Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Çalışma gücü kaybı raporu hangi süre ile geçerlidir?

Konular
10
Reaksiyonlar
8
Merhabalar, kolay gelsin. 18 yıllık sigortalılık sürem 9 Nisan’da doluyor. İşlemleri önceden başlatıp çalışma gücü kaybı sağlık raporunu alsam, 9 Nisan’dan sonra yeniden rapor istenir mi? Bilgilendirirseniz sevinirim.

Vergi indirimi şuan var . Bu rapor iptal oldu anladığım kadar tekrardan

Çalışma gücü kaybi sağlık raporu almak gerekli .

Başvuru Sirasında hangi evraklar gerekli ?

SGK Başvuru yaparken . İlk başta eski raporları götürmek gerekiyor mu hocam @OturanBoğa

9 Nisan’da doluyor. İşlemleri önceden başlatıp çalışma gücü kaybı sağlık raporunu alsam, 9 Nisan’dan sonra yeniden rapor istenir mi? Bilgilendirirseniz sevinirim. @OturanBoğa

Son 6 ayda alınmışsa rapor, gerekli değerlendirmeleri de net olarak içeriyorsa, o rapor emeklilikte geçerlidir

Beklemek daha mi mantıklı hocam . Nisana kadar.

İşlemler 2 ay sürer mi ? Forumda bekleyenler var

yok yok, bence yavaş yavaş başlayın rapor işlemlerine

Teşekkür ederiz . 2014 den bu güne kadar sizleri takip ediyorum emeklerinize sağlık her konu .

Başvuru yaparken .
-İstedikleri evraklar nedir .
-ilk hastaneye mi başvuru yapmak gerekli
-yoksa sgk ilk başvuru . İl olarak ANKARA

@Volkan Poyraz,

Bence sgk'ya gidip hastaneye sevk alın. Böylece raporunuz kurum kayıtlarına resmi yollar girmiş olur.

Eğer rapor konusunda tereddütünüz varsa, yani SGK Hastalık Listesi'ne göre yeterli tanı alıp alamayacağınızdan emin değilseniz, o zaman sevkle gitmeyin, kendi kişisel başvurunuzla rapor alın ve raporun sonucuna göre kuruma başvurun...

Raporum tam sınır 42.
Hastaneye başvuru yaparken çalışma gücü kaybı sağlık raporunu diye başvuru yapılacak.

Sizlere rapor veya tanımı yazabilirim .

@güllerin efendisi, 28,5 kod mu oluyor . Hafif orta ağir engelli raporu mu çıkariyorlar.

Ankara eğitim ve araştırma hastanesi daha önce aldım aynı şekilde gitmek mantıklı mi

Peki sgk dan mi gitmek mantıklı yoksa şahsı hastaneye mi başvuru yapmak mantıklı. Teşekkür ederim cevap için

@Volkan Poyraz, 28,5 iş gücü kaybı tesbiti ile emeklilik yani engelli emeklilik bunun için sgk hastalıkları listesinde hastalığın hafif yada orta düzeyde tanı olması lazım demek bu işi bilmeyen bazı memurlar malulen emekli olarak yolluyorlar ordan ret verebiliyorlar bu arada rahatsızlığın nedir kardeşim

@güllerin efendisi, sgk gitmek mi daha mantıklı yoksa direk hastaneden başvuru yapmak mi . Sizce

Ortapetik sağ kolumu kullanamiyorum . Şuan yüzde 42 raporum var en son 2021 güncellemesi yapıldı

https://ibb.co/8LqQJVX6

@OturanBoğa hocam rapor sonuçları..

Listeye baktım hafif olarak görünüyor gibi geldi . Sizlerinde bakma şansınız var mi . Yanlış mi bakıyorum

@Volkan Poyraz,

SGK Hastalık Listesi'ne göre şu tanımlamaların içine girmen gerek:

Hafif düzeyde ¹efektif ambulasyonun veya hafif düzeyde ²üst ekstremite ve kendine bakım aktivitelerinin sağlanamaması

Kişi etkilenmiş üst ekstremiteyi kendine bakım veya günlük aktivitelerinde kullanabiliyor. Fakat ele ait ince fonksiyonların gerçekleştirilmesinde zorluk çekiyor

@Volkan Poyraz, Mevcut raporunuz son 6 ay içerisinde alınmamış ise emeklilik işlemlerinde işinize yaramayacak.

%41 oranlı raporunuzu engelli haklarından faydalanmak için diğer kurumlarda kullanmaya devam edebilirsiniz.

SGK'ya gideceksiniz ve Çalışma Gücü Kayıp Tespiti (28/5) ile emeklilik için başvuruda bulunacaksınız.

SGK sizi hastaneye sevk edecek ve Durum Bildirir Raporu alacaksınız.

Bu rapor hastane tarafından SGK'ya gönderilecek ve incelenip Ağır Orta veya Hafif Düzey tespiti yapılacak.

Hastane işlemleri, raporun SGK'ya gönderilmesi, SGK tarafından raporun incelenmesi zaten yoğunluğa göre aylar sürebiliyor. O yüzden şimdiden işlemlere başlayabilirsiniz.

@Volkan Poyraz, kardeşim o zaman senin rahatsızlığın serebral palsy olabilir bende sol kolumu kullanamıyorum ve hafif düzeyde iş gücü kaybettiğime karar verilerek emekli edildim

@güllerin efendisi benim son rapor 2021 sonuçlarım . Açıklama kısmında yazan hocam .

Allahım dualarımı kabul et . İnşallah babada kısmet olur yarabbim .

@BnymnYldz, cevaplamanız çok güzel çok net ve her şeyi açık açık yazmışsınız teşekkür ederim ilginiz için .

Ama ilk başta hastaneden mi kendim yapsam daha mantıklı yoksa sgk ile resmi yolla mı yapsam daha mantıklı

Kendimi bunu sürekli soruyorum dünden beri

@Volkan Poyraz, basvur tabiki, hemen cikmiyor rapor zaten, bende nisanda emekli olacagim, aldim raporu, surec cok uzun suruyor basla bir an once arkadasim

@Volkan Poyraz, Hastaneden kendiniz engelli raporu alıp başvuru yaparsanız eğer, son rapor geçerli olacağı için bu sefer elinizde ki mevcut %41 oranlı raporunuz iptal olur.

Sizin alacağınız rapordaki orana bakıp ben Hafif Düzey ile emekli olurum diye bir düşünceye kapılıp daha sonradan SGK'dan olumsuz bir sonuç gelirse bu seferde benim oranın şu kadardı nasıl emekli etmediler diye isyana başlayacaksınız. Forumu incelerseniz eğer bu gibi örnekleri çok göreceksiniz. Süresiz raporum vardı %75 oranım vardı red geldi diye birçok mesaj var.

Bu yeni emeklilik sisteminde oran ile bir işiniz yok öncelikle o düşünceye kapılmayın.

SGK üzerinden işlemlere başlamak en mantıklısı bana göre. Gidip dediğimiz şekilde başvurunuzu yapın ve SGK sizi sevk etsin istediği hastaneye.

Sevk ile Durum Bildirir Raporu alacaksınız. Bu tür raporlarda engelli oranı olmaz sadece hastalıklarınız ile detaylı bilgiler olması yeterli SGK için.

@Volkan Poyraz, gecen sene sgk dan kendim şahsi basvurdum , 7-8ay sonra olumlu sonuc geldi, surec uzun suruyor.. bir an once baslatin. Bnede Nisanda emekliyim insallah arkadasim

@BnymnYldz, teşekkür ederim bilgilendirme için ayın 6’sında yarın başvuru yapıyorum peki son bir sorum olacak onlar mı hastane yönlendirme yapacak yoksa biz istediğimiz hastaneyi dile getirebiliyor muyuz

SGK’ya başvuru yaparken hangi evraklar gerekli eski raporlarınızı götürüyoz mu bilgilendirirseniz çok sevinirim teşekkür ederim

ANKARA Altındağ bölgesinde oturmaktayım bölgedeki SGK’ya mı başvuru yapıyorum yoksa genel bir merkez varmi .

@Volkan Poyraz, Tedavinizin sürdüğü veya evinize yakın bir hastane var ise bunu SGK'ya başvuru aşamasında memura söyleyin kabul edilebilir belki.

İlk başvuru aşamasında herhangi bir evrak götürmenize gerek. Raporunuz eski tarihli olduğu için başvuru için kabul edilmeyecek. Hastaneye sevkiniz yapılacak. Sevk sonrası hastane rapor işlemlerine başladığınızda muayene işlemleri sırasında hastalığınız ile ilgili evrak varsa onlar yanınızda olsa yeterli.

İlçe SGK birimleri üzerinden başvuru yapanlar oldu. Altındağ SGK yakın ise gidip sorabilirsiniz. İletişim numarası var ise o şekilde de bilgi alabilirsiniz.

Aşağıdaki adresten de başvuru yapabilirsiniz.

Sıhhıye Sosyal Güvenlik Merkezi
Cumhuriyet Mahallesi Tuna Caddesi No:7 Çankaya/Ankara

ANKARA İÇİN

Sıhhıye Sosyal Güvenlik Merkezi
Cumhuriyet Mahallesi Tuna Caddesi No:7 Çankaya/Ankara

0312 458 10 00 iletişim numarası

Rehberlik Servisi / Çalışma Gücü Kaybi Sağlık Raporu

Başvuru Yapılacak

Merhabalar,

Sağlık kurulu raporu için hastaneye başvurmayı düşünüyorum. Bu işlem için randevusuz kabul yapılıyor mu, yoksa mutlaka randevu almak mı gerekiyor?
Randevu almak istediğimde sistemde genellikle ya gün bulunmuyor ya da 15 gün–1 ay sonrasına tarih veriliyor. Herkes bu işlemi randevu ile mi yaptırmak zorunda?
Bilgilendirirseniz çok sevinirim,

@BnymnYldz

Son düzenleme:
Üst Alt