Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ankara EGO, yeni yasa ile birlikte, şehir içi ulaşımı ücretsiz olarak başlattı

Aynen Öyle 5 tl kart ücreti alınıyor. Başka bir ücret yok.

bilgina;

Özel Halk Otobüsleride ücretsiz Ankarakart özel halk otobüslerinde de kullanılacak ama hemen kullanımına geçilirmi bilmiyorum.

Sevgili Sagopa66 arkadaşım bir sorum olacak; Bundan önce serbest kartı olan engelliler (%60 ve üzeri) yanında bir refakatçisi ile birlikte binebiliyordu,şimdi onlar nasıl binecekler?Çünkü yeni sistemde kart gösterilmeyecek,makineye okutulacak.Makineye okutulunca da 3 defa dıt sesi veriliyor (Balıkesir'de de bu uygulama var).Yani daha önce refakatçisi ile binenler şimdi nasıl binecekler?Onların kartı farklı mı olacak? Yada makine okutma sesi mi farklı olacak,örnek 4 dıt mesela?Teşekkürler

arkadaşım eğerki raporunda ağır engelli ibaresi var ise refakatçin olacak (ağır engelli ibaresi yok ise maalesefki 70 te olsa raporun refakatçin olmayacak )benimde raporum 60 ama ağır engelli ibaresi yok o sebepten bende refakatçim olmayacak anlatabilmişimdir

Benimde sormak istediğim bir soru var. Ücretsiz binen arkadaşlar yanında bir refaketçi ile binebiliyorlardı. Şimdide acaba aynı uygulama geçerli olabilecekmi ?

Arkadaşlar Engelliler için ankarakart dağıtımı 1 şubatta başlayacak deniyordu. acaba dağıtımı başladımı ve istenilen belgeler nelerdir bilgisi olan var mı saygılarımla

diğer bir başlıkta engelli yaşlı şehit gazi yakını adlı başlıkta bi arkadaş bugun aldığını belirtmiş

arkadaslar ben bişey soracam bilgisi olan varsa lütfen beni bilgilendirsin benim annem yüzde 80 engelli bu yüzden 2022 maaşı alıyor babamda bakım aylığı alıyor ben bu sene polis okulunu kazandım ve şimdi yazın kendi üzerime araba almak istiyorum acaba onların maaslarına bi zararı olur mu

engelli ankarakartımı ben de aldım bugün kızılay metro istasyonundan kuyruk var kalabalık ama sıra çabuk geliyor sandalye de koymuşlar ki yorulmasınlar sıralarını oturarak beklesinler diye pazar günü de açık olacakmıiş
bu arada yanınızda başbakanlık engelli kimlik kartınız yanınızda olsun egodan eskiden aldığınız serbest kartınız ve indirilmli bilet almak için aldığınız kartınız var ise onları sizden geri alıyorlar nüfus cüzdanınız ve fotoğrafınız da olsun fotoğrafınızı geri veriyorlar zaten. bu arada engel yüzdeniz 60 ın üstündeyse refakatçili ibaresi ankarakartınıza yazılıyor. hepinize hayırlı olsun. hoşçakalın.

engelli ankarakartımı ben de aldım bugün kızılay metro istasyonundan kuyruk var kalabalık ama sıra çabuk geliyor sandalye de koymuşlar ki yorulmasınlar sıralarını oturarak beklesinler diye pazar günü de açık olacakmıiş
bu arada yanınızda başbakanlık engelli kimlik kartınız yanınızda olsun egodan eskiden aldığınız serbest kartınız ve indirilmli bilet almak için aldığınız kartınız var ise onları sizden geri alıyorlar nüfus cüzdanınız ve fotoğrafınız da olsun fotoğrafınızı geri veriyorlar zaten. bu arada engel yüzdeniz 60 ın üstündeyse refakatçili ibaresi ankarakartınıza yazılıyor. hepinize hayırlı olsun. hoşçakalın.
Randevu almak gerekiyor mu siz giderken randevu aldınız mı?

peki bu uygulamada özel halk otobüsleride geçerlimi

Randevu almak gerekiyor mu siz giderken randevu aldınız mı?

hayır arkadaşım ben randevu almdım. direk gittim sıraya girdim sıra çabuk geliyor. orda yardımcı oluyorlar. ben kızılay metro istasyonu içindeki kart işlem merkezinden aldım. yarın da açık dediler. gidip alabilirsiniz.

Teşk ederim bilgiler için yarın kızılay metrosundayım

selam arkdşlar.bugun bende engelli ankarakart ımı aldım.önceden kartım refakatçi ile birlikteydi.yine aynı şekilde aldım.engelli refakatçi ile birlikte yazıyor ve tek okutmayla bınıliyor.

Merhaba bugun bende Ulus metro duragındaki Ankara Kart merkezinden engelli kartımı aldım Kimse yoktu boştu 3 dk sürmedi Bakanlık kartı kimlik foto ve 5 tl hepsi bu kadar hayırlı olsun

evet bende aldım 60 ve üstüne yine refakatcılı ağır ibaresine bakılmıyor duyrulur

Ego

Arkadaşlar bende yeni ankara kartımı dün aldım eski serbest kartımı aldılar ve yenisini verdiler zaten sistemde refakatçili binebilir diye yazdığı için onlar ankarakartın üzerine refakatçili engelli ibaresini yazıp bize veriyorlar herkese hayırlı olsun...Nüfus cüzdanı , 1 fotoğraf , engelli kimlik kartı ve 5 TL para gerekiyor ayrıca bakanlığın verdiği engelli kimlik kartı olmayanlar raporun aslını götürebilirler ben askıdaki listeye baktım öyle yazıyor...

metroda ücretsiz ama tren kullanan arkadaşlara kötü haber trene hale ücretli biniyoruz

ankarada özel halk otobüsleri halen ücretli. belediye ile özel halk otobüsleri derneği anlaşamamış. o yüzden özel halk otobüsleri ücretli. bilginize.

Bugün kızılay metrosuna uğradım ana-baba günü, ulus metrosunda veriliyormuydu kart? diğer noktalar nasıl bilgisi olan varsa yazsın bir zahmet :)

Saat 13:00 de Akköprü metrosunda arkadaş a almak için 45 dk. Sıra bekledik..

Ulus Metrosunu deneyin diğer yerlere göre daha sakin oluyor.

ben dün akköprüden aldım ve 5 dakka bile sürmedi yığılma haliyle olması normal Allahtan tek yerden ego binasından verildiğini düşünsenize sadece geceden kuyruklar olur artık

Ben yukarda yazmıştım Ulus metrosunda kimse yok 3 dk sürdü almak Dikkatli okuyun kızılaya gitmeyin vakit nakit

asıl merak ettiğim serbest Ankara kart ile ücretsiz geçen varmı Özellikle otobüste gösterip geçen varmı şöförlerin tavrı nasıl bilgililer mi

Kullandım, cihazı okutup geçiyoruz. Zaten ekran turuncu renge dönüşüp engelli serbest yazıyor. Şu saatten sonra soförünün gıkı bile çıkmaz. :)

Ben Bu Sabah Metroda Kullandım Hiç bir Sorun Yaşamadım.

5. bölgede söforler sorun çıkarıyor dün yaşadım maalesef baktım olmayacak böyle gittim ankarakartımuı aldım

Üst Alt