Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Anksiyete ve depresyon bozukluğu ile askerlikten muaf olur muyum?

Mağdur çocuk görüştüm muaf olamazsın ehehe diyip üniversite hastanesinden epikriz raporunu almamı istedi ciddi mi dedi yoksa şaka mı yaptı anlayamadım ama epikriz istedi.

Mağdur çocuk 2-3 gün içinde çıkacağını söylediler fakat yarına yetiştirmeye çalışacaklar yarın gideceğim rapor için olmazsa cumaya kalacak epikriz raporuna göre erteleme vermesinden korkuyorum elverişli veya elverişsiz dese hiç bir problem yok fakat ertelemeyi kafaya çok takarım diye korkuyorum. Doktorum gittiği için hastane ve doktor değiştirdim askerlik için mi yaptın diye sordu hayır doktorum ayrıldığı için dememe rağmen pek inanmadı epikriz raporuna bakıp elverişli değildir diyebilir mi demesi için ne görmesi lazım o raporda

Mağdur çocuk doktorda pek insaflı halden anlayacak birisine benzemiyordu . epikriz de ne görürse muaf verir acaba

raider muaf vermezse rapora itiraz edersin başka hastaneye sevk ederler. Biliyorum bu süreçler biraz sıkıntılı oluyor kardeşim ama dişini sık biraz

Erzurum da başka askerlik işlerine bakan hastane yok nasıl oalcak bilmiyorum

Epikrizinde senin geçmişindeki doktora ait yorumlara bakacak. Mesela kişinin muayenesinde veya yatış var ise yatışında şu şu bulgular gözlemlendi vs. bu hekimin gözlemleridir. Ona göre bir karar verecek. Ama dediğim gibi Depresif Nöbet teşhisi ile askere A Diliminden gidersin. Ya da erteleme sonrası elverişli değildir. Ama ben Bipolar adama 3 yıldan sonra elverişlidir verildiğini duydum ayrıca ilaç alıp askerlik yapan arkadaşlara şahit oldum.

Sürecin nasıl gideceği biraz da doktora bağlı. Ben psikozla başladım depresif ile elverişli aldım 5,5 sene sonra gittim orada psikoz geçirmiş olduğum için yapamazsın denildi uyum bozukluğu verilip benden istenmesi hukuka aykırı rapor istendi, üzerinde resmi işlemde kullanılamaz diye kapı gibi yazı olan bir kağıda göre psikoz yazıp 3 ay hava değişimi veren GATA'dan sonra elverişli rapor veren hastane bu sefer Otizm teşhisi koyunca çürüğe ayrılma süreci başladı.

O arada ben bu süreci yaşamasaydım Teğmen olacaktım.

Erzurum'da hastane yoksa seni Erzincan'a gönderir ama onun şöyle bir listesi var.

https://shgmsgudb.saglik.gov.tr/Ekl...-hakem-listesi-son-itiraz-mercii-03022022.pdf
https://shgmsgudb.saglik.gov.tr/Ekl...astane-listesi-ilk-itiraz-mercii-03022022.pdf

Son düzenleme:
eskiyim ben epikriz raporunu aldım depresif nöbet tanısı ile tedavi görüp ketya ve lustral ilaçları reçete edilmiştir yazıyor.en az 2.5 senelik depresif nöbet tanısı olmuş oldu epikriz ile birlikte buna kronik verme şansı yok mu ? Uyku problemi de var bende e nabız da görünüyor o teşhis. Yarın doktora gideceğim eğer izinli değilse. Yedek astsubay aday adayı yazıyor kağıtta rütbeli olma imkanım olduğu için erteleme vereceğini düşünüyorum. Sizce de elverişli çıkar mı astsubay olma ihtimalim olduğundan

Son düzenleme:
raider yok kardeşim astsubaylikla alakası olmaz doktorun kararına kalmış senin işin muaf ta verebilir erteleme de yarın doktora git sonucunu yazarsın buraya

Mağdur çocuk muaf vermeyecek büyük ihtimalle diğer arkadaşın dediği gibi gönderebilirdi de . fakat gönderecek olsa elde ki belgelere bakıp karar alırdı diye de düşünüyorum kafam iyicce çorba oldu bir haftadan fazla oldu uğraşıyorum bir sonuç çıkmadı hastalığım daha da arttı herhalde bu süreçte böyle olduğu için

Uyku bozukluğu teşhisin de mi var? Üçüncüyü bulursan muafiyeti vermesi mecburi raider

3 A Dilimi hastalığı olanlar muaf olurlar.

Sınıflandırma yapılana kadar aday olarak gözükürsün o unvanı çok dikkate alma.

Son düzenleme:
eskiyim ben gittiğim muayenelerin birisinde uyku bozukluğu yazıyor e nabız da görüyorum fakat raporu yok epikriz raporunda kullandığğım ilacın adı geçiyor sadece .
3 A dilimi dediğiniz nedir tam olarak anlayamadım

Son düzenleme:
Raporun olup olmadığının önemi yok, tanı konması yeterlidir. Sistemden yaşadığınıza dair bir tanı konmuş olsun, doktorlar için yeterlidir. Her hastalık için geçerli değil tabi ki bu.

A Dilimi şu demektir. Bu kişi rahatsızlığı olan ama askerlik yapabileceklerin dilimidir. Bazı hastalıklar A Dilimi içine girer ve askerlik yapabilmenizi sağlar. Psikiyatride Uyum Bozukluğu, Anksiyete, Depresif Nöbet gibi bozukluklar bu klasmana girer. Bu rahatsızlıklar kronikleşmediyse kişiler askerlik yaparlar.

Mevzuatta eğer 3 tane ayrı ayrı A Dilimi'nden arızası olmanız durumunda (Nereden olduğu önemli değil) askerliğe elverişsiz raporu verilir.

Yükümlü, erbaş ve erlerde tespit edilen ikiden fazla hastalık veya sekelleri ayrı ayrı olarak Hastalıklar Listesinin (A) dilimleri kapsamında “Askerliğe Elverişlidir” kararı
gerektirdiği halde, bu hastalıkların birarada bulunması kişinin askerlik görevi yapmasına engel
olacak nitelikte ise bu kişi hakkında sağlık kurullarınca “Askerliğe Elverişli Değildir” kararı
verilir.

Depresif Nöbet 16A dır.
Uyku Bozuklukları 18A dır.

Uyku bozukluğu devam ediyorsa ikinci A Dilimi tamam. Bir de düzelmeyecek mesela burada farazi bir örnektir, kalpten bir ameliyat geçirmiş isen üçüncü de o oluyor, tamam muafsın.

Son düzenleme:
eskiyim ben teşekkür ederim uzun açıklayıcı cevap için. Eğer f41.0 panik bozuklukta bu gruba girer ise 3 etmiş olur ve anladığıma göre muafiyeti sağlar. düz tabanlık tanısı da var fakat oradan elverişlidir kararı çıktı.

1 yıl erteleme kararı verdi en istemediğim sonuç buydu fakat yapacak bir şey yok

raider heyete çıkarmadan mı verdi kardeşim ertelemeyi birde ilaç tedavisi falan verdi mi

eskiyim ben kardeşim bu mevzuat nerde linki falan varsa atabilir misin

Mağdur çocuk kurula çıkmadan erteleme verdi. İlaç tedavisi vermedi. Yapar dese 6 ay gider gelirdim. Yapamaz dese belli olurdu şimdi böyle olunca seneye aynı işlemler yine erteleme verirler bekle dur anca. Şimdi bu ilk erteleme bundan sonra kaç erteleme daha verebiliyor.

raider 1 kez daha verir en fazla. Kardeşim eğer yaparım diyorsan itiraz et git askere zaten en erken 3 ay sonra gidersin. Ama yapamam diyorsan bu işlemler böyle can sıkıyor biraz.

Mağdur çocuk desene 2 sene iş bulamayıp bunu kafaya takacağım en az. Bu 1 yıllık süre bugün başlayıp seneye bugün mü bitiyor yoksa ilk celp döneminde mi ?

Son düzenleme:
raider seneye bugün diye biliyorum kardeşim boşver takma kafana 6 ay yapar kurtulurum diyorsan itiraz deneyebilirsin yok yapamam dersen mecbur 1 2 sene beklersin kardeşim ama takma kafana boşver

eskiyim ben f41.2 karışık anksiyete ve depresif bozukluk tanısı ile erteleme verdi doktor. Tedavi olduğum süreçte bu tanı atıyorum f42.6 oldu üç senelik süre tekrar mi başlıyor yada f32.8 olursa bunu anlayamadım çünkü aynı hastalıkla en fazla üç sene demiş yönetmelik

Söylediğiniz bütün tanılar aynı klasmanda yani Madde 16'ya giriyor. Anksiyete ve depresif tanılar aynı maddeden işlem göreceği için tanının ancak madde dışından çıkması halinde süreç değişir. İlgili mevzuatta teşhisten sonra hangi maddeden işlem yapılacağı yazar. Şu madde ve sonuç gibi.

Son düzenleme:
eskiyim ben anladığım kadarıyla psikolojik rahatsızlıklar madde 16 ya giriyor. Psikoloji dışında başka bir rahatsızlık yaşar isem süre uzar. Teshisten sonra dediğini C/16 bir yıl erteleme yazan yerde ki C/16 değil mi

Psikiyatri'de 4 madde var

Madde 15: Psikoz, Şizofren ve Bipolar Bozukluk
Madde 16: Anksiyete, Depresif gibi tanılar
Madde 17: Uyum Bozuklukları
Madde 18: Otizm gibi durumlar

C Dilimi hava değişimi, erteleme gibi durumların dilimidir, sadece durum bildirir

Madde 15'deki herhangi bir tanı kesin işlem gerektirir. Öyle bir durum ki siz doktora gittiniz, SGK veya E-Nabız'a "Geçici Psikoz" denildi. Askerlik yapamazsınız. Diğerlerinde erteleme ve duruma göre elverişli değildir raporu askere gitmeden verilir.

Son düzenleme:
Anksiyete ve depresif bozuk stabil kalıp bende tedaviye devam edersem 2 sene sonunda muaf veriyorlar. İlerledi ve bipolar bozukluk oldu ona anında muaf kararı vermek zorunda. Umarım doğru anlamışımdır
Mağdur çocuk a grubu elverişli diye biliyorum.

15A yazamaz öyle bir dilim yok. Ama A Dilimi askerliğe elverişli demektir. Lakin Komando olamazsın, Hava ve Deniz Kuvvetleri de sana kapanır.

Kara Kuvvetleri'nde Topçu, Piyade falan çıkabilirsin.

konuya katkıda bulunan eskiyim ben ve Mağdur çocuk arkadaşlara teşekkürü borç bilirim. Askerlik işlemlerimde gelişme oldukça paylaşmayı istiyorum yine buradan ki benim gibi durumda olan kafaya takan arkadaşlar bilgi sahibi olabilsin.

Üst Alt