geçmiş olsun.Crohn malum kronik bir hastalık.bu hastalığı remisyonda ( uykuda ) tutmak hastanın beslenme düzeni ,gıdaların temizliği,spor aktivitesi, ve düzenli ilaç kullanımı ile uyumlu olduğu tarafımdan test edilmiştir ki 15 yıllık crohn hastasıyım.aynı zamanda hiper troidi ve sedef hastalığım var.ALLAH a hamd olsunki derdi veren ALLAH dermanınıda veriyor.kendinizi motive etmek için şifrelerini çözün vücudunuzun.sık aralıklarla az yiyin öğünleri çoğaltın.çiğ meyve ve sebzeyi tüketmeyin veya çok az tüketin.yada haşlayarak tüketin.
her akşam 1 kase ev yoğurdu veya kefir için.çok faydalı olacağını hissetmeyebilirsiniz ama en azından hastalığın ilerlemesini minumuma indiriyor.ve bunlara ek olarak probiyotik kullanın .doktorum bana tavsiye etti.yurt dışından getirttim şu an 6.gün kullanımım.ilaçlarınızı düzenli kullanın.buradan ilaç vb şeyleri tavsiye edenlere asla itibar etmeyin.cronh amaliyatı ve hiper triodi ameliyatından sonra vergi indirimine başvurdum.şişli hastanesine sevk ve aynı gün 69 oran aldım.01.11.2017 itibari ile emekli oldum.toplam süre
4 ay bile sürmedi.sorularınız olursa cevaplarım değerli crohn daşlarım
değerli polis kardeşim.hastalığın ALLAH tan geldiğine ve dermansız hastalık olmadığına inanmalısın.crohn zor bi hastalık olmasına rağmen üstesinden gelmek senin elinde.ben 15 yılı aşkın süredir crohn um ,sedef hastasıyım ve hiper troidi hastasıyım.3 çocuğum var .ameliyatlar ilaçlar gıda takviyeleri humira pen iğne vs.bu güne geldim 43 yaşındayım.ben de senin gibi hastalığın ilk aylarında çok ağladım.
çoçuklarımın gözlerinin içine bakamadım.hep onları düşündüm.o günler geride kaldı.işimi hiç bir zaman bırakmadım.inşaat işleri ile uğraşıyorum.stresli bir işi seninki kadar olmasada.hep HAMD ettim.yıllardır normal hayatıma devam ediyorum.tek sıkıntım vc ihtiyacını karşılamak .girdiğim avm lerde vc temizlemekten bıktım
günde 5 kez ishal durumu.
ilaçlarını düzenli kullan sporu eksik etme.beslenmene dikkat et dışarıda yemek yememeye dikkat et.tez zamanda evlenki yengemin yemek lerine kavuş.ev yoğurdu ye her akşam.kefir iç.ve probiyotik kullan doktoruna sor probiyotiği.ve sigradan alkolden uzak durun.birde stresi yenin. geçmiş olsun