Sevgili sunlight,
Tesekkur ederim
Insanin sagligi sozkonusu oldugu zaman ne kadar arastirma yaparsaniz yapin, yeterli olmuyor. Benim gercekci bir hayalim var, 15 cm uzamak. Boyum 165. 180 cm ideal bir erkek boyu mu, bence hayir, benim icin yetersiz, ama sacma sapan gururum yuzunden sagligimi daha fazla tehlikeye atmayacagim. Bolge basina 7,5 cm'yi gecmemeye karar verdim. Belki femur 8 cm, tibia 7 cm yaparim, ama doktorum yapmanda sakinca yok demedigi surece segment basina 8 cm'yi kesinlikle gecmeyecegim. Su anda avuclarimi yere degdirebiliyorum. Bacaklarim kisa (vucudum degil) ve uzun suredir spor yaptigim icin cogu kisiden daha esnek bir yapim var. Hamstring kaslarim esnek. Yapnizca illotibial band-fascia lata kaslari (yan baglar) konusunda endisem var. Femur ameliyatinda bunlarin da uzatilmasi gerekebilir. Keza tibia ameliyatinda asil tendonumun kisa kalacagini biliyorum. Bunun gibi detaylari doktorlarla konusacagim, verecegi cevaplarla kendimi en rahat hissedecegim doktorla bu ameliyatlari gerceklestirecegim.
Cok param olsaydi hic dusunmeden gider, Dr. Paley ile Amerika'da ameliyat olurdum. Paley konusunda iki endisem var - birincisi, yeni cikacak 8 cm'lik PRECISE civisinin fiyati eski civiye gore daha fazla olabilir. St. Mary's Hastanesini arayip bu konu hakkinda en kisa surede bilgi alacagim (sesli mesaj biraktim, bana geri donecekler). Ikincisi, Almanya'da yapilan bir uygulama var, bir kez kullanilan bir civi "recycle" (geri donusum) edilip ikinci kez kullanilabilyor. Herhalde temizleniyor veya bir sekilde geri donusumu yapiliyor, tam olarak nasil yapildigi konusunda bilgim yok, fakat yapanlari duydum. Bu da fiyati dusuruyor elbette, cunku ayni civiyi iki kez kullanmis oluyorsunuz. Dr. Paley'nin bu konudaki goruslerini de alacagim.
Turkiye'nin avantajlari sayilmayacak kadar fazla - evde olacagim, ailemin yaninda olacagim, cok buyuk dert cekmem, hastaneye gidip gelmem rahat olur. Fakat LON (civi ile uzatma) yonteminde enfeksiyon durumu var, ha cok sorun degil duzenli temizlemeyle halledilir, fakat iyilesme suresi PRECISE'a gore nispeten daha uzun. Uzatma 3 ayda biter ama kemigin kaynamasi var, vs. En buyuk avantaji daha hesapli olmasi.