Bakınız ergun32 arkadaşım;
Öncelikle mesleki eğitiminiz nedir bilmiyorum ama benim hayatım tez, hipotez, teori kanun nedir bunlarla geçti... O yüzden bunları bana öğretmeye kalmayın, mahçup olursunuz!
Harun Yahya müstear adıyla bilimsel(!!!!) kitaplar yazan Adnan Hoca isimli, hakkında akıl hastası raporu olduğu söylenilen Güzel Sanatlar eğitimi almış bir kişinin tariflerini kaynak gösterirseniz, bütün bilim dünyasının bir tarafıyla bu kitaplara güldüğü gibi size de gülerler.
Bakın wikipedianın ing. sürümünde bilimsel kanun için ne yazıyor:
Scientific law - Wikipedia, the free encyclopedia
Altında kaynakları var...
Türkçesinde ise Matematiksel Kanun'dan bahsediyor... ki matematikte ispat olduğunu, diğer bilimlerde olmadığını daha önce söylemiştim.
Verdiğim basit örnekleri dahi anlamamışsınız... o yüzden Yerçekimi KANUNU'nun basit bir hesabıyla güneşin hareketlerinin hesaplanmasında nasıl yanlış sonuç verdiğini buraya yazarsam ucundan bile anlamayacaksınız. Böylelikle yanlış sonuç verebilen kanunlar olduğunu hala kabul etmeyeceksiniz.
Diğer taraftan, satırını dahi okuduğunuza inanmadığım Darwin hakkında "şöyle demiş" gibi abuk subuk iddialarla hiç bir teori çökmez. Kaldı ki, bilim dünyasının kabul ettiği 3-5 tane değil, binlerce araform fosili vardır.
Zaten sizin verdiğiniz "eksik" teori açıklaması dahi "mevcut bilgi birikimi düzeyinde doğruluğu büyük ölçüde kabul edilmiş...öngörülerinde doğru çıkmış hipoteze, teori (kuram) denir" yazılmış. Yani evrim teorisi bir teori olduğuna göre bu niteliklere sahiptir. Sizin anlayabileceğiniz basit cümlelere indirgersek;
Evrim teorisi
1. doğruluğu büyük ölçüde kabul edilmiş,
2. öngörülerinde doğru çıkmış hipotezdir.
3. gözlem, deney, akıl ve mantık yollarıyla her defasında doğrulanabilmektedir.
Elbette çok yazmak çok bilmek değildir. Ancak, belli miktarda yazabilmek için asgari bilgiye sahip olmak gerekir. Bilgi için neyin gerekli olduğu ise belli...
Bir araba ustasıyla şanzuman dişlisinin nasıl olması gerektiğini oturup tartışamazsınız. Ama bilim insanlarının sözlerine "sen yanlış biliyorsun" deme cüretini rahatça gösterebiliyorsunuz. Bilmediğiniz konularda tartışmak riskli iştir. Hiç bulaşmayın daha iyidir.
Siz evrim teorisini beğenmeyebilirsiniz, sevmeyebilirsiniz, kabul etmeyebilirsiniz. Hepsi kişisel tercihlerdir. Bunun için size hiç bir eleştirim olmaz. Ama "yok, çürütülmüştür, yok şöyledir, yok böyledir" gibi boyunuzdan büyük sözler etmeye kalkarsanız aldığınız yanıtlar şimdi olduğu gibi pek hoşunuza gitmez.
Eğer biyoloji veya fen bilimlerinde eğitiminiz varsa, veya evrim teorisi veya biyoloji konusunda özel merakınız varsa, buna özel açılmış bir başlıkta sizinle seve seve tartışır, ne büyük hatalar yaptığınızı gösteririm. Teorinin zayıf ve güçlü yönlerini masaya yatırırız. Alternatif teorileri konuşuruz. Ama sadece kafanıza yatmıyor diye bilimsel konularda ahkam kesecekseniz, kusura bakmayın benim muhatabım olamazsınız.
Bu iş örümcekle deveyi mukayese etmeye benzemez.