Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ankara EGO, yeni yasa ile birlikte, şehir içi ulaşımı ücretsiz olarak başlattı

bilgina

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhabalar Ankara engellilerde ayırım yapmadan şehir içi ulaşımı yeni yasa ile birlikte ücretsiz olarak vermeye başladı şimdilik engelli kartı ile binilebiliyor. Teyidini de Aile politikalar bakanlığı ve Mavi masa dan yaptım ve arkadaşlar kullanıma başladı bazı sürücülerin konudan haberdar olmamaları nedeni ile sorun çıkabilir bu durumda mavi masa aranıp (153 Ankara) sürücü ile görüştürülebilir.

Teşekkür ederim Turan Yılmaz şundan sordum geçen bindim güvenlik bilmiyordu ondan dolayı teşşekkür ederim..

​artık yeter kayseri büyük şehir belediye-side başlatmalı bu uygulamayı

aslinda bu yasa tüm Türkiyede geçerli olup Ankara uygulama açısından önce başladı ve metro dahil

halk otobusu sanmıyorum ücretsiz değildir ve dolmuşa yasa kanun ağır cezasıda olsa dolmuşçu uygulamaz ve anlatamazsın üzerine dolmuşçuyla kavga ettiğinle kalırsın

Halk otobüsleri de ücretsiz olmalı çünkü kanun halk otobüslerini de kapsıyor.

metroya binerken turnikeleri nasıl geçiyorsunuz :D güvenlik kapısındamı ? izmirdede başladımı?

muhendis3232;

serbest geçiş için turnikeler var ordan geçiyorsun.. kapısında birde tekerlekli sandalye işareti var.

% 40 VE ÜZERİ ENGELLİ VATANDAŞLAR;
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından, Başbakanlıktan ve Ankara Büyükşehir Belediyesinden aldıkları Serbest/İndirimli Kartları ile,

Ağır Engelliler ise yine aynı kartlar ile refekatçileri ile birlikte Ankaray ve Ankara Metro İşletmesi Raylı toplu taşıma hizmetlerinden 15.02.2014 tarihine kadar ücretsiz olarak yararlandırılacaktır

65 YAŞ VE ÜZERİ YAŞTAKİ VATANDAŞLAR,
Ankarakart edinerek toplu taşım hizmetlerinden ücretsiz olarak yararlandırılacaktır.

15.02.2014 Tarihinden sonra serbest geçiş hakkı bulunan tüm yolcular Ankarakart edinerek raylı toplu taşıma hizmetlerinden ücretsiz olarak yararlandırılacaktır.
Kemal Temiz
Raylı Sistemler Dairesi Başkanı​

agır engellinin oranını kaç olarak belirlemiş belediye.........

Uygulama başlayalı 1 haftadan fazla oldu. Bilmeyenler engelli arkadaşlar sanırım çok fazla...

benim sol gözümde görme sol kulağımda duyma poroblemi var ücretsiz yada indirimli seyahat kartı alabilirmiyim

Şimdi ben anlamadım tam olarak. Başbakanlık engelli kartlarımız yeterli değilmi?aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı nın Anafartalar daki yerinden kart mı çıkarttırıcaz yine?Yoksa ankakart mı alcaz?

EGO da çalışan biri olarak bilgileri veriyim.
Başbakanlık kartları şu an için yeterli oluyor. Metro,Ankaray ve otobüslerde başbakanlık engelli kartlarınız ile geçiş yapabilirsiniz. Eğer sorun çıkartan olursa Alo Mavi masa 153 numaralı telefonu hemen yanında arayın ve gerekirse görevliler ile görüştürün. Yalnız 1 Şubattan itibarende Ankarakart(Serbest kart) Dağıtımına başlanacaktır. Kimse ile münakaşaya girmeden kartınızı okutup geçeceksiniz. Sorusu olanları cevaplayabilirim.

Refakatçi hakkını EGO sistemden görebiliyor mu ? Yoksa illa Başbakanlıktan refakatçili olarak kart çıkarttırıp daha sonra mı EGO dan refakatçili serbest kart almak mı gerekiyor ?

Bir yönetmelik çıktıktan sonra Başbakanlık kartı yeterli olacaksa EGO kartını geçersiz mi olacak. Aksi taktirde her gittiğimiz ilin beledeyesinden kart çıkarmak saçma olmaz mı ?

@sagopa66 peki bu engelli kimlik kartı ile ücretsiz binilebildiğini bu şoför arkadaşlar neden bilmiyor? Ego bunlara duyuru bilgilendirme yapmıyor mu?

Şöför arkadaşların çoğu biliyordur fakat duyuru yapıldığında vardiyada olmayanlar, izinli olanlar, yerlerinde olmayanlar falan denk gelirse işte onlara denk gelmemek gerekir. Zaten sıkın dişinizi şurada 2-3 gün sonra herkes serbest binim kartını alacak. O zaman şöförle muhattap bile olmayacaksınız. Direk kartınızı okutup geçeceksiniz.

Bu serbest kartı nerden alıcaz ve alırken engellilerden ne gibi belgeler istenicek?

KArt DAğıtım merkezleri kuruldu. EGO Genel müdürlüğü giriş katında ve Metro altlarında dağıtılacak. RAporlarınızın aslı yanınızda bulunsun ve fotoğrafınız ile birlikte yeni bir kart çıkaracaklar.

şanlıurfada engelli kardeşlerimiz bedeva biniyor yıllık kart parası 10 tl bende 10 tl verdim aldım

Lâ Tahzen;

Ankarakartı Kızılay, Akköprü, Beşevler, Dikimevi, Ulus Metrolarındaki Ankara Kart bürolarından ve Ego Genel Müdürlüğü Hizmet Binasından alabilirsiniz.

Evraklar:

Başbakanlık Kartı
Nüfus Cüzdanı
1 adet resim

https://www.ankarakart.com.tr/yardim-merkezi

peki özel halk otobüsleri için de geçerli değilmi normalde öyle olmalı bu konuda bilgi verebilirmisin teşekkürler.

ayrıca rapora gerek niye var zaten engelli kartı var Başbakanlıktan verilmiş bu sistemi anlayamıyorum belge belge belge

Ayrıca kaç gündür Ankara Büyükşehir Belediyesinin, Ego gov. tr ve aile bakanlığının web sayfalarının hiç bir yerinde bu konuda bir yazı göremedim neden ki Engellilerle ilgili bir haber olduğunda neden web e koymuyorlar başka kıytırık bir şey olsa mesela gezi yemek onu koyarlar BELEDİYEDE ÇALIŞAN ARKADAŞA BURDAN KURUMSAL OLARAK SİTEM EDİYORUM.

Peki bu başbakanlık kartının ve nufuzcüzdanın fotokopis mi yoksa asılları ile mi başvuruluyor. Fotokopi çektirelim mi?

arkadaşlar egonun içinde ana binada zaten ücretsiz fotokopi çekiliyor zaten bilginize

Sagopa66 Egoda Göreviniz nedir acaba temmuz 2002 Mayıs 2011 Yılları arasında bende çalıştım. Ayrıyetten öğrencilerden ve öğretmenler den Alındığı gibi engellilerden de bellli bir ücret alınacak mı bilgi verirsen Çok Memnun olurum..

Üst Alt