arkadaşlar ankarada ücretsiz ulaşım başladı
sadece egoda ücretsiz ulaşım var.ben aile ve sosyal politikalar bakanlığına şikayet dilekçesi yazdım. gelen cevapta; henüz ücretsiz ulaşım için yönetmeliğin hazırlanmadığını, hazırlama çalışmalarının devam ettiğini bildirdiler. yani henüz uygulamayı yapacak birimlere talimat ve yönetmelik gitmemiş. herkes aile ve sosyal politikalar bakanlığına şikayet dilekçesi/ mail
atsın işi hızlandıralım.
kimse şoförlerle tartışmasın çünkü bilgi ve talimat kimseye gitmedi.
herkes mail atarsa süreç hızlanır.
herkes mail atarsa süreç hızlanır.bana gelen mail şöyle:Sayın,Metin SERİM
Dilekçenizde bahsedilen engellilerde ulaşımın ne zaman ücretsiz olacağı konusunda; 65 yaş üstü, engelli, şehit yakını ve gazi vatandaşlarımızın; bütün belediyelerin şehir içi toplu taşıma araçlarından, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryollarının şehir içi ve şehirlerarası ulaşım hizmetlerinden ve deniz ulaşımının şehir içi hatlarından ücretsiz veya indirimli olarak yararlanmalarına yönelik düzenlemelerin de yer aldığı 6495 Sayılı Kanun 02.08.2013 tarihli ve 28726 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.
Söz konusu Kanunun, 65 yaş üstü, engelli, şehit yakını ve gazi vatandaşlarımızın ücretsiz veya indirimli olarak seyahat etmeleri ile ilgili düzenlemelerin yer aldığı 88. maddesinin uygulanmasına yönelik usul ve esasların belirleneceği yönetmelik çalışmaları Bakanlığımız bünyesinde halen devam etmektedir.
Bilgilerinizi rica ederim.