi tavana mı yakındı?

Normalde mesajınızdaki ek ödeme rakamından yola çıkarak yapılması gereken hesap bu:

22 aralıkta birikmiş dahil toplam alacağınız para 2.520,18 TL dir
Buradan yola çıkarak aylık emekli maaşınız ek ödeme dahil 1.482 TL civarı olacak sanıyorum.

Ancak yatan primler genelde yüksek ve tavana yakınsa bu taktirde ek ödeme birikmiş değil sadece aylıkta olabilir?

masterzek Hakyemez arkadaşlar exceli nasıl çalıştırıyorsunuz ben indirdim ama bi türlü açamadım

bu arada arkadaşlar ben askerlik borçlanması yapmıştım ve emekli maaşıcom da borçlanmadan önce 918 +ek ödeme 36,75 çıkıyordu.borçlandıktan sonra 966 + ek ödeme 36,8 çıktı arada +48 tl gibi fark çıktı askerlik borçlanmam 2000 öncesi 540 gün yaptım..bilgi amaçlı paylaşıyorum

taban dan 540 gün için 9486 tl yatırdım

elifsu2010

Şu excel programından bahsediyoruz değil mi?

Screenshot by Lightshot

Bu programda dikkat etmeniz gereken şey, data girişi biraz çaba gerektiriyor.2.sayfa olan hizmet dökümüne dokunmadan direk 1.sayfada rakamları girmeniz istenen yerlere, e-devlet ya da SGK dan hizmet dökümünüzü alarak yıl yıl bir kere komple gireceksiniz.Biraz dikkat gerekse de bir kere düzgün girip kontrol yapıp rakamlar gün sayıları tamamsa program bence kesin doğru hesaplıyor.emekli-maas.coma göre çok daha doğru.

Kutucuklar genelde yorumlu ve yapılması gereken şeyleri tarif ediyor.Burada dikkat etmeniz gereken şeyler programda hücreye tıklayınca eğer sağda aşağı ok çıkıyorsa oraya manual data girmeyerek sağındaki oka basıp oradan listeden seçim yapmanız gerekiyor.Örnek olarak aşağıdaki resme bakın.

Hesaplamak istediğiniz emekli aylığı türü "Yaşlılık aylığı" ve hizmet dökümünüzü kopyalayarak aylığınızı programın hesaplamasını istermisiniz? "Hayır" seçersin. Belki düzgün kopyalanırsa hizmet dökümünden de sağlam işlem yapıyordur ama ben açıkçası hiç denemedim.Sonuçta 15-20 dk 1 saat neyse bir kere düzgün giriş yapınca zaten excel dolu olarak hep elinizin altında olur.manuali tercih edin bence.

Screenshot by Lightshot

Prim günü ve kazançları aynen program tarafından istendiği şekilde manual bir şekilde girerseniz, girişler bittiği andan itibaren program aşağıdaki tüm bilgileri kendi hesaplayarak işlemi sonuçlandırıyor. O bölümleri de aşağıda göreceksiniz.

Screenshot by Lightshot
Screenshot by Lightshot

Bu resimlerde görünen datalar benim.Program maaş hesaplaması sonucunda aylığımı 2.711,05 TL çıkardı.
24 kasımda ilk maaşımı birikmişlerle birlikte aldım.Bundan sonra alacağım aylık emekli maaşını da kuruşu kuruşuna biliyorum sayılır.Rakam 2.710,74 TL. Görüldüğü gibi küçük kuruş farkı dışında aynı.

elifsu2010

Bu excel dosyasını bu siteden ( hangi konuda olduğunu göremedim ama ) buradan indirmiştim:) Bu resimlerini paylaştığım excel çok ciddi şekilde yakın bir şekilde bildi rakamı.

Sizin şu anda kullandığınız dosyayı merak ettim.Gerçi benim konu sonuçlandı ama bir de sizin bahsettiğiniz excelde hesaplatmayı isterim.

elifsu2010

Yok verdiğin link bu konunun ilk mesajındaki link.Basitçe ek ödeme belli ise oradan maaşa ulaşmayı sağlıyor.Faydalı ama son aşamada işe yarayacak bir program.

Benim bahsettiğim ve az önceki mesajımda ekran görüntüleri verdiğim ise gayet detaylı ve tüm primleri günleri vs elle girerek ek ödeme e-devlette belirmeden çok daha önce maaşı anlamayı sağlıyor.

elifsu2010

Link bu.Excel buradan iniyor.Site politikası gereği belki başka sitelerin linklerini vermek yasak olabilir.Ama ben yine diyorum.Ya başka bir arkadaşta benim gibi paylaştı ya da bir konunun başında biryerlerde bu link olmalı.Çünkü aslında ben excele bu sitenin verdiği bir linkten ulaşmıştım :)

?SGK Emekli Maaş Hesaplaması - Ana Sayfa

elifsu2010

Güzel :) Ben tabii senin mesajdaki açamıyorum satırını okuyunca excel elinde ama bir yerinde problem yaşıyorsun anlamıştım.Onun için ekran resimleri ile giriş püf noktası gördüğüm şeyleri anlatmaya çalışıyordum:)
O zaman sonuç olarak sen ve belki başka arkadaşlarında hesap denemesi yapabilecekleri linki paylaşmış oldum:)

ek ödeme

11.18.2016 emekli muracatım yaptım 01.12.2016 emekli başlangıcı ek ödeme 103,82 emeki maaşı günü 23 aralık yardımcı olursanız sevinirim arkadaşlar

orhan51

23 aralık günü alacağınız toplu para ek ödemeler dahil 2.699,32 TL

Aylık net emekli maaş tutarınızda ek ödeme dahil 1.557 TL civarı olacak gibi görünüyor.

masterzek Merhaba
orhan 51 ek ödemesi 103,82 Aylık net emekli maaş tutarı ek ödeme dahil 1.557 TL civarı
benim ek ödemem 197.08 emeklilik müracatım 20-09-2016 maaşı günüm 23-12-2016
ama benim maaş için 1,372 civarı denmişti

aynslk

benimek ödeme 52 gün lük ondan öyle cıksa gerek

112 günlük ek ödeme seninki Doğum Tarihi20.09.1971Sicil NoAylık Başlangıç Tarihi01.12.2016Durum Kodu2000 Öncesi Aylık Bağlama Oranı 64.102000 – 2008/10 Arası Aylık Bağlama Oranı 59.002008/10 Sonrası Aylık Bağlama Oranı 44.42İntibak Aylık Bağlama Oranı 0.002000 öncesi Gün35402000 – 2008/10 arası Gün 30732008/10 sonrası Gün 1382Toplam Gün7995Göstergesi14125Hisse Oranı1/1Sigortalının En Son Çalıştığı SektörÖzelAylık Tutarı Birikmiş Aylık Tutarı0Ek Ödeme Tutarı103.82Kesinti Tutarı Banka Banka Şubebenimki 52 gün senin toplu paran fazla aynslk 5124seninki

Son düzenleme:
Üst Alt