Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Biz, neyiz? Tanrı ve engelliler..? [Tartışma]

sapla samanı karıştırmayalım araştırma öğrenme çıkan sonuça göre mümkün mertertebe tedbir almak senin hem insani hem dini olarak görevin senin dinin emretmiyormu sen tedbirini al sonra allaha havale et durmadan dinden bahsediyorsunuz önce dinin ilim hakkında ne söylediğine bakın kuran dahi beni kıyaslayın demiyormu lütfen yorum yaparken sözün gittiği yere iyi bakın sizin bu yorumlarınız müslamanı dinden soğutur

niyazi bu konuların neresi tehlikeli herkes hakaret etmedi sürece istediğini söyleyebilir insan tartışmadan kendini nasıl geliştirebilir din zaten maddesel bişey değilki deneylerle ıspatlayalım şu kesindir diyelim ki islam tartışmayı destekler bu konuda ayetler mevcut ha hıristiyanlıkta kilise incil hatalı bir kitaptır kişi koşulsuz iman ederek onu mükemmelleştirir der o dindeyseniz bişey diyemem ama islamda doya doya tartışın yeterki başkasının inancına ve kişiliğine hakaret etmeyin

Sayın Merlodi açtığınız konu için teşekkür ederim bence gerekli bir tartışma. Katılan kim için olursa olsun yorum yapmak ona karşı veya destekleme anlamına gelidiğini düşünerek sadece Berfin hanıma ateizme ve felsefi konularla destekleme çabasına hayran kaldım mantığına göre bilim veya bilimsellik adı ve ya geçmiş bilim adamlarının açıklamarıyla ve hatta Kuranı Kerimden olduğunu söylediği bir takım ayetleri öne sürerek destekleme çabası güzel fakat dünün mantığı bu günün söylemi bilimsel gerçeği gibi ve yokluğun temsilciliği, maddenin tesadüfüne inanacak kadar basit bir durum yaratma çabasını garipsedim bir şeyleri savunurken herşeyi bildiğini düşünmek gibi yanlışa düşebiliriz. Tasavvuf ile ilgili bir kaç kitap okumasını tavsiye ederim bilinene göre hiç bir şey düşünülememiş değidir diyerekte bitireyim (üzücü bir konu daha kader islama ait veya direkt Kuran a ait bir konu değildir biraz okuyun lütfen)

metepe
hafta sonu olması dolayısıyla vakit bulup size cevap yazamamıştım öncelikle sunu söyleyim ki çok yazmak çok bilmek demek değildir.bunu bir kez daha sayenizde görmüş oldum. "Yasa dediğiniz şeyler de esasen teoridir"diyerek bilimsel yasa ile teoriyi dahi anlayamamışsınız. o yüzden ben size bu kavramların ne olduğunu yazarak kendi yazım olmasada başlamak istiyorum.Teori (Kuram) Nedir?
Tekrarlanan gözlem ve deneylerle, mevcut bilgi birikimi düzeyinde doğruluğu büyük ölçüde kabul edilmiş, ancak yine gözlem ve deneyler yoluyla yanlışlanabilme olasılığı bulunan, öngörülerinde doğru çıkmış hipoteze, teori (kuram) denir. Teoriler, gözlem, deney, akıl ve mantık yollarıyla her defasında doğrulanabilmelidir.

Yasa (Kanun) Nedir?
Tekrarlanan gözlem ve deneylerle, aynı şartlarda aynı sonuçları verdiği kesin olarak belirlenen, akla ve mantığa uygun, genel kanıya göre kabul görmüş, değişmez nitelik kazanmış, yanlışlanma olasılığı olmayan gerçek bilgiye, yasa (kanun) denir. Yasalar değişmezlik ilkesine sahiptir. Yanlışlamaya çalıştığınızda, yasayı çökertmeniz mümkün olmaz. Yasalar en gerçek değişmezlerdir. Biz bu mevcut değişmezleri kullanarak yeni değişmezler ortaya çıkarmaya çalışırız.

gelelim darvinin evrim teorisine..darvinin kendisi aynen şu ifadeleri kulamıştır"eger araformlara ulaşılazmazsa teorim çöker"gördüğünüz gibi kendisi bile ıspat arayan bir teori sunduğunu iddia ederken. siz kavram karmaşası yaparak ıspat edilmeye gerek bile görmüyorsunuz.

berfin

öyle ayetleri işinize geldiği gibi çımbızlayarak alırsanız ancak olduğunuz gibi ateist olursunuz.bir sayfalık bir konuşma yapan biri bile yayınlanacaksa kunuşmasının tam olarak yayınlanmasını ister ki.. siz altı yüz sayfalık bir kitaptan bahsediyorsunuz.insanlar,bektaşinin Allah namaza yaklaşmayın dediğini, ve bunu kur-an a dayandırdığını anlatıp gülerler.komik olmayın lütfen

Bakınız ergun32 arkadaşım;

Öncelikle mesleki eğitiminiz nedir bilmiyorum ama benim hayatım tez, hipotez, teori kanun nedir bunlarla geçti... O yüzden bunları bana öğretmeye kalmayın, mahçup olursunuz!

Harun Yahya müstear adıyla bilimsel(!!!!) kitaplar yazan Adnan Hoca isimli, hakkında akıl hastası raporu olduğu söylenilen Güzel Sanatlar eğitimi almış bir kişinin tariflerini kaynak gösterirseniz, bütün bilim dünyasının bir tarafıyla bu kitaplara güldüğü gibi size de gülerler.

Bakın wikipedianın ing. sürümünde bilimsel kanun için ne yazıyor: Scientific law - Wikipedia, the free encyclopedia
Altında kaynakları var...

Türkçesinde ise Matematiksel Kanun'dan bahsediyor... ki matematikte ispat olduğunu, diğer bilimlerde olmadığını daha önce söylemiştim.

Verdiğim basit örnekleri dahi anlamamışsınız... o yüzden Yerçekimi KANUNU'nun basit bir hesabıyla güneşin hareketlerinin hesaplanmasında nasıl yanlış sonuç verdiğini buraya yazarsam ucundan bile anlamayacaksınız. Böylelikle yanlış sonuç verebilen kanunlar olduğunu hala kabul etmeyeceksiniz.

Diğer taraftan, satırını dahi okuduğunuza inanmadığım Darwin hakkında "şöyle demiş" gibi abuk subuk iddialarla hiç bir teori çökmez. Kaldı ki, bilim dünyasının kabul ettiği 3-5 tane değil, binlerce araform fosili vardır.

Zaten sizin verdiğiniz "eksik" teori açıklaması dahi "mevcut bilgi birikimi düzeyinde doğruluğu büyük ölçüde kabul edilmiş...öngörülerinde doğru çıkmış hipoteze, teori (kuram) denir" yazılmış. Yani evrim teorisi bir teori olduğuna göre bu niteliklere sahiptir. Sizin anlayabileceğiniz basit cümlelere indirgersek;
Evrim teorisi
1. doğruluğu büyük ölçüde kabul edilmiş,
2. öngörülerinde doğru çıkmış hipotezdir.
3. gözlem, deney, akıl ve mantık yollarıyla her defasında doğrulanabilmektedir.

Elbette çok yazmak çok bilmek değildir. Ancak, belli miktarda yazabilmek için asgari bilgiye sahip olmak gerekir. Bilgi için neyin gerekli olduğu ise belli...

Bir araba ustasıyla şanzuman dişlisinin nasıl olması gerektiğini oturup tartışamazsınız. Ama bilim insanlarının sözlerine "sen yanlış biliyorsun" deme cüretini rahatça gösterebiliyorsunuz. Bilmediğiniz konularda tartışmak riskli iştir. Hiç bulaşmayın daha iyidir.

Siz evrim teorisini beğenmeyebilirsiniz, sevmeyebilirsiniz, kabul etmeyebilirsiniz. Hepsi kişisel tercihlerdir. Bunun için size hiç bir eleştirim olmaz. Ama "yok, çürütülmüştür, yok şöyledir, yok böyledir" gibi boyunuzdan büyük sözler etmeye kalkarsanız aldığınız yanıtlar şimdi olduğu gibi pek hoşunuza gitmez.

Eğer biyoloji veya fen bilimlerinde eğitiminiz varsa, veya evrim teorisi veya biyoloji konusunda özel merakınız varsa, buna özel açılmış bir başlıkta sizinle seve seve tartışır, ne büyük hatalar yaptığınızı gösteririm. Teorinin zayıf ve güçlü yönlerini masaya yatırırız. Alternatif teorileri konuşuruz. Ama sadece kafanıza yatmıyor diye bilimsel konularda ahkam kesecekseniz, kusura bakmayın benim muhatabım olamazsınız.

Bu iş örümcekle deveyi mukayese etmeye benzemez.

Çobanın birisi hızır aleissalema sormuş namazımı nasıl kılmalıyım demiş oda gerekenleri anlatmış ve çobanın yanından ayrılmış ilerleyip uzaklaşınca önüne çıkan denize dalmış yarıya kadar suyun içinde ilerlerken peşinden çoban bağırmış derviş dur bensenin dediklerini unuttum bir daha söyle demiş hızır aleissalem geri bakmışki
çoban suyun yüzünde kendisi yarıya kadar suya batmış siz bildiğiniz gibi yapın demiş bu konular insanlara sordukça herkes bilecen kesilir sizin kanaatınız neyse onu kullanın derim.

hani magazinciler bir ropörtajın başını sonunu kesip istedikleri kısmı alıp falanca ünlü bunu dedi diyerek saptırır ya,arkadaşımızın ayet koyma şeklinide buna benzettim açıkcası.bizimkinide beğenmemişler...kopyalamışım internetten.kitaptan bakıp yazcakmışım.kendisi çok güzel yazmış,gördük...önemli olan satırlar dolusu yazmak olsa keşke.doğru bir şey anlatta isterse senin olmasın,kopyalansın...ne farkeder yani.okadar bilimsel konular yazılıyor.yazanları tebrik ediyorum.Cenab_ı Allahın ilmi,yarattıkları anlat anlat bitmez.önemli olan bunları okurken,öğrenirken,anlarken Rabbine daha çok iman etmek.yoksa kainattaki bunca düzenin tesadüfen oluştuğu sonucuna varacaksa Allah da o kişiye doğruyu göstersin.
Allah tektir,eşi ve benzeri yoktur.o yüzden mü'minler tanrıya değil Allah'a inanırlar.putlardan tutun da yunan mitolojisinde,insanların tapındığı herşeye tanrı diye genellemeler yapılırken,geçmişten günümüze kadar Rabbimiz dışında tapınılan ne varsa tanrı diye genellemeler yapılırken veya öyle hitap edilirken Cenab-ı Allah bu benzetme ve genellemelerden münezzehtir.çünkü O tektir,eşi ve benzeri yoktur.Kainatın gerçek yaratıcısı için mesela''hintlilerin tanrısı inektir,filancaların ateştir,filancaların puttur,bizimkide Allah'tır gibi bir genelleme ile Cenab-ı Allaha tanrı demez mü'min.Bu inceliği iyi anlamak gerekir.ve mü'minler bu sebepten tanrı demeyi hoş bulmuyorsa saygı göstermek gerekir.mesela bu benim hassasiyetimdir.tanrı diyen desin,ama benim demek istemeyişimide abes karşılamasın.dikkat ettiğim nokta belli bir kesimin sadece ısrarla tanrı diye tutturması.bunu göktürklere,nerelere dayandırırsa dayandırsın ben bunun siyasi bir inatlaşma olduğunu düşünüyorum.
şimdi gel gelelim burda herkes birbirinin nedemek istediğini anlıyor.ama herkes tabiki her konunun uzmanı değil.yani doğru terimleri kullanamayabilir,hatta kulaktan dolma o kelimeyi kullanmış olabilir.tartışmanın içerisinde ''bir kere ona öyle denmez şöyle denir,yok sen daha şu terimin ne için kullanıldığını bilmiyorsun''gibi ifadeler sürekli kullanıldığında konu çok dağılıyo.sanki herkeste birbirini laf cambazlığıyla ezme çabası var.sonuçta okurken anlamıyormusunuz neyi kasdettiğini.bal gibi anlıyorsunuz.işte burada niyet farkediliyo tartışma esnasında ve hoş olmuyor.
şimdi benim cümlelerimden alıntı yapıp 'sen daha şuna ne dendiğini bilmiyorsun'vs vs.lerinden cevaplar olacaktır.bunlarla konuyu dağıtmayalım ve anlatılmak istenenlerin özüne bakalım.
kardeşimiz bir sürü güzel soru sormuş :)
ben engelli olduğum için ve başıma gelen başka sıkıntılardan dolayı hiç böyle sorular sormadım.insan hiç mi isyan etmez?etmedim :) imtihan olduğuna inandığım için.daha kötülerini düşünüp şükretmeye,Allahın rızasını kazanmaya çalışıyorum.
bazı insan dert üstüne dert bindikçe isyan eder,bazısıda hamd eder.İmanı dahada kuvvetlenir.Rabbim doğru yoldan ayırmasın.

Lâ Tahzen;

Güzel Kardeşim,

Emin ol ben de isyan edip dünyaya küsenlerden değilim. Günümü belki de bazı "normal" insanlardan daha aktif geçiriyorum. Hatta ister inan ister inanma bazı durumlarda engelli olduğumu bile unutabiliyorum. Sınavlara , yarışmalara giriyorum, aktif olarak tiyatro yapıyorum ve de yüzüyorum. Ama bütün bunlar bu soruları sormama engel olamıyor. Bu bir isyan mı? Bence değil. Eğer bu bir isyan olsaydı hayata bakışım böyle olmazdı. Ben sadece bu durumla ilgili insanların ne düşündüğünü öğrenmek ve hoş bir tartışma ortamı yaratmak istedim. Ama bu arada ateist oldum, sapkın oldum, son olarak isyankar oldum. Olsun sonuçta burada bu kadar insan fikrini paylaştıysa ben amacıma ulaştım demektir. Emek verip zaman ayıran herkese tekrar teşekkür ederim.

Mert

merdoli;

sorduğun sorulardan rahatsızlık duymadım.yanlış anlaşılmasın.sen isyan ettiğim nokta şu...diye başlayan bir cümle kullanmana rağmen ben senin isyan ettiğine inanmadığımı,isyan etsen bukadar şeyle uğrşmaz hayata küserdin demiştim.ilk sayfada okumuşsundur belki.insanlar konuşurken yazarken o anlık ağzından çıkabilir yada yanlış anlatabilir.insanız sonuçta,bunlarıda hesaba katıp hemen yargılamamak lazım kimseyi.ateist diyenler yazdıklarını iyi okuyamamıştır.onları da çok takmamak lazım.sormak ayıp değil,ben sormadıysam kendime ,küçük yaştan beri islama dayalı kitapları çok okumamdan kaynaklıdır.yani bu soruların cevabı onlardadır.senin sorduğun sorulardan kaç tane kitap olur :) çok derin konular.öyle birkaç cümleyle açıklanamazki :) herkes sadece tanrı kelimesi ve Allahın varlığı/yokluğunu tartışma aşamasında şuan :)) daha senin sorulara gelemedik.zaten burada yazılmaz bukadar şey.yani ben yazamam.bunları anca yazıyorum tek kolumla:)
tartışanlara tavsiyem eleştiriler kişiliğe yada insanların inançları gibi hassas noktalara varmasın.kimse kimsenin aklını küçümsemesin.bu yapıldığında özgür bir tartışma ortamı olmuyor.

Tartışmanın oldukça kısır bir döngüye girdiğinin ben de farkındayım. Bu durumla ilgili ne yapabiliriz bilemiyorum.

Merdoli bence düşünmeniz kendi yorumlarınızla yada anlayabildiklerinizle hareket etmeniz çok güzel.olabildigince düşünün,bu kitap herkesin anlayabilmesi için var.dağdaki çobanda ,ilkokul mezunuda. Anlamak ,düşünmek,akletmek gerekiyor sadece.tanrıda diyebiliriz allahta.zeus ve nirvanada

Berfin ,

Yine romanı döşemişsin tebrik ederim :)

Gerçekten güzel ve aydınlatıcı bir yazı olmuş, özellikle "kestirip atmama" adına gerçekten güzel bir bakış açısı.

Tartışmanın oldukça kısır bir döngüye girdiğinin ben de farkındayım. Bu durumla ilgili ne yapabiliriz bilemiyorum.

Aslında pek de kısır döngüye girmedi... "Tanrı" sözcüğüne takılmazsak, veya kendimizi bazı ilahiyat yorumcularının görüşleriyle sınırlamazsak oldukça geniş ve tartışmaya açık bir konu var ortada...

Kişilerin inandıkları şeylere sahip çıkmaları ve bunları savunmaları kadar doğal bir şey yok. Ancak, İslamiyette dahi birden fazla görüş, mezhep, "yol" var. Hepsinin dünyaya bakışı birbirinden farklı. Ancak, kişiler neye inanırlarsa, hangi "yolu" seçmiş olurlarsa olsunlar, tek ve mutlak yanıtın kendilerinde olduğunu düşünüyorlar. Halbuki; aşağıda vereceğim örnekte görüleceği üzere, değil herhangi bir inanır, imamladan dahi evrim teorisini savunan sesler yükselmeye başladı: Milliyet - İmamlardan 'Evrime evet' mektubu
Hatta biraz daha ileri gidersek; evrim teorisini ilk dile getiren kişi Darwin değil, ünlü sufi müslüman din adamlarından Erzurumlu İbrahim Hakkı'dır. (18.yy)

Görüleceği üzere, inanç kapsamında bakıldığında dahi hiç bir zaman tek bir doğru söz konusu değildir. Bakış açısına göre doğrunun şekli değişebilmektedir. O zaman, yanıtları sadece tek bir görüşe dayanarak aramak doğru bir yol olmaz.

Sorduğun sorular gayet doğal sorulardır ve insanlık tarihi boyunca her ırktan, her dilden, her dinden pek çok kişi tarafından sorulmuştur. Dolayısıyla yanıtlarında tek taraflı değil, evrensel olması gerekir.

arkadaşlar boşuna din evrim yaradılış vb. konularda karşı tarafı ikna etmeye çalışmayın benim 14 yıllık arkadaşım ateist ben 5 vakit namazında yıllarca bu konularda tartıştık her tartışmanın sonucunda değişen tek şey olurdu oda baş ağrımızın artması ne evrim nede yaratılmayı %100 kanıtlayamzsınız hoş kanıtlasanızda değişmez bu kadar hararet yapma gerek yok nasılsa kesin sonuçun alınacağı yere çok yakında gideriz ölürken azraili görürsek inanalar haklı görmezsek inanmayanlar haklı

metepe orda dur işte her türlü görüşe saygı duyulmalı ama hem müslümanım hemde evrime inanıyorum diyemezsin dini açıdan hatta bırak dini mantık açısından bu imkansız bir kitap var ve bu kitabın allahın sözleri olduğunu kabul ediyorsak ve o kitapta yanlış bilgi varsa demek ki o kitap uydurmadır o zamanda uydurma olan kitaba neden iman edelim

Konu kopyala yapıştırla gidecekse moderatorler konuyu kilitlesin o zaman. Lütfen kendi fikirlerinizi yazın konu bunun için açıldı.

Insanlara kafir demek cok agir bir suclama Lütfen daha dikkatli olalım.

mert kardes senın amacın ne kopyala yapıstır yapmıyoruz bızler alım zat degılız dını fıkırlerımıze anlatamayız dolasıyla sen kımsınkı bılmedıgın dını burada tartısmaya acıyorsun burda ucbes zavallı kısıler var senın aradıgın soruyu kımse cvp veremez bızler bıraz bıseyler bılıyorsak kuranın hakıkatını ayet olarak sıteden verdık senın derdın dınımıze kotulemek sen kafır ısen kafır kal yok ben ısyankarım dıyorsan gene oyle kal ama dınımıze yorumlamak sana ve senın gıbılerı kalmadı

sen yaradanı tanımak ıstıyorum dıyordun sana apacık ayetı sundum onuda ınkar edıyorsun azıcık aklın var ıse aradıgın sorunun cevabı enbıya suresınde var bu sordugun sorurlar matematık turkce felsefe sorusu felsefe kıtabı degıl haşa

kafır oldugunu kabul etmıyorsan ınsanların kendı bılgılerıyle ıslamı yorumlama lutfen sen ne sordugunun farkadamısın mert bey benım bıraz dını bılgım ınancım var ıse senın suankı beden dılınde yaptıgın tartısma senın kafır oldugunu goseterıyor kafır olmak ıcın kuranı kerımden bır ayetı kerımeyı ınkar etmek ve kendı menfatına gore acıklamaktır bır kımse ayetı kerımeyı tefsırını yanlıs acıklarsa dınden cıkar dınden cıkmak da kafırdır sen ıslam dını okadar haşa hafıfe alma lutfen

Sayın La Tahzen,

Siz hiç Hawking kitabı okudunuz mu? Veya o haberin aslını okudunuz mu? Aslı burada:YAŞAYAN EN BÜYÜK BİLİM ADAMI STEPHEN HAWKİNG , AYŞEGÜL EKİNCİ

Kanımca uydurma bir haber! Sadece Türkçe yayınlanmış. Röportajı yapan kişi orijinal ing. metni yayınlamamış. Hiç bir yabancı ajansta haber olmamış. Dünyanın hiç bir yerinde Hawking'in Allah var dediğine dair bir satır haber çıkmamış.

Hawking bir agnostik ateisttir. Kitapları "tanrı kavramı" değil, fizik üzerinedir. Daha önceki kitaplarında da evrenin oluşması için bir yaratıcıya gerek yok tezini hep dile getirmiştir. Ancak gerçek bir bilim adamı olduğu için "ihtiyaç olmaması bir yaratıcı olmadığı anlamına gelmez" diyebilmektedir. Zaten agnostik felsefe bunu gerektirir. Neredeyse tüm kitaplarında, konuşmalarında evrenin oluşumu için başka bir şeye gerek olmadığını tekrar tekrar vurgular.

Şimdi adamın yazdığı binlerce makale, onlarca kitap, yüzlerce konuşmayı bir tarafa bırakacağız ve adı sanı duyulmamış bir muhabirin yazdığı 2 satıra bakıp Hawking müslüman oldu diyeceğiz. Siz de buna inanıyorsanız söylenecek pek bir şey yok... Bir de sünnet olup adını "Selim" olarak değiştirmiş diyelim olsun bitsin. :)

Ek: Ayrıca, Hawking imana gelse, din değiştirse veya dinsiz olsa ne önemi var? Sonuçta din adamı değil, kozmoloji fiziği uzmanı. İnsanlar onun dinler hakkında söylediklerinden çok fizik teorileriyle ilgileniyor.

@fulya35,

Bu yaptığınız ayıp birşey...
Biz de Newton'un principia'sını kopyalayıp yapıştıralım buraya, konu hepten okunmaz hale gelsin. Kendinize ait bir düşünce, fikir üretebiliyorsanız zevkle okuruz. Buraya sayfalarca ayet, tefsir yapıştıracaksanız Dini Konular için forumda açılmış ayrı bir bölüm var. Lütfen orayı kullanınız.

fulya ayetlerden örnek vermek iyi güzelde komple sureyi kopyala yapıştır yapmak bu tartışma için biraz garip olmuş arkadaşın sorduğu soruları zaten ayetle açıklayamazsınız örneğin kuranda tasavvuf inancı diye bi şey yokki insan allahın yansımasıdır gibi saçma bir düşünceye ayetle cevap veresin dini yorumlamak içinde alim olmaya gerek yok normal bir akıl ve okuma bilgisi yeterli banada istediğinizi söyleyebilisiniz ben hiçbir mezhebe inanmam ve uymam sadece namazımı şekil olarak hanifiye göre kılarım arkadaşımızında sorduğu sorularda ayeti inkar eden nevarda kafir diyorsun

slm kardeş bende şizofreni hastasıyım ilaçları içtikten sonra bende senin gibi düşünceler dalıyorum ne yazıkki çok garip bir ülkede yaşıyoruz deprem olur allah kurtarsın derler allah korusun derler neden allah korunulmayacak bir düzen yaratmamış sormazlar mesela bir aslan bir geyiği yer doğa kanunu derler allah böyleyaratmış derler ama çokmu gerek vardı bir canın acı çekmesine bu dünyada mutluluklarda acılarda var en iyisi fazla düşünmemek.selam saygılar kendine iyi bak.

sayın demırcı ben ben kopyala yapıstır yapmadım sızın kafanız basmıyor sanırım o yetlerde tefsır edılmıs acıklamalı ben dın hocası degılımyanlıs meal vermemek ıcın anlasılsın dıye verdım senın kafan alıyormukı garıp olan ne eksık gordugune gore sen vaaz verecek kadar bılgılısın ozaman kardes sen arkadsın sordugu soruların ıcerıgını okudunmu

Yoksa sınanmak için mi böyle yaratıldık?kutsal kitabın mealini sık sık okuyan ve düşünen biri olarak ,yüce gücün bizi sınamak amaçlı engelli yarattığını düşünmüyorum.bu şekilde düşünmek saçma olurki ozaman taraf tuttuğunu düşünebilirim.kitabında adaletten sözederken bu şekilde bazı insanları sınaması yorumlarını doğru bulmuyorum.

Tanrının sevgili kulları mıyız?:eek:bence bu bişileri iyileştirmek için ,engelli insanları rahatlatmak adına sölenilen geleneksel bir söz.tabiki engelli olmakla ilahi bir değer taşımıyoruz:eek:
Normal insanlar varken bizi neden yaratma ihtiyacı duydu?bunun dini boyutunu bende çok düşündüm ve bunu dine bağlamamanın daha mantıklı olacağını düşündüm.yoga ve meditasyonla ilgilenenler iyi bilir,derlerki:her insan hayatı nasıl deneyimlemek isterse kendi secerek dünyaya gelir.buda bana çok saçma gelmişti.bir insan neden engelli olmayı seçsinki,yada çok fakir,yada çok olumsuz bişi.

Sadece ibret alınmak için mi yaratıldık?bu düşünceyi zihnimde resimlersem ,yukarılarda bi yerde bir gücün bi gün canı sıkılır ,derki ne yapsamda günüme renk gelse,diğerlerinden farkı olsa hah buldum,:rolleyes:birinin bacağı yok ,diğerinin kolu,zayıf kısa,abuk subuk,yerinden kalkamasın ,bişiyi çalışmasın,göremesin ,duyamasın,buda herkese ibret olsun.ozaman ben ona derimki başkaları ders alsın diye neden ben?böle saçmalık olamaz,bu kadar mı basit?
Ahiret varsa engelli oluşumuz sizce bize ek katsayı getirecek mi?bence hiçbir avantaj sağlamaz.yogada "bedenimiz ,fiziksel dünyada giydiğimiz bir kostümdür" denir.eylemleri oluşturan düşüncelerdir fizik diilki.bir çok şey düşünce gücüyle yapılıyor.
engelli olmanın tanrı veya tanrının iletisiyle ilgisi yok bence .genetik,yada yanlış uygulamalar olabilir.ama bana göre doğal yaşama çok fazla müdahale edilmesinden kaynaklanıyor.

demırcı tasavuf anlamı guzel ahlıklı kalbın tasfıyesı ve kalbın gunahlardan arındırması nefsın terbıye edılmesıdır kalbın allaha zıkretmesıdır

sımdı ben soruyorum ben sonradan engellı oldum ve bır suru sonradan engellı olanlar var bırcogu dogustan hayat ımtıhan dunyasıdır burda engellı olmus yada olmamıs onemlı olan akıl engelıdır akıllı olupta ımtıhanı kazanamayan ınanmayan kafırlerdır bunlar allahın nazarında bır sınek kadar degerlerı yoktur bızeler engelımızden oturu acı cekıyorsak cenabı hakı dıyorkı kımkı benım verdıgım bır serden dolayı sıkıntı ceker saberderse onu cennetle mukafatlandırıcagım kım ısyan ederse cehennemle azp edecegım en buyuk kusur aklı olup yaradanı tanımamaktır

ıslam dını felsefe dusuncelerle yorumlanamaz

fulya insan şüpheetmeden aslan gerçek imana ulaşamaz arkadaşın sorduğu sorularda beynindeki sorulara cevap aramasından ibaret bende eskiden bunlardan çok daha sert sorularla yaklaşıyordum ve aldığım her cevapta dinden uzaklaşıyordum o nedenle ilk mesajımda arkadaşa vaaz vermek yerine araştırmasını kendi cevaplarını bulmasını söyledim o cevaplara ulaştığı zama gerçekten iman eder ben imamların veriği vaazla yetinseydim şuanki halimle bırak ibadeti allahı inkar ederdim benim kafamın bastığı bu kadar tasavvuffa hiç girmeyelim onun içindede çok saçmalık var din felsfeyle yorumlanaz diyorsunda tasavvufta dinin felsefi açıdan değerlendirilmesidir

Kuran da yazılanları açıklamak içinde dahi olmaya gerek yok gayet netler bizim içinyollanan kitabın bizim anlayacağımız şekilde yazılmış olması gerekmezmi parantez içindekiler kişisel yorumdur ve kuranla çelişen yerlerde vardır örneğin zinan cezası olarak 100er sopa vurun der biriside açmış parantezi peygamber zamanında taşlanarak ölüme cevrilmiştir yazmış iyi güzelde peygamberin nasıl oluyorda allahın verdiği cezayı beğenmeyip artırıyor peygamberin ayeti değiştirme gibi yetkisi varsa kurana ne gerek vardı sözlerime öfkele bakmak yerine biraz düşünün ne demek istediğimi anlarsınız %99u müslüman olan ülkenin %1i kuranı okumuşsa bunda bi terslik olmalı dini kurana göre değil duyduğumuza göre yaşıyoruz

Kendi aklımızla hiçbir yere varamayız çünkü allah onu idrak edebilmemiz için vermemiş bu aklı onu bilmemizi isteseydi zaten bildirirdi bize
sınanmak için özellikle böyle yaratılmadık acizliğimizi bilelim diye böyle yaratıldık küçücük gözle görülmeyen tek bi mikrobun bizi öldürebildiği bir şekilde yaratıldık neden allah isteseydi bizi bütün eksiklikler olmadan yaratabilirdi neden yaratmadı çünkü ona sadece ona kulluk için yaratıldık burası sınav yeri cennette zaten mükemmel olacaksın her şeyin tam olacak.
Herkesle aynı sınava tabi olduk amaengelliliğimiz bi ze ekstra puan getirecek bi grip olunduğunda bile günahların dökülür burda çektiğin herşey zorluklar günahlarının dökülmesine vesiledir bu şekilde düşünmek lazım.

Ayrıca bu dediklerimi yapmak inanmak kolay değil çünkü şeytan yanı başında seni kandırmak için her an sana dedikleri de şu:sen nasıl aynı olabilirsin , koşamıyorsun ,oynayamıyorsun, gülemiyorsun bu dünyaya ezilmek için mi gönderildim ben yaratsn dedim ve bunun gibi bir sürü sözler ama bu duyguların sebebi yine allah değil anlayışsız düşünce özürlü insanlar ve bizim nefsimiz .
Ayrıca adaletten söz edecek olursak ya afrikada doğsaydın yada ? oradakilerin yiyecek yemeği yok ama bunun suçlusu allah mı (haşa) zekatını kurbanını vermeyen aç gözlü zenginlerde herkes zekatenı verse aç kalır mı dünyada ? YANİ BÜTÜN PROBLEMİN SEBEBİ İNSAN İNSAN İNSAN Vesselam

Bir Harun Yahya, bir de bu tür medyanın asparagasları... Neler neler uydurup da aldatırlar :)

Üst Alt