Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Açık Lise ve Açık İlköğretim'le ilgili sorularınızı yazabilirsiniz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

MELEKDERYA

Üye
Konular
29
Reaksiyonlar
0
Bu başlığa şuradan devam ediliyor:
http://www.engelliler.biz/forum/oku...timle-ilgili-sorularinizi-yazabilirsiniz.html

Selam arkadaşlar,ben Mersin Halk Eğitim Merkezi Açıköğretim Lisesi ve Açık İlköğretim Okulu'nda görev yapıyorum,öğretmenim.
Bir çok engelli arkadaşımız eğitimini tamamlayamamakta veya örgün eğitim yerine yaygın eğitimi tercih etmekte olduğu için, açıköğretimde çalışan tecrübeli biri olarak sorularınıza cevap vermek ve bilgilendirmek istiyorum,buraya açıköğretimle ilgili her türlü merak ettiğinizi yazabilirsiniz,bilgim kadarıyla elimden geldiğince cevaplamaya çalışacağım,açıköğretimle ilgili tüm işlemler artık internet üzerinden yapıldığı için ve açıköğretimde okuyan Türkiye genelindeki tüm engelli kardeşlerimize de yardımcı olabileceğime bilgilendirebileceğime inanıyorum.
Saygılarımla,
Melek Derya ASLAN

Sayın hocama ilave olarak ben de sekiz yıl özel dershanede çalıştığım için S.B.S. ve Ö.S.S. konusunda bütün bilgimi paylaşabilirim....

mrb açıköğretim lisesi alan genel kültür olunca öss de hangi meslekleri seçebiliyoruz? birde bazı kitaplarda testle ilgili soruların cevap anahtarları neden yok? iyi günler

Merhaba,
Sevgili Zeynepcim,Açıköğretim Lisesi'ne mahsus olan genel kültür alanı össye hazırlanan öğrencilerimize tavsiye etmediğimiz bir alandır,genel kültür alanından tercih yapabileceğiniz çok kısıtlı bölüm vardır,bu alanın amacı össye hazırlanmayı düşünmeyen sadece lise mezunu olmayı düşünen öğrencilere en kolay yoldan lise mezunu olmalarını sağlamak için kurulmuş bir alandır,size tavsiyem 23 şubat kayıt yenileme döneminde alanınızı türkçe-marematik,fen bilimleri veya sosyal bilimler olarak değiştirmenizdir,kitaplarımızdaki her ünitenin sonundaki değerlendirme soruları ve testlerin de ayrıca kitap sonlarında cevap anahtarları mevcuttur,kitabınızı tekrar inceleyin yoksa,basım hatası olabilir,büronuzdan değiştirin,sınav tarihiniz 24-25 ocak sınav giriş yerleriniz 15 ocaktan sonra www.aol.meb.gov.tr adresinde duyurulacaktır,başarılar diliyorum,hoşça ve sağlıcakla kalınız....

Mrb bende kamuda çalışıyorum.işletme 3. Sınıf öğrencisiyim bana 6 tane hazırlanmam için kitap verdiler. Ben kitaplara bakıyorum ama bir türlü anlayamıyorum.bilgiler çok ağır geliyor bana ne yapabilirim nasıl bir çalışma yöntemi uygulayabilirim. Teşekkürler.

merhaba ipek ezgi şu telafi eğitimi ile ilgili bilgi almak isterdim sizden... yani lise mezunlarının 1,5 yıl okuyarak meslek lisesi mezunu olabilme imkanı...

Merhaba,Zümre kardeşim,açıköğretim fakültesi ile ilgili üzgünüm ki sizi bilgilendiremem,açıköğretim lisesi ve ilköğretim okulu sadece uzmanlık alanıma giriyor,esen kalınız....

Merhaba, Bülent Yalçın Bey, telafi eğitimi ifadesiyle sorduğunuz konu Mesleki Açıköğretim Lisesi kayıtları diye geçer,düz lise mezunu olan kişiler de kayıt yaptırabiliyor,ancak yüzyüze eğitime devam mecburiyeti var,ayrıca 1,5 yıl değil takriben başarınıza,mesleki alanınıza ve devam sürecinize de bağlı olarak 3 yıl sürmektedir,ikinci bir lise diplomasına hak kazanmış olursunuz,bir avantajı mezun olduğunuz mesleki alanın önlisansına sınavsız kayıt yaptırmak,bir diğer avantajı da m.e.b. in düzenlemiş olduğu kurslarla sertifika alarak usta eğiticilik misali meslek dallarında çalışmaktır...

merhabalar açıkögretim lisesinde diğer alanların kredileri fazla bildigim kadarıyla alan kredisini tamamlamayınca mezun olamıyorsun.onun için alanım genel kültür kitabı kullandım değiştiremem heralde sorularımı cevaplandırdıgınız bilgi verdiginiz için çok teşekkür ederim iyi günler

Merhaba,Zeynep,evet senin de belirttiğin gibi genel kültür haricindeki alanlarda mezun olabilmek için alan kredisi sınırını aşmak gerekmektedir,genel kültür alanı sözel alana girmekte sözel olarak tercih yapabilirsin,kitabını bürondan değiştirebilirsin,durumu izah edersen sorun olmaz, ya da www.aol.meb.gov.tr adresindeki kitap formatlarından da e- kitap olarak aynı kitapları temin edebilirsin,ayrıca bu adresde önceki yıllarda çıkan sorular da yayımlanmaktadır,başarılar diliyorum...

A.Ö.L ilgili sorularıma cvp verdiginiz için çok tşk ederim inş okulu fazla uzatmadan bitirebilirim bilgilendirdiginiz için tşk ederim iyi akşamlar

merhaba

Merhaba İPEK,cigim benim sana sorularım çok olucak galiba canım.bende açıl lise okuyorum 3 oturum sosyal blümünden okudum sonra karar degiştirdim genel kültüre geçtim bölüm olarak bu bi sorun teşkil edermi-1
2-benim sene olarak 4. yılım ama oturum olarak 6. oturuma giricem sınavlar için bunda belli bi sene yada oturum süresi varmıen fazla ne kadar girebilirim ben 4 yıllık liseyi okuyorum bu arada
bide kaç krediyle bitiricem toplam olarak onuda tam olarak bilmiyorum benim şuanda 80 kredim var
dedim ya arkadaşım benim sorularım çok kusura bakma
şimdiden teşekkürler.

merhaba,senemcim,öncelikle sen oturum ifadesiyle dönemi kastediyorsun,açık lisede oturum demek sınav bölümlerine verilen bir ifadedir,sen üçüncü dönemden itibaren genel kültür alanına geçmişsin bunun sana tek faydası alan kredisi için 80 krediyi tamamlama mecburiyetinin olmamasıdır ancak össye hazırlanıyorsan sosyal bilimler veya tm alanı tercih açısından senin için daha avantajlı olacaktır,açıköğretimde 12.döneme kadar öğrencilik haklarından faydalanabilirsin ancak 12. dönemden sonrasında sadece okuma hakkından faydalanırsın yani öğrenciye tanınan indirim,paso,öğrenci belgesi gibi haklardan faydalanmazsın ama okuma hakkın sınırsızdır,istediğin kadar okuyabilirsin,nitekim 15 yıldır okuyan öğrencilerimiz bile var :) liseler artık 4yıla çıktı biliyorsun,sen de 4 yıllık sisteme tabiysen toplam 192 krediyi tamamlaman ve ortak derslerinin tamamını vermen şartıyla mezun olabilirsin,6. döneminde okuyan bir öğrenci olarak 80 krediyi toplamış olman da güzel,fena değil, :) artı parantez bilgi olarak da sınav yerleriniz önümüzdeki günlerde www.aol.meb.gov.tr adresinde duyurulacaktır,başarılarının devamını dilerim... saygılarımla...

ben işletme mezunuyum yeni başlayan
yada hala okuyan arkadaşlara tavsiyelerde bulunurum isteyen olursa.
iletişim hainde cevap verilir.saygılarımla

Ahmet bey Mrb işletme 3. Sınıf öğrencisiyim bana 6 tane hazırlanmam için kitap verdiler. Ben kitaplara bakıyorum ama bir türlü anlayamıyorum.bilgiler çok ağır geliyor bana ne yapabilirim nasıl bir çalışma yöntemi uygulayabilirim. Teşekkürler.

Merhaba İpek,cigim verdigin bilgiler için teşekkür ederim.Gerçi biraz geç oldu cevap yazmam ama anca yazabildim arkadaşım çok sagol gerçekten çok yardımcı oldun.

Rica ederim Senem'cim,sen de dahil olmak üzere tüm öğrencilerimize sınavda başarılar diliyorum.. :)

bişi sorucam kayıtlar başladımı bittimi benım yiyenim var bir defa gitti kayıt oldu açık.ö.lisesine sınava girmedi kaza geçirdi bir daha kayıt oldu sınava girdi ikincisine girmedi sınavın sonucunu bile ögrenmemiş artı sanırım birdahaki sınav parasını yatırdıktan sonra sınav sonucu öğreniliyomuş birde yigenimin o girdigi sınav iptal mi oluyor bizi bilgilendirilseniz sewiniriz teşk..

Merhaba Lakoste,yiğeninizin durumu hakkında tam bilgi verebilmem için öğrenci veya tc numarasından sisteme bakmam lazım,özel mesajla veya buraya bu bilgiyi yazarsanız yardımcı olabilirim sanıyorum,iyi günler...

Tekrar merhaba Lakoste,yiğeniniz Metin'in en geç 6 Şubat tarihine kadar bulunduğu il veya ilçedeki Halk Eğitim Merkezi Açıköğretim Lisesi Bürosuna başvurarak kayıt yaptırması gerekiyor,giderken yanında nüfus cüzdanını ve 45 TL kayıt ücretini bulundursun,kaydını yaptırırsa öğrencilik durumu silik durumdan aktif hale gelecek ve 16-17 Mayıs 2009'daki sınavlara girmeye hak kazanacaktır,31 toplam kredisi ve 2 alan kredisi var,daha yolun çok başında,mezun olmak için 144 krediye tamamlaması gerekiyor,önceden girdiği sınav ve kredisi iptal edilemez,üstüne devam eder,önceki sınav sonuçlarını şifresiyle öğrenci girişinden öğrenebilir,başarılar dilerim,saygılarımla... :)

1 sorum : şimdi liseden terk olanlara 30 kredi veriliyormuş metin de liseden terk şimdi bu ikinci girdigi sınavdan 1 puan mı almı yoksa 31 puanmı almış

2 sorum : metin nin kaç sınavı var daha 144 kredi toplasın ve geçtigi dersten sene sonuna kadar toplayamadı kalıyomu yoksa kredileri duruyor kaldıgı derslerden 144 toplamayamı çalışıcak..

biraz karışık kusura bakmayın ...

Cevap 1:"Liseden terk olanlara 30 kredi veriliyormuş" diye bir kaide yok,bu tamamen yanlış bir bilgi,liseden terk olup da tasdikname ile kayıt yaptıran her öğrencinin tasdiknamesi(öğrenim belgesi) komisyon tarafından incelenerek krediye çevrilir;bu durumda lise birinci sınıftan ayrılan bir öğrenci ile lise sondan ayrılan bir öğrencinin elbetteki kayıttan sonra toplam kredileri farklı olur yani 30 kredi şartı yoktur,her öğrencinin başarısına göre toplam kredisi farklılık arzedebilir.Metin önceden girdiği sınavdan toplam kaç kredi aldığını şifresiyle öğrenci girişine girip dönem derslerine tıklayarak hesaplayabilir sonuca göre de tasdiknamesine kaç kredi atandığı ortaya çıkar..

Cevap2:Metin 3 yıllık eski sistemde okumakta,ve bu sistemde her dersin 2,3,4,6 gibi bir kredisi vardır ve her dönem 40 kredilik dersten sınava girilmektedir,mezun olması için toplam kredisinin 144,alan kredisinin 64 ve de ortak(zorunlu)derslerinin bitmiş olması gerekmektedir,ne zaman mezun olacağı onun başarısına bağlı,kaydını yeniler sınavlarda ortalama başarı gösterirse tahminen 4 veya 5 dönem sonra mezun olabilir..(Bu kredili sistem çok detaylı,size karışık gelmesi çok normal, umarım açıklayabilmişimdir!...:) )

İpek hanım merhaba,
gerçekten bu kredi bilgileri çok karıştırdı kafamı.bir çok arkadaşımda bişeyler ilave ederek karışıklık sınırı çok fazla oldu malesef :)
Önce açıklamalarıyla sorularımı ileticeğim size. En son olarakta ekran görüntüleriyle anlatmaya çalışacğım derdimi.

ilk olarak bilgilerimi size vereyim ve yardımcı olursanızda çok sevinirim.
2004 de kayıt oldum,1.donem başlangıcı yani. 2009 sınavlarıda sanırım 6. donem ediyor.ama bazı dönemler kayıt yenilememiştim.(2005) buda dönem olarak sayılıyormu yoksa 5.dönem sınavlarınamı girmiş oluyorum? sitede bilgilerime bakınca "AOL'de Okuduğu Dönem:5 " olarak görünüyor.
ama askerlik,iş vs özel sorunlardan dolayı sadece 2006-1 ve 2007-1 sınavlarına girebildim.ve oldukça kredi kaçırdım.zaten 2007-1 sınavındada ders seçemedim,otomatik seçmiş ve hiç beceremediğim dersler çıkmıştı. (matematik, sanat tarihi gibi) bu donemdende cok kredi kaçırdım. sitede bu iki donemden, başarılı dersler adı altındaki menüden bakınca ; başarılı dersler toplam kredi:56 olarak görünüyor.

kayıt olupta girmediğim derslerin altında başarısız dersler toplam kredi :102 diyor,sınava girmedi adı altında yazıyor. Bu sadece kaçırdığım kredilermi? yoksa ilerde başıma bela olacak bişeylermin uyarısımı? :)

kredi bilgilerimde bu tablo yer alıyor.

Öğrenci No : 20420xxxxx
Adı : VOLKAN
Soyadı : xxxxx
Okul / Alan-Bölüm: AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ-3YILLIK/TÜRKÇE MATEMATİK
Öğrencilik Durumu : AKTİF
Toplam Dönemi : 11
AOL'de Okuduğu Dönem : 5
Toplam Kredi : 152 Alan Kredi : 50

1.bu durumda mezun olmam için toplamda kaç kredi kalıyor?
2.sadece alan dersleri kredisini geçince (50) mezun olunabiliyormu?
3.sosyalle başlamıştım ama TM ye geçiş yaptım.bunun bi zararı oluyormu? tekrar başlamak gibi? TM bölümündeyken,ders seçiminde matematik ve geometri derslerine girmeden (seçmeden) mezun olunabilirmi?

toplamda kayıtlı dönemlerim;
2004-1
2006-1
2007-1
2007-2
2008-1 olarak görünüyor.

her dönemin sınav ve kredi sonuçlarının ekran görüntülerini yolluyorum.

2004-1 dönemi sınavı
|
|
V

20041qa8.jpg

2006-1 dönemi sınavı
|
|
V

20061jg9.jpg

2007-1 dönemi sınavı
|
|
V

20071ot0.jpg

2007-2 dönemi sınavı
|
|
V

20072jo8.jpg

2008-1 dönemi sınavı
|
|
V
bu 2008 -1 önümüzdeki 24-25 ocak sınavına ait dersler. 2009-1 olması gerekmiyormuydu?

20081ca6.jpg

başarılı dersler
|
|
|
V
toplam 56 kredili başarılı dersler menüsü görüntüsü;

basarili1cb7.jpg

başarısız dersler toplam kredisi:102 yazıyor.24 dersi girmediğim için,8 derside girip kazanamadığım başarısız dersler olarak kayıtlı.

Buda son ekran görüntüsü, kredi bilgileri ekranı.çok canınızı sıktım ama az kaldı :)
|
|
V

kredibilgiyc7.jpg

Sanırım çok karışık oldu,mazur görün.Cevap gelsede gelmesede teşekkür ederim. Tüm arkadaşlara önümüzdeki sınavda başarılar dilerim,

Allaha emanet olun.

Merhaba Volkan kardeş,

Soru1:''Ama bazı dönemler kayıt yenilememiştim.(2005) buda dönem olarak sayılıyormu yoksa 5.dönem sınavlarınamı girmiş oluyorum?''

Cevap:Kayıt yenilemediğiniz dönemler dönem olarak sayılmaz,siz açık liseye kayıt yaptırdıktan sonra 5 kez para yatırarak kayıt yenilemişsiniz,yani AOL'de okuduğunuz dönem 5'dir.Toplam döneminiz ise 11'dir,yani siz tasdikname ile kayıt yaptırmışsınız ve diğer lisede de 6 dönem okumuşsunuz,toplam döneminiz ise 11'dir.Kayıt yenileme yaptırınca sınava girmeseniz,ders seçmeseniz bile dönem olarak sayılmaktadır.

Soru2:''Kayıt olupta girmediğim derslerin altında başarısız dersler toplam kredi :102 diyor,sınava girmedi adı altında yazıyor. Bu sadece kaçırdığım kredilermi? yoksa ilerde başıma bela olacak bişeylermin uyarısımı?''

Cevap:Ortak ders yani diğer adıyla zorunlu dersleriniz dışında,kayıt olup da girmediğiniz derslerden tekrar sınava girme şartınız yoktur.Başarısız dersler veya başarılı dersler sizin AOLde başarıp başaramadığınız derlseri göstermektedir,mezun olmanız için başarısılı veya başarısız derslerin bir önemi yoktur.Başarılı, başarısız dersler mezun olmada önemli değildir,önemli olan toplam kredinizin 144 olması,alan kredinizin 64 olması ve de ortak derslerinizin bitmiş olması gerekmektedir,bu üç şart tamam olunca siz mezun olursunuz(bu bilgi 3 yıllık sistem için geçerlidir ve siz 3 yıllık eski sisteme tabisiniz)

Soru3:''1-Bu durumda mezun olmam için toplamda kaç kredi kalıyor?
2.sadece alan dersleri kredisini geçince (50) mezun olunabiliyormu?
3.sosyalle başlamıştım ama TM ye geçiş yaptım.bunun bi zararı oluyormu? tekrar başlamak gibi? TM bölümündeyken,ders seçiminde matematik ve geometri derslerine girmeden (seçmeden) mezun olunabilirmi?''

Cevap:Toplam krediniz 152 yani 144 sınırını aşmışsınız,bu tamam,alan krediniz:50 bunun 64 olması gerekiyor,14 kredilik alan krediniz eksik,14 kredilik alan derslerinden bu 24-25 ocak sınavında geçerseniz ve de ortak dersleriniz bittiyse siz bu sınavda büyük ihtimal mezun olabilirsiniz.Tabi başarınıza da bağlı,alan derslerine daha çok çalışmalısınız,seçmeli derslerden geçemeseniz de olur.
TM'ye geçmenin hiç bir sakıncası yok,zararı olmaz,dediğim gibi 14 alan krediniz, yani TM krediniz eksik bunu tamamlarsanız mezun olursunuz.TM bölümünde sorduğunuz bu matematik ve geometri dersleri ortak dersiniz olarak değil de alan dersi olarak görünüyorsa başka alan derslerini başararak da alan kredisini kazanabilirsiniz,zaten siz bu sınavda bu dersleri seçmemişsiniz,sınava gireceğiniz dersler arasında görünmüyor.Ortak dersleriniz var mı yok mu bu bilgiyi bana eksik vermişsiniz.Eğer ortak yani zorunlu dersleriniz bittiyse siz bu geometri ve matemeatik derslerini seçmeden de girmeden de mezun olabilirsiniz

Soru4:''Bu 2008 -1 önümüzdeki 24-25 ocak sınavına ait dersler. 2009-1 olması gerekmiyormuydu?''

Cevap:Eğitim-Öğretim yılı 2009 veya 2008 diye ifade edilmez,biz şu an 2008-2009 eğitim öğretim yılındayız.Sizin bu gireceğiniz sınav da 2008-2009 eğitim-öğretim yılının birinci dönem sınavıdır.Açık Lise'de bu 2008-1 sınavı diye geçer yani bunun anlamı 2008-2009 eğitim-öğretim yılının birinci dönem sınavı demektir,kayıtlarda 2008-1 diye ifade edilir.

Sonuç olarak: Volkan kardeş ortak dersleriniz bitmişse bu sınavda 14 kredilik alan dersini başarırsanız mezun olursunuz.Ben sizin bu sınavda mezun olacağınıza inanıyorum.Mezun olunca burda bizimle paylaşın :)Yanlış doğruyu götürmez,boş bırakmayın,bir de kitaplarınızda ünite sonlarındaki değerlendirme sorularına iyi çalışın,sorular genellikle ordan çıkmaktadır.Ünv. istiyorsanız ÖSS başvurunuzu yapabilirsiniz(başvurular Şubat'da)

Sınavda başarılar diliyorum... ;)

Cevap: Açık Lise ve Açık İlköğretimle ilgili sorularınızı yazabilirsiniz

Cevaplarınız için çok teşekkürler melek hanım :) zorunlu dersler menüsüne tıkladığımda öğrencinin zorunlu dersleri yoktur diyor. sanırım ortak ders bu demek.zaten ders seçimi yaparken ya alan yada seçmeli seçenekleri vardı.ortak yazmıyordu. ama yinede emin olamadım. sifre yada tc bilgilerimi göndersem boş bi zamanınızda kontrolunu yaparsanız çok minnettar olurum. hala emin değilim çünkü.sadece kayıt yapıp sınava girdim. hiç kitap almadım yada çalışmadım iş sebeplerimden dolayı.bu seferde öyle olacak sanırım.. yardımlarınız için çok çok teşekkürler yeniden :)

Merhabalar.

Kayıt Öncesi istenen belgelerde engellilere ayrıcalık var diyorlar ve sakatlık raporu istiyolar. Daha rahat sınıflar (engelliler için) ve ulaşım için demişlerdi bunlar uygulanmıyor. Eğer ugulanmıyorsa engellilerden neden ilk kayıtta bu belge isteniyor anlamıs degılım uygulanması gereken bu olay bitlistemi böyle yoksa her yerdemi. Bunaların yapılması için ne gerekli.

Rica ederim Volkan Bey,tmm numaranızı verirseniz sistemden yine bakarım,ama dediğim gibi emin olmayacak bir durum yok,ortak dersiniz yoksa 14 kredilik alan dersi başarınca mezun olursunuz siz,kitap almadıysanız açık lisenin sitesinde kitap formatı ve içeriği mevcut ordan indirip çalışabilirsiniz,saygılar!....

Başkan Kardeş, evet engelli öğrencilerimizden kayıt için rapor alıyoruz,ama öğrenci sayımız çok fazla olduğu için bu konuda aksaklıklar olabiliyor,bir de siz de takdir edersiniz ki malesef okulların çoğunun fiziki şartları engelliler için uygun değil,rampası ve asansörü olan okul hemen hemen hiç yok ,görme engelli öğrencilerimize iki öğretmen yardımcı oluyor,ama yürüyemeyen öğrencilerimize eğer okulda rampa,asansör yoksa ve sınav üst kattaysa mecburen öğrenciler üst kata çıkarılıyor,malesef ki Mersin'de de aynı sorunlar yaşanıyor,ben zaten bu nedenle diğer mesajlarımda da yazdığım gibi şimdi yine özellikle belirtiyorum,engelinden dolayı sınavda zorlanacak olan öğrencilerimiz varsa sınavdan birkaç gün öncesinde mutlaka bürolarıyla görüşsünler,rapor verdim nasılsa demeyin,dilekçe ile de olabilir, durumunuzu anlatırsanız yardımcı olacaklarına inanıyorum,bir de sınava gireceğiniz okulun müdürü de yardımcı olabilir,önceden görüşebilirsiniz,ayrıca sınav günleri açıköğretim büroları açık olur ve sınava gireceğiniz okulun müdürleri de okulda bulunurlar,başarılar...

:(

Nasıl bir durumdur bu öğrenci sayısı az kusura bakmayın yeterli engelli olmadıgından 5 kata cıkacaksınız o zaman istenilmemeli bu belge çoğunluga bakılarakmı işliyo bu sistem.

Açık Lise ve Açık İlköğretimde Görme engellilerin durumu nasıl değerlendiriliyor?

Açık Lise ve Açık İlköğretimde Görme engellilerin durumu nasıl değerlendiriliyor?
Görme engelli arkadaşlara sınavlarda Soruları okumak için ve işaretlemek için öğretmen veriliyor mu?
Bu konuda görme engelli arkadaşları bilgilendirirseniz sevinirim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt