Bende hayvanları çok severim,
şu anda 3 kanarya ve 1 adet sultan papağanı besliyorum evimde,
ayrıca daha önceden çok kez profesyonel olarak akvaryum da baktım.
Fakat maalesef benim aradığım kuşlarda çıktı
Fakat bakımı kolay olması ve etrafı kirletmemesi açısından akvaryum
her zaman daha iyidir. ve bakımı kolaydır haftada bir ilaç verin, günde bir kez yem atmanız kafi mümkünse sabah akşam 2 kez atarsanız daha iyi olur, ama sakın
aşırıya kaçmayın balıkların çoğu aşırı yem yemekten ölüyorlar şişip şişip patlıyolar
Hele japonlarda oldukça dikkatli olun.
Bu arada lepistesler en kolay yavru veren balık cinsidir, adeta birer doğumhane vazifesi görürler, burdada dikkat edilmesi gereken olay yavrular çıktıktan sonra hemen
diğer balıklardan ayırmaktır, bunun için en iyi yol bir yavruluk alıp onun içinde tutmak, ve mümkünse yavrular varken ilk 10 gün akvaryuma ilaç yada kimyasal vitamin vs. atmayın.
Japon balıkları ise maalesef ev akvaryumunda asla üremezler, ancak çok özel havuzlar olması lazım geniş yeri seviyolar
Sevgiler.
----------
Dikkat bazı balıklar ısıtıcıya yani daima aynı sıcaklıkta tutulmaya ihtiyaç duyarlar ve çok hassastırlar, bazı balıklar ise normal oda sıcaklığının değişkenliğinden etkilenmezler bu konuda aldığınız yerle görüşün, birde çok dikkat edin bazı akvaryumcular para kazanmak pahasına seslerini çıkarmıyo müşteri hangi balığı ver dese alıyo veriyo, ama bazı balıklar birbiriyle anlaşamaz, bazıları adeta düşmandırlar birbirlerini parçalayabilirler (çoğunlukla kuyruklarını yer bitirirler, vücutlarında açtıkları yaralar daha sonra mantara dönüşür ve tüm balıklarınıza bulaşır) bu yüzden tanıdık bir yerden alın yada biraz konuşup muhabbet edin rica edin dikkatli olmasını,
Birde tavsiyem akvaryım floransınızı mavi renkli yaparsanız arka kısmada kırmızı bir karton yada resim koyarsanız ve akvaryumun içinede geniş delikleri olan kocaman bir kaya süperrr olur
ışıkları kapatın izleyinnnnn... vee son uyarımm, yavruların doğumu sırasında akvaryumunuzu filtreleyen motorlara dikkat edin eğer güçlü bir motorsa akvaryumunuz motora göre küçükse o akvaryumdaki tüm yavruları yutarrrr (filtresine çeker).