Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Açık Lise ve Açık İlköğretim'le ilgili sorularınızı yazabilirsiniz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
hocam çok güzel söyledinizde:D seneye ztn 3 dönem giricez sınava hepsinde geçtiğimi varsayalım 7.dönemde 211 oluo. alan kredim de 80+ oluo.Hocam bnm anlamadığım 8 dönem dolmuo nasıl mezun olabiliyorum...

benim bir sorum olcaktı cevaplarsanız sevinirim şimdi öreneğin; toplamda 192 alanda 80i topladım bölümüm sözel ama zorunlu derslerden kalan bi kaç ders var genede mezun olabılirmiyim ??

slm ipek hanım aöl 16-17 mayıs sınav soruları yayımlandımı acaba? ben bugün yayınlanmasını bekliyordum ama göremedim

ckurt açıklisede varsayımlarla iş olmaz seneye 3 sınav var kredisi 90 ben açıklise tarihinde 3 sınavda yüzde yüz başarı gösterip 90 krediyi alıcak ögrenci olacagını sanmıyorum öyle bir ögrenci açıklisede işi olmaz normal liseden mezun olur ezulinur sınav cumartesi pazardı 1 haftadan önce sınav soru ve cevaplara ulaşamassın can_91 istersen ortak kredin 500 olsun istersen alan kredin 200 olsun zorunlu dersin varsa mezun olmassın sen sınavlara girip zorunlu derslerden ya muaf olucaksın yada geçiceksin bu zamana kadar hep seçmeli ders seçtin kredini yükselttin ama ihmal ettigin birşey oldu zorunlu dersler onları vermeden mezun olmassın he sen nerden biliyosun dersen bende açıklise ögrencisiyim ve tam 10 sene oldu bilmek için iyi bir süreçtir

hocam merhba ben sizi geçenleerde de rahtsız etmiştim hatırlarsanız durumumu anlatmıştım size jon83 sorumu cevaplamıştı fakat ben pek anlmaış değilim hala o yüzden tekrar sorayım dedim müsade ederseniz şimdi hocam ben lise 3 ten 1 ay okuyup ayrılmıştım 4 senelik lisede okuyordum alan kredisi 36 olmak üzre toplam 112 kredi verdi okul bana geçen hafta sonuda sınava girdim pek iyi geçmedi ama yinede 15 kredi felan rahat gelir herhalde neyse hocam işte bu sene bilişyorsunuz 2009 öss ben 2010 yani seneye öss girebilrimiyim sınvalar bir ocakta birdr mayısta oluyormuş yeni yönetmeklik çıkmış galiba seneye 3 sınav olcucakmış benim 192 krediyi dolsurmam lazım kısacası hocam ben 2010 össye yani seneye össye girebilrimyiim eğer böle bir şansım olursa dershanye gtmeyi dşünüyorum lütfen bu konu hakkında baan blig verirseniz sevenirim teşekkürler..

jon bıraz ıddıalı konusmussun:)hangı konuda dıyorsan su uc donemde 90 kredı alacak ogrenci olacagını sanmıyorum olsada burada ısı olmaz dıyorsun belkı haklısın ama elınde olmayan sabeblerden dolayı acık lısede olanlarda var mesela ben:)soyle kı ıstersen 90 kredıyı tamamlarsın ıs ıstemeye ve calısmaya bakar zorunlu ders magdurlarından bırıde benım kredım tam olmasına ragmen sadece bı drsım kalıyo bu yıldan berı zorunlu derslerımı aılıyorum daha oncesınden boyle bıseyden haberım yoktu...gecen donem 30 verdım bu donemde 30 vercem ınsallah derlerım arasında kımya2 fızık 1,2 matematık 2 ıngılızce 5 flean fılan calısırsan yaparsın;)

jon kendıne göre haklı olabilirisn ama ocak ayındaki sınavda 30 kredi aldım ve bu sınavdda 30 kredi beklıyorum bnm işim gücüm yok ailem bana imkan sağladı dershaneye gidiorum ve başarıyorum....

jon83

bir ögrenci 30 kredilik ders seçiğ 30 nuda kazanıp alıyosa helal olsun derim ama bu çok zor bir ihtimal 100 kişide 1 dir ortak ve alan krediniz ne olursa olsun ortak zorunlu dersiniz varsa mezun olmassınız mesala sosyal bilimlerden genelkültüre geçtin geçmenin sebebide o zorunlu dersden kurtulmaktı kesinlikle o zorunlu ders sectigin alana işleniyo onun için ya zorunlu dersi vericeksin yada muaf olucaksın sizler çok şanslısınız ben okucam peki 192 krediye çıktım 30 kredilik ders seçmek zorunda bırakılıyorum ayrıca en önemlisi 15 yada 20 tane ortak zorunlu ders veriliyo ayrıca daha sayımı ama bitmedi 102 kredide öss giriyoduk onuda 162 kredi yaptılar bana ve 3 yıllık sisteme tabi ögrencilere darbe üstüne darbe sizler 4 yıllık sistemdesiniz ve bizim kadar üzülmenize gerek yok yazdıklarımı okuyun lütfen bi düşünün bu sene mezun olma hayalleri yaparken meb bu kadar yükü üstünüze atıyo ne yapardınız 4 yıllıklar sakın kendinizi 3 yıllk ögencilerle bir görmeyin arada tam 5 sene var buda saygı için yeterli bir süredir

jon bu arada sen bukdr iddalı konusmussun şunuda söliyim ocak ayından bu yana notumu 70 in altına düşürmemeye bakıorum bu benım kendımle yaptığım bi yarış yaşım 18 sözel öğrencısıyım ve üni hedeflerım var hemde oldukça iyi bi uni bu arada neden burda olduğumuda söyliyim 16 yasında lise 1 de basketbol oynuordum ve transfer oldum okulu bırakmak zorunda kaldım sakatlanıp memleketıme geri döndum ve aklımı fikrimi okula verdim sanırım bu önyargılarını biraz kırar............

jon83

arkadaşlar siteye yazı yazmamdaki amaç sizlere bildigim birşey varsa paylaşmak içindir tam 10 senedir bu işle ugraşıyorum yaşım 25 kimseyi kırmayı laf söylerek üzmek istemem ama ben birşey söylüyorsam bunu bilerek sölemişimdir nedeni açıklise ilgili nekadar evrak belge varsa okudum gerek haklar gerekse hukuk açısından 30 kredilik ders seçtin 30 çekiyomusun ne mutlu sana ama açıklisede böyle ögrenci sayısı yok denicek kadar az

ya kusura bakma sen abimsın yanı bende bu aralar gerginim yanı bu işe çok emek harcadım 16 mayıstaki sınava 2 ay boyunca calıstım çok zorlu bi maratondan yenı çıktım....yani bilmiyorum bn çok fazla kişi yuzde yuz başarı gösterır die sanıodum.....

jon buna benzer başka bir sitede sınav sorularının 18 mayısta tnette yayımlanacağı açıklanmış

jon83

idallerin ve hedeflerinden sapma olmasın ben lise mezunu olmadıgım için ne ler çektigimi yazsam destan olur bitir liseyi sorun degil herşey konuşarak anlaşılır kafana takılan birşey olursa bildigim bir konu ise herzaman yardımcı olurum

jon83

ezelinur herşey sabır bekle gör politikasında kal biraz sınav biteli daha çok olmadı saat geçmeye mahkum bizler ise beklemeye sakin ve sabırlı bir şekilde bekleyelim önemli olan sınavların sonunda verdigimiz emegin karşılı yani kredilerin iyi gelmesi

çok saol ozmn şu soruma cvp veerebılırmısın:D seneye ztn 3 dönem giricez sınava hepsinde geçtiğimi varsayalım 7.dönemde 211 oluo. alan kredim de 80+ oluo.Hocam bnm anlamadığım 8 dönem dolmuo nasıl mezun olabiliyorum...

Ckurt,8 dönemi bitiremezsen diğer şartlar tam olsa yani kredilerin tam olsa bile mezun olamazsın,ayrıca maalesef ki ek sınav dönemden sayılmamaktadır,hem de her sınavda 30 krediyi ful almak da zor,yani acele etme...

Can_91
Kredilerin tam bile olsa ortak dersleri ya başarman ya da muaf olman lazım,yoksa mezun olamazsın...

Ezelinur,
Sınav soru ve cevapları birkaç güne kadar açıklise sitesinde yayınlanacak,ordan takip edin...

Merve,
Toplam kredin 162 veya üstü olursa öss başvurabilirsin.Yani mezun olma aşamasına gelmen lazım,en az 162 olmalı,bu nedenle biraz çalışman lazım,162nin üstüne çıkarabilirsin kredini çünkü artık daha çok sınav yapılacak...

hocam ama lise 1. sınıf sayılmıormu neden bana 29 kredi vermıslerdi..... ve ilk tastiknamemi alıp açık öğretime gitttiğim zmn yanı (07-08 egitim-ögretım sezonunda) ocak ayındakı sınavda bana lise 1 de kalmıs oldumm dersler geldı yanı mat1,mat,2 fizik1,fizik2,kimya,1,kimya2,edebiyat,1,edebiyati2 ben lisedeyken bunlar zayıftı,bunların dısında lise 2 ye denk dersler geldı din3,ingilizce 3, ingilizce 4,milli guvenlık 1 dersleri geldı.... bn lise 2 ye denk olan derslerın hepsini başardım..ama lise bir derslerimden kimya 1 ve edebiyat 1,2 derslerı dısındakılerı başaramdım... bundan önce toplam dönem 6 yazıodu sonra 07-08 2. dönem mayıs ayı sınavında bu kaldığım lise 1 derslerını seçmeyınce toplam dönem 8 yazdı hocam...... bunun bi anlamı varmı

Ckurt,öğrenci numaranı özelden yaz,şifreni yazmana gerek yok,bakayım sistemden,ama çabuk ol,çıkıcam... :)

Çağatay,
Allah iyiliğini versin:D iyki numaranı aldım da baktım sistemden,senin toplam dönemin zaten şu an 8 dönem olmuş,önemli olan toplam dönemdir,iki gündür öldürdün beni:D kredilerini tamamlarsan mezun olursun,dönemin tam merak etme...

yollladım hocam gelmıstır inşşşş.....ney hocam tam acarmısın çok stersliyim suan ağlıyorum:(

Çağatay,iyi de niye ağlıyosun ki,ben sana sevindirici bişey yazdım,ağlamanı gerektiren bir durum yok,aksine sevinmelisin,mezun olabilmek için toplam dönemin en az 8 veya daha fazla olması gerekir ve senin de toplam dönemin 8 dönem olmuş zaten,senin AOLde okuduğun dönem4 dönem ama önemli olan o değil,toplam dönemdir,anlatabildim mi?Yani korkmana üzülmene gerek yok,kredini 192 yaparsan mezun olursun...

yani topplma kredi 192 alan kredi 80+ yaptıım zmn mezun olabiyirorum ölemi yanı seneye öss sınavına başvurabılecem ölemı hocam.:D

slm ipek hanım nasılsınız? sınav iyi geçti :D ek sınava girmek için bilerek 4 kredilik dersi salladım diploma puanımı arttırmak için sizce nasıl yapmışım eğer sınav olmazsa fena olcak ama benim için :D

Tayfun riske girmesen daha iyiydi ama sağlık olsun, senin gibisini de ilk kez gördüm çok tuhafsın:D umarım gönlünce olur,hayırlısı olsun bakalım...

jon83

hocam iyi geceler hocam ben ne olucam gecem gündüze dönüştü eger bir haber çıkmassa bizlere fırsatlar verilmesse ah hocam ah hocam hayırlı geceler

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt