Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Anksiyete ve depresyon bozukluğu ile askerlikten muaf olur muyum?

raider rica ederim kardeşim işine gücüne bak sen 1 sene var nede olsa kafana takma gelişme olursa yazarsın yine

evrak işlerini ve kurul işlerini hallettim 1 senem başlamış oldu seneye nasıl işlemlerle karşılacağım bilmesem de yaşadıkça konuyu güncelleyeceğim

ilaç zaten kullanıyorum onlara devam ediyorum kurul yada askerlik için gittiğim doktor ilaç vermedi hali hazırda kullandığım ilaçlara devam ediyorum

Arkadaşlar gerçekten yardıma ihtiyacım var bana bi yardımcı olabilecek birisi var mı bana özelden ulaşabilir mi yardım etmek isteyen

Bana bi yardmcı olabilir misiniz bi konu hakkında

H.huseyin_pnr
Telefon numarası istemeyin, telefon numaranızı yazmayın veya özelden mesaj isteklerinden lütfen bulunmayın. Sorun ne ise buraya yazabilirsiniz ve yanıtını bilinler ya da deneyimlerini yazmak isteyenler sizi cevaplayacaktır. Bu konuda yeni bir ikaz yazmayacağım.

Arkadaslar askerdeyim çok zor durumdayım duramıyorum artık sabretmeye calıştım 20 gündür son noktaya geldi artk 2 gün önce gataya sevk edildim ilaç verdi hafif depresif filan yazıyor işte doktorun verdiği kağıtta bugün yine sevk ettiler gataya artık duramadığımı söyledim yarın gidicem gataya sonuç ne olur sizce

Verilen ilaç heryerimi uyuşturdu ve bugün sabahtan beri titriyorum ailem bu konuda tedirgin ne yapmalıyım artık burdan gitmek istiyorum gerçekten

Ve daha 110 günüm var sabredebileceğimi düşünemiyorum bu durumda bu durumu rdm deki doktorada söyledim anket doldurdu bu defa daha ciddi şeyler yazacağını söyledi durum ne olur lütfen yardmcı olun mecburen aileme söyledim durumu annem yas tutmuş evde bana yardmcı olun lütfen

Kıta Ankete göre değişir. Askerliği yapar derlerse ilaç yazarlar gönderirler.

RDM'de doktor değil psikologlar olur. Birlik Tabibi başka bir şeydir onlar RDM'de olmaz.

Arkadaslar bende

Arkadaşlar bende askerde psikolojik sorunlar yaşıyorum 2 gün önce pskiyatriste gittim f41.9 anksiyete bozukluğu 32.0 hafif depresif nöbet yazmış hava değişimi filan vermedi 30 gün sonra kontrol dedi ilac verdi ilk gün kullandım uyuyamadm tüm gün daha huzursuz hissettim sürekli ağlıyorum tekrar askeri psikoloğa gittim ilaç beni böyle böyle yaptı artık ben dayanamıyorum dedim gitmek istiyorum dedim ama nasıl ağlıyorum tekrar sevk etti beni psikiyatriste bugün tekrar gittim doktor beni tanıdı zaten gidince ben seni muayene etmedi miydim dedi evet dedim beni ilac kötü yaptı ben tedavimi ailemin yanında olmak istiyorum dedim bana güldü kıta anket formuma hiç bakmadı bile yine aynı şeyleri yazıp gönderdi komutanlarıma durumu tekrar anlattım izine git dediler kendimden çok korkuyorum artık gerçekten dayanamıyorum izinde bişey yapabilir miyim bi düşüncesi olan

Hava değişimi vermesi gerekirdi ancak hekimin kararına saygı duymak gerekir,
Rol yapıyor diye düşünmüş olabilir,
Gitmek istiyorum,yapmak istemiyorum gibi şeyler söylememeniz gerekir,

Başka bir hastaneye sevk oluyorsa başka bir hastaneye sevk alın,

Ya da izin kullanıp sivilden şube sevki ile psikiyatriye gidebilirsiniz,

Kıta anket formu sizde ise onuda yanında bulundur,
H.huseyin_pnr

Abilerim lütfen yardım edin duramıyorum artık askerde daha 110 günüm var doktor anksiyete bozukluğu ve hafif depresif nöbet yazdı rapora ilaç verdi 1 ay sonra kontrol yazdı izine gidiyorum kendi hakkımı kullanarak izinde bişey yapabilir miyim dönmek istemiyorum buraya gerçekten duramıyorum artık ailemin haberi var bu durumdan çok üzgünler hap beni daha kötü yaptı

H.huseyin_pnr

Birliğin neresi? GATA olduğuna göre Ankara'dasın. Bunlar da bir garip. Yapmak isteyene yapamazsın derler, yapmak istemeyen olunca ilaç yazıp gönderirler.

Başka hastaneye sevk isteyebilirsin.

Yok reis istanbuldayım çarşamba izine gidicem kafam allak bullak bu durumda olduğum için saate bakar oldum her an ne yapacam ne edecegim bilmiyorum belkide ailem bile rol yapıyorum sanıyor artık askerliğimide bitirmek istiyorum ama bu şekilde gerçekten dayanamıyorum böyle olduğu içinde ne yaparım izinde bi fikri olan var mı bu durum benim burda ortaya çıktı ilk 30 gün filan hiçbir sıkıntım yoktu ama şuan halim çok kötü ne yapmalıyım

Yani şöyle söyliyeyim artık bu durumdan dolayı bir günü 1 ay gibi yaşıyorum bende herkes gibi eğlenmek istiyorum ama eğlenemiyorum sıkayım dişimi diyorum ama daha gerçekten 4 ay var bu süreçte daha fazla hasta olabilme ihtimalimden korkuyorum ne yapmalıyım

İlaç hakkında bilgisi olan da bilgi verebilir mi efexor75mg

H.huseyin_pnr yapma kardeşim dayanmaya çalış bak sonra çok pişman olursun çık şöyle bi hava al elini yüzünü yıka kendine gelmeye çalış

Reis dayanmaya calışyom hergün kendimi toparlamaya calışyom öyle bi hale düştüm ki ruh gibi gezinyom artık ortalıkta ne yapacağımı edeceğimi bilmiyom sürekli karnım yanıyor içimde öyle bir huzursuzluk var ki anlatamam sana bende istiyorum herkes gibi eğlenmek bide ben askere kendi isteğimle geldim tecilimi bozdurdumda geldim ama durum neden böyle oldu anlamş değilim artık inanmazsn bacaklarım tutmamaya başladı sürekli ağrıyor sırtımda öyle bir yük var ki göğsüm öyle bir daralıyor ki yani arada sıkıntıdan patlayacak gibi oluyorum sürekli saate bakar oldum 30 gündür bu şekildeyim gerçekten zor bak allah kimsenin başına vermesin böyle bişey izinde bişeyler yapmam lazm benim

Az bi sürem kalsa dayan diyeceğim atıyorum bi 20 30 filan ama daha 100 küsür var ilk geldiğimde böyle değildim acemilikte filan burda başladı herşey içimden öyle bir bağırmak geliyorki yeter artık diye bağıramıyorum durumumu kullananlar var herkesten herşeyden korkar oldum gün boyu süren titreme krizleri

Ben şunu anlamıyorum gerçekten yani kişinin psikolojik bir sorununun olması ve bunun devamlı kişinin hayatını olumsuz etkilemesi gibi bazı sorunlar içerisinde bulunmasına tanıklık eden onlarca görevlinin veya doktorun hala seni veya senin gibi bir sürü kişiyi orada tutup acı çekmene seyirci olması ve hala net bir karar verip de seni bu dertten kurtaramamaları gerçekten de büyük bir acımasızlık. Herhalde rol yaptığını filan zannettikleri için sana böyle bir tavır sergiliyorlar ama durum rol yapmanın da ötesinde ve keşke bunu anlayabilecek kadar biraz insancıl davranabilselerdi.

bu sene de erteleme kararı verdiler beklemeye devam

Askerlik 2. erteleme

ilk sene karışık anksiyete ve depresif nöbet tanısı ile bu sene de anksiyete bozukluğu tanısı ile erteleme kararı aldım 16/C ikisi de . seneye muafiyet alır mıyım yoksa tanı değişikliği olmuş sayılıp yine erteleme mi verirler _?

Şikayetler ve tedavi devam ederse seneye muafiyet alırsınız.
raider

Arkadaşlar Merhaba;

2012 yılında yaşadım bir olay neticesinde anksiyete bozukluğu hastası oldum.
bu süreçte çeşitli ilaçlar ve doktor tedavileri gördüm.
sadece E-NABIZ sisteminde aşağıda ki verilerim var;
19.11.2022 - 11.04.8 ---> Unipolar Depresyon(F32-F34)( F38-F39) (İlaç kullanım raporu) (2 farklı ilaç)
22.03.2022 - 11.04.5 ---> Yaygin Anksiyete Bozuklugu(F41.1)(F41.2) (İlaç kullanım raporu) (2 farklı ilaç)
22.03.2022 - 11.04.8 ---> Unipolar Depresyon(F32-F34)( F38-F39) (İlaç kullanım raporu) (2 farklı ilaç)
23.09.2021 - 11.04.5 ---> Yaygin Anksiyete Bozuklugu(F41.1)(F41.2) (İlaç kullanım raporu) (Lustral )
06.07.2021 - 11.04.5 ---> Yaygin Anksiyete Bozuklugu(F41.1)(F41.2) (İlaç kullanım raporu) (Lustral )
09.03.2021 - 11.04.5 ---> Yaygin Anksiyete Bozuklugu(F41.1)(F41.2) (İlaç kullanım raporu) (Lustral )
03.09.2020 - 11.04.5 ---> Yaygin Anksiyete Bozuklugu(F41.1)(F41.2) (İlaç kullanım raporu) (Lustral )
18.03.2020 - 11.04.5 ---> Yaygin Anksiyete Bozuklugu(F41.1)(F41.2) (İlaç kullanım raporu) (Lustral )

BUNLARIN DIŞINDA;

30.05.2017 tarihinden 19.11.2022 tarihine kadar Lustral kullanımı için ilaç yazıldı ve halen EFEXOR XR 75 MG, MERESA KAPSÜL 50 MG,EFEXOR XR 75 MG.28 KAPSUL ilaçlarını kullanmaktayım. Arada kullandığım adını unuttuğum ilaçlarda var.

30.05.2017 tarihinden günümüze kadar , 20 tane Psikiyatrik Muayene Tanısı ve 27 tane RUH SAĞLIĞI VE HASTALIKLARI klinik ziyaretim var.

16/C ALDIM VE ASKERLİĞİM 1 YIL ERTELENDİ, SEBEBİ AŞAĞIDA Kİ GİBİDİR.
Z00.4 - GENEL PSİKİYATRİK MUAYENE, BAŞKA YERDE SINIFLANMAMIŞ (GENEL PSİKİYATRİK
MUAYENE, BAŞKA YERDE SINIFLANMAMIŞ

3 AY SONRA TEKRARDAN MUAYENEM VAR VE GERÇEKTEN KENDİMİ KONTROL EDEMEYECEK DÜZEYDE KAYGIM VAR

Sizin düşünceleriniz nedir bu konu hakkında?

son olarak ertelenme sebebi,

F41.9 - ANKSİYETE BOZUKLUĞU, TANIMLANMAMIŞ

Merhaba @OğuzHan112;

burada ki mesajlarımı okuma şansınız oldu mu?, ayrıca sizde benzer süreçleri mi yaşadınız?. Teşekkürler..

buraksah
Hayır,
Benim engelim yok çok şükür,

Bilgilerim hastanede çalıştığım ve merak edip araştırdığım içindir.

Burda olmamın nedeni,insanlara bir nebzede olsa yardımcı olabilmek.yaşadığım herangi bir süreç yok.

Özelden yazmışsın,konu neydi?
Bilgimiz dahilinde ise yardımcı olmaya çalışırız..

OğuzHan112

Yardımlarınız için teşekkürler, benimde aşağıda özetleyeceğim gibi bir hastalık hikayem ve askere başvuru sürecim var;

2012 yılında yaşadım bir olay neticesinde anksiyete bozukluğu hastası oldum.
bu süreçte çeşitli ilaçlar ve doktor tedavileri gördüm.
sadece E-NABIZ sisteminde aşağıda ki verilerim var;
19.11.2022 - 11.04.8 ---> Unipolar Depresyon(F32-F34)( F38-F39) (İlaç kullanım raporu) (2 farklı ilaç)
22.03.2022 - 11.04.5 ---> Yaygin Anksiyete Bozuklugu(F41.1)(F41.2) (İlaç kullanım raporu) (2 farklı ilaç)
22.03.2022 - 11.04.8 ---> Unipolar Depresyon(F32-F34)( F38-F39) (İlaç kullanım raporu) (2 farklı ilaç)
23.09.2021 - 11.04.5 ---> Yaygin Anksiyete Bozuklugu(F41.1)(F41.2) (İlaç kullanım raporu) (Lustral )
06.07.2021 - 11.04.5 ---> Yaygin Anksiyete Bozuklugu(F41.1)(F41.2) (İlaç kullanım raporu) (Lustral )
09.03.2021 - 11.04.5 ---> Yaygin Anksiyete Bozuklugu(F41.1)(F41.2) (İlaç kullanım raporu) (Lustral )
03.09.2020 - 11.04.5 ---> Yaygin Anksiyete Bozuklugu(F41.1)(F41.2) (İlaç kullanım raporu) (Lustral )
18.03.2020 - 11.04.5 ---> Yaygin Anksiyete Bozuklugu(F41.1)(F41.2) (İlaç kullanım raporu) (Lustral )

BUNLARIN DIŞINDA;

30.05.2017 tarihinden 19.11.2022 tarihine kadar Lustral kullanımı için ilaç yazıldı ve halen EFEXOR XR 75 MG, MERESA KAPSÜL 50 MG,EFEXOR XR 75 MG.28 KAPSUL ilaçlarını kullanmaktayım. Arada kullandığım adını unuttuğum ilaçlarda var.

30.05.2017 tarihinden günümüze kadar , 20 tane Psikiyatrik Muayene Tanısı ve 27 tane RUH SAĞLIĞI VE HASTALIKLARI klinik ziyaretim var.

F41.9 - Anksiyete Bozukluğu, Tanımlanmamış nedeniyle 16/C 1 yıl erteleme aldım.

3 Ay sonra tekrardan muayenem var, açık konuşmak gerekirse doktorların hastalığıma inanmayıp elverişlidir şeklinde karar vermesinden endişem var.

İlaç tedavim devam ediyor. önümüzdeki hafta askerlik muayenesi olduğu hastanede tekrardan doktora gidip normal muayenemi olacağım.

Benzer bir durumla karşılaştınız mı hiç. Askere gitmek istemiyorum, kronikleşti maalesef rahatsızlığım.

Üst Alt